Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011













ΑΓΑΝΤΑ...

«Στον αέρα» η ιδεολογική τρομοκρατία

Οσο προχωράει η εφαρμογή των βάρβαρων μέτρων τόσο πιο πολύ πέφτουν στο κενό οι εκβιασμοί και η ιδεολογική τρομοκρατία περί χρεοκοπίας, ακριβώς γιατί τα λαϊκά στρώματα βιώνουν ήδη τη χρεοκοπία στην πράξη.

Η τρομοκρατική, για παράδειγμα, περιγραφή που έκανε για πολλοστή φορά ο πρωθυπουργός στη Βουλή για τις τρομακτικές συνέπειες μιας στάσης πληρωμών, φοβίζει ολοένα και λιγότερους.

Είπε συγκεκριμένα: «Εχω πολλές φορές πει ότι η στάση πληρωμών θα σήμαινε παραδείγματος χάρη την ανάγκη να αναστείλουμε τη λειτουργία όλων (!) των νοσοκομείων, όλου(!) του ΕΣΥ, για να μειώσουμε ακαριαία και βίαια τις δαπάνες μας, αφού κανείς δεν μας δάνειζε. Να κλείσουμε τα σχολεία των Ελληνόπουλων, να μειώσουμε τις συντάξεις όλων (!) των συνταξιούχων κατά 70-80% ή να σταματήσουμε τους μισθούς όλων(!) των δημοσίων υπαλλήλων».

Είναι ολοφάνερο ότι στόχος είναι να σκύψει ο λαός το κεφάλι και να αποδεχθεί τα εξοντωτικά μέτρα.

Στο όνομα της πλήρους «καταστροφής» να αποδεχθεί, για παράδειγμα, την κατάργηση 14.000 κλινών στα νοσοκομεία, το λουκέτο σε χιλιάδες σχολεία, το πετσόκομμα τριών - τεσσάρων μισθών και συντάξεων, τη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης, την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας κ.ο.κ.

Ομως αν όλα αυτά έχουν γίνει μόνο στον πρώτο χρόνο του γενικευμένου πολέμου της πλουτοκρατίας κατά του λαού, ο λαός αντιλαμβάνεται ότι τον οδηγούν σε πλήρη καταστροφή, δηλαδή σε απόλυτη φτώχεια και εξαθλίωση, με τον «μπαμπούλα» της στάσης πληρωμών, όταν ήδη συζητούν για την ελεγχόμενη χρεοκοπία, προκειμένου να υποτάξουν το λαό στην πολιτική που του κάνει τη ζωή κόλαση.

Είναι τόσο άγρια η αντιλαϊκή επιδρομή και τόσο καταστροφικές για τη ζωή του λαού οι συνέπειες των βάρβαρων μέτρων που η τρομοκρατία περί χρεοκοπίας επιστρέφει ως μπούμερανγκ στους εμπνευστές της.

Αλλα κουραγιο...




υσ «Ορισμένοι θεωρούν πως τα μέτρα του νέου προγράμματος είναι μη ρεαλιστικά. Εάν η Ελλάδα δεν μπορέσει να συμμορφωθεί με τους στόχους, τότε ένα ακόμη πακέτο λιτότητας - και μία ακόμη αγωνιώδης ψηφοφορία στη βουλή - μπορεί να πραγματοποιηθεί στο άμεσο μέλλον».

Ο λαός πρέπει να βγάλει τα συμπεράσματά του. Δεν πρέπει να αφήνει να τον γδέρνουν και να περνάνε ολοένα και πιο άγρια αντιλαϊκά μέτρα επισείοντας την επόμενη δόση του δανείου, που ποτέ δεν φτάνει σε αυτόν. Πρέπει να περάσει στην αντεπίθεση, εμπιστευόμενος και συμπλέοντας με το ΚΚΕ, βάζοντας στο στόχο τη λαϊκή εξουσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου