Τρίτη 27 Μαρτίου 2012














ΑΓΑΝΤΑ...

Το «ΒΗΜΑ» και το «δικαίωμα στην εργασία»

Δεν άργησε να ξαναχτυπήσει το «Κυριακάτικο Βήμα», του γνωστού συγκροτήματος, το οποίο σε μια ακόμα προσπάθεια να χτυπήσει το μεγαλειώδη αγώνα των εργαζομένων της «Ελληνικής Χαλυβουργίας», που έχει συγκλονίσει όλο τον κόσμο, έστησε ρεπορτάζ αξιοποιώντας επίδοξους απεργοσπάστες, που δηλώνουν ότι «όπως υπάρχει το δικαίωμα στην απεργία, υπάρχει και το δικαίωμα στην εργασία».

Και όταν μια εφημερίδα των καπιταλιστών πασχίζει με τέτοια επιχειρήματα όπως, π.χ., το «δικαίωμα στην εργασία» κόντρα στο δικαίωμα στην απεργία γιατί αυτό κάνει, γίνεται κατανοητό πως δουλεύει για τον καπιταλιστή ιδιοκτήτη.

Δε νοιάζεται για τη δουλειά και τη ζωή των εργατών, αλλά για τον τζίρο και τα κέρδη των καπιταλιστών που χτυπιούνται από την απεργία ως μορφή πάλης για την εξασφάλιση όσο γίνεται στον καπιταλισμό, των στοιχειωδών δικαιωμάτων για μόνιμη και σταθερή δουλειά και μισθούς που να ικανοποιούν τουλάχιστον στοιχειώδεις ανάγκες της εργατικής οικογένειας.

Για δικαίωμα στην εργασία κάνει λόγο το «Βήμα».

Αυτό ακριβώς υπερασπίζονται και οι απεργοί χαλυβουργοί: το δικαίωμα στην εργασία.

Το οποίο ο Μάνεσης ήδη έχει αφαιρέσει από 93 εργαζόμενους και έχει διαμηνύσει ότι η ίδια μοίρα περιμένει 90 ακόμα.

Βέβαια, για τους απολυμένους - όπως και τους χιλιάδες εργαζόμενους σε όλη τη χώρα και κάθε κλάδο που είναι με το ένα πόδι στην ανεργία - το «ΒΗΜΑ» δε νοιάζεται.

Κάθε φορά που οι εργάτες απεργούν και αντιδρούν στην πολιτική που υπηρετώντας την «ανταγωνιστικότητα» κλείνει και ανοίγει εργοστάσια όποτε και όπως απαιτούν τα κέρδη των μεγαλοβιομηχάνων, το «ΒΗΜΑ» και κάθε αστικό ΜΜΕ, θυμούνται το «δικαίωμα στην εργασία».

Δηλαδή, το δικαίωμα στην απεργοσπασία.

Το δικαίωμα στην υπονόμευση της εργατικής πάλης και της προστασίας των συμφερόντων της μεγαλοεργοδοσίας.

Αν πραγματικά «πόναγαν» τα δικαιώματα των εργαζομένων στην εργασία και τη ζωή, το ελάχιστο που θα έκαναν θα ήταν να μη προσφέρουν αμέτρητες σελίδες και ώρες για ρεπορτάζ κομμένα και ραμμένα στην κατασυκοφάντηση όποιου υψώνει το ανάστημά του στη βαρβαρότητα.

Και βέβαια το «ΒΗΜΑ» με μεγάλη προθυμία φιλοξενεί «καταγγελίες» ενάντια στο σωματείο για ψυχολογικές πιέσεις κτλ., βγαλμένες από τα εργοδοτικά χωρίς φυσικά να ασχοληθεί με τους δεκάδες εργαζόμενους που έχουν καταγγείλει ότι εξαπατήθηκαν για να αξιοποιηθεί η υπογραφή τους σε εξώδικα ενάντια στο σωματείο τους.

Χωρίς να αναφέρει κουβέντα για την τελευταία Γενική Συνέλευση όπου όχι μόνο διατρανώθηκε η ενότητα κι η αποφασιστικότητα με την οποία συνεχίζουν τον αγώνα οι απεργοί (σε αντίθεση της «διάσπασης» που εντοπίζει το ΒΗΜΑ») αλλά και εγκρίθηκε με συντριπτική πλειοψηφία η κλιμάκωση του απεργιακού αγώνα.

Οσο δε για τη «διάσπαση» στην οποία οδηγούν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο σωματείο τον αγώνα, είναι άλλη μια χυδαία συκοφαντία, μετά απ' αυτήν ότι τάχα κλείνουν, ή διώχνουν τα εργοστάσια επειδή παλεύουν για να έχουν δουλειά και μισθούς οι εργαζόμενοι κόντρα στην επίθεση της άκρατης εκμετάλλευσης στο όνομα της ανταγωνιστικότητας, όταν είναι πασίγνωστο πως η εργοδοσία μαζί με το δικό της συνδικαλισμό διασπά και υποτάσσει τους εργαζόμενους.

Νομίζουν πως θα πλήξουν το κύρος του ΠΑΜΕ και των κομμουνιστών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή οργάνωσης των αγώνων και της ενίσχυσης της ταξικής αλληλεγγύης, όπως εκφράζεται και στους απεργούς χαλυβουργούς, που συνεχίζουν με ακατάβλητη δύναμη αυτό τον αγώνα στηριγμένοι ακριβώς στην ενότητά τους, αποτέλεσμα της δράσης του ταξικού τους σωματείου.

Αλλα κουραγιο...



υσ Το κεφάλαιο κάθε χώρας που ανταγωνίζεται τα υπόλοιπα για την πώληση ομοειδών εμπορευμάτων στη διεθνή αγορά, προσπαθεί να παράγει τα συγκεκριμένα εμπορεύματα ξεπερνώντας το διεθνή μέσο όρο παραγωγικότητας.
Οταν ένα κεφάλαιο δαπανά για την παραγωγή ενός συγκεκριμένου εμπορεύματος λιγότερο χρόνο εργασίας από τους ανταγωνιστές του, τότε μπορεί τελικά να αποκομίσει πρόσθετο κέρδος στην παγκόσμια αγορά και να αναβαθμίσει το μερίδιο σε αυτήν, επομένως και τα συνολικά κέρδη του.

10 σχόλια:

  1. Το παράδειγμα που φέρνεις είναι πολύ χαρακτηριστικο του τι σημαίνει προπαγάνδα και του ρόλου των κυρίαρχων μμε που τώρα που πλησιάζουν εκλογές θα ξεσκιστούν, και μάλιστα εντατικά, υπερωρίες!

    Το υστερόγραφο πολυ χρήσιμο να το θυμόμαστε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κ.κ. καλησπερα, τα ''επιτελεια'' των κ...φυλλαδων και των γ...καναλων, ειναι σε ανοιχτη γραμμη με τους ''κυβερνητες'' και τους κυβερνητες, θα κανουν το ασπρο-μαυρο, τα ματια μας ανοιχτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η επίθεση θα αγριέψει ακόμη περισσότερο, όχι μόνο ενάντια στα εργατικά συνδικάτα, αλλά και ενάντια στα στελέχη του ΚΚΕ που καλούνται να πάρουν μέρος σε διάφορες συζητήσεις στα ΜΜΕ. Το κόμμα θα πρέπει να κάνει τις καλύτερες δυνατές επιλογές, να στέλνει τους/τις πιο κατηρτισμένους, με μεγάλη ευχέρεια στην προφορική διατύπωση των θέσεων-απόψεων του κόμματος. Πλησιάζουν εκλογές σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επιτρέψουμε να μας ρουμπώνουν οι κεντροδεξιοί διπλωμάτες-δικηγόροι. Έτσι θα χάνουμε και την ουσία, αλλά και τις εντυπώσεις οι οποίες αγαπητέ Δημήτρη όλοι ξέρουμε ότι μετράνε πάρα πολύ στο τελικό αποτέλεσμα.
    Εύχομαι δύναμη, ψυχραιμία και ουσιαστική νίκη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Scorpion49 καλησπερα, μα εχουμε συντονισμενες επιθεσεις απο τον αρχικοπριτη του κυριακου, που απελυε κοσμο οταν ηταν στον αντενα υπευθυνος, εχει καταγγελιες στην εσηεα, αλλα τωρα απο το ποστο του αρχιτεμπελαρεου στο κομμα της νδ κανει ερωτησεις ολο προβοκατσια.

    Το ζητουμενο ειναι οτι η γ...τηλεοραση εχει εκπαιδευσει τον κοσμο στην ''ατακα'' και το λαιφ σταιλ, το κομμα, το εχει δειξει και το δειχνει απο τον 902, σε τετοιες καταστασεις δεν υπαρχει περιπτωση να προσχωρισει, ΑΛΛΟ ΣΥΡΙΖΑ, ΑΛΛΟ Κ.Κ.Ε, υπαρχουν αγωνες προγραμμα, στελεχη, ειναι το κομμα της εργατικης ταξης, οι εργατες εχουν μαθει να δουλευουν για τον κοσμο, οχι να ''δουλευουν'' τον κοσμο, αλοιμονο αν φτιαχναμε εικονα για ψηφους παραπανω, πλασαροντας ''ρητορες'', αν ο κοσμος περιμενει απο αυτες τις τηλεοπτικες αλητειες---που συμμετεχει το κομμα με ''κρυα'' καρδια---να διαλεξει να δωσει την ψηφο του λογο θεατρικοτητας και οχι λογω θεσεων, τοτε.....

    Αλλα ας ''μπω'' στο θεατραλε και που τα λεει ο Νικολας ο Μπογιοπουλος και που τα λεει η Αλεκα η Παπαρηγα, ο Παπαδοπουλος, ο Αγγουρακης, η Καννελη, ο Παπακωνσταντινου ο Νικος και ποσοι αλλοι, οταν τους καλουν φροντιζουν να τους κοβουν, τωρα κατι στημενα ''σκετς'' που φαινεται οτι τρεις-τεσσερεις οτι ''κτυπανε'' κατι ''αγωνιστες'' της ''αριστερας'' και μετα τους πλασαρουν σαν ''αηγιωργηδες οφιοφαγους'', ε συγνωμη, αυτο ειναι το τηλεοπτικο γιγνεσθε.

    Περασε η εποχη του δεν ξερω, περασε και η εποχη των ψηφων, λογω φρυδιων και γκομενοδουλειων και υψηλων κορμοστασιων, ειμαστε σε ΠΟΛΕΜΟ και η ο κοσμος θα ψηφισει για να ΖΗΣΕΙ, η θα ψηφισει για να ΑΦΑΝΙΣΤΕΙ.

    Μεχρι το 2042 θα εχουν ξεχαστει οι ατακες του καθε λαμογιου, του καθε αριβιστα, του καθε δοτου ατακαδορου, εκεινο που θα υπαρχει ειναι οι θεσεις του Κ.Κ.Ε, για το πως θα μπορουσε η χωρα να μην συρθει σαν τους αιχμαλωτους πολεμους στον τοπο της εκτελεσης.

    Μας βαζουν στο παιχνιδι τους, μας βαζουν να παιζουμε τον σκοπο που θελουν, ΑΛΛΟ Κ.Κ.Ε, ΑΛΛΟ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΛΛΗΘΩΡΟΕΟΚΙΚΟΙ.

    ΟΙ ΑΥΤΟΙ Η Ο ΛΑΟΣ, στο χερι μας ειναι, εκτος αν συνεχισουμε να ''λαιφσταλιζουμε'' και να αναμασαμε την τσιχλα την ''νεα'' οτι το κομμα δεν θελει να κυβερνησει και τα γνωστα παλια-εκσυγρονισμενα αντικομμουνιστικα τερτιπια.

    Επισης μας ευχομαι δυναμη, γιατι η νικη δεν θα ειναι του Κ.Κ.Ε, αλλα ολου του ΛΑΟΥ.

    Ψυχραιμια υπαρχει, το εδειξε το κομμα, σε ολες τις προβοκατσιες που στηθηκαν με αγαστη συνεργασια ''κυβερνησεων''-μεριδας των ''δυναμεων ασφαλειας''-κουκουλοφορων, ας μην ξεχναμε την χοντρη προβοκατσια του καρατζαφυρερ, τους νεκρους της μαρφιν και τον κομμουνιστη νεκρο τον ΜΗΤΣΟ ΚΟΤΣΑΡΙΔΗ, η την απαραδεκτη συμπεριφορα με τις προκλησεις απο μεριας συγκεντρωμενων ''αγανακτησμενων'' σε πορεια-συγκεντρωση στο συνταγμα και ποσα αλλα επεισοδια.

    Το κομμα---ο κοσμος του---ΞΕΡΕΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΟΝΑΕΙ.

    Τα ''υπολοιπα'' ειναι......''δρομος'' προς την ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητέ φίλε Δημήτρη,
    Αναφέρεσαι στο «Λάιφ Στάιλ» και στην «Ατάκα» των αντιπάλων μας. Αυτού του είδους τα κόλπα και τις προβοκατόρικες μεθόδους θα πρέπει τα στελέχη που λαμβάνουν μέρος σε τηλεοπτικές αντιπαραθέσεις να είναι σε θέση να τις αντιπαρέλθουν ώστε στη συνέχεια να προβάλουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις θέσεις/απόψεις του κόμματος. Η χθεσινοβραδινή εκπροσώπηση του κόμματος από το σύντροφο Μεντρέκα, στην εκπομπή της Έλλης Στάη «NetWeek», ήταν κατώτερη των περιστάσεων και ζημίωσε την εικόνα του κόμματος. Με κάθε σεβασμό που τρέφω στο πρόσωπο του εν λόγω στελέχους, πιστεύω ότι δε διαθέτει το χάρισμα της ευγλωττίας, όπως και εγώ άλλωστε. Ο Νίκος Μπογιόπουλος, ο Καραθανασόπουλος, ο Παπαδόπουλος, κ.α., τον προβοκάτορα Μιχελάκη, αυτό το αλαζονικό στοιχειό, θα το είχαν βάλει στη θέση του. Δεν πρέπει να τα παραγνωρίζουμε αυτά τα θέματα, κοστίζουν ακριβά τα ΜΜΕ στο κόμμα, δεν είμαστε μόνοι μας σ’ αυτόν τον κόσμο, γι’ αυτό πρέπει να τους πολεμήσουμε με τα ίδια όπλα, δικηγόρους αυτοί, δικηγόρους κι’ εμείς, ψέματα και προβοκάτσιες αυτοί, αλήθειες εμείς, τεκμηριωμένες. Πρέπει να κερδηθεί και η μάχη των εντυπώσεων, ο κόσμος μας παρακολουθεί, χωρίς απαραίτητα τα στελέχη μας να δίνουν θεατρικές παραστάσεις στο γυαλί. Να προβάλουν και να υπερασπίζονται επάξια τις θέσεις του κόμματος.
    Εύχομαι ότι καλύτερο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Scorpion49 καλε μου συντροφε, ναι δεν ειμαστε μονοι μας, αλλα εχουμε να κανουμε με πολιτικη, ειμαστε πεντε κομματα ΔΥΟ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ.

    Αυτο παλευουμε να περασουμε στον κοσμο, η παλη και το παραδειγμα ειναι διπλα στον εργαζομενο, στον τοπο δουλειας.

    Και κατι χρηστικο, αυτες τις εκπομπες τις παρακολουθουν πια λιγος κοσμος, εχουμε αγχος για την εικονα μας, ποιος μας το εχει δημιουργησει?

    Αυτο το τηλεοπτικο κατεστημενο, ο Μεντρεκας δεν ειναι τηλεοπτικος μαιντανος, ουτε δημοσιογραφος, το πρωι οταν οι υπολοιποι του ''τραπεζιου'' εκαναν μπριφινγκ---ελληνικα ''νεα''---για το τι θα πουν, ετρεχε σε δουλειες κομματικες.

    Μην αφαιρεις το στοιχειο οτι υπαρχει και σεμνοτητα χαρακτηρα, θυμησου τι εσερναν για χρονια στην Αλεκα, απο τα πως τα ελεγε, μεχρι το πως ηταν---κιλα---η τι φοραγε, ομως αυτο δεν εμποδισε κοσμο να ανεβαζει τα ποσοστα του κομματος, σου γραφω για την μετα εποχη του ενιαιου συνασπισμου, τοτε που πανηγυριζαν, οτι με γραμματεα την Αλεκα θα εμενε το κομμα εκτος βουλης.

    Τελος παντων προσωπικα καθολου δεν με νοιαζει το θεατρικο μερος της εκπροσωπησης του κομματος σε τετοιες εκπομπες, που το μονο που θελουν ειναι καυγαδες, συνθηματα, για τηλεθεαση με σκοπο τα διαφημιστικα εσοδα, προς αποφυγη παρεξηγησεων, γνωμη μου ειναι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αν οι άλλοι κλάδοι ή έστω αρκετοί άλλοι, ακολουθούσαν συντονισμένα τον ηρωικό δρόμο των χαλυβουργών, τότε θα ήταν αλλιώς τα πράγματα και οι φυλλάδες και τα κανάλια τους, θα έπιναν πολιτικό κώνειο κάθε μέρα. Αλλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ευρυτανα ιχνηλατη καλησπερα, δυστυχως εχουμε δρομο ακομα για να φτασουμε το επιπεδο αγωνιστικοτητας των ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΩΝ σε ολους τους αλλους κλαδους, εχουμε αγωνες με διαρκεια και εχουν ''ληξει'' υπερ των εργαζομενων, αλλα στο μεγαλο συνολο των ακομα εργαζομενων.............εχουμε δρομο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπητέ Δημήτρη,
    Όπως αναγράφω στο σχόλιο μου «…Με κάθε σεβασμό που τρέφω στο πρόσωπο του εν λόγω στελέχους….». Επίσης δεν είμαι σε θέση να κρίνω το έργο του στο κόμμα, ή να κάνω τους όποιους προσωπικούς χαρακτηρισμούς, δεν μου επιτρέπεται άλλωστε. Είναι ένα θέμα που καλό είναι να το προσέξει το κόμμα, γιατί δε μας περισσεύει κανένας, συμφωνώ ότι η κύρια προσπάθεια γίνεται στους χώρους δουλειάς, αυτό όμως δε σημαίνει ότι η εκπροσώπηση του κόμματος δεν πρέπει να είναι η δέουσα ακόμη και σ’ αυτές τις στημένες εκπομπές των αστικών ΜΜΕ. Ο στόχος, έστω και μέσα από αυτές τις εκπομπές, είναι να κερδίσουμε το λαϊκό έρεισμα, οι πολιτικές-ιδεολογικές ζυμώσεις θα γίνουν σε καταλληλότερη χρονική στιγμή, αναφερόμενος πάντα στον περιορισμένο τηλεοπτικό χρόνο.
    Νομίζω όμως ότι το θέμα πρέπει να λήξει εδώ, γιατί τα δύσκολα είναι μπροστά και οι ευθύνες των στελεχών του κόμματος μεγάλες. Τους ευχόμαστε καλή δύναμη και καλή επιτυχία.

    @Ευρυτάνα Ιχνηλάτη έχεις απόλυτο δίκιο.

    Καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Scorpion49 χαιρεται, δεν πηρα το σχολιο σου σαν κριτικη αν και η κριτικη βοηθα να παει ενα κομμα, ενας ανθρωπος μπροστα, ποσο μαλλον η κριτικη που εχει να κανει με την προωθηση των ιδεων μας με κερδος για ολους τους συνανθρωπους μας.

    Ομως το κομμα κρινει οτι αυτοι οι συντροφοι μπορουν να το εκπροσωπησουν, αλλωστε αν διαβασεις τα αρθρα που εχει γραψει στον Ριζοσπαστη ο σ. Μαντρεκας θα δεις οτι ειναι παρα πολυ κατατοπισμενος.

    Δεν γινεται το κομμα να μπαινει στην λογικη της ζουγκλας του καθε πανελ---εξοχα ελληνικα---του καθε αριβιστα σπασομεση, πολιτικαντη, η δημοσιοκαφρου, συμμετεχει για να εκφρασει αποψη πολιτικη, λογο και θεσεις τεκμιριωμενες, οποτε σε ''επιθεσεις'' οχετου-μιχελακη, βοθρου-ντινοπουλου, σκουλικα-παναγιωτοπουλου και λοιπων υπανθρωπων-απανθρωπων, μενει και παρατηρει το επιπεδο, ουτε τα χανει ουτε μπερδευεται, απλως στην τοση γλιτσα-αποφορα, σταματα και η φαντασια, οσο και αν εισαι ''μεσα στα πραγματα'', αλλωστε εχει να κανει και με τα ''συστατικα'' που εχεις απεναντι σου και ο Μεντρεκας, ειχε την λασπη του κυριακου, φαντασου τον ''τυπο'' χρονια γενικο διευθυντη ειδησεων του αντεννα, τι ερπετο ειναι, οποτε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή