Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

ΑΓΑΝΤΑ... Οργιο αστυνομοκρατίας και αυταρχισμού
Οργανωμένο σχέδιο καταστολής από τη συγκυβέρνηση επαναλήφθηκε και χτες, με αφορμή την επίσκεψη της Α. Μέρκελ και στο πλαίσιο επιβολής με αυταρχισμό των αντιλαϊκών μέτρων. Απαγόρευση συγκεντρώσεων στις περισσότερες περιοχές της Αθήνας, προληπτικές προσαγωγές και συλλήψεις στο σωρό, μαζική δράση των ειδικών δυνάμεων της Αστυνομίας, επιχείριση εκκένωσης της πλατείας Συντάγματος και ο γνωστός κλεφτοπόλεμος.
Από νωρίς το πρωί ξεκίνησαν δεκάδες προληπτικές συλλήψεις. Σύμφωνα με ενημέρωση της αστυνομίας χθες το απόγευμα, έγιναν συνολικά 220 προσαγωγές, αρκετές από τις οποίες ήταν προληπτικές. Οι συλλήψεις έφτασαν τις 25. Χαρακτηριστικό είναι ότι από την περιοχή του μετρό στου Φιξ προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ τέσσερις οικοδόμοι, οι δύο από τους οποίους είναι μέλη της διοίκησης του συνδικάτου οικοδόμων.
Τα μέλη του συνδικάτου είχαν πάει σε κοντινό εργοτάξιο για να δουν αν τηρείται η στάση εργασίας. Το εργοτάξιο ήταν κλειστό. Κάποια στιγμή αντιλήφθηκαν να τούς παρακολουθούν δύο αστυνομικοί με πολιτικά. Οταν προχώρησαν στις σκάλες του μετρό κυκλώθηκαν από ένστολους αστυνομικούς και άνδρες της Ασφάλειας και παρά το ότι δήλωσαν την ιδιότητά τους, προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ.
Επίσης, άλλοι δύο οικοδόμοι, μέλη παραρτημάτων του συνδικάτου προσήχθησαν από άλλα σημεία της Αθήνας. Για τις προσαγωγές αυτές πραγματοποιήθηκε παρέμβαση στη ΓΑΔΑ του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ, Θανάση Παφίλη και οι οικοδόμοι αφέθηκαν ελεύθεροι.
Ακόμα, ενώ ήταν σε εξέλιξη οι προσυγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, πέντε μέλη της ΚΝΕ από τη Νίκαια βρέθηκαν στη ΓΑΔΑ. Οι πέντε νέοι μόλις είχαν κατέβει από τον «ηλεκτρικό» στο σταθμό Μοναστηράκι. Μία ομάδα αστυνομικών που ήταν εκεί τους περικύκλωσαν και ζήτησαν ταυτότητες.
Παρά το γεγονός ότι οι νεολαίοι έδειξαν τις ταυτότητές τους, οι αστυνομικοί τελικά τους έβαλαν στα περιπολικά και τους μετέφεραν στη ΓΑΔΑ. Αφέθηκαν ελεύθεροι περίπου στις 3 το μεσημέρι. Ανάμεσα στους προσαχθέντες ήταν και γιατρός του «Αγίου Σάββα».
Επιχείρηση εκκένωσης της πλατείας Συντάγματος Η κατασταλτική δράση των ειδικών δυνάμεων της Αστυνομίας γενικεύτηκε μετά τις 4 το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος. Νωρίτερα, κάποιοι διαδηλωτές περίπου στις 3 το μεσημέρι και για αρκετή ώρα, προσπαθούσαν να ανατρέψουν τον αστυνομικό φράχτη στη Β. Σοφίας. Μετά από δέκα λεπτά περίπου διμοιρίες των ΜΑΤ έριξαν χημικά και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης απομακρύνοντας τους διαδηλωτές προς την Πανεπιστημίου.
Στη συμβολή Β. Σοφίας και Πανεπιστημίου άρχισαν τη δράση τους ομάδες κουκουλοφόρων που έριχναν μάρμαρα και άλλα αντικείμενα στις αστυνομικές δυνάμεις. Στις 3.20 σημειώνονταν συμπλοκές κουκουλοφόρων και ΜΑΤ έξω από την «Μ. Βρετάνια» και στις 3.30 γίνονταν χρήση χημικών από τα ΜΑΤ κοντά στο μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη. Γύρω στις 4 ξεκίνησε η επιχείρηση εκκένωσης της πλατείας Συντάγματος από διμοιρίες ΜΑΤ και ΥΜΕΤ.
Στη συνέχεια ακολούθησε ο γνωστός «κλεφτοπόλεμος» αστυνομικών δυνάμεων - κουκουλοφόρων για αρκετή ώρα. Στις 5, τα ΜΑΤ απωθούσαν τους συγκεντρωμένους προς τον Εθνικό κήπο χρησιμοποιώντας δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης. Τρεις διαδηλωτές τραυματίστηκαν.
Αντιμέτωποι με την καταστολή βρέθηκαν χτες οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν», οι οποίοι γύρω στις 12.30 το μεσημέρι διαδήλωναν ειρηνικά έξω από το νοσοκομείο στη λεωφόρο Μεσογείων, που ανήκε στην απαγορευμένη για τις διαδηλώσεις ζώνη, συμμετέχοντας στην 3ωρη στάση εργασίας και διεκδικώντας τα δεδουλευμένα οκτώ μηνών.
Αμέσως παρενέβησαν δυνάμεις των ΜΑΤ και με σπρωξίματα, χτυπήματα και χρήση χημικών προσπάθησαν να απωθήσουν τους εργαζόμενους. Λίγο αργότερα πέρασε από τη λεωφόρο Μεσογείων η αυτοκινητοπομπή που μετέφερε την Γερμανίδα καγκελάριο. Παρόλα αυτά, οι εργαζόμενοι παρέμειναν έξω από το νοσοκομείο μέχρι τις 3 το μεσημέρι.
Αλλα κουραγιο...,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, υσ ΑΠΟ ΑΚΡΗ ΣΕ ΑΚΡΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ!!!

8 σχόλια:

  1. Ευχαριστούμε για της φωτογραφίες,έκανες καλή δουλειά όπως πάντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 115 Φωτό ανέβασα στο f/b Δημητράκη.
    Οι δικές σου βέβαια πανελλαδικές και επαγγελματικές δεν το συζητώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα.
    Τςτςτςτς... υπερβολικό το ρεπορτάζ... όπως πάντα...
    Οι μπ...οι... εεε... τα γ...α... εεε... τα εντεταλμένα όργανα για την τήρηση της τάξης ήθελα να πω... είναι παιδιά παρεξηγημένα... παιδιά του λαού... αδέρφια μας βρε!
    Που την είδατε την καταστολή;...

    Δημήτρη, συμφωνώ. Όλοι στο καθήκον! Εμείς στο δικό μας. "Αυτοί" στο δικό "τους"...

    Καλή δύναμη (σε εμάς...εννοείται)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οικοδομε καλησπερα, καλη μας δυναμη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Frezia καλησπερα, οι φωτο μου ειναι απο τον Ριζοσπαστη και σελιδες του ιντερνετ, σ'ευχαριστω για τον καλο σου λογο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. kariatida62 καλησπερα, οι δικες σου εχουν πολυ μεγαλυτερη αξια, εβαλες το........μερακι σου, τωρα τι σας εχει πιασει με το φατσοβιβλιο, τελος παντων, γουστα ειναι και τα περι της ορεξεως.............κολοκυθοπιτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για σένα ρε Δημητράκη...την έκανα βιαστικά(μη με μαλώσεις) την ανάρτηση!
    Αφού μου κάνατε την χάρη και ανεβήκατε μέχρι το Σύνταγμα...να μη κάνω κι'εγώ μια ανάρτηση σχετική?
    Αντε εύχομαι και σε ανώτερα...της πλατείας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. kariatida62 καλησπερα, παντα με τον..................................καλο τον λογο............κοπελια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή