Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

ΑΓΑΝΤΑ... ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ
Ολοκληρωτική παράδοση της ακτοπλοΐας στα μονοπώλια
Τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία και τρία Εργατικά Κέντρα του Αιγαίου αναλαμβάνουν δράση για τον αγωνιστικό συντονισμό
Η σύνθλιψη των εργασιακών δικαιωμάτων των ναυτεργατών που έχουν απομείνει όρθια, ο πλήρης επαναπροσδιορισμός των ακτοπλοϊκών δρομολογίων από την αρχή, στη βάση των συμφερόντων των επιχειρηματικών ομίλων που δραστηριοποιούνται στην ακτοπλοΐα, η πλήρης απελευθέρωση των ήδη πανάκριβων τιμών των εισιτηρίων, η κατάργηση της 10μηνης υποχρεωτικής επάνδρωσης και δρομολόγησης των ακτοπλοϊκών πλοίων είναι επί της ουσίας τα όσα προανήγγειλε χτες ο υπουργός Ναυτιλίας στη διάρκεια συνάντησης που είχε με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ, προδιαγράφοντας ένα εφιαλτικό τοπίο για ναυτεργάτες, νησιώτες και συνολικά τους εργαζόμενους που θα κληθούν να πληρώσουν τη νύφη.
Σήμερα θα σταλεί στις ναυτεργατικές Ενώσεις και γραπτά το πλαίσιο που θα αναφέρει τα όσα προετοιμάζονται για την ακτοπλοΐα και τα πληρώματα, το οποίο, κατά τον υπουργό, θα αποτελέσει και τη βάση του «δημοκρατικού διαλόγου» που θα ξεκινήσει.
Το πλαίσιο αυτό στηρίζεται στην έκθεση της Εθνικής Τράπεζας, η οποία, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στη συνάντηση ο υπουργός, είχε συνταχθεί από την προηγούμενη συγκυβέρνηση με παραγγελία του τότε υφυπουργού, Αδ. Γεωργιάδη.
Ενώ δε διέψευσε ότι ήδη βρίσκεται σε «ανοιχτή γραμμή» με τις εφοπλιστικές Ενώσεις και έχει κάνει συναντήσεις ακριβώς με αντικείμενο τη συγκεκριμένη έκθεση, η οποία είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των εφοπλιστών.
Επιβεβαίωσε, επίσης, ότι είχε συνάντηση με εκπροσώπους της τρόικας (Ευρωπαϊκή Ενωση, ΔΝΤ, ΕΚΤ), από τους οποίους τονίστηκε πως «ό,τι ισχύει στη στεριά θα πρέπει να εφαρμοστεί και στη θάλασσα χωρίς καμία εξαίρεση».
Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις, σήμερα στις 10 το πρωί, θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ.
Σύσκεψη συντονισμού στην ΠΕΜΕΝ
Τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ μπαίνουν μπροστά στη συσπείρωση δυνάμεων και στην ανάπτυξη αγώνων ενάντια στα αντεργατικά σχέδια και μαζί με τις διοικήσεις των Εργατικών Κέντρων Λέσβου, Σάμου, Βόρειων Δωδεκανήσων καλούν σε κοινή σύσκεψη στις 10 Νοέμβρη, στις 10.30 το πρωί στην αίθουσα συνελεύσεων της ΠΕΜΕΝ, πρωτοβάθμιους και δευτεροβάθμιους φορείς του αγροτικού κινήματος, των επαγγελματοβιοτεχνών - εμπόρων, τους φοιτητικούς συλλόγους του Πανεπιστημίου Αιγαίου, τους Συλλόγους Γυναικών, τις Λαϊκές Επιτροπές, με στόχο τη διαμόρφωση πλαισίου αιτημάτων και την ανάληψη πρωτοβουλιών για την αγωνιστική διεκδίκησή τους.
Πλαίσιο που θα έχει ως βάση την εξυπηρέτηση των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων, των νησιών, των ναυτεργατών και όχι το κέρδος των εφοπλιστών.
Αλλα κουραγιο...,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, υσ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου