Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

AΓΑΝΤΑ... Από τους εφοπλιστές 80 εκατ. ευρώ, από τους ανάπηρους 82 εκατ. ευρώ!
Πρόκειται για ένα από τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα όσον αφορά στο... «μεγαλείο» της πολιτικής τους.
Προσέξτε: Στο κείμενο του «Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013 - 2016» (ΜΠΔΣ), που παρουσίασε χτες η κυβέρνηση, περιλαμβάνονται αναλυτικοί πίνακες με τις «προτεινόμενες παρεμβάσεις» στα δημοσιονομικά, με στόχο - πάντα - τη «σωτηρία» της χώρας.
Μια από τις «προτεινόμενες παρεμβάσεις» - σσ: για τη «σωτηρία» της χώρας - είναι κι αυτή που καταγράφεται στη σελίδα 34 του «ΜΠΔΣ».
Εκεί, λοιπόν, διαβάζουμε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να βάλει χέρι στο... μεγάλο κεφάλαιο και συγκεκριμένα στους εφοπλιστές!
Τι σχεδιάζει; Να αυξήσει, λέει, τη φορολόγηση των πλοίων, ώστε μέσα στο 2013 να εισπράξει από τους εφοπλιστές φόρους που θα ανέλθουν στο... ιλιγγιώδες ύψος των 80 εκατ. ευρώ!
Αυτά τα... 80 εκατομμύρια ευρώ η κυβέρνηση θα τα πάρει - επαναλαμβάνουμε - από τους εφοπλιστές.
Από αυτούς, δηλαδή, που μέσα στους πρώτους επτά μήνες του 2012, δαπάνησαν πάνω από 2 δισ. δολάρια για την απόκτηση μεταχειρισμένων πλοίων και που μέχρι το τέλος του 2012 υπολογίζεται ότι οι παραγγελίες τους σε νεότευκτα πλοία θα υπερβούν τα 6 δισ. δολάρια!
Για να γίνει τώρα σαφέστερος ο ταξικός «κανιβαλισμός» των ανθρώπων που συντάσσουν, που ψηφίζουν και εφαρμόζουν τα μνημόνια, αξίζει να γίνει μια σύγκριση με την άλλη «προτεινόμενη ρύθμιση».
Αυτή που περιλαμβάνεται στην αμέσως προηγούμενη σελίδα, στη σελίδα 33 του «ΜΠΔΣ».
Εκεί βλέπουμε ότι από την καρμανιόλα που ετοιμάζουν οι καλοί κυβερνώντες δε γλιτώνει κανένας.
Ούτε καν οι ανάπηροι!
Οι «σωτήρες», λοιπόν, έχουν αποφασίσει να κόψουν δαπάνες μέχρι και από τη μετακίνηση των αναπήρων.
Και τι προβλέπουν;
Οτι από τον «Εξορθολογισμό κανόνων αποζημίωσης μετακίνησης για άτομα με αναπηρία» (όπως έχουν βαφτίσει τον συγκεκριμένο κωδικό), το 2013 θα αφαιρέσουν από τους αναπήρους κονδύλι ύψους... 82 εκατ. ευρώ!
Με άλλα λόγια: Στην Ελλάδα του Σαμαρά, του Βενιζέλου και του Κουβέλη (σ.σ.: ως γνωστόν στα δημοσιονομικά η ΔΗΜΑΡ δε διαφωνεί...) ο επιμερισμός του κόστους της «σωτηρίας» προβλέπει ότι οι μεν εφοπλιστές θα πληρώσουν 80 εκατ. ευρώ, οι δε ανάπηροι (που προφανώς βρίσκονται σε λιγότερο δεινή θέση από τους αναξιοπαθούντες εφοπλιστές) θα πληρώσουν 82 εκατ. ευρώ...
Αλλα κουραγιο...,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, υσ 1 ΥΓ:Πάλι καλά που στο πρόγραμμά τους δεν προβλέπουν την απευθείας εξόντωση των αναπήρων με εκείνη την παλιά μέθοδο, τη ρίψη τους, δηλαδή, στον Καιάδα.
Ισως η εξήγηση να βρίσκεται στο γεγονός ότι για να μαζέψουν τους αναπήρους και να τους οδηγήσουν στον Καιάδα, όσο να 'ναι υπάρχει ανάγκη για κάποιες δαπάνες μετακίνησης. Που - ευτυχώς σε αυτή την περίπτωση - κόπηκαν από το «ΜΠΔΣ»...
υσ 2 Να συνηθίσετε την πείνα!
Τι απάντησε ο υπουργός Εργασίας, χτες, στους εργάτες των ναυπηγείων του Σκαραμαγκά οι οποίοι από τον Απρίλη δουλεύουν μια μέρα τη βδομάδα και πάνε στα σπίτια τους τέσσερα μεροκάματα το μήνα;
Να προσαρμοστείτε και να μειώσετε το βιοτικό σας επίπεδο!..
Αυτό κατήγγειλαν οι εκπρόσωποι των εργατών, χτες, μετά τη συνάντηση που έγινε στο πλαίσιο της νέας κινητοποίησης που έκαναν στο υπουργείο Εργασίας.
Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης δε δεσμεύτηκε για κανένα από τα αιτήματά τους, ούτε καν για τη σφράγιση των βιβλιαρίων τους με 100 ένσημα και για να γίνει ρύθμιση με τις τράπεζες για όσους έχουν δάνεια.
Συμπέρασμα; Οταν τα κυβερνητικά στελέχη βγαίνουν και ξαναβγαίνουν, στη Βουλή, στις τηλεοράσεις, στα φόρουμ των επιχειρηματιών ή στις συνεδριάσεις της ΕΕ τονίζοντας ότι η κυβέρνηση «αγωνίζεται για το λαό», εννοούν το εξής: Αγωνίζονται να πείσουν το λαό ότι πρέπει να συνηθίσει την πείνα, να τη χωνέψει και να μη βγάζει και τσιμουδιά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου