Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011










ΑΓΑΝΤΑ...


Ο μονόδρομος του λαού

Εντείνονται οι αντιπαραθέσεις γύρω από την ελεγχόμενη ελληνική χρεοκοπία και τη συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών στη ζημιά, εν μέσω φόβων ότι στην ίδια ρότα βαδίζει και η Ιταλία, γεγονός που οξύνει το πρόβλημα αντιμετώπισης της κρίσης σε όφελος του κεφαλαίου.

Το χρέος δεν είναι η αιτία της κρίσης, αλλά ο πυρετός του καπιταλιστικού συστήματος, που είναι σάπιο και αντιδραστικό.

Καθώς βαθαίνει η καπιταλιστική κρίση, από τη μια οι κυβερνήσεις της ΕΕ κατασκευάζουν μεγαλύτερο μαστίγιο για τους λαούς, ενώ, ταυτόχρονα, οξύνονται οι αντιθέσεις και αγριεύει ο καυγάς για το μοίρασμα των ζημιών, την απαξίωση κεφαλαίου.

Τα προτεινόμενα σχέδια ελεγχόμενης χρεοκοπίας αντανακλούν προσπάθειες προσωρινού συμβιβασμού μεταξύ κρατών - μελών της ΕΕ και γενικότερα ιμπεριαλιστικών κέντρων, με τη σφραγίδα της υπεροχής των ισχυρότερων.

Η ΕΕ δεν μπορεί να γίνει ανθρώπινη και φιλολαϊκή.

Τώρα ενιαίο μέτωπο πάλης κόντρα στη χρεοκοπία του λαού.

Να πληρώσουν η πλουτοκρατία και τα κόμματά της.

Μόνη διέξοδος η λαϊκή εξουσία και οικονομία με αποδέσμευση από την ΕΕ.

Η ελεγχόμενη ελληνική χρεοκοπία μπαίνει, πλέον, και επίσημα στο τραπέζι με τον υπουργό Οικονομικών της Ολλανδίας, Γιαν Κις Ντε Γέγκερ, να σημειώνει ότι «δεν αποκλείεται πλέον» η επιλεκτική χρεοκοπία και να προσθέτει: «Οι 17 υπουργοί δεν την αποκλείουν πλέον και έτσι έχουμε περισσότερες επιλογές, ένα διευρυμένο ορίζοντα για να δουλέψουμε».

Από την πλευρά του ο μεγαλοεπενδυτής Τζορτζ Σόρος επαναλαμβάνει ότι οι ηγέτες της ΕΕ πρέπει να υιοθετήσουν ένα «σχέδιο Β» για την Ελλάδα, η οποία «κατευθύνεται προς μια άτακτη χρεοκοπία και/ή προς μια υποτίμηση. Μια ελληνική χρεοκοπία ίσως είναι αναπόφευκτη, αλλά δεν είναι ανάγκη να μην είναι ελεγχόμενη».

Θέλοντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, ο Ευ. Βενιζέλος υποστήριξε χτες ότι «η λέξη "επιλεκτική χρεοκοπία" τρομάζει χωρίς λόγο.

Δεν είναι πραγματική χρεοκοπία, δεν είναι πραγματικό οικονομικό γεγονός.

Είναι αξιολόγηση των τριών οίκων στα ομόλογα.

Εάν είμαστε ψύχραιμοι, συνετοί, και έχουμε σχέδιο να εφαρμόσουμε, μπορούμε να αξιοποιήσουμε τα πάντα προς όφελός μας».

«Οχι» στο ξεπούλημα των ΕΑΣ
Γενικό ξεκαθάρισμα στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα προαναγγέλλει η κυβέρνηση
«Συνειδητά τερματίζουν τη ζωή μιας εταιρείας που μπορεί να στηρίξει την εθνική άμυνα και την οικονομία και να δώσει χιλιάδες θέσεις εργασίας. Ετοιμάζονται για εκατοντάδες απολύσεις στα ΕΑΣ».

Αλλα κουραγιο...




υσ Μνημόνιο εξετελέσθη: Και γδαρμένοι
και «επιλεκτικώς» χρεοκοπημένοι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου