Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

ΑΓΑΝΤΑ... Ο πατριωτισμός του κεφαλαίου είναι το κέρδος...
ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ; Να κλάψεις ή να γελάσεις με αυτόν τον τραγελαφικό διάλογο μεταξύ κυβέρνησης και τραπεζιτών. Με τον Γ. Στουρνάρα να τους λέει ότι είναι «πατριωτικό καθήκον» η επαναγορά ομολόγων;
Κι αυτό γιατί οι συγκεκριμένοι τραπεζίτες - «πατριώτες» απλά κάνουν τους δύσκολους προκειμένου να μοιραστούν όσα απομυζούν από τον ελληνικό λαό με κάτι ...άλλους όμοιούς τους «πατριώτες».
Μιλάμε για την ίδια κυβέρνηση που θεωρεί «πατριωτικό» καθήκον του λαού να φορολογείται υπέρμετρα, να φτωχαίνει, να χάνει τους μισθούς και τα δικαιώματά του προκειμένου να ενισχυθεί το τραπεζικό σύστημα.
Το ίδιο σύστημα δηλαδή, το οποίο αιμοδοτεί τους «πατριώτες» εφοπλιστές που παραγγέλνουν καράβια στην Κορέα γιατί είναι πιο φθηνά. Τους «πατριώτες» βιομήχανους που μεταφέρουν εργοστάσια στα Βαλκάνια επειδή έχουν μικρότερα μεροκάματα. Τους «πατριώτες» που σωρεύουν εκατοντάδες δισ. στην Ελβετία.
Η μόνη «πατρίδα» που καταλαβαίνουν αυτοί είναι τα κέρδη και τα υπερκέρδη τους που πρέπει να μεγαλώσουν με κάθε τίμημα. Γι' αυτό και ό μόνος «πατριωτικός» δρόμος που υπάρχει για το λαό είναι να τους αφαιρέσει μία και καλή την εξουσία.
Α, ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ το ξεχάσουμε, πήραμε και συγχαρητήρια από τον γνωστό και μη εξαιρετέο ...Τσαρλς Νταλάρα. Πάρα πολύ χάρηκε για τη συμφωνία στο Γιούρογκρουπ και από τις «θυσίες» που επωμίστηκε ο ελληνικός λαός.
Γιατί να μη χαρεί δηλαδή; Ολα αυτά σημαίνουν μερικά άκοπα δισεκατομμύρια για τα συμφέροντα που εκπροσωπεί και έπονται και ...ακόμα καλύτερες μέρες για το σινάφι του.
Φυσικά, εκτίμησε ότι όλα αυτά θα συμβάλουν «στην ανάπτυξη της οικονομίας» που όλως τυχαίως συμπίπτει με την «ανάπτυξη» της απόδοσης των επενδύσεων που έχουν κάνει οι διεθνείς «θεσμικοί επενδυτές» και τραπεζίτες που τον εξέλεξαν.
Αλλα κουραγιο...,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,υσ Σε σχόλιο για τις δηλώσεις του Αντ. Σαμαρά το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:
«Τα κόμματα της συγκυβέρνησης και της ΕΕ δε γίνεται να αλλάξουν. Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να πιστεύουν στα παραμύθια τους, ούτε να τους ανέχονται. Αρκετά πλήρωσε ο λαός για την καπιταλιστική κερδοφορία, την κρίση και το χρέος που δε δημιούργησε αυτός, αρκετά πλήρωσε για την προσαρμογή της χώρας στην ΕΕ».

4 σχόλια:

  1. Δημήτρη Αγάντα!
    Σε λίγο χρόνο βλέπω να έρχονται πίσω οι "πατριώτες".....
    Τα μεροκάματα θα είναι ανταγωνιστικά των Κορεατικών και λοιπών Βαλκανικών χωρών!
    Αγάντα...

    Φιλιά στα κορίτσια μας!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πατρίδα τους είναι η όπου γης προσφερόμενοι όροι εκμετάλλευσης και κερδοφορίας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιαγιά Αντιγόνη καλημερα, οπως τα πανε τα μεροκαματα, ετσι φαινεται.

    Φιλια δοθηκαν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευρυτανα Ιχνηλατη καλημερα, το κεφαλαιο δεν εχει πατριδα, σωστα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή