Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

ΑΓΑΝΤΑ... ΛΙΒΥΗ - ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΚΑΝΤΑΦΙ
Εμπλοκή γαλλικών μυστικών υπηρεσιών
Για άμεση εμπλοκή των γαλλικών μυστικών υπηρεσιών στον εντοπισμό του Λίβυου πρώην ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι (που τελικά κατέληξε στο βάρβαρο λιντσάρισμά του) πριν από ένα χρόνο, κάνουν λόγο δημοσιεύματα κυρίως, σε Ιταλία και Βρετανία, που αναπαράγονται σε Γαλλία και αραβικές χώρες.
Σε σχετικό δημοσίευμα η βρετανική «Ντέιλι Τέλεγκραφ» επικαλείται ως πηγή τον πρώην ισχυρό άνδρα των λιβυκών μυστικών υπηρεσιών Ράμι αλ Ομπάιντι, ο οποίος είχε αποσκιρτήσει από το καθεστώς Καντάφι λίγο καιρό νωρίτερα.
Ο Ομπάιντι επιμένει ότι ο τότε Πρόεδρος της Γαλλίας είχε κάθε λόγο να «κλείσει το στόμα» του Καντάφι γιατί «ο Λίβυος πρώην ηγέτης ήταν έτοιμος να δώσει στοιχεία για την υποστήριξη και τα χρήματα που έδωσε στο Σαρκοζί κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2007».
Ο Ομπάιντι ισχυρίζεται ότι ο Καντάφι εντοπίστηκε από το νούμερο του δορυφορικού τηλεφώνου του που «έφτασε στις γαλλικές μυστικές υπηρεσίες από τη συριακή κυβέρνηση και τον Μπάσαρ αλ Ασαντ, ο οποίος διαπραγματεύτηκε, κατά τον Ομπάιντι, τη χαλάρωση της ιμπεριαλιστικής πίεσης σε βάρος της δικής του ηγεσίας».
Αναμφίβολα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή όσο η τρέχουσα για τις εξελίξεις στη Συρία, ένας πρώην αρχι-πράκτορας που εγκατέλειψε το καθεστώς Καντάφι και συνεργάζεται με τις δυτικές μυστικές υπηρεσίες, να κάνει τέτοιες «αποκαλύψεις».
Για ανάμιξη «ξένων μυστικών πρακτόρων» στον εντοπισμό του Καντάφι έκανε λόγο μιλώντας σε αραβικά δίκτυα ο Μαχμούντ Τζιμπρίλ, ο άνθρωπος κυρίως των ΗΠΑ στη θέση του πρωθυπουργού στην «μεταβατική» κυβέρνηση.
Για «ανάμιξη γαλλικών μυστικών υπηρεσιών» στην ίδια υπόθεση μιλούν «δυτικοί διπλωμάτες» όπως υποστηρίζει και η ιταλική «Κοριέρε ντελα Σέρα».
Πάντως, έχει αποδειχτεί ότι πολύ πριν την ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Λιβύη, οι μυστικές υπηρεσίες ιμπεριαλιστικών χωρών, με πιο εμφανείς αυτές των Γαλλίας και Βρετανίας ...αλώνιζαν στη χώρα.
Αλλα κουραγιο...,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
''εκλεκτοι συμμαχοι''

2 σχόλια: