Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

ΑΓΑΝΤΑ... Κάνουν άθλια προπαγάνδα
Δεν είναι η πρώτη φορά, που τα αστικά ΜΜΕ διαστρεβλώνουν το ΚΚΕ ή προβάλλουν αποσπασματικά τις θέσεις του, για να υπηρετήσουν με την προπαγάνδα τους την αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού. Ο τρόπος που παρουσίασαν οι εφημερίδες και τα κανάλια την ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό στη Βουλή, βγάζει κυριολεκτικά μάτι. Από μια ομιλία περίπου 3.500 λέξεων, όπου γινόταν ανάλυση της καπιταλιστικής κρίσης και κριτική με στοιχεία και επιχειρήματα στη στρατηγική διαχείρισης τόσο του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και της ΝΔ, τα αστικά ΜΜΕ πρόβαλαν ότι το ΚΚΕ κατονομάζει τον ΣΥΡΙΖΑ «ως λόμπυ της δραχμής». Τι και αν αυτό ειπώθηκε για τμήματα του κεφαλαίου. Βόλευε την αστική προπαγάνδα που στηρίζει την κυβέρνηση να υπονοήσουν ότι το ΚΚΕ επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ με τα ίδια επιχειρήματα που το κάνει και η ΝΔ, που τον κατηγορεί ότι επιδιώκει την επιστροφή στη δραχμή.
Λίγες αράδες πιο πάνω, η ομιλία έλεγε ότι η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, αν γίνει, δε θα είναι επιλογή ούτε του ενός, ούτε του άλλου, αφού η εξέλιξη της βαθιάς κρίσης και οι ανταγωνισμοί μεταξύ των ισχυρών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων είναι αυτά που καθορίζουν αν η χρεοκοπία της Ελλάδας θα γίνει ελεγχόμενα, μέσα στο ευρώ, ή θα γίνει ανεξέλεγκτα, με έξοδο ή αποπομπή από την Ευρωζώνη. Τα ίδια με τους αστούς αναπαρήγαγε και ο ΣΥΡΙΖΑ στα κομματικά του Μέσα, αποφεύγοντας συνειδητά να μπει στην ουσία της πολιτικής κριτικής και αντιπαράθεσης. Η στάση τους είναι προβλέψιμη και απόλυτα εξηγήσιμη. Στην παρούσα φάση, προσπαθούν να κατοχυρώσουν το νέο δίπολο και πάνω εκεί προσαρμόζουν όλη την προπαγάνδα τους.
Δεν πα' να κάνει το ΚΚΕ αναλύσεις για τον καπιταλιστικό χαρακτήρα της κρίσης και τη διαχειριστική λογική των προτάσεων που καταθέτουν οι δύο νέοι πόλοι του αστικού συστήματος; Στην προπαγάνδα τους χωράει μόνο η «ατάκα» και το στοιχείο εκείνο, το οποίο, δοσμένο αποσπασματικά, θα δημιουργήσει τις εντυπώσεις που αυτοί θέλουν, ώστε να ενισχυθεί η πόλωση ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, στη βάση του καυγά που οι ίδιοι στήνουν, για το ποιος είναι με τη δραχμή και ποιος με το ευρώ. Για το ότι τα μείγματα διαχείρισης που υπηρετούν και οι δύο έχουν διαφορές μεταξύ τους, αλλά οδηγούν το λαό στον ίδιο γκρεμό από άλλο δρόμο, ούτε κουβέντα δεν είπαν τα αστικά ΜΜΕ, παρά το γεγονός ότι αυτό κυριάρχησε στην ομιλία της Αλέκας Παπαρήγα.
Το ότι και οι δύο καλούν το λαό να σηκώσει ξένες προς τα συμφέροντά του σημαίες, την ίδια ώρα που ο ένας συντρίβει και ο άλλος κοροϊδεύει τα λαϊκά στρώματα, επίσης τίποτα δεν γράφτηκε στις εφημερίδες τους και δεν ακούστηκε στα κανάλια τους, παρά το γεγονός ότι αυτό ήταν το νόημα που διαπερνούσε την ομιλία και συνολικά τις θέσεις του ΚΚΕ. Οσο για τη διέξοδο που προτείνει το ΚΚΕ, δεν ακοούστηκε κουβέντα, μην τυχόν και ταρακουνηθεί καμιά συνείδηση και ξεστρατίσει από το νέο δίπολο. Να βγάλει ο λαός συμπεράσματα για το ρόλο που παίζουν σε βάρος του. Ενημέρωση αποκλειστικά από τον «Ριζοσπάστη» και το ραδιόφωνο του «902». Από το νέο όπλο που, από την Παρασκευή, ρίχνει το ΚΚΕ στη μάχη, το πόρταλ του «902.gr».
Αλλα κουραγιο...,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,υσ Περίσσεψε το σόου
Περίσσεψε το σόου τις προηγούμενες μέρες στη Βουλή. Μετά την πασαρέλα και τη βαβούρα του ΣΥΡΙΖΑ στη συζήτηση για το Μεσοπρόθεσμο και τα μέτρα, τη δική του παράσταση χάριν των τηλεοράσεων έδωσε το Σάββατο ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Π. Χαϊκάλης, ο οποίος έβαλε στα μικρόφωνα του βήματος της Βουλής ένα κασετοφωνάκι, που έπαιζε παλιότερη ομιλία του Α. Σαμαρά. Στόχος του, όπως είπε, ήταν να αποδείξει ότι η ΝΔ αναίρεσε αυτά τα οποία έλεγε παλιότερα. Μ' αυτόν τον τρόπο κέρδισε μερικά λεπτά δημοσιότητας παραπάνω σε τηλεόραση και διαδίκτυο.
Το ίδιο ισχύει και για τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, που τις προηγούμενες μέρες «τα έβαλαν» με το ακριβό ρολόι του βουλευτή της ΝΔ Α. Γεωργιάδη, για να πείσουν ότι δεν είναι κοντά στο λαό, σε αντίθεση με τους ίδιους. Παίρνοντας την πάσα, ο Α. Γεωργιάδης κατηγόρησε από το βήμα της Βουλής τη βουλευτή της Χρυσής Αυγής ότι τα κοσμήματά της πουλιούνται μόνο στο Κολωνάκι και τη Μύκονο. Κατέθεσε μάλιστα στα πρακτικά της Βουλής τις σχετικές «αποδείξεις» του ισχυρισμού του.
Πρόκειται για συνειδητή προσπάθεια να αποπροσανατολιστεί ο λαός με μοιρασμένους ρόλους, με όχημα την ατάκα και τον ψευτοκαυγά, μακριά και ενάντια στην ουσία της στρατηγικής που υπηρετεί το κάθε κόμμα και της πολιτικής αντιπαράθεσης για τις θέσεις του.

2 σχόλια:

  1. Την απάντηση σε όλους αυτούς τη δίνουν μονάχα οι λαϊκοί αγώνες. Και τότε θα μπει ο κάθε κατεργαράκος στη θέση του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευρυτανα ιχνηλατη καλημερα, ομως μεχρι να μπουν σε δρομο αγωνα και πολιτικης οριμοτητας θα εχουμε τετοια φαινομενα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή