Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011








ΑΓΑΝΤΑ...

Διακόπτουν τη φαρμακευτική αγωγή

Οι φτωχοί συνταξιούχοι του ΙΚΑ και του ΟΓΑ δεν μπορούν πια να πληρώσουν τη συμμετοχή τους στα φάρμακα (δηλαδή μέχρι 25%) και σταματούν την αγωγή τους, με αποτέλεσμα να επιδεινώνεται καθημερινά η υγεία τους από τις επιπλοκές των χρόνιων παθήσεων.

Τα στοιχεία αυτά είδαν το φως της δημοσιότητας τη βδομάδα που πέρασε μετά από αποκαλύψεις γιατρών και ασθενών με διαβήτη.

Στο ερώτημα των γιατρών «γιατί έκοψες τα φάρμακά σου;» η απάντησή τους είναι δραματική: «Γιατί δεν είχα να πληρώσω τη συμμετοχή».

Επίσης σύμφωνα με μαρτυρίες φαρμακοποιών από την επαρχία και τις λαϊκές γειτονιές πληθαίνουν τα τεφτέρια, όπου χρεώνονται οι άρρωστοι για τα φάρμακα.

Αυτοί που εγκαταλείπουν τη φαρμακευτική αγωγή στην επαρχία είναι οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ γιατί δεν μπορούν να πληρώσουν κάπου 88 ευρώ το χρόνο - γιατί τόση είναι η μέση συμμετοχή τους στα φάρμακα για το διαβήτη.

Εκεί κατάντησαν τους ξωμάχους που ξόδεψαν τη ζωή στα χωράφια και στ' αγιάζι.

Να μην μπορούν στα γηρατειά τους να πληρώσουν ούτε τα λίγα ευρώ για τα φάρμακά τους, που θα' πρεπε να τα παίρνουν εντελώς δωρεάν.

Αλλο ένα παράδειγμα των συνεπειών της άγριας αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων του κεφαλαίου που, εμπορευματοποιώντας και ιδιωτικοποιώντας πλήρως τον τομέα Υγείας, όχι μόνο δε νοιάζονται για τη ζωή του λαού, αλλά τον στέλνουν στο θάνατο.

Να γιατί χρειάζεται πάλη για την ανατροπή των μονοπωλίων και της εξουσίας τους.

Αλλα κουραγιο...




υσ ''τιμημενα γηρατεια''

5 σχόλια:

  1. Πας φιρί φιρί με αυτή την ανάρτηση να αρχίσω "τα γαλλικά" (όχι απ' αυτά που ΔΕΝ έμαθα στο σχολείο) γι' αυτούς τους αχρείους που παίζουν με την υγεία και κατ' επέκταση με τη ζωή των απόμαχων της δουλειάς, των σεβάσμιων γερόντων μας. Ρε, έτσι όπως προκαλούν τον κόσμο, στο τέλος θα τους κάνει μεγάλο "πανηγύρι" ο λαός και θα τους βάλει να... χορέψουν στα κάρβουνα σαν αναστενάρηδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μας φουντώνεις ωρέ Δημητράκη και καλά κάνεις...αλλά αυτή η απραξία εμένα με τρελλαίνει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευρυτανα ιχνηλατη καλησπερα, αντε να δουμε ποτε αυτος ο κοσμος θα τους χορεψει στα καρβουνα και οπως ειπε ο αντωνακης το μεσημερι στους χειροκροτητες του, οπου υπαρχει λιπος να το καψουμε, ο ηλιθιος νεοδημοκρατης, ο κωλοτουμπας της εξουσιας, χαρακτηριζε, λιπος, συνανθρωπους μας που θα τους πεταξουν στην ανεργια και την ανεχεια, αυτο το ΛΙΠΟΣ ΤΩΝ ΑΝΕΔΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΩΝ ΠΡΕΠΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΚΑΨΕΙ ΣΤΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. kariatida62 τι σε φουντωνω ωρε, ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΠΙΘΑΝΟΙ ΣΑΛΤΙΜΠΑΓΚΟΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ, ΠΟΥ ΕΞΟΝΤΩΝΟΥΝ ΖΩΕΣ, ΑΥΤΟΙ, ΟΙ ΠΑΤΡΟΚΤΟΝΟΙ ΚΑΙ ΜΗΤΡΟΚΤΟΝΟΙ ΦΤΑΙΝΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλησπέρα Δημήτρη.
    Έχω αναρωτηθεί πολλές φορές και θα ήθελα να μάθω κάποτε αν γίνεται, που βρίσκονται οι γονείς αυτών που αποφασίζουν όλα αυτά τα απάνθρωπα νομοσχέδια. Είναι παππούδες και γιαγιάδες σαν τους κανονικούς; Περήφανοι για τα παιδιά τους; Περιμένουν με λαχτάρα τα εγγόνια τους; να τα σφίξουν στην αγκαλιά τους; Ή μήπως είναι έγκλειστοι σε γηροκομεία, πνιγμένοι από τη μοναξιά και την εγκατάλειψη των παιδιών τους;
    Όσοι βέβαια από αυτούς είναι ζωντανοί και δεν πήγαν στον άλλο κόσμο παρέα με την πίκρα για την κατάντια των παιδιών τους...
    Ρητορικά είναι τα ερωτήματα...
    Καλό βράδυ, καλή δύναμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή