Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

AΓΑΝΤΑ...
Αγριο πετσόκομμα για την αγροτιά
Στο άγριο φοροχαράτσωμα της αγροτιάς έρχεται να προστεθεί και το άγριο πετσόκομμα της επιστροφής του ΦΠΑ και της επιστροφής του φόρου κατανάλωσης του αγροτικού πετρελαίου.
Η τρικομματική κυβέρνηση και η τρόικα συμφώνησαν να μειωθεί η επιστροφή του ΦΠΑ από το 11% στο 6% και η επιστροφή πετρελαίου μειώνεται σχεδόν κατά 50% (από 0,391 ευρώ το λίτρο σε 0,264 ευρώ το λίτρο).
Παράλληλα, πετσοκόβονται τα δώρα στις πενιχρές συντάξεις του ΟΓΑ.
Η ακολουθούμενη πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης, της τρόικας και των μνημονίων μόνο δεινά επιφέρει στους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους.
Η ολέθρια αυτή πολιτική οδηγεί τους φτωχομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους σε απόγνωση, όπως και τους εργαζόμενους και τους φτωχούς αυτοαπασχολούμενους.
Πολλές χιλιάδες καταχρεωμένοι φτωχομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι είναι στον «αέρα» και κινδυνεύουν όχι μόνο να βγούνε εκτός παραγωγής, αλλά να χάσουν τα χωράφια τους, τα σπίτια τους, το βιος τους και να καταλήξουν άνεργοι και απόκληροι.
Η φτωχομεσαία αγροτιά δεν αντέχει άλλες περικοπές και άλλα φορολογικά βάρη.
Mετά και τα τελευταία μέτρα, που θα γίνουν πράξη από το μνημόνιο 3, έχει έναν ακόμα λόγο να αντιδράσει αγωνιστικά και να παλέψει μαζικά σε κοινό μέτωπο, για την ανατροπή αυτής της βάρβαρης πολιτικής.
Αλλα κουραγιο...,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,υσ ΜΕΓΑΛΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ Αύξηση κερδών παρά την κρίση Κατά 18,2% αύξησαν το 2011 τα συνολικά κέρδη τους οι 500 πιο κερδοφόρες βιομηχανίες, στα 1,60 δισ. ευρώ από 1,35 δισ. ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου