Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011













ΑΓΑΝΤΑ...


Κόλπα αστών δημοσιολόγων

«Λυπάμαι αλλά όλα αυτά έχουν ένα όνομα: το όνομα της αποτυχίας. Και όσοι δεν συνειδητοποιούν ότι το πρόγραμμα προσαρμογής, το "Μνημόνιο" αν προτιμάτε, απέτυχε παταγωδώς, μάλλον προτιμούν να κοροϊδεύουν την κοινωνία κατάμουτρα»...

Το απόσπασμα, όσο και αν εντυπωσιάζει εκ πρώτης όψεως, είναι από το χτεσινό άρθρο του Γ. Πρετεντέρη (στα «Νέα»).

Αλήθεια τι να πρωτοθαυμάσει κανείς;

Την υποκρισία, τον κυνισμό, το θράσος, το χαμαιλεοντισμό;

Οι πάντες θυμούνται ότι ο εν λόγω αστός δημοσιολόγος ήταν φανατικός υπέρμαχος του μνημονίου, επιπλήττοντας μάλιστα σκαιότατα όσους διαφωνούσαν με το αφοπλιστικό επιχείρημα «όποιος διαφωνεί να φέρει τα λεφτά για να πληρωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις»...

Τώρα δεν έχει κανένα πρόβλημα να αποκηρύξει μετά βδελυγμίας το μνημόνιο και να καταγγείλει δημόσια όσους δεν παραδέχονται ότι έχει αποτύχει παταγωδώς.

Το κόλπο είναι παλιό και δοκιμασμένο: «καταγγέλλουμε τις αποτυχημένες συνταγές και τους διαχειριστές τους, ακριβώς για να διασώσουμε την κυρίαρχη πολιτική και τα μακροπρόθεσμα συμφέροντα της πλουτοκρατίας».

Στη συγκεκριμένη περίπτωση καταγγέλλουν το μνημόνιο και χρεώνουν όλες τις ευθύνες στον «αποτυχημένο διαχειριστή Γ. Παπανδρέου», με εξόφθαλμο στόχο να δικαιώσουν την κυβέρνηση συνεργασίας του κεφαλαίου και το μνημόνιο διαρκείας.

Ομως αυτό που πραγματικά δικαιώνεται από τη σκοπιά των συμφερόντων του λαού, είναι το ΚΚΕ, που από την πρώτη στιγμή είχε ξεκαθαρίσει ότι το δίλημμα δεν ήταν μνημόνιο - αντιμνημόνιο, αλλά με τα μονοπώλια ή με το λαό, με την εξουσία των μονοπωλίων ή με τη λαϊκή εξουσία.



Επιχειρούν να κοροϊδέψουν το λαό...

ΤΩΡΑ, ΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΣ; Κάνουν ό,τι κάνουν, στήνουν τις κυβερνήσεις που στήνουν και στη συνέχεια μας δουλεύουν κι από πάνω...

Ετσι, μας προέκυψε χτες ο Ευάγγελος Βενιζέλος για να μας πει πως δεν προβλέπονται άλλες περικοπές μισθών και συντάξεων για το 2012.

Δηλαδή, η περίφημη δανειακή σύμβαση και «η οικονομική πολιτική που απορρέει από αυτή» - όπως χαρακτηριστικά λένε - τι μπορεί να περιέχει;

Αυξήσεις;

Μήπως διατήρηση της αγοραστικής αξίας;

Αν ήταν έτσι, δε θα κατασκεύαζαν το «μαύρο μέτωπο» που έφτιαξαν προκειμένου να εφαρμόσουν την πολιτική τους.

Δε θα προσπαθούσε το ΠΑΣΟΚ να «μοιραστεί» τη δυσαρέσκεια του κόσμου με άλλους, και δε θα προσπαθούσε η ΝΔ να πάρει τις όποιες, έστω λεκτικές, αποστάσεις από τη σημερινή κυβέρνηση.

Προφανώς, λοιπόν, και μειώσεις μισθών θα κάνουν (είτε ευθέως, είτε πλαγίως), και ανεργία θα δημιουργήσουν, και νέους φόρους θα βάλουν, και δικαιώματα θέλουν να καταργήσουν και τα ασφαλιστικά ταμεία να καταστρέψουν.

Δεν μπορούν πλέον να κοροϊδέψουν κανέναν, όσοι κι αν μαζευτούν, όσο «ευρείες» κυβερνήσεις κι αν κάνουν.

Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ που θα ψηφιστεί θα είναι προϋπολογισμός ...μεγάλης αβεβαιότητας, σύμφωνα με τον Σταύρο Δήμα.

Εχει δύο σενάρια (ένα με PSI, ένα χωρίς) και είναι εξαρτημένος από τις διεθνείς εξελίξεις.

Αυτό που στον Στ. Δήμα φαίνεται για «αβεβαιότητα» εμάς μας φαίνεται για ...«βεβαιότητα»: Ο προϋπολογισμός θα πέσει έξω και ό,τι «εξτραδάκια» χρειαστεί θα τα πληρώσουν και πάλι οι εργαζόμενοι.

Αλλωστε, το έχουμε ξαναδεί το έργο και δεν πρόκειται να αλλάξει το σενάριο μόνο και μόνο επειδή άλλαξαν κάποιοι ηθοποιοί.

Αλλα κουραγιο...



υσ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Κανείς εργαζόμενος να μην κάνει δήλωση προϋπηρεσίας!
Οι ταξικές δυνάμεις καλούν τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να μην υποκύψουν σε εκβιασμούς και να παλέψουν ενάντια στις μεθοδευόμενες απολύσεις

5 σχόλια:

  1. Tην υποκρισία του κ.Πρετεντέρη και του σιναφιού του, δεν θα την σχολιάσω...
    Μια βόλτα μόνο να τολμήσουν να κάνουν πεζοί και θα μαζέψουν όσα γιαούρτια έχουν ξεμείνει απο τους υπουργούς και βουλευτές...
    Είπε ο Βενιζέλος ότι για το 2012 δεν προβλέπονται άλλοι φόροι? Ωχ ετοιμάστείτε τότε... έρχονται με την αλλαγή του χρόνου σαν Αγιοβασιλιάτικοι μπουναμάδες απο την καμινάδα του τζακιού!
    Βρε Δημητράκη λες: Kανείς εργαζόμενος να μην κάνει δήλωση προυπηρεσίας στο Δημόσιο! Μα αν έχει αναγνωρίσει προυπηρεσία στο Δημόσιο δεν χρειάζεται να κάνει δήλωση...
    Αν εννοείς προυπηρεσία μη αναγνωρισμένη εκτός Δημοσίου δεν έχει ζητηθεί ακόμα τουλαχιστον,με τον καινούργιο νόμο της εφεδρείας και αυτοδίκαιης απόλυσης!
    Μη με τρελλαίνεις ...τώρα κι εσύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. kariatida62 kαλησπερα.

    Κάλεσμα στους εργαζόμενους να μην κάνουν καμία δήλωση για την προϋπηρεσία τους καθώς αυτή θα αποτελέσει εργαλείο στα χέρια της κυβέρνησης για να τους βγάλει στην εφεδρεία, απευθύνουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο. Υπενθυμίζεται ότι με πρόσφατη εγκύκλιο το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ζητά από τους εργαζόμενους Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου να δηλώσουν την προϋπηρεσία τους και σε διαφορετική περίπτωση απειλεί ότι αυτή δεν θα προσμετρηθεί στον υπολογισμό του συντάξιμου χρόνου των εργαζομένων. Ολόκληρη η ανακοίνωση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο έχει ως εξής:
    «Κανένας εργαζόμενος στην εφεδρεία.
    Δεν υποκύπτουμε σε εκβιασμούς και απειλές.
    Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
    Η τρικομματική κυβέρνηση της πλουτοκρατίας (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ.) για να προωθήσει γρήγορα τις αντεργατικές της ρυθμίσεις οξύνει την ιδεολογική και πολιτική τρομοκράτηση των εργαζομένων και τις εκβιαστικές της μεθοδεύσεις.
    Ετσι μετά τις εγκυκλίους, που έστειλε για την εργασιακή εφεδρεία και επειδή απ' ό,τι φαίνεται δεν της βγαίνουν τα νούμερα των 30.000 εργαζομένων, που θέλει μέχρι τις 27 Νοέμβρη να βγάλει στην εφεδρεία, καλεί τους εργαζόμενους Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (ΙΔΑΧ) να πάνε μόνοι τους να δηλώσουν την προϋπηρεσία τους για να βγουν και αυτοί στην εφεδρεία και μάλιστα εθελούσια.
    Μάλιστα, για να πετύχει το στόχο της, τους τρομοκρατεί και τους εκβιάζει ότι αν δε δηλώσουν τώρα την προϋπηρεσία τους, δε θα υπολογιστεί μελλοντικά στη σύνταξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΥΝΕΧΕΙΑ

    Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
    Με τις επιλογές της αυτές, η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου προσδοκά να υποτάξει τους εργαζόμενους στους σχεδιασμούς του κεφαλαίου.
    Να μην υπακούσει κανένας, να μην παραδοθεί κανένας.
    Να τους παρεμποδίσουμε.
    Καταγγέλλουμε την πολιτική της κυβέρνησης και καλούμε τους εργαζόμενους να μην κάνουν καμία δήλωση για προϋπηρεσία που θα αξιοποιηθεί για να βγουν στην εφεδρεία.
    Καλούμε όλους τους συναδέλφους να πρωτοστατήσουν για μαζικές γενικές συνελεύσεις και να οργανώσουν την αντίδρασή τους απέναντι στην εφεδρεία και τις απολύσεις.
    Να ακυρωθεί στην πράξη κάθε προσπάθεια της λυκοσυμμαχίας κυβέρνησης, Ευρωπαϊκής Ενωσης και κεφαλαίου για κατάργηση του δικαιώματος όλων μας στη σταθερή και μόνιμη δουλειά με πλήρη δικαιώματα.
    ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΣΟΥΜΕ».
    Με ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει την προσπάθεια του υπουργείου και καλεί τον υπουργό Δ. Ρέππα να ανακαλέσει αμέσως την παράνομη εγκύκλιο. Δηλώνει ότι ο κάθε εργαζόμενος έχει το αποκλειστικό δικαίωμα να αναγνωρίσει την προϋπηρεσία του όποτε αυτός αποφασίσει, καθώς και όσο χρόνο θέλει από αυτή.
    Επίσης, η ΠΟΕ - ΟΤΑ με ανακοίνωσή της καλεί τους συλλόγους - μέλη της να αποτρέψουν με κάθε τρόπο τη χορήγηση οποιωνδήποτε στοιχείων από τα Γραφεία Προσωπικού που αφορούν την προϋπηρεσία των εργαζομένων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΛΗΜΕΡΑ!
    Τίποτα δεν είναι τυχαίο στη σύντομη και μάταιη ζωή μας. Ούτε φυσικά ο ρόλος του κυρίου πρετεντέρη. Η γραμμή που έχει πέσει είναι "ο κωστάκης τα σκάτωσε" και αλλάζουμε τον καραμανλή με τον παπανδρέου. Μετά, "ο γιωργάκης τα' κανε μαντάρα" και αλλάζουμε τον παπανδρέου με τον λουκά. Στο τέλος θα φταίει ο λουκάς και όχι το σύστημα. Αυτοί όμως που ρίχνουν τη γραμμή, ξέρουν πως το σύστημά τους τρίζει (όχι από καθαριότητα πάντως). Θα το καταλάβει αυτός ο μπουνταλάς λαός και να του δώσει μια και να το γκρεμίσει; Ή θα ξοδεύει "αγελαδίτσες" που είναι και πανάκριβες, στα μούτρα του κάθε πρετεντέρη; Καλό του κάνουν, μετά από τόσο μαύρισμα που βλέπω στις φωτό, λίγη ενυδάτωση δεν βλάπτει.
    Άντε καλή δύναμη και σήμερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οικοδομε καλημερα, γ..... αυτο ''λεμε'', ποτε επιτελους θα μπουμε στο νοημα οτι ο καθε κωσταγιωργολουκας δεν ειναι παρα εργαλεια στα χερια του ''τριζατου'' συστηματος των τραπεζων και των λοιπων κεφαλαιουχων.

    Ειναι ωρες με τετοια ακριβεια να εκτονωνομαστε με τις ακριβες αγελαδιτσες?

    Παμφηνη λυση, ψηφο, αλλαγη πολιτικης κατευθυνσης και ο καθε.....................................πρετεντερακος στον παγκο του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή