Σάββατο 16 Ιουλίου 2011





ΑΓΑΝΤΑ...

Αθλια εκμετάλλευση της εθελοντικής προσφοράς

Η κυβέρνηση στρώνει το έδαφος, για να καλέσει τους εκπαιδευτικούς να δουλέψουν τσάμπα, ώστε να καλυφθούν τα κενά στα σχολεία!

Στις 20 Ιούνη, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, η υπουργός Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου ...αναρωτήθηκε στη Βουλή: «Δεν χρειαζόμαστε τους νέους εκπαιδευτικούς που είναι στη σύνταξη σήμερα να προσφέρουν στο εκπαιδευτικό σύστημα»;

Λίγο πριν είχε περιγράψει την κατάσταση στα σχολεία: «Στα δύο χρόνια 2010-2011 έχουμε είκοσι τρεις χιλιάδες συνταξιοδοτήσεις. Οι προσλήψεις δε θα είναι παραπάνω από τρεισήμισι χιλιάδες. Θα μειωθεί κατά έναν πολύ μεγάλο αριθμό, περισσότερο από το 50%, ο αριθμός των αναπληρωτών εκπαιδευτικών».

Με λίγα λόγια είχε καλέσει τους εκπαιδευτικούς να δουλέψουν τσάμπα, για να καλύψουν τα τεράστια κενά.

Χτες, η υπουργός Παιδείας δημοσιοποίησε τη συγχαρητήρια επιστολή που έστειλε σε ομάδα συνταξιούχων και αδιόριστων καθηγητών στη Χίο, που πρόσφεραν στους μαθητές της Γ' Λυκείου υπηρεσίες «δωρεάν διδακτικής στήριξης και προετοιμασίας για τις πανελλαδικές εξετάσεις».

«Υπάρχει ελπίδα! Η Ελλάδα, αν πιστεύουμε, είναι εδώ», έγραψε η υπουργός Παιδείας.

Με λίγα λόγια, η κυβέρνηση εκμεταλλεύεται μια πρωτοβουλία εκπαιδευτικών, οι οποίοι προσφέρουν σε μαθητές που έχουν ανάγκη, για να «ρίξει γραμμή» πως τα κενά στην εκπαίδευση πρέπει να καλυφθούν με απλήρωτη εργασία!

Δε θα σταθούμε στην υποκρισία της συγκεκριμένης κίνησης, αλλά στην ουσία του θέματος.

Ποια είναι η ουσία;

Εκοψαν κονδύλια και απ' τα σχολεία, τα διαλύουν με το σχολείο της «αγοράς» και τολμούν να καλούν τους εκπαιδευτικούς να δουλεύουν δωρεάν για το στοιχειώδες, που έπρεπε να προσφέρεται.

Μετά τα εθελοντικά δωρεάν φροντιστήρια, θα ακολουθήσει η δωρεάν εθελοντική δουλειά και στα σχολεία.

Οι πρωτοβουλίες των εκπαιδευτικών δεν έχουν καμία σχέση με το «παιχνίδι» της κυβέρνησης.

Η κυβέρνηση πατάει πάνω στην άθλια κατάσταση που έχει φτιάξει και στρώνει το έδαφος με ...εθνικά περήφανες επιστολές για απλήρωτη εργασία στα σχολεία!

Αλλα κουραγιο...





υσ Το σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ για την «πρωτοβουλία» της ΟΝΝΕΔ έχει ως εξής:
«Είναι προκλητική και αποκαλυπτική σήμερα για τους νέους και τις νέες των λαϊκών στρωμάτων η πρωτοβουλία της ΟΝΝΕΔ "Πληρώνω δίκαια", που καλεί ότι πρέπει όλοι να πληρώσουμε. Η πρωτοβουλία που παίρνει είναι επί της ουσίας πιστή υλοποίηση του μνημονίου.
Είναι πρόκληση την ίδια στιγμή που χτυπιέται το μεροκάματο, κόβονται επιδόματα και η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, που φουντώνει η ανεργία, η νεολαία της ΝΔ να ζητάει να μειωθούν κατά 50% οι ασφαλιστικές εισφορές για προσλήψεις νέων εργαζομένων. Είναι προκλητικό να ζητάει νέες φοροελαφρύνσεις για το μεγάλο κεφάλαιο και, παράλληλα, να διατηρηθεί ο ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
Για την ΟΝΝΕΔ και το κόμμα της, δίκαιο είναι να θησαυρίζουν οι κεφαλαιοκράτες και να πτωχεύσει ο λαός.
Τα παιδιά των φτωχών λαϊκών στρωμάτων πρέπει να γυρίσουν την πλάτη στο ΠΑΣΟΚ, στη ΝΔ και τα άλλα κόμματα. Εχουν δικαίωμα να ζήσουν καλύτερα.
Την κρίση δεν τη δημιούργησε ο λαός. Είναι του καπιταλισμού. Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία. Αυτό είναι δίκαιο σήμερα».

4 σχόλια:

  1. Δημήτρη καλησπέρα σου.Το κακό σε όλη την ιστορία, δεν είναι αυτά που επιδιώκουν προς όφελος της τάξης τους ή και των αφεντικών τους οι εκπρόσωποί τους στην πολιτική εξουσία. Αυτοί, το έχουμε πει,το ξέρουμε, κάνουν την δουλειά τους καλά, κάνουν καλά την δουλειά για την οποία πληρώνονται και μάλιστα αδρά.
    Το θέμα είναι ότι προς αυτήν την κατεύθυνση του "μαζί τα φάγαμε, γιατί υπερκαταναλώναμε, γιατί μας έφαγε η απληστία, γιατί τρώγαμε περισσότερα απ΄ότι παρήγαμε, ακόμη και γιατί μας έλειψε η αλληλεγγύη, οπότε γιατί όχι στον εθελοντισμό γιατί όχι στην φιλανθρωπία εν τέλει;
    'Ολα αυτά τα τζούφια επιχειρήματα,έχουν πιάσει τόπο σε ανθρώπους ευαίσθητους, σε ανθρώπους που η ταξική τους συνείδηση δεν είναι στο επίπεδο εκείνο που θα σκεφτούν ότι η πολιτική είναι μαθηματικά, δεν είναι συναισθήματα.
    Και είναι μαθηματικά, γιατί η πολιτική έχει κανόνες ανάλογους και προσαρμοσμένους στις ανάγκες της τάξης που είναι στην εξουσία και στα συμφέροντα που καλείτε να υπηρετήσει.
    Δεν μπορεί να συνειδητοποιήσουν ότι ο εθελοντισμός και μάλιστα ο θεσμοθετημένος εθελοντισμός μέσα στην καπιταλιστική κοινωνία και οικονομία,γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης και παραπέρα εδραίωσης των προνομίων και των μηχανισμών εκμετάλλευσης της άρχουσας τάξης.
    Γιατί το πρώτο που θα έπρεπε να σκεφτεί ένας εργαζόμενος , είναι ότι αυτός παράγει τον πλούτο και άρα έχει το δικαίωμα να τον καρπώνεται κιόλας.Θα έπρεπε να σκεφτεί, ότι έτσι και αλλιώς πληρώνει για να έχει αυτές τις παροχές στην υγεία, στην παιδεία, στον Αθλητισμό, στην ψυχαγωγία και παρ΄όλα αυτά, όλα τούτα που δικαιωματικά μας ανήκουν, γίνονται εμπόρευμα που για να το προσεγγίσουμε πρέπει να το ξαναπληρώσουμε, αλλά και αφού το ξαναπληρώνουμε, πρέπει σύμφωνα με τις βουλές τους να το προσφέρουμε και εθελοντικά.
    Είναι ανεκδιήγητοι, είναι προκλητικοί, όσο για μας άντε να μην πω τι είμαστε που τους ανεχόμαστε ακόμη και δεν ξέρω μέχρι πότε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι...
    Δυστυχως εχει δικιο η ΒΒ...
    Στην "προσαρμωσμενη" στην ωφελεια για μια μονο ταξη...Ανθρωποτητα...
    Ο εθελοντισμος...Κατανταει μαλακια...!!
    Δινοντας ενα δεκαρακι...Στο τραινο, στον ζητιανο...
    Δινοντας ενα ρουχαλακι στο φτωχο...
    ΤΟ ΞΕΡΩ...ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΩ...!!
    Στην εμπορευματοποιηση...Της ανθρωπιας μου...

    ΟΜΩΣ...

    Κανενας δεν θα με γυμνωσει εμενανε...!!
    Απο το συναισθημα μου, για τον πασχοντα συνανθρωπο...!!

    Αλλοι ειναι οι λογοι...Που το κανω εγω το μαθημα, στα παιδια που δεν εχουν να πληρωσουνε φροντιστηρια...
    Και αλλοι οι λογοι...Που μου στειλανε τα "συχαρικια" τους οι "νταβατζηδες" των συνειδησεων...

    Γι αυτο και γω...
    Θα συνεχισω να βοηθαω εθελοντικα. οποιον ζητησει κατι που μπορω να το κανω...!!!
    Αλλα ταυτοχρονα...
    Θα σχιζω, θα λοιδωρω και θα καιω δημοσια...!!!
    Οποια επιστολη με συχαρικια μου στελνουν...

    Δειχνωντας ξεκαθαρα...
    Ποιος εφερε τον συνανθρωπο μου στην αναγκη...
    Να ζητησει την δικη μου βοηθεια...!!

    Οπως καταλαβαινεις, φιλε ΔΗΜΗΤΡΗ και ΒΒ...
    ΔΕΝ ΘΕΩΡΩ ΕΝΟΧΟΥΣ τον ΓΑΠ και τον υπουργο...
    Γιατι "εκμεταλλευτηκαν" την πρωτοβουλια βοηθειας των εκπαιδευτικων...
    Το περιμενα οτι αυτο θα κανουνε..!!

    ΘΕΩΡΩ ΕΝΟΧΟΥΣ τους εκπαιδευτικους που πηραν τα δημοσια συχαρικια...
    Για το αυτονοητο που εκαναν...!!
    Και τα εβαλαν...
    Σε καδρο στο σαλονι...!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Β.Β καλημερα.
    Οπως ακριβως το αναλυεις το θεμα ειναι, ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ ΤΟΥΣ, ας το καταλαβουμε και ας μη τους δινουμε, αλλοθι για να προπαγανδιζουν, την δικη τους προβολη, εργων, μεσα απο τα δικα μας συναισθηματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μαστορα καλημερα.
    Αυτο που εκαναν και που κανουν καποιοι εκπαιδευτικοι, ειναι ενδειξη σεβασμου και υπευθυνοτητας, απεναντι στους μαθητες τους και στους ιδιους τους εαυτους τους, αυτες τις εποχες που ζουμε, αλλα επρεπε οπως γραφεις, αυτο να γινει ''αθορυβα'', ωστε το καθε ομοτραπεζο λαμογιο της οικονομικης λεσχης Μπιντελμπεργκ, να μην το κανει ''σημαια'' παραδειγματισμου, οποτε πρεπει σε αυτες τις πονηρες εποχες, πραξεις που μπορει να εχουν αντικτυπο αρνητικο, να ζυγιζονται, γιατι αν τ'αφηνουμε ολα στα συναισθημα, στο τελος η παροιμια που λεει, εκει που μας χρωσταγανε μας πηραν και το βοδι, θα την βρισκουμε μπροστα μας και για να ερθουμε στο θεμα της επαιδευσης ''μιλαμε'' για επαγγελμα, βιοπορισμο, οχι ελεημοσυνη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή