Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011





ΑΓΑΝΤΑ...


«Είμαστε δυο κόσμοι... »

Μετά από τις απαραίτητες συστάσεις ανάμεσα στον Αλ. Παπαχελά και τον Γ. Καρατζαφέρη, για το ποιες λέσχες του ιμπεριαλισμού τους έχουν κατά καιρούς φιλοξενήσει, και μετά από την εκατέρωθεν διαπίστωση ότι το να συμμετέχει κανείς σε τέτοιες λέσχες, τύπου Μπίλντεμπεργκ και άλλες, δε σημαίνει σώνει και καλά ότι είσαι πράκτορας (!), ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ ρώτησε τον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ. αν τον ανησυχεί το γεγονός ότι η κυβερνητική συνεργασία των αστικών κομμάτων μπορεί να σπρώξει περισσότερο κόσμο στην «Αριστερά».

Το ποια Αριστερά εννοούσαν οι δυο τους, φρόντισε να το διασαφηνίσει με την απάντησή του ο Γ. Καρατζαφέρης.

Είπε μεταξύ άλλων: «Σήμερα, είμαστε δυο κόσμοι: Οι ευρωπαϊστές και οι κομμουνιστές. Ο λαός καλείται να επιλέξει: 'Η θα προχωρήσουμε με τον κομμουνισμό, δηλαδή το σταλινισμό, ή θα προχωρήσουμε ευρωπαϊκά. Ξεχάστε τα κόμματα όπως τα ξέρατε. Σήμερα δεν υπάρχουν διαφορές μεταξύ τους. Είναι δυο κόσμοι, οι ευρωπαϊστές εναντίον των κομμουνιστών»...

Μέσα σε δυο αράδες και τον αντικομμουνισμό να στάζει από το στόμα του, ο πρόεδρος της αγέλης τους ΛΑ.Ο.Σ. περιέγραψε με τον πιο παραστατικό τρόπο το λόγο για τον οποίο το κεφάλαιο επέβαλε την κυβέρνηση συνεργασίας, στο έδαφος βέβαια της ενιαίας στρατηγικής που συνυπηρετούν τα κόμματα που απαρτίζουν το μαύρο μέτωπο.

Τη δύναμη του λαού φοβούνται και την προοπτική να ριζοσπαστικοποιηθεί η πάλη του, που τόσο τους έχει δυσκολέψει μέχρι τώρα, αν και είναι αναντίστοιχη με την επίθεση που έχουν εξαπολύσει σε βάρος του.

Ξέρουν καλά πως το πολιτικό ζήτημα που σήμερα θέτει τις διαχωριστικές γραμμές στην πολιτική και στο κίνημα, είναι αυτό που βάζει το ΚΚΕ: «Με τα μονοπώλια ή με το λαό». Ολα τα αστικά κόμματα, μαζί και οι οπορτουνιστές, τοποθετούνται στρατηγικά υπέρ της ΕΕ και της αστικής εξουσίας, άρα και υπέρ των μονοπωλίων. Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που λέει λαϊκή εξουσία, αποδέσμευση από την ΕΕ και μονομερή διαγραφή του χρέους. Αυτό το δίλημμα περιγράφει συγκαλυμμένο και ο Καρατζαφέρης, όταν μιλάει για «ευρωπαϊστές και κομμουνιστές».

Αλλα κουραγιο...




υσ Η ανησυχία τους για την προοπτική να βάλει πλώρη ο λαός για τη δική του εξουσία, είναι αυτό που καθορίζει τις πολιτικές αποφάσεις και τις κολεγιές τους. Είναι αυτό που οξύνει τον αντικομμουνισμό. Ο λαός οργανωμένος στη δική του συμμαχία, με ισχυρό ΚΚΕ, μπορεί να τους νικήσει.

6 σχόλια:

  1. Δημητρη, ειναι απο παντα αληθεια αυτο...
    Εκεινο που δημιουργησε τα αστικα κομματα..Ανεξαρτητα απο κατευθυνσεις και παρεμβατισμους...Ειναι η επιθυμια των πολιτων για ιδιοκτησια και ευκολο και ακοπο πλουτισμο, σε βαρος αλλων...!!
    Ποτε δεν ειχαν μεγαλες και αγεφυρωτες διαφορες μετα ξυ τους τα αστικα κομματα...
    Η αιωνια διαφορα τους ηταν ΜΟΝΟ...Ποιος θα βασταει στο χερι την κουταλα...!!!

    Τωρα...
    Απλα τα ψεμματα τελειωσανε...!!
    Οι μασκες επεσαν,οπως πολυ ωραια ειπε και ο Σαμαρας...!!!
    Η....
    Θα ειναι καποιος, με την δουλοκυβερνηση...
    Η...
    Θα ειναι με τους καταπιεζομενους πολιτες...

    Η ΕΕ Δεν αφηνει περιθωρια δημιουργιας αστικης ταξης, στις περιφερειακες χωρες, που ελεγχει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ με τον προλαλήσαντα, τα ψέμματα τελείωσαν,πρέπει όλοι να διαλέξουν! Μ'εμάς ή με κείνους...

    Διαφωνώ ως προς την τελευταία παράγραφο. Η ΕΕ δεν είναι μόνο η Γερμανία και η Γαλλία!
    Στο χέρι των υπολοίπων κρατών είναι ν'αντισταθούν στις αποφάσεις των δύο ισχυρότερων.
    Αλλά για ν'αναχαιτιστούν χρειάζονται κυβερνήσεις που δεν αποτελούνται απο εκπροσώπους του διεθνούς κεφαλαίου.(ΠΧ. Παπαδήμος, Μόντι)

    Υ.γ. Δημητράκη, ο Αντώνης σου απάντησε...
    Ελα να δεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μακάρι να γίνει έτσι όπως τα λέει ο... ελληναράς Καρά-τζαφέρης. Να καθαρίσει και η ήρα από το στάχυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μαστορα καλησπερα, τωρα και παλι τους αφηνουν να κρατουν την κουταλα, ΑΛΛΑ θελει μεριδιο και η παγκοσμια ταξη, μεριδιο και απο το 2% της ε.ε, που αντιστοιχει στην χωρα μας.

    Αλλαξαν οι καιροι, μεριδιο και απο το ''ψιλικατζιδικο''...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. kariatida62 καλησπερα και ομως, η ε,ε ειναι μονο η Γερμανια, αυτην εβαλαν ΤΟΠΟΤΗΡΗΤΗ οι Αμερικανοι, παιρνει ακομα τις αποζημειωσεις της, απο τον β' παγκοσμιο πολεμο.

    Αν ''δεις'' ποιοι ειναι πρωθυπουργοι στις χωρες που απαρτιζουν την ε.ε και ποιοι ειναι αυτοι που θελουν να μπουν ''ισοτιμα'' στην ε.ε, θα καταλαβεις, οτι ολη η Ευρωπη εχει Γιωργαρους, Αντωνακηδες και καρατζαφυρερ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ευρυτανα ιχνηλατη καλησπερα, βεβαια στο ''βαθος'' του λογου του στον παπαχελα εκρυβε μια συγκαλυμενη απειλη, βαλανε την ''λαικη-λουμπεν δεξια'', να ''βγει'' στους τηλεοπτικους δρομους και να κουτσαβακιζει, εχθες ητανε ο αστος δεξιος, με τον λουμπεν δεξιο και επαιζαν το πιο ειναι το αφεντικο, οι δυο δουλοι των ΞΕΝΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή