Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011




































































ΑΓΑΝΤΑ...


Καταγγελίες - σοκ

Για κακοποιήσεις και καταδίκες ανηλίκων Παλαιστινίων από στρατοδικεία όταν συλλαμβάνονται απλώς να πετούν πέτρες, έκανε λόγο, σε χθεσινή της καταγγελία, η ισραηλινή φιλειρηνική οργάνωση B'Tselem.

Στην έκθεσή της υπογραμμίζει ότι από τους 835 ανηλίκους που συνελήφθησαν, μεταξύ 2005 - 2010, μόνο ένας απαλλάχθηκε από το στρατοδικείο, ενώ αντίθετα οι υπόλοιποι κρατήθηκαν για αρκετό καιρό υπό άθλιες συνθήκες, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και βασανιστήρια, όπως η στέρηση πρόσβασης σε τουαλέτα, η στέρηση τροφής και νερού, αν και υπήρχαν δεκάδες παιδιά μικρότερα των 14 ετών.

Η οργάνωση κάλεσε την ισραηλινή ηγεσία να δώσει τέλος στην επαίσχυντη, όπως λέει, συμπεριφορά απέναντι σε παιδιά, για να λάβει την απάντηση από το στρατό ότι «η εκτόξευση πέτρας μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη»!


Προς τη Γάζα πλέει γαλλικό πλοίο

Στη Λωρίδα της Γάζας θα προσπαθήσει να προσεγγίσει το γαλλικό πλοίο «Αξιοπρέπεια αλ Καράμα», το οποίο απέπλευσε από το Καστελόριζο και σήμερα αναμένεται να βρίσκεται στα ανοιχτά της Γάζας.

Το πλοίο ζήτησε άδεια απόπλου για το λιμάνι της Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου, προκειμένου να μπορέσει να υπερσκελίσει την απαγόρευση που οι ελληνικές αρχές έχουν επιβάλλει στο στολίσκο αλληλεγγύης που είχε ως προορισμό τη Γάζα, ως προς τη δυνατότητα να πλεύσει προς το παλαιστινιακό έδαφος, μετά από αίτημα της ισραηλινής ηγεσίας.

Μεταξύ των 12 επιβαινόντων στο πλοίο συγκαταλέγονται οι συντονιστές της καμπάνιας από τον Καναδά, τη Σουηδία, την Ελλάδα, και τη Γαλλία, δύο δημοσιογράφοι του «αλ Τζαζίρα», η διάσημη Ισραηλινή δημοσιογράφος, και φιλειρηνίστρια, Αμίρα Χας (αρθρογραφεί στη «Χααρέτζ»), δύο στελέχη του Γαλλικού ΚΚ, ευρωβουλευτής των Οικολόγων και ένα επίτιμο μέλος του γαλλικού κοινοβουλίου.

Το Ισραήλ έχει καταστήσει σαφές ότι δεν θα επιτρέψει σε κανένα πλοίο να προσεγγίσει το παλαιστινιακό έδαφος, επιδιώκοντας σαφώς να συνθλίψει, κυρίως, το συμβολικό κομμάτι της καμπάνιας, που στοχεύει στην ανάδειξη του φονικού ισραηλινού εμπάργκο.

Η είδηση για το ταξίδι του «Αξιοπρέπεια αλ Καράμα» συμπίπτει με την ανακοίνωση της Συρίας ότι αναγνωρίζει ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος με πρωτεύουσα την ανατολική Ιερουσαλήμ.

Πρόκειται για την τελευταία μιας σειράς χωρών που έχουν ανταποκριθεί θετικά στην εκστρατεία της Π. Αρχής για μονομερή αναγνώριση ανεξαρτησίας στα όρια του '67, αίτημα που θα κατατεθεί και από τον Αραβικό Σύνδεσμο στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, το Σεπτέμβριο.

Ισραηλινοί διπλωμάτες διατείνονταν ότι η δική τους καμπάνια, ενάντια στο παλαιστινιακό σχέδιο, προχωρά ικανοποιητικά έχοντας ως στόχο την υποστήριξη του παλαιστινιακού αιτήματος από μια μικρή και όχι μεγάλη πλειοψηφία από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, έτσι ώστε να μπλοκαριστεί ακόμη και η μεταβίβασή του στο Συμβούλιο Ασφαλείας.

Αλλα κουραγιο...



υσ Δαβίδ και Γολιάθ!

14 σχόλια:

  1. Οφθαλμος αντι οφθαλμου...Και οδοντας αντι οδοντος...
    Το Συνταγμα του Ισραηλινου κρατους οριζει..
    Την ειρηνικη συνυπαρξη των δυο λαων και την θεωρει ως μονη ικανη και αναγκαια συνθηκη αναγνωρισης του Κρατους του Ισραηλ..!!
    Λογια,λογια λογια..
    Και ο κοσμος πεθαινει..
    Μετα σου λενε...
    Συμβουλιο ασφαλειας...
    Ανθρωπινα δικαιωματα...
    Διεθνεις συνθηκες και...
    Χαρτα για τα δικαιωματα των παιδιων..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αααααχ! Δημητράκη μου! Ααααααχ!
    Ποιός να νοιαστεί για τον δύσμοιρο αυτόν λαό?
    Πες μου ποιός???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μαστορα καλησπερα.

    Μετα σου λενε...
    Συμβουλιο ασφαλειας...
    Ανθρωπινα δικαιωματα...
    Διεθνεις συνθηκες και...
    Χαρτα για τα δικαιωματα των παιδιων..

    Ποσο παει αληθεια στο χρηματιστηριο των αγορων, η ανθρωπινη ζωη, η αξιοπρεπεια, το ηθος???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. kariatida62 καλησπερα.

    Ειμαστε στην εποχη των των ''αδελφων'' τραπεζων και των μοναχων λαων και οταν ο λαος ειναι λιγος και φτωχος, τοτε το μονο που του μενει, ειναι να ''μετρα'' τους φιλους και τους ''φιλους'' του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Kαι τίποτα δεν έχετε δει... Τίποτε σου λέω...

    Η αδελφή του Άλι για χρόνια δούλευε συνήγορος υπεράσπισης Παλαιστινίων που έχουν συλληφθεί και βασανιστεί από τις Ισραηλινές αρχές. Άγριες καταστάσεις...

    Αλλά μου ανακάτεψες πάλι τη Συρία και με πιάσαν τα νεύρα μου!! Αλήθεια σου το λέω. Με τέτοιους υποστηρικτές που έχουν οι άνθρωποι, πώς να δουν θεού πρόσωπο...

    Συρία λοιπόν. Οι νεκροί ήδη από τον Απρίλιο αριθμούσαν 400 άτομα τουλάχιστον. Τώρα??

    Επιμένω. Να κοιτάμε τις δυο όψεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δημητρα καλησπερα.

    Η αναρτηση εχει να κανει με την αποφαση των Ισραηλινων, να θεωρει οτι το πεταγμα πετρας εναντιον των πανοπλων στρατιωτων τους, ειναι αδικημα.

    Το κειμενο που αναφερει την υποστηριξη της Συριας προς τους Παλαιστινιους, δεν πιστευω οτι μπαινει σε ζυγαρια, ασφαλως καταδικαζω τους σκοτωμους διαδηλωτων, φονους θες να τους ''πω'', οπως θες, αλλα οταν φιλοι και ''φιλοι'' αφηνουν μονο εναν λαο, απ'οπουδηποτε θα ''πιαστει'', ακομα και απο την υποστηριξη των Συριων.

    Αλλωστε παντα κοιταμε και τις δυο οψεις.

    Αλλα παντα ειμαστε με το θυμα, ποτε με τον θυτη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δημήτρη,

    το Παλαιστινιακό το παρακολουθώ από τα 13 μου χρόνια. Και πες πως το'φερε η τύχη τα παιδιά μου να έχουν και παλαιστινιακό αίμα...

    Γι'αυτό και με πονάει. Άκου λοιπόν...

    Προφανώς η στάση των Ισραηλινών απέναντι στα παιδιά της Παλαιστίνης είναι κατάπτυστη. Όπως το ίδιο κατάπτυστη είναι και κάθε παρόμοια στάση απέναντι σε παιδιά.

    Όμως, το θέμα είναι πολύπλοκο και χρειάζεται σφαιρική άποψη.

    Oι Παλαιστίνιοι εδώ και δεκαετίες υφίστανται έναν κατάφωρο εμπαιγμό. Όχι μόνο από τη διεθνή κοινότητα αλλά και από τους "φίλους" τους Άραβες.

    Νομίζεις ότι πραγματικά θέλει η Συρία να βοηθήσει την Παλαιστίνη? Φυσικά και όχι. Βρήκε πολύ απλά έναν τρόπο να μεταθέσει έστω και λίγο τα τεράστια εσωτερικά της προβλήματα και να "καλοπιάσει" τους πολλούς παλαιστίνιους πρόσφυγες που έχει στο εσωτερικό της. Συγκεκριμένα η Δαμασκός μετά από χρόνια καταπάτησης ανθρώπινων δικαιωμάτων που αφορούν στους παλαιστίνιους πρόσφυγες, ξαφνικά τους έδωσε κάποια δικαιώματα ελευθερίας και δράσης ώστε να τους φέρει με το μέρος της, να πείσει τη δύση πως προτίθεται να προβεί σε μεταρρυθμίσεις και να αποφύγει την εξέγερση. Καθώς αυτό το τελευταίο τελικά δεν το κατάφερε, συνεχίζει να προσπαθεί να κερδίσει την εύνοια των παλαιστινίων στο εσωτερικό της που μοιάζει με βραδυφλεγή βόμβα. Εξάλλου και οι υπόλοιποι άραβες ηγέτες για παρόμοιους λόγους αλλά και για να ενδυναμώσουν την ισχύ του αραβικού τόξου απέναντι στη Δύση αποφασίζουν να χρησιμοποιήσουν τον "λαό πασπαρτού" και προβαίνουν σε αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης. Το τελευταίο χαρτί λοιπόν που παίζει είναι ακριβώς αυτό: η αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης.

    Αυτό κάνουν διαρκώς όλες οι αραβικές χώρες. Δηλαδή όταν βρίσκουν τα ζόρια, όπως τώρα με τις εξεγέρσεις στο εσωτερικό τους ή όταν θέλουν να αυξήσουν την επιρροή τους, θυμούνται τους Παλαιστίνιους.

    Και στο δια ταύτα, στην καλύτερη περίπτωση, τους αφήνουν μόνους στη μοίρα τους ή τους σφάζουν με τα ίδια τους τα χέρια, όπως έγινε παλιότερα στους προσφυγικούς καταυλισμούς του Λιβάνου, της Συρίας και της Ιορδανίας.

    Μην τρελαίνεσαι λοιπόν πως υπάρχει κάποιος που προτίθεται να βοηθήσει τους παλαιστίνιους πέρα από τα λόγια και τα συνθήματα. Και αυτοί που δηλώνουν "φιλοι" ή φίλοι απλά κάνουν εύκαιρη χρήση του παλαιστινιακού για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης και εξωτερικής πολιτικής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το ίδιο ακριβώς έκανε πέρσι κι ο Ερντογάν με δηλώσεις του στυλ "Θα μπω κι εγώ σε ένα από τα καράβια με ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Γάζα και θα πεθάνω ως μάρτυρας"!!!! Το έκανε??? Όχι βέβαια...!!

    Κι όσο για τα καράβια που φεύγουν για να βοηθήσουν και καλά την Παλαιστίνη... τι να πω. Τα έγραψα και στην Κάρυ λίγες μέρες πριν. Κοροϊδία με το κιλό πουλιέται και οι αφελείς αγοράζουν. Έχεις υπόψη σου το ύψος των στοιχημάτων που παίζονται για την κατάληξη κάθε τέτοιου εγχειρήματος????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δημητρα καλημερα.

    Θα συμφωνησω οτι εχουν υποστει τα πανδεινα οι Παλαιστινιοι, απο φιλους και ''φιλους'', αλλα επειδη στην παγκοσμια πολιτικη σκακιερα, χρειαζεται εστω και ''αυτη'' η υποστηριξη και η δημοσιοποιηση των προβληματων σε αυτη την περιοχη, αξιοποιεις, οποτε και οτι ''φωνη'' σε υποστηριζει.
    Ξερουμε ολοι οτι δεν ζουμε σε εποχες αγγελων, οποτε αξιοποιεις οποιο ''οπλο'' εχεις διαθεσιμο.
    Αυτο θα ηθελαν και οι Ισραηλινοι, να αφεθουν οι Παλαιστινιοι στην μοναξια τους, χωρις διεθνη υποστηριξη.
    Εχεις ζησει, εχεις δει, εχεις ακουσει απο πρωτο ''χερι'', τι εστι βαρβαροτητα, ποσο λες να επαιρνε στο Ισταηλ, αν δεν υπηρχε εστω και αυτη η υποστηριξη, ν'αφανισει την περιοχη και να σβησει το κρατος των Παλαιστινιων, ωρες?

    Χαιρετισματα στον Αλι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δημήτρη, επειδή όπως λες το έχω ζήσει από κοντά. Αυτή αυτή η "γιαλαντζί" υποστήριξη κάνει πολύ περισσότερο κακό απ' όσο φαίνεται. Γιατί τους ξεσηκώνουν τους ανθρώπους με λόγια και λόγια κι έπειτα τους αφήνουν στο έλεος του Θεού. Αν δεν ήταν οι "γιαλαντζί" φίλοι μπορεί ο φανατισμός εκατέρωθεν να ήταν μικρότερος και το θέμα να είχε ήδη λυθεί... Οι φωνές μέσα στο Ισραήλ που ζητάνε ειρήνη και αυτονομία της Παλαιστίνης είναι πάρα πολλές. Αλλά θάβονται κάθε φορά που γίνεται "πιγκούα" (τρομοκρατικό χτύπημα) απ' τις ιαχές των εθνικιστών - φανατικών Εβραίων.
    Βλέπεις, η παλαιστινιακή αρχή ζητά τώρα τα εδάφη που είχαν το '67. Αφού το '47 πια είναι αδύνατον να προσεγγιστεί. Όμως το '67 δε δέχτηκαν ειρήνη με όσα είχαν και τα έχασαν όλα. Και γιατί δε δέχτηκαν? Γιατί πάλι βασίστηκαν στους "φίλους".
    Οι παλαιστίνιοι αποτελούν βαρίδι για τα αραβικά κράτη. Είτε το παραδέχονται είτε όχι. Υπάρχουν παλαιστίνιοι πρόσφυγες σχεδόν παντού. Και ξέρουμε όλοι την τύχη των προσφύγων. Των όποιων προσφύγων. Όπως επίσης ξέρουμε πως η πείνα, η φτώχεια, η εξαθλίωση, αποτελούν τις καλύτερες συνθήκες για την παραγωγή εξτρεμιστικών στοιχείων στρατολογημένων στην Τζιχάντ και στην σκληρή ισλαμιστική πολεμική μηχανή.
    Γι'αυτό όταν βλέπω έναν στυγνό δικτάτορα που επί μήνες τώρα δολοφονεί εκατοντάδες πολίτες του (ανάμεσα στους οποίους και παλαιστίνιοι πρόφυγες), να προβαίνει σε απίστευτης σκληρότητας βασανιστήρια και διαπομπεύσεις, να σπεύδει να καταθέσει τη συμπαράστασή του στην Παλαιστίνη, φοβάμαι για αυτό που κρύβεται πίσω απ' τις κινήσεις του και ψάχνω να βρω εκ των προτέρων με πόσο αίμα θα χρειαστεί να τον πληρώσει ο "άμοιρος αυτός λαός"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δημητρα καλησπερα.

    Ακριβως επειδη τα εχεις ζησει και τα εχεις ακουσει απο ''πρωτο'' χερι, εχει ΑΞΙΑ η καθε σου τοποθετηση, εκει που με βρισκει ''αντιθετο'' ειναι οτι ''ξεχναμε'' το '47, γιατι?

    Γη των Παλαιστινιων ητανε.

    Απο την αλλη και οι Ισραηλινοι μια ''ζωη'' εψαχναν τοπο να ριζωσουν και με την ''περιφημη'' Αγγλικη πολιτικη-παροτρυνση αρχισε απο τα πρωτα κιμπουτζ που εφτιαξαν οι Ισραηλιτες, οι εχθροπραξιες, γη των Παλαιστινιων καταπατησαν.

    Και βεβαια επρεπε να βρουν πατριδα, οι Ισραηλινοι, αλλα με τις βρωμικες πολιτικες τοτε των ''μεγαλων'' συμμαχων, φτασαμε, σιγα-σιγα, στις σφαγες της Σαμπρα και Σατιλα και στο οτι οι πετρες ειναι επικινδυνες οταν τις πετουν στους ''σιδεροφρακτους'' Ισραηλινους στρατιωτες, 14χρονα παιδια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δημητρα και αυτο,

    Ερώτηση 5: Υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στο κιμπούτζ της δεκαετίας του '50, που γνώρισες και του σημερινού κιμπούτζ;
    Τσόμσκυ: Αρκετά μεγάλη διαφορά. Τα κιμπούτζ έχουν γίνει πολύ πιο αντιδραστικά, πολύ πλούσια, και μοιάζουν πάρα πολύ με εύπορα προάστια. Έτσι μαθαίνω. Δεν έχω άμεση γνώση και στηρίζομαι σε άλλες πηγές, που πολλές φορές δεν είναι τόσο αποκαλυπτικές απ' ό,τι ξέρω.
    Ερώτηση 6: Ως αναρχική κοινότητα, μπορεί κανείς να δει το κιμπουτζ ξεχωρισμένο από το κράτος του Ισραήλ;
    Τσόμσκυ: Καθόλου. Ήταν ένα βασικό στοιχείο του έργου της δημιουργίας του κράτους. Από τα δυο πιο σημαντικά κινήματα του κιμπουτζ, το ένα είχε τοποθετηθεί επίσημα υπέρ της λύσης των δυο εθνών (Σ.Σ. Παλαιστινιακού και Ισραηλινού), μέχρι το 1948. Πρέπει κανείς να ξαναθυμηθεί ότι ακόμη και το κύριο Σιωνιστικό κίνημα επισήμως ετάχθη υπέρ ενός εβραικού κράτους μόνο από το 1942, σε μια συνάντηση στη Νέα Υόρκη, και κατόπιν αυτό επικυρώθηκε από το Εβραϊκό Γραφείο, το βασικό πολιτικό σώμα. Το άλλο κίνημα ήταν μίγμα σοσιαλισμού και ακραίου επεκτατικού εθνικισμού, το οποίο επισήμως είχε ταχθεί υπέρ της ενσωμάτωσης και των δυο πλευρών του Ιορδάνη-τουλάχιστον μέχρι τη δεκαετία του 1980 , νομίζω. Αλλά και όποια να ήταν η ιδεολογία (και οι ιδεολογίες ήταν όλο πάθος και πολυσύνθετες), τα κιμπούτζ ήταν μέρος αυτού που στην πραγματικότητα ήταν ένα έργο δημιουργίας ενός κράτους. Αυτά (τα κιμπούτζ) ήταν κυρίως προκεχωρημένα φυλάκια σε δύσκολες περιοχές: συνοριακές περιοχές που ακουμπούσαν τα όρια των οικισμών, περιοχές η αγροκαλλιέργεια ήταν εξαιρετικά δύσκολη, κ.ο.κ. Επίσης υπήρχε ένα είδος συμφωνίας με την κύρια Σιωνιστική οργάνωση και αργότερα με το κράτος του Ισραήλ. Ιδιαίτερα μετά το 1948, αναμένονταν από τα κιμπούτζ να προσφέρουν την ελίτ των στρατιωτικών μελών: τους πιλότους των αεριωθουμένων, τους αλεξιπτωτιστές, τους καταδρομείς κλπ. Τα αγόρια ανατρέφονταν στα κιμπούτζ έτσι ώστε να θεωρούν ότι αυτό ήταν το καθήκον τους, και η αποτυχία του να γίνει δεκτός κάποιος σε αυτές τις επίλεκτες μονάδες μπορούσε να αποτελέσει ένα σοβαρό ψυχολογικό χτύπημα. Εις αντάλλαγμα, τα κιμπούτζ επιδοτούνταν πλουσιοπάροχα, που είναι και ένα μεγάλο μέρος του λόγου για το οποίο άλλαξαν από φτωχούς γεωργικούς οικισμούς, που συχνά βρίσκονταν στο επίπεδο της απλής επιβίωσης, σε κάτι που μοιάζει περισσότερο με τα πλούσια προάστια, με βιομηχανίες, τουρισμό, κλπ
    Υπήρχαν και πολλές άλλες περιπλεγμένες καταστάσεις. Τα στοιχεία (άτομα) που υποστήριζαν πιο σθεναρά μια αραβο-ισραηλινή συνεργασία της εργατικής τάξης και των καλλιεργητών αγροτών σε ένα κράτος δυο εθνοτήτων ως μια μαχητική ιδεολογία, είχαν συγχρόνως ποτιστεί με έναν αντι-αραβικό ρατσισμό, υποθέτω κυρίως υποσυνείδητα (αν κρίνω από τη δική μου εμπειρία). Υπήρχαν ακόμη πιο οξείες ρήξεις ανάμεσα στους Ευρωπαίους (Ασκενάζι) και (τους ονομαζόμενους) Ανατολικούς (Σεφαραδίτες, Μιζράχι) Εβραίους. Αμφιβάλλω εάν υπήρξε έστω και ένας μόνο Άραβας στα κιμπούτζ ακόμη και σήμερα. Στην πραγματικότητα αυτό θα ήταν αμφισβητούμενης νομιμότητας, αφού τα κιμπούτζ είναι γη που ανήκει και ελέγχεται από το Εβραικό Εθνικό Ταμείο, το οποίο αποκλείει τους άραβες με πολύπλοκους μηχανισμούς που έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να θολώνουν τα πραγματικά δεδομένα για τους απ' έξω που δεν ερευνούν με επιμέλεια.. ήταν πολύ πιο εύκολο για δυτικούς μη-εβραίους να γίνο0υν μέλη ενός κιμπούτζ (νόμιμα ή παράνομα Δε ξέρω) παρά γοα Άραβες. Και υπήρχαν πολύ λίγοι Ανατολίτες Εβραίοι. Αυτοί οι οικισμοί ήταν συντριπτικά ευρωπαϊκοί-εβραϊκοί. Μπορεί να έχουν δημοσιευτεί αποδεικτικά στοιχεία γι αυτά τα θέματα. Δεν είμαι βέβαιος. Αλλά τα βασικά πραγματικά δεδομένα είναι αρκετά ξεκάθαρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ναι, αυτά που γράφονται είναι αρκετά σωστά. Ο φανατισμός και ο αντι-αραβικός ρατσισμός είναι ιδιαίτερα έκδηλος σε κάποιες ομάδες του εβραϊκού πληθυσμού. Όπως είναι έκδηλος ο αντι-εβραϊκός ρατσισμός σε ΟΛΟΚΛΗΡΟ τον αραβικό κόσμο. Φαντάσου ότι ακόμη και οι παλαιστίνιοι που ζουν στο Ισραήλ και έχουν εβραϊκό διαβατήριο, δεν μπορούν να πάνε σε όλες τις αραβικές χώρες.
    Γι'αυτό και έγραψα παραπάνω πως υπάρχουν κάποιες φιλειρηνιστικές φωνές μέσα στο Ισραήλ που πνίγονται και το ίδιο γίνεται και στις αραβικές χώρες. Το μίσος που υπάρχει στη μέση Ανατολή είναι το πιο βαθύ εθνικιστικό μίσος που υπάρχει στον πλανήτη αυτή τη στιγμή και πραγματικά δεν ξέρω αν η κατάσταση μπορεί να είναι αναστρέψιμη.

    Γράφεις όμως αυτό: "... εκει που με βρισκει 'αντιθετο'' ειναι οτι ''ξεχναμε'' το '47, γιατι?"

    Μα δεν έγραψα κάπου ότι το ξεχνάμε. Έγραψα ότι αυτή τη στιγμή το αίτημα της Παλαιστινιακής αρχής βρίσκεται τη διεκδίκηση των εδαφών που είχε η Παλαιστίνη το '67. Γνωρίζουν πως πλήρης κυριαρχία των εδαφών της Παλαιστίνης που κατείχε το '47 δεν μπορεί να διεκδικηθεί. Ας μη γελιόμαστε. Κανένας δε θα στηρίξει τέτοιο αίτημα για τον απλό λόγο πως η εκπλήρωσή του θα αφήσει άπατρι έναν άλλο λαό, αυτό του Ισραήλ. Και όχι πως χέστηκε κανείς για τους λαούς, απλά κανένας δε θα θέλει να τους "φορτωθεί" στο σβέρκο.

    Η πραγματικότητα είναι πολύ σκληρή. Δεν υπάρχει κανένα έλεος στο Παγκόσμιο Πολιτικό σκηνικό από κανέναν. Δεν είναι προφανές? Κι όλα αυτά που εκπορεύονται από Συμβούλια Ασφαλείας, ΟΗΕ, Διεθνή αμνηστία και λοιπούς οργανισμούς του κώλου, είναι ένα διακοσμητικό επικάλυμμα για να χρυσώνουν το χάπι. Τίποτα περισσότερο από αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κι όλα αυτά που εκπορεύονται από Συμβούλια Ασφαλείας, ΟΗΕ, Διεθνή αμνηστία και λοιπούς οργανισμούς του κώλου, είναι ένα διακοσμητικό επικάλυμμα για να χρυσώνουν το χάπι.

    Δημητρα με την παραπανω κατακλειδα σου, περιεγραψες θαυμασια την κατασταση με τα ''μαξιλαρακια'' του παγκοσμιου ιμπεριαλιστικου συστηματος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή