Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

ΑΓΑΝΤΑ...
Σάλο έχει προκαλέσει στην Ιταλία η απόφαση του εισαγγελέα της Στουτγάρδης στη Γερμανία, να θέσει στο αρχείο την υπόθεση 17 πρώην στρατιωτών κι αξιωματικών των ναζιστικών SS που εμπλέκονται στη σφαγή 560 αμάχων, στην ιταλική πόλη Σαντ' Άννα Ντι Στατσέμα στις 12 Αυγούστου 1944.
Οι Ιταλοί δικαστές είχαν ζητήσει εδώ και πολλά χρόνια την έκδοση αυτών των 17 ατόμων, καταθέτοντας στοιχεία για την ενοχή τους, όμως κατά τους Γερμανούς εισαγγελείς τα στοιχεία δεν ήταν επαρκή και θα έπρεπε να αποδειχτεί ότι συμμετείχαν άμεσα στις δολοφονίες.
Οι εισαγγελείς επικαλέστηκαν την έλλειψη αποδεικτικών στοιχείων και αρνήθηκαν να εκδώσουν τα μέλη της μονάδας, οι 8 εκ των οποίων βρίσκονται ακόμη εν ζωή.
«[Οι κατηγορούμενοι] ανήκουν μεν στη συγκεκριμένη μονάδα που αναπτύχθηκε στη Σαντ' Άννα Ντι Στατσέμα, αλλά θα πρέπει να αποδειχτεί για τον καθένα κατηγορούμενο χωριστά ότι πήρε μέρος στη σφαγή και με ποιόν ακριβώς τρόπο», ήταν η λακωνική δήλωση της εισαγγελίας.
Το 2005 το στρατοδικείο της ιταλικής πόλης Λα Σπέτσια είχε καταδικάσει σε ισόβια δεσμά και τους 17 στρατιωτικούς για εγκλήματα πολέμου, ζητώντας και την έκδοσή τους από την Γερμανία.
Δεν είναι ακριβές πόσοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε αυτή τη σφαγή, που θεωρείται ως μια από τις χειρότερες θηριωδίες του Β Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά ο συχνότερα αναφερόμενος αριθμός είναι 560, εκ των οποίων τα 110 ήταν μικρά παιδιά μέχρι 10 ετών.
Πολλά από τα θύματα ήταν επίσης γυναίκες και ηλικιωμένοι, ακόμη και έγκυες γυναίκες, όπως και οκτώ αδελφάκια με την μητέρα τους.
Πριν εγκαταλείψουν το χωριό, οι γερμανικές δυνάμεις αποφάσισαν να κάψουν όλα τα πτώματα, για να εξαφανίσουν τα ίχνη του εγκληματος σε βάρος των πρώην «συμμάχων» τους.
Αλλα κουραγιο...,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, υσ απο το βημα.

2 σχόλια:

  1. Καλα αυτοι φωναζουν...Οι Φασιστες, που οι συμμαχοι τους ματοκυλισαν ολην την Ευρωπη...!!
    [βεβαιως μιλαω για τις ηγεσιες,οχι για τον κοσμο]
    Τι να πουμε και..μερικοι αλλοι...
    Που μπροστα στις δικες μας απωλειες..Αυτα ειναι..
    Πταισματακια...!!
    Μονο να γνωριζει ο κοσμος..Την Πολιτικη προταση των Ναζι...
    Αυτο ειναι το ζητουμενο...
    Την προειλημμενη και διακυριγμενη..
    Και εφαρμωσμενη σ ολη την Ευρωπη οργανωμενη εξοντωση ωρισμενων λαων..Που αυθαιρετα εκριθησαν, οτι δεν επιτρπεται να ζουν...!!!

    Αυτα πρεπει να θυμωμαστε...

    Την αυθαιρετη και αρρωστη επιθυμια για επικυριαρχια της ομοιομορφιας..Και ομοιοσυνειδησεως...
    Που και τωρα πασχιζουν να διαδωσουν και να εφαρμωσουν..Σε μια Ευρωπη εξαθλιωμενων..Υπηκωων...!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαστορα χαιρεται, Ακριβως τελεια τοποθετηση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή