Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

ΑΓΑΝΤΑ... ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ Νέα πρόκληση με τον κατώτατο μισθό
Υπάρχουν και χειρότερα, «μακάρι να είχαν όλοι 582 ευρώ» δήλωσε ο Γ. Βρούτσης
Λίγο ακόμα ήθελε ο υπουργός Εργασίας και θα μας ζητούσε να πούμε και «ευχαριστώ» που ο κατώτατος μισθός έφτασε στα 586 ευρώ μεικτά!
Μιλώντας χτες το πρωί στη ΝΕΤ και ερωτηθείς για το αν μπορεί κανείς να ζήσει με τον κατώτατο μισθό, ο Γιάννης Βρούτσης δήλωσε ότι «πολύ δύσκολα θα μπορέσει να ζήσει κάποιος με 586 ευρώ. Από την άλλη, μακάρι να είχαν όλοι τα 586 ευρώ». Με αισχρό τρόπο, μάλιστα, επιχείρησε να διχάσει εργαζόμενους και ανέργους, λέγοντας ότι ένα 25% του πληθυσμού δεν έχει ούτε αυτό το ποσό.
Συνεχίζοντας τον εμπαιγμό εργαζομένων και ανέργων, ισχυρίστηκε ότι τα 586 ευρώ δεν είναι «υποχρεωτικός κατώτατος μισθός», αλλά ένα «δίχτυ ασφαλείας» προς τα κάτω. Υποκρισία δίχως όρια δηλαδή, λες και οι εργοδότες θα «διστάσουν» ή θα «λυπηθούν» τους εργαζόμενους και δεν θα προχωρήσουν στη μείωση των μισθών στα 586 ευρώ μεικτά και ακόμη χαμηλότερα με μερική απασχόληση, εκ περιτροπής εργασία κλπ. Εξάλλου με νόμο η κάθε κυβέρνηση μπορεί να μειώσει περισσότερο τον κατώτερο μισθό. Μάλιστα για τους νέους έως 25 ετών είναι ήδη 510,95 ευρώ μεικτά.
Ο υπουργός Εργασίας δεν παρέλειψε να επαναλάβει το παραμύθι περί ανάπτυξης που θα έρθει μετά τη δόση και θα μας ωφελήσει όλους, λέγοντας: « Η οικονομία θα γυρίσει και η δόση θα έρθει». Ωστόσο οι μόνοι ωφελημένοι θα είναι οι μεγαλοεπιχειρηματίες και η όποια αναιμική ανάπτυξη θα πατάει στα ερείπια μισθών και δικαιωμάτων. Κατά τα λοιπά, ο Γ. Βρούτσης επιχείρησε να εξαπατήσει τους ασφαλισμένους ισχυριζόμενος ότι «όποιοι έχουν κατοχυρώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα δε θα πληγούν», όταν έχει επέλθει γενικευμένη αύξηση ορίων ηλικίας και νέα δραστική μείωση συντάξεων και εφάπαξ.
Αναφέροντας ότι το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας μας είναι βιώσιμο, πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει όλες τις προσπάθειες στη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού τομέα, ώστε να σταματήσουμε να «πληρώνουμε παθογένειες ετών», δήλωση που υποκρύπτει νέα αντιασφαλιστικά σχέδια.
Ο ίδιος επικέντρωσε αυτές τις «προσπάθειες», στο σύστημα «Αριάδνη» ισχυριζόμενος ότι θα μπει «τέλος στην παραβατικότητα» και από το 2013 «κανείς δε θα μπορεί να κλέβει συντάξεις».
Αλλα κουραγιο...,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,υσ ΠΑΜΕ Δουλειά για ένα πιάτο φαΐ
Με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού Εργασίας για τους μισθούς, το γραφείο Τύπου του ΠΑΜΕ κάνει το εξής σχόλιο: «Η κυβέρνηση, οι πολιτικοί υπάλληλοι των μονοπωλίων, διά στόματος του υπουργού Εργασίας επανέλαβαν την επιθυμία και απαίτηση των πραγματικών αφεντικών, για δουλειά ήλιο με ήλιο και για αμοιβή ένα πιάτο φαΐ».

6 σχόλια:

  1. Aν ο λαός δεν ξεσηκωθεί, τότε θα κονιορτοποιηθεί από όλους αυτούς τους αδίστακτους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μήπως να τον προσκυνήσουμε;
    Η αδίστακτη φάρα έχει πέσει και μας απομυζά ανενδοίαστα!
    ΠΟΤΕ και ΤΙ περιμένουμε;
    Το σύστημα στέλνει την ένδεια, να μας στερήσει το ηθικό για αγώνες..
    ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!

    Καλημέρα Δημήτρη και να χαιρόμαστε
    την ΚΑΤΕΡΙΝΑ !!!
    ΤΗΝ ΑΓΆΠΗ ΜΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευρυτανα ιχνηλατη χαιρεται, πρεπει ο κοσμος να πιστεψει στις δυνατοτητες του και μετα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιαγιά Αντιγόνη χαιρεται, ΟΧΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ.

    Να εισαι καλα για τις ευχες, ευχαριστουμε πολυ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτός ο Βρούτσης,με πόσα ευρώ
    το μήνα ζεί?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Frezia καλημερα, με τοσα που δεν εχει αναγκη το.............μεροκαματο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή