Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

ΑΓΑΝΤΑ... ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΔΙΕΘΝΗΣ ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΠΣΟ
Να ανατραπεί η δολοφονική δράση των μονοπωλίων
Για να έχουν όλοι πρόσβαση σε νερό, φάρμακα, βιβλία, στέγη διαδήλωσαν χτες εκατομμύρια εργαζόμενοι σε όλο τον κόσμο
Η αποστολή του ΠΑΜΕ πήρε μέρος στην κινητοποίηση που έγινε στη Ρώμη
Δυναμικές αγωνιστικές πρωτοβουλίες, απ' άκρη σ' άκρη σε όλο τον κόσμο, σε όλες τις ηπείρους οργανώθηκαν χτες στο πλαίσιο της «Διεθνούς Μέρας Δράσης» της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας, με κεντρικό σύνθημα να έχουν όλοι πρόσβαση σε τρόφιμα, νερό, φάρμακο, βιβλίο, στέγη.
Σε δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από τα γραφεία του Διεθνούς Οργανισμού Τροφίμων, στη Ρώμη, πραγματοποίησαν το απόγευμα πλήθος συνδικαλιστές και εργαζόμενοι από διάφορες χώρες.
Συγκεκριμένα, πέρα από το μπλοκ της αποστολής του ΠΑΜΕ και μελών των Ιταλών εργαζομένων της «Ενωσης Συνδικάτων Βάσης» (USB), συμμετείχαν αντιπροσωπείες εργαζομένων από την Κούβα, τη Γαλλία, την Πορτογαλία, την Κύπρο, τη Σερβία, την Αίγυπτο, την Τυνησία και τη Σενεγάλη.
Οι διαδηλωτές κατήγγειλαν το ρόλο του Διεθνούς Οργανισμού Τροφίμων που εξυπηρετεί τους καπιταλιστές του κλάδου, οι οποίοι μπροστά στα υπερκέρδη δε διστάζουν να δολοφονούν ουσιαστικά ανθρώπους, καταδικάζοντάς τους στην πείνα και τον υποσιτισμό.
Από την πλευρά του, ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, μεταξύ άλλων τόνισε πως «τα τρόφιμα, το φάρμακο, το νερό, η στέγη, το βιβλίο αποτελούν κοινωνικά αγαθά, τα οποία πρέπει να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων και όχι τα κέρδη μιας χούφτας πολυεθνικών μονοπωλίων» και αναφέρθηκε αναλυτικά στις κοινές πρωτοβουλίες που πρέπει να αναλάβουν από κοινού η εργατική τάξη, η μικρομεσαία αγροτιά και τα λαϊκά στρώματα για την αντιμετώπιση των μονοπωλίων προς όφελος των ίδιων και των οικογενειών τους.
Νωρίτερα, το πρωί, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη που οργάνωσε η Διεθνής Ομοσπονδία Τροφίμων της ΠΣΟ για τα διατροφικά ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και πολλοί λαοί και τα προβλήματα των εργαζομένων στο συγκεκριμένο κλάδο των τροφίμων.
Είχε προηγηθεί, εν πλω, εκδήλωση της αντιπροσωπείας του ΠΑΜΕ για την κατάσταση στο διεθνές εργατικό κίνημα, καθώς και το ρόλο της ΠΣΟ και του ΠΑΜΕ σε αυτό.
Αλλα κουραγιο... υσ ''ΑΝΑΣΕΣ''
ουφ, καλα ητανε, εστω και λιγο!

2 σχόλια:

  1. Σε όλο τον κόσμο θα πάρουν απάντηση οι προκρούστες των δικαιωμάτων των λαών.
    Η ώρα φτάνει, όπου υπάρχει καταπίεση υπάρχει και αντίσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Eυρυτανα ιχνηλατη καλημερα, ΑΜΗΝ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή