Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012







ΑΓΑΝΤΑ...


«ΚΟΥΡΕΜΑ» ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΩΝ

Ληστεία και στα Ταμεία Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων
Στα 244 εκατομμύρια ευρώ οι απώλειες για τους ασφαλισμένους

Σε οριακή κατάσταση οδηγούνται τα Ταμεία καθώς μέρα με τη μέρα διαπιστώνεται η τεράστια λεηλασία των αποθεματικών τους μέσα από το «κούρεμα» των κρατικών ομολόγων που διαχειρίζονταν η Τράπεζα της Ελλάδας.

Θύμα της αντεργατικής αυτής πολιτικής και το πολύπαθο Ταμείο Πρόνοιας των Δημοσίων Υπαλλήλων, που ήδη αδυνατεί να καταβάλει το εφάπαξ, και ακόμα πέντε τομείς που έχουν υπαχθεί σε αυτό.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε μόλις χτες η Τράπεζα της Ελλάδας, από τα 351.548.220 ευρώ που το ΤΠΔΥ είχε τοποθετήσει στο «Κοινό Κεφάλαιο» απέμειναν μόλις 107.505.405 ευρώ, δηλαδή οι συνολικές απώλειες για τους ασφαλισμένους σε αυτό από τις εισφορές τους ανέρχονται στο ποσό των 244.043.815 ευρώ!

Συγκεκριμένα, ενώ το ΤΠΔΥ μαζί με τους πέντε τομείς που έχουν υπαχθεί σε αυτό είχαν τοποθετήσει τα αποθεματικά τους ύψους 351.548.220 ευρώ, μετά το «κούρεμα», στις 9 Μάρτη, η ονομαστική αξία των κεφαλαίων τους ήταν 201.031.083 ευρώ, αλλά η τρέχουσα αξία (αν γίνει σήμερα ρευστοποίηση) είναι μόλις 107.505.405 ευρώ.

Πιο αναλυτικά, οι απώλειες για κάθε Ταμείο έχουν ως εξής:
Για το κυρίως Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων που αδυνατεί να καταβάλει το εφάπαξ σε 50.000 περίπου υπαλλήλους, από τα 1.305.860 ευρώ μετά το «κούρεμα» απέμειναν 746.751 ευρώ, ενώ η τρέχουσα άρα και πραγματική αξία είναι μόλις 399.340 ευρώ.

Ο Τομέας Πρόνοιας Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων είχε τοποθετήσει 288.681.403 ευρώ, μετά το «κούρεμα» η ονομαστική αξία των αποθεματικών ήταν 165.081.451 ευρώ, ενώ η τρέχουσα αξία διαμορφώνεται στα 88.280.634 ευρώ.

Πρόκειται για πραγματική λεηλασία αν αναλογιστεί κανείς ότι με μια μονοκοντυλιά εξαερώθηκαν 200 ολόκληρα εκατομμύρια ευρώ.

Ο Τομέας Πρόνοιας Υπαλλήλων ΝΠΔΔ είχε τοποθετήσει 55.254.423 ευρώ, με το «κούρεμα» η ονομαστική αξία τους μειώθηκε στα 31.597.062 ευρώ και η τρέχουσα αξία σήμερα είναι μόλις 16.897.153 ευρώ.

Ο Τομέας Πρόνοιας Προσωπικού ΕΒΕΒΕΚ είχε τοποθετήσει 3.163.760 ευρώ, μετά το «κούρεμα» η ονομαστική αξία μειώθηκε στα 1.809.185 ευρώ και η τρέχουσα αξία έγινε 967.498 ευρώ.

Ο Τομέας Πρόνοιας Προσωπικού Ταμείου Νομικών είχε 3.076.304 ευρώ, μετά το «κούρεμα» η ονομαστική αξία μειώθηκε στα 1.758.602 ευρώ και η τρέχουσα στα 940.447 ευρώ.

Και ο Τομέας Πρόνοιας Ορθοδόξου Εφημεριακού Κλήρου είχε μόλις 66.470 ευρώ τα οποία και αυτά «κουρεύτηκαν», η ονομαστική αξία τους μειώθηκε στα 38.022 ευρώ και η ονομαστική στα 20.333 ευρώ!

Αλλα κουραγιο...





υσ ''κυβερνησεις φερεγγυες''

6 σχόλια:

  1. Καλησπέρα Δημήτρη
    Με τους πολλούς αριθμούς δεν τα πάω καθόλου καλά. Εκείνο που ξέρω είναι αυτό που βλέπω στο μισθό μου, στις τεράστιες περικοπές της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και στο ότι δεν θα υπάρχει τίποτε να πάρω όταν θα βγω στη σύνταξη σε λίγα χρόνια. Τις κρατήσεις όμως τις κάνουν, αλλά αν αρρωστήσω θα πρέπει να φροντίσω να είμαι στην πενηντάδα για να μην πληρώσω το γιατρό. Πεντηκοστηπρώτη καίγομαι. Και δεν συζητώ για εφάπαξ, πάει αυτό.
    Κουράγιο και ας χαμογελάμε για να μην αρρωστήσουμε γιατί μαύρο φίδι που μας έφαγε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι να πουμε και μεις οι ανασφαλιστοι..!!
    Τουλαχιστον να μαστε ΤΥΧΕΡΟΙ..να παμε μια κι εξω...!!
    Να μη μας σιχτιριζουνε και τα παιδια μας...Οτι μας πληρωνανε, τους γιατρους...Απο αυτα που ΔΕΝ εχουνε...!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. sofia καλησπερα, κοβουν-κοβουν, στο τελος ουτε συνταξεις θα παιρνουμε, ουτε καμμια καλυψη θα εχουμε ιατροφαρμακευτικη και οσοι εχουν μια σπιθαμη γη, θα παει συννεφο το τσαπι, για να ενισχυσουν την οικιακη οικονομια τους, θα γεμισουν τα χωραφια γερους με τσαπες, εποχες '45-'75 θα ζησουμε, αυτα που εζησαν οι παππουδες και οι γονεις μας, ξαναερχονται σ'εμας και τ'ανεκπαιδευτα ''σπλαχνα'' μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μαστορα καλησπερα, ''ακου'' τωρα τι παιζει στα δημοσια η τα συμβεβλημενα με το κρατος μεγαλονοσοκομεια, ''ακους'' ε?

    Παει το κατινακιον στο Ιπποκρατιο, εντολη γιατρου, να ''δει'' το κουσουρακι που της αφησε στην καρδια ο θηροειδης.

    ''Γεια σας, γεια σας, θελω ραντεβου για να κανω eco stress, ωραια ελατε μετα απο 20 ημερες, τι να τους πει, ειναι πολυ πισω, ενταξει, τυλιχτετο και θα ερθω σε εικοσι ημερες να το....παραλαβω, κυρια το ραντεβου 11π.μ, ωραια, ερχεται η ημερα του ραντεβου, την παω και φευγω, οχι να παρκαρεις δεν υπαρχει γυρω η μεσα στο νοσοκομειο, με το ζορι σταματας για να κατεβασεις τον ανθρωπο σου, κλαξον και φωνες, αντε ρε φιλε τελειωνε.

    Τηλεφωνω, τι εγινε ρε ''ψυχη'' τελειωσες, εχει φτασει η ωρα 12,30 μεσημερακι, μπα, ειμαι στην ουρα σε αλλο οροφο για να βγαλω''''''''''''''''''''''''εισιτηριο, καλα ρε γμτ την ...... και τον ..... εφ'οσον εχεις παραπεμπτικο απο τον δικο μας φορεα, που σημειωτεον πληρωνει παντου....ντουκου, μεχρι στγμης, ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΗ ΔΕΝ ΤΗΝ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΤΑΜΕΙΟ, ΘΕΛΟΥΝ 190 ΕΥΡΩ.

    Γμτ το .... και ενα βαγονι αγιους, πληρωσε τους κ......., δεν τους πληρωνω, πληρωσε, τους ειπε οτι δεν πληρωνει, σηκωσαν τους ωμους τους, της εδωσαν το εισιτηριο και αν δεν πληρωθουν μεχρι την δευτερα, κανενα προβλημα, θα το στειλουν στην εφορια, οποτε τα 190 θα γινουν, οσα μας επανατοκισουν, δημοσια υγεια''.

    Τηλεφωνο στο ωνασειο, θελω να κανω στεφανιογραφεια, ω ωραια, τους λεει το ταμειο, θαυμασια ολα πληρωμενα, αντε ρε στο ιδιωτικο δεν θα πληρωσουμε?

    Ομως πρεπει να ερθετε στα εξωτερικα μας ιατρεια για να σας δει γιατρος μας, μα τι μας λετε, εχω παραπεμπτικο απο γιατρο του δικου φορεα, καλα κανετε, εδω θα ερθετε, θα φατε μιση ωρα, θα μας δωσετε ενα 80ευρω, που ουτε αυτο επιστρεφεται απο κανενα ταμειο, τι σκαταδες ειναι γ... το κεφαλι τους, φθηνιαρηδες του κερατα, ακριβοι στα πιτουρα και φθηνοι στ'αλευρι, ρε π...... τοσα ευρω θα χρεωσετε με την στεφανιογραφια και ισως να χρειαστει και αγγειοπλαστικη---μπαλονακι---και ομως ζητανε ''εισοδο'' στο ''ξενοδοχειο'' τους, δημοσια υγεια.

    Σε λιγο χρονικο διαστημα, ασφαλισμενοι, ανασφαλιστοι θα ''παιζεται'' στανταρ χ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όλα αυτά τα απάνθρωπα μέτρα που πάρθηκαν για να μαυρίσουν τη ζωή μας, για να διαλύσουν την έννοια της κοινωνικής μέριμνας-ασφάλειας, πάρθηκαν με τη δική μας ανοχή, τους δίναμε τόσα χρόνια χώρο για να παίζουν εις βάρος μας προσφέροντάς μας επίπλαστη ευημερία. Είναι καιρός να τους ξεπληρώσουμε αυτήν την απάτη καταδικάζοντάς τους στην αφάνεια, ώστε να εξιλεωθούμε από την μακρόχρονη ανοχή που επιδείξαμε σαν λαός.

    @Αγαπητέ Μαχαίρη: Είμαι στο ίδιο πνεύμα. Όρθιος! Θα ήταν ευχής έργον για μένα προσωπικά να μη ζήσω την αθλιότητα του σημερινού «κοινωνικού κράτους», και τα παιδιά-εγγόνια μου να μην επιβαρυνθούν-ταλαιπωρηθούν από δικά μου προβλήματα υγείας.

    Αλλά, πρώτα δίνουμε τον αγώνα μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Scorpion49 καλημερα. Είναι καιρός να τους ξεπληρώσουμε αυτήν την απάτη καταδικάζοντάς τους στην αφάνεια, ώστε να εξιλεωθούμε από την μακρόχρονη ανοχή που επιδείξαμε σαν λαός.

    Τα εγραψες ΟΛΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή