Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011








ΑΓΑΝΤΑ...

Η κρίση

«Ο λαός στην Ελλάδα και σε άλλα καπιταλιστικά κράτη υφίσταται μια σκληρή ταξική πολιτική, που βάζει στο στόχαστρο όλα τα εναπομείναντα δικαιώματα και κατακτήσεις, σπρώχνει τις συνθήκες εργασίας και ζωής των λαϊκών στρωμάτων πολλές δεκαετίες πίσω, δείχνοντας τα ξεπερασμένα όρια του καπιταλισμού.

Το ΚΚΕ έγκαιρα είχε προειδοποιήσει και επιβεβαιώνεται καθημερινά ότι η σημερινή βαθιά κρίση είναι καπιταλιστική, υπερπαραγωγής εμπορευμάτων και υπερσυσσώρευσης κεφαλαίων και πηγάζει από την αντίφαση ανάμεσα στον κοινωνικό χαρακτήρα της παραγωγής και την ατομική ιδιοποίηση του πλούτου.

Η έγκαιρη προειδοποίηση

(...) Πριν ακόμα από την εκδήλωση της κρίσης, το ΚΚΕ είχε καλέσει το λαό να είναι προετοιμασμένος για να αποκρούσει την αντιλαϊκή καταιγίδα που εξαπολύει η πλουτοκρατία και τα κόμματά της.

Είχε τονίσει ότι η διαχείριση της κρίσης στο πλαίσιο του καπιταλισμού περνάει αντικειμενικά μέσα από την καταστροφή της εργατικής δύναμης και μέρους του κεφαλαίου.

Αποκάλυπτε αδιάκοπα ότι η ΕΕ είναι μια ιμπεριαλιστική λυκοσυμμαχία που δεν προμηνύει τίποτα καλό για το λαό, ότι είναι από τη φύση της ένωση υπέρ των μονοπωλίων.

Αυτές οι εκτιμήσεις και οι προβλέψεις επιβεβαιώνονται καθημερινά, καθώς κορυφώνονται οι ανταγωνισμοί ανάμεσα στις διάφορες μερίδες της πλουτοκρατίας που από τη μια είναι ενωμένες σαν μια γροθιά όσον αφορά το τσάκισμα των εργαζομένων και από την άλλη βρίσκονται σε διαρκείς αντιπαραθέσεις για να αποφύγουν, η κάθε μια για τον εαυτό της, τη ζημιά, να μπουν πιο δυνατές στη φάση της αναιμικής ανάκαμψης.

Η διέξοδος

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, το ΚΚΕ με τη στρατηγική και την πείρα του, αποτελεί πρωτοπόρα δύναμη στη λαϊκή πάλη, τόσο για την αντιμετώπιση των άμεσων επιπτώσεων της καπιταλιστικής κρίσης στη ζωή των λαϊκών στρωμάτων, όσο και για να ανοίξει ο δρόμος για ριζικές αλλαγές προς όφελος του λαού, με εργατική, λαϊκή εξουσία και οικονομία (...)

Με όπλο την επιστημονικά επιβεβαιωμένη ορθότητα της στρατηγικής του, το ΚΚΕ εντείνει την πολιτική του δράση για την οργάνωση και ανάπτυξη της ταξικής πάλης.

Για να εμποδιστούν τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα, να δυναμώσει η αντίσταση του λαού στην κλιμακούμενη επίθεση.

Για να δυναμώσει η λαϊκή συμμαχία και αντεπίθεση, να ανοίξει ο δρόμος για ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων, για λαϊκή εξουσία και οικονομία που θα επιβάλει την αποδέσμευση από την ΕΕ και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και θα διαγράψει μονομερώς το χρέος».

Αλλα κουραγιο...




υσ Καταδίκη δημοσιογράφων
Τη «βιομηχανία αγωγών», που έχει δημιουργήσει ο τυποκτόνος νόμος 1178 του 1981 και έχει λάβει εξοντωτικές για τους δημοσιογράφους διαστάσεις, ιδιαίτερα μετά την τροποποίησή του το 1995, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το ΔΣ της ΠΟΕΣΥ. Τελευταίο φαινόμενο είναι η καταδίκη τριών δημοσιογράφων, μελών της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στ. Ελλάδας και Εύβοιας, που τους επιδικάσθηκε από το Εφετείο, ύστερα από αναίρεση που είχε ασκηθεί στον Αρειο Πάγο μετά την πρωτόδικη αθώωσή τους, καταβολή αποζημιώσεων που αγγίζουν τις 30.000 ευρώ. Οι τρεις δημοσιογράφοι καταδικάστηκαν για δημοσιεύματα που αφορούσαν σε σύλληψη και προφυλάκιση κατηγορούμενου για τοκογλυφία.
Η ΠΟΕΣΥ καυτηριάζει τις κραυγαλέες αυτές περιπτώσεις ποινικοποίησης του δημοσιογραφικού λειτουργήματος και καλεί την Πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της, ενώ επισημαίνει ότι πάγια θέση του κλάδου είναι η επιτακτική ανάγκη αλλαγής του υπάρχοντος νομικού συστήματος. Σε ό,τι αφορά τη «βιομηχανία αγωγών», επισημαίνει ότι οι περισσότερες από αυτές είναι προσχηματικές και επιδιώκουν τον εκβιασμό του εκδότη ή του δημοσιογράφου, με την απειλή μεγάλων αποζημιώσεων.

4 σχόλια:

  1. πέρασα να πω μια Καλησπέρα Καπετάνιε μου.
    Βλέπω οτι χάθηκαν τα καράβια σου...συμβολικό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπερα Δημητρη.
    Ζητω αφεση που δεν απαντησα στο σχολιο σου.
    Να μου την προσεχεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. karfoma πολυ καλησπερα, μπα, δεν ειναι συμβολικο, παρασυρθηκα απο την επικαιροτητα, θα ξαναβρω την ροτα μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Tasoula καλησπερα, μα τι μου γραφεις τωρα, εσυ μας εχεις στο μυαλο σου και παντα πιανεις το παραμικρο, την προσεχω, της κανω ολα τα χατηρια που ζητα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή