Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011






ΑΓΑΝΤΑ...


Καμία εμπιστοσύνη

«Τα πράγματα είναι απλά. Υπάρχουν δύο επιλογές: ο δύσκολος δρόμος της αλλαγής και ο δρόμος της καταστροφής».

Αυτό τόνιζε στη δευτερολογία του για το μεσοπρόθεσμο στις 29 Ιούνη ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής.

Κι όμως, ο ίδιος με το θράσος που τον χαρακτηρίζει κάλεσε χτες από την Κω το λαό «να κλείσει τα αυτιά του στις σειρήνες της καταστροφολογίας και σε όσους ανεύθυνα θέλουν να σπείρουν τον πανικό, για όποιους λόγους(...)

Αρκετά με την πολιτική του φόβου».

Ομως η καταστροφολογία και η ιδεολογική τρομοκρατία είναι βασικό όπλο της κυβέρνησης για να τσακίσει τις αντιστάσεις του λαού και να περάσει τα βάρβαρα μέτρα.

Στην ίδια ομιλία, για παράδειγμα, ο πρωθυπουργός επαναλάμβανε το τρομακτικό παραμύθι ότι «η στάση πληρωμών θα σήμαινε παραδείγματος χάρη, την ανάγκη να αναστείλουμε τη λειτουργία όλων των νοσοκομείων, όλου του ΕΣΥ, για να μειώσουμε ακαριαία και βίαια τις δαπάνες μας, να κλείσουμε τα σχολεία των Ελληνόπουλων, να μειώσουμε τις συντάξεις όλων των συνταξιούχων κατά 70% - 80% ή να σταματήσουμε να καταβάλλουμε τους μισθούς όλων των δημοσίων υπαλλήλων».

Καλούσε λοιπόν σε υπερψήφιση του μεσοπρόθεσμου γιατί έτσι «προστατεύουμε τον πολίτη από τη στάση πληρωμών», προσθέτοντας μάλιστα ότι «η δική μας δουλειά είναι να μη μάθει ποτέ, να μην ζήσει ποτέ τη στάση πληρωμών».

Δύο βδομάδες μετά, ήταν ο ίδιος που μιλούσε στη γερμανική έκδοση των «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς» για το ενδεχόμενο «μερικής αδυναμίας πληρωμών»...

Ο λαός πρέπει να πάψει να δείχνει την παραμικρή εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και τα κόμματα του κεφαλαίου και να περάσει στην αντεπίθεση διεκδικώντας όλα όσα του ανήκουν, κατακτώντας τη δική του εξουσία.

Αλλα κουραγιο...





υσ το μηλο επεσε κατω απο την μηλια, ΠΑΠΑΤΖΗΣ.

4 σχόλια:

  1. Το αιμα...Νερο δεν γινεται..!!
    Τα..μισα να "παρει"...
    Απο τον παππου...
    [Πιστευομεν εις την λαοκρατιαν...Και εις την βιαιως αναστηλωμενην μοναρχιαν...]
    Η και απο τον πατερα...
    [ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ιδιο συνδικατο...]
    Τα μισα να παρει...
    Του φτανουνε...

    Τι να λεμε...
    Οι προγονοι τουλαχιστον...Ησαν αντρες....!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το σκιτσο με τον ..παπατζη και τη βαρβαροτητα τα λεει ολα φιλε Δημητρη! Σκετη κοροιδια αλλα τι να πει κανεις οταν ο κοσμος δεν εννοει να ψηφισει διαφορετικα; :((

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μαστορα καλησπερα.

    Ο νομος του Νευτωνα...........................βρηκε την εφαρμογη του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φιλη Elva καλησπερα.

    Αντε να δουμε ποτε θα το αποφασισουν να κοψουν τους δεσμους τους, οσοι συνεχιζουν να εμπιστευονται τους δυο ''μονομαχους'' και να ψηφισουν αντιμονοπωλιακα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή