Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

ΑΓΑΝΤΑ...
Αντιλαϊκός ορυμαγδός με μέτρα και καταστολή
Ομολογούν ότι οι αντεργατικές ανατροπές υπηρετούν την ανταγωνιστικότητα και επιτίθενται με μίσος σε όποιον αντιδρά
«Η κρίση χρέους μας είναι σε μεγάλο βαθμό μια κρίση ανταγωνιστικότητας. Μπορείς να καταλήξεις με ένα μεγάλο χρέος ακολουθώντας διάφορες διαδρομές. Υπάρχει όμως μόνο μια κύρια λεωφόρος να βγεις από αυτήν: Η αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας! Και υπάρχει μόνο ένας ασφαλής δρόμος για να αποφύγεις μια κρίση χρέους στο μέλλον. Να βρίσκεσαι πάντοτε στην αιχμή της ανταγωνιστικότητας» (Α. Σαμαράς, ομιλία στο συνέδριο της «Χέραλντ Τρίμπιουν» στο Παρίσι, την περασμένη Πέμπτη).
Ο πρωθυπουργός ομολογεί ευθέως ότι ο ορυμαγδός των βάρβαρων μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση δεν αποσκοπούν στην αντιμετώπιση του χρέους ή των ελλειμμάτων, αλλά στην αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων, δηλαδή στη δημιουργία των προϋποθέσεων για την ανάκαμψη και θωράκιση της κερδοφορίας τους.
Παραδέχεται δηλαδή αυτό που από την πρώτη στιγμή υπογράμμιζε το ΚΚΕ, ότι τα άγρια μέτρα λιτότητας και οι αντιδραστικές διαρθρωτικές αλλαγές που τσακίζουν τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, δε στοχεύουν στην αντιμετώπιση της «σπατάλης» στο Δημόσιο, αλλά στη σωτηρία του κεφαλαίου μέσα από τον άγριο σφαγιασμό των λαϊκών δικαιωμάτων.
«Πιστέψτε εμάς που το μάθαμε με το δύσκολο τρόπο: δεν υπάρχει σύντομος δρόμος, δεν υπάρχει εύκολη διέξοδος - πρέπει να αποκαταστήσουμε την ανταγωνιστικότητα!», ήταν το μήνυμα που μετέφερε με έμφαση στο ακροατήριο της εκδήλωσης ο πρωθυπουργός.
Η αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας είναι η «κόκκινη κλωστή» που διαπερνά το σύνολο των μέτρων λιτότητας και των αντιδραστικών διαρθρωτικών αλλαγών. Πρόκειται για μέτρα που αποτελούν στρατηγική του κεφαλαίου και της ΕΕ, για να φορτωθούν τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης στην εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα.
Προωθούνται σε όλα τα κράτη της ΕΕ, ανεξάρτητα από χρέη και ελλείμματα, πράγμα που θα επισφραγιστεί και τυπικά το επόμενο διάστημα, με την επιβολή μνημονίων διαρκείας σε όλα τα κράτη - μέλη της Ευρωζώνης.
Από την άποψη αυτή, κυβέρνηση και τρόικα (ΕΕ - ΕΚΤ - ΔΝΤ), συμπίπτουν πλήρως και συνεργάζονται απόλυτα στην άγρια σφαγή του λαού.
Χωρίς πάτο το βαρέλι των μέτρων
Η επίσημη επίσκεψη της Α. Μέρκελ μεθαύριο Τρίτη στην Αθήνα, σε αυτό ακριβώς αποσκοπεί: Να προσφέρει ισχυρή στήριξη στην κυβέρνηση να προχωρήσει στα νέα σφαγιαστικά μέτρα, συνεισφέροντας ταυτόχρονα στην ενορχηστρωμένη εκστρατεία εκβιασμού και εκφοβισμού του λαού.
Η κλιμακούμενη καταστολή των εργατικών αγώνων, με τελευταίο παράδειγμα την επίθεση στους εργαζόμενους του Σκαραμαγκά, είναι δηλωτική της λύσσας της κυβέρνησης να περάσει τα μέτρα.
Είναι ολοφάνερο ότι οι διαπραγματεύσεις που γίνονται εδώ και αρκετές βδομάδες μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας δεν έχουν να κάνουν με το αν θα γίνει με «πιο ήπιο» τρόπο η σφαγή του λαού, αλλά με το πώς θα χειραγωγηθούν και ελεγχθούν οι λαϊκές αντιδράσεις, ώστε να μην εξελιχθούν σε οργανωμένη άρνηση υποταγής και αντεπίθεση κατά της ΕΕ, των μονοπωλίων και των κομμάτων τους.
Στην κατεύθυνση αυτή, η κυβέρνηση έχει την αμέριστη και ενεργό βοήθεια των ξένων συμμάχων της. Μαζί βάζουν το πιστόλι στον κρόταφο της λαϊκής οικογένειας για να περάσουν με όσο γίνεται μικρότερες αντιδράσεις τα προαποφασισμένα μέτρα.
Από αυτή τη σκοπιά, οι κυβερνητικοί εταίροι δε δυσκολεύτηκαν καθόλου να ξανανοίξουν το πακέτο των μέτρων που είχαν τάχα «κλειδώσει» στην τελευταία σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου την προηγούμενη βδομάδα, προκειμένου να συμπληρωθεί με ακόμα πιο άγρια αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα, όπως η περικοπή τριών (!) συντάξεων του ΟΓΑ μέσω της κατάργησης των δώρων και της μείωσης κατά 30 ευρώ της σύνταξης των 360 ευρώ, η μείωση των συντάξεων (κύριας και επικουρικής μαζί) κάτω από τα 1.000 ευρώ, η απομάκρυνση 15.000 υπαλλήλων από το Δημόσιο, μέσω της εργασιακής εφεδρείας μέσα στο 2012.
Λύσσα για να σωθεί η πλουτοκρατία
Παράλληλα, στο πακέτο μπαίνουν και οι νέες ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, με στόχο να γίνει πιο φτηνή η εργατική δύναμη και να αυξηθεί ο βαθμός εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης. Προκειμένου να διευκολυνθεί η κυβέρνηση, οι εταίροι σπεύδουν να συνδέσουν τις ανατροπές αυτές με την εκταμίευση της επόμενης δόσης, βάζοντάς τες στις «προαπαιτούμενες δράσεις» (prior actions) για την εκταμίευση της επόμενης δόσης.
Το παραμύθι της «κακιάς» τρόικας που πιέζει και η εκβιαστική διασύνδεση των μέτρων με την επόμενη δόση και την παραμονή στο ευρώ, επιστρατεύονται για να αποπροσανατολίσουν το λαό και να τον κρατήσουν σκυφτό.
Η όποια κατάληξη κυβέρνησης-τρόικας θα αποτελέσει την αφετηρία μιας νέας ακόμα πιο βάρβαρης φάσης του πολέμου που έχουν κηρύξει ΕΕ-κυβέρνηση-καπιταλιστές κατά του λαού.
Θα επιτεθούν με μεγαλύτερη λύσσα κατά των λαϊκών συμφερόντων.
Αλλα κουραγιο...,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,υσ Στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις
Στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις Συγκέντρωση διοργανώνει το ΠΑΜΕ την Τρίτη και στη Θεσσαλονίκη, στις 7 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου, όπως και στις παρακάτω πόλεις: Κοζάνη, 7.30 μ.μ., κεντρική πλατεία Πτολεμαΐδα, 7.30 μ.μ., κεντρική πλατεία Φλώρινα, 7 μ.μ., κεντρική πλατεία Καστοριά, 7 μ.μ., απέναντι από τη Νομαρχία Γρεβενά, 7 μ.μ., πλατεία Λαχαναγοράς Καβάλα 6.30 μ.μ., κεντρική πλατεία Αλεξανδρούπολη, 6.30 μ.μ., μπροστά στο Δημαρχείο Ξάνθη, 6 μ.μ., πλατεία Ελευθερίας Κομοτηνή, 6 μ.μ., κεντρική πλατεία Λάρισα, 7 μ.μ., κεντρική πλατεία Βόλος, 7 μ.μ. κεντρική πλατεία Τρίκαλα, 7 μ.μ., κεντρική πλατεία Καρδίτσα, 7 μ.μ. κεντρική πλατεία Αγρίνιο, 7.30 μ.μ., κεντρική πλατεία Χανιά, 7.30 μ.μ., Νέα Καταστήματα Ηράκλειο, 7 μ.μ., πλατεία Ελευθερίας Γιάννενα, 7.00 μ.μ., Δημαρχείο Αρτα, 8.00 μ.μ., πλατεία Κιλκίς Πρέβεζα, 7.30 μ.μ., Θεοφάνειο Κέρκυρα, 7.00 μ.μ., πλατεία Σαρόκο.
Προσυγκεντρώσεις της Αθήνας στις 12.30 το μεσημέρι ΧΑΥΤΕΙΑ: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ, Μ.Α.Σ. ΑΘΗΝΑΣ & ΟΜΟΝΟΙΑ: Μαζικοί φορείς, εργαζόμενοι και συνδικάτα ΝΟΤΙΟΥ τομέα και ΠΕΙΡΑΙΑ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΟΜΟΝΟΙΑ: Μαζικοί φορείς, εργαζόμενοι και συνδικάτα ΔΥΤΙΚΟΥ - ΒΟΡΕΙΟΥ - ΘΡΙΑΣΙΟΥ - ΟΤΑ. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ & ΠΑΤΗΣΙΩΝ: Μαζικοί φορείς, εργαζόμενοι και συνδικάτα ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ - ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ - ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ - ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ - ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ - ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ - ΕΒΕ - ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ - ΜΜΕ - ΥΓΕΙΑΣ - ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ. «ΧΟΝΤΟΣ»: Μαζικοί φορείς, εργαζόμενοι και συνδικάτα ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ.

4 σχόλια:

  1. Γεια σου φιλε Δημητρη!

    Ετοιμοι βλεπω για την επίσκεψη της Αγγελας! :P

    Κρατατε γερα! Πολλους αγωνιστικους χαιρετισμους απο το Βορρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και να πεις, οτι στο τελος..Θα καταφερουν να σωσουν..Εστω το μεσαιο και μεγαλο εθνικο Κεφαλαιο;;
    Και βεβαια, δεν θα τα καταφερουν..
    Το Μεγαλο Παραμυθι..Οτι σωζεται εστω η χωρα..Απο τις περικοπες των μιστων...Καθε μερα αποδικνυεται...
    Με τη μειωση των μισθων..Την απολυτη ανεργια και εξαθλιωση..
    Και την βαρβαρη καταστολη...

    ΟΥΔΕΜΙΑ ΩΦΕΛΕΙΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ...

    Ακομα και για τους στοχους, που οι ιδιοι εχουν βαλει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Elva καλησπερα, βασταμε γερα και αγωνας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μαστορα καλησπερα, εκει που τελειωνει η λογικη αρχιζει ο καπιταλισμος, ετσι δεν το λεγαμε στον................στρατο???

    ΑπάντησηΔιαγραφή