Σάββατο 31 Μαρτίου 2012











ΑΓΑΝΤΑ...

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ετοιμάζει ισοπέδωση της Κοινωνικής Ασφάλισης

Στα σκαριά νέες μειώσεις σε συντάξεις και παροχές, στην πορεία μετατροπής της Ασφάλισης εξ ολοκλήρου σε ανταποδοτική

Κυβέρνηση - τρόικα - πλουτοκρατία ετοιμάζουν τα χειρότερα για ασφαλισμένους και συνταξιούχους.

Στο χέρι του λαού είναι να αξιοποιήσει την πείρα του, να πατώσει στην κυριολεξία τα κόμματά τους, με ισχυρό ΚΚΕ

Μιλώντας χτες στη Βουλή ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δε σκοπεύει να ενισχύσει τα ασφαλιστικά ταμεία και τους άλλους οργανισμούς (νοσοκομεία, ΟΕΚ, ΑΕΙ κ.ά.) που έπαθαν στην κυριολεξία συντριβή από το «κούρεμα», όπως με αλλεπάλληλα δημοσιεύματα αποκάλυψε ο «Ριζοσπάστης».

Παράλληλα, προανήγγειλε συνολικό άνοιγμα του Ασφαλιστικού, με νέες ανατροπές σε βάρος των εργαζομένων και των συνταξιούχων, στο όνομα των ελλειμμάτων που μεγαλώνουν στα Ταμεία ως συνέπεια της διαχείρισης από την κυβέρνηση για λογαριασμό της πλουτοκρατίας.

Οπως είπε ο Λ. Παπαδήμος, «η διασφάλιση των Ταμείων δεν είναι δυνατόν να βασιστεί στις κρατικές ενισχύσεις.

Γνωρίζουμε όλοι τα προβλήματα που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει το ασφαλιστικό σύστημα.

Προβλήματα που σήμερα γίνονται ακόμα πιο έντονα, λόγω της ύφεσης και της αύξησης της ανεργίας.

Η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος που έχει ξεκινήσει και συνεχίζεται αποτελεί γι' αυτόν το λόγο μέγιστη προτεραιότητα, και η διασφάλιση της βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος απαιτεί μια σειρά ενέργειες και παρεμβάσεις.

Απαιτεί αποτελεσματικό έλεγχο για την περιστολή των δαπανών.

Απαιτεί εξορθολογισμό των παροχών και ενοποίηση των κλάδων Υγείας και επικουρικών ταμείων».

Επί της ουσίας, ο πρωθυπουργός προαναγγέλλει την ακόμα μεγαλύτερη απεμπλοκή του κράτους από τη χρηματοδότηση των Ταμείων και τη μετατροπή της Ασφάλισης εξ ολοκλήρου σε ανταποδοτική, ενώ παράλληλα μιλάει για παραπέρα περικοπές των ήδη κουτσουρεμένων παροχών από τα Ταμεία, με μετακύλιση του κόστους για φάρμακα, περίθαλψη και Πρόνοια στους ασφαλισμένους και συνταξιούχους.

Μάλιστα, ο επικεφαλής της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου βαφτίζει «εξορθολογισμό» την πλήρη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης, δείχνοντας ότι η πλουτοκρατία και τα κόμματά της είναι αδίστακτοι στα μέτρα και την προπαγάνδα τους ενάντια στο λαό.

Ξεπερνώντας κάθε όριο πρόκλησης, ο Λ. Παπαδήμος είπε ότι «τα ελλείμματα των Ταμείων διατηρούνται ακόμα σε υψηλό επίπεδο για τους πολύ γνωστούς λόγους, που συνδέονται με τις πηγές των εσόδων τους σε σχέση με τις παροχές.

Αλλά η μεταρρύθμιση που έχει ξεκινήσει, και βρίσκεται σε εξέλιξη, θα οδηγήσει σε σταδιακή μείωση των ελλειμμάτων αυτών στα επόμενα χρόνια»!

Κουβέντα δεν είπε βέβαια για τα χρωστούμενα του κράτους και της εργοδοσίας στα Ταμεία, για τη διαχρονική κλοπή των αποθεματικών τους, για το γεγονός ότι με την πολιτική τους έχουν μετατρέψει τα Ταμεία σε πελάτες των ιδιωτικών επιχειρήσεων στο χώρο της Υγείας, της Πρόνοιας και του φαρμάκου, καταδικάζοντάς τα στην κυριολεξία σε μαρασμό.

Υπερασπίστηκε τη «νόμιμη» κλοπή

Ο Λ. Παπαδήμος υπερασπίστηκε ακόμα την πολιτική της Τράπεζας της Ελλάδας αναφορικά με τη διαχείριση των αποθεματικών των Ταμείων.

Οπως είπε, «τα ομόλογα που ανήκουν στο κοινό κεφάλαιο και εντάχθηκαν στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου στο πλαίσιο της αναδιάταξης του ελληνικού χρέους, αποκτήθηκαν όλα πολύ πριν από το χρόνο στον οποίο έγινε γνωστό το παραπάνω πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων».

Επί της ουσίας, επιβεβαίωσε τις καταγγελίες του «Ριζοσπάστη» ότι η κλοπή ήταν καθ' όλα νόμιμη και έγινε με τους νόμους που οι ίδιοι ψηφίζουν για λογαριασμό της πλουτοκρατίας.

Είπε μάλιστα ότι απαγορεύεται η όποια πολιτική ουσιαστικής ενίσχυσης των Ταμείων, αφού «σύμφωνα με τις γενικές αρχές που διέπουν τη συμφωνία ανταλλαγής ομολόγων, όλοι οι κάτοχοι των ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου πρέπει να αντιμετωπιστούν με ενιαίο τρόπο.

Επομένως δεν είναι νομικά εφικτό να αποκατασταθούν οι ζημιές των Ταμείων από την απομείωση του χρέους».

Με άλλα λόγια, η δανειακή σύμβαση προβλέπει για τις τράπεζες πάνω από 50 δισ. για την κάλυψη της χασούρας από το «κούρεμα» και την ίδια ώρα πετάει στον Καιάδα τα εκατομμύρια των ασφαλισμένων που είδαν τα αποθεματικά των Ταμείων τους να πετιούνται σε μια νύχτα στο καμίνι του PSI, για να σωθεί η πλουτοκρατία.

Αλλα κουραγιο...


υσ Ευάγγελος Σαμαράς
του Λουκά...

4 σχόλια:

  1. Οπως γράφω και στην Αντιγόνη,
    το καλύτερο δημόσιο νοσοκομείο
    της Θεσσαλονίκης,είχε σήμερα στην
    είσοδο του πανό που έγραφε...
    "ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΊΟΥ
    ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΕ ΧΟΡΗΓΙΑ ΤΟΥ
    ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΟΥ"
    Καλό μήνα από αύριο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρεπει αληθινα με καποιο τροπο να γινει κατανοητο επιτελους σε ολους...ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΙ ΕΣ ΑΙ ΙΚΑΝΟ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ....!!
    Ακριβως διοτι τα μνημονια και τα πι εσ αι...Ειναι κατασκευασματα αποκλειστικα για να σωσουν τις τραπεζες, και το μεγαλο κεφαλαιο απο την αναποφευκτη κριση υπερσυγκεντρωσης..Προς την οποια βαδιζει αναγκαστικα με το κεφαλι...!!
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΗΜΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ αυτο...!!
    Ειναι διαπιστωση ολων των γνωστων του προβληματος. που ομως σκιζονται να το κρυψουν..Διοτι παιζονται συμφεροντα ΤΡΙΣ εκατομμυριων...!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Frezia καλησπερα, ολα τα νοσοκομεια της χωρας λειτουργουν με χορηγιες απο το προσωπικο τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μαστορα καλησπερα, δεν ειναι τα τρις του τζιρου, αλλα οι........................μιζες, οσο εναλλασονται στην κυβερνηση κομματα και δεκανικια, σαν αυτα που εχουμε απο καταβολης του Ελληνικου κρατους, δυο πραγματα θα συμβαινουν, ΥΠΟΤΥΠΩΔΗΣ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ και ΠΑΚΤΩΛΟΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΚΟΥΡΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΘΕ ΕΛΒΕΤΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή