Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

ΑΓΑΝΤΑ... ΛΑΓΚΑΔΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Δολοφονική επίθεση «χρυσαυγιτών» σε μαθητές και απεργούς
Προσπάθησαν να εμποδίσουν εξόρμηση της ΚΝΕ στο ΕΠΑΛ της πόλης και πήραν απάντηση από εργάτες της ΑΓΝΟ που περιφρουρούσαν την απεργία τους
Τραμπούκοι της «Χρυσής Αυγής» επιτέθηκαν χτες το πρωί σε μαθητές μέλη της ΚΝΕ που πραγματοποιούσαν εξόρμηση έξω από το ΕΠΑΛ του Λαγκαδά, για να καλέσουν μαθητές και εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία και τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.
Την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η εξόρμηση, δύο τοπικά γνωστά στελέχη της «Χρυσής Αυγής», οι Διχταπανίδης (ιδιοκτήτης σχολής καράτε) και Παναγιωτίδης, έβρισαν τους μαθητές και τους επιτέθηκαν με ρόπαλα, απειλώντας τους ότι θα τους σκοτώσουν, αν εμφανιστούν ξανά έξω από το σχολείο.
Σε βοήθεια των μελών της ΚΝΕ έσπευσαν απεργοί εργάτες από την ΑΓΝΟ στο Λαγκαδά, που συμμετείχαν στην περιφρούρηση της απεργίας στο εργοστάσιο. Οι «χρυσαυγίτες» επιτέθηκαν με δολοφονικές διαθέσεις και εναντίον τους. Οι εργαζόμενοι κατάφεραν και πήραν από τους μπράβους της «Χρυσής Αυγής» τα ρόπαλα, δύο ξύλινα και ένα μηχανικό. Πριν τραπούν σε φυγή, οι «χρυσαυγίτες» επιχείρησαν να επιτεθούν και με μαχαίρια.
Από την επίθεση των τραμπούκων της «Χρυσής Αυγής» τραυματίστηκαν ένας απεργός εργάτης της ΑΓΝΟ και ένας νεολαίος της ΚΝΕ, ο οποίος νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης με τραύματα στο κεφάλι.
Αμέσως μετά τη δολοφονική επίθεση, κλιμάκιο της Κομματικής Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ πραγματοποίησε παρέμβαση στο Αστυνομικό Τμήμα Λαγκαδά. Επισήμανε ότι η Αστυνομία έχει ευθύνη αν δεν πάρει μέτρα για τη σύλληψή τους εντός των ορίων του αυτοφώρου, καθώς και αν επιτρέψει να επαναληφθούν τέτοιες επιθέσεις.
Μέλη του ΠΑΜΕ που ήταν παρόντα στην επίθεση, έδωσαν μαρτυρικές καταθέσεις και αναμένεται να υποβληθούν μηνύσεις σε βάρος των τραμπούκων της «Χρυσής Αυγής», από τους τραυματίες. Μέχρι αργά χτες το βράδυ, τα δύο στελέχη της «Χρυσής Αυγής» δεν είχαν συλληφθεί.
Στη συνέχεια, εργαζόμενοι με τις σημαίες του ΠΑΜΕ και φοιτητές με τις σημαίες του ΜΑΣ πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους του Λαγκαδά, καταγγέλλοντας τη δράση της νεοναζιστικής οργάνωσης. Με συνθήματα όπως «Στην εργατιά δεν πιάνουν απειλές κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές», «Φασίστες, χίτες, χρυσαυγίτες», «Να συλληφθούν τώρα οι τραμπούκοι», κάλεσαν το λαό να απομονώσει τους «χρυσαυγίτες». Η πορεία έγινε δεκτή με χειροκροτήματα στους δρόμους του Λαγκαδά.
Τη δράση της «Χρυσής Αυγής» καταδικάζει με ανακοίνωσή του το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Θεσσαλονίκης.«Ξέρουμε πως είναι το μακρύ χέρι του συστήματος», σημειώνει και καλεί τους μαθητές «να πετάξουν έξω από τα σχολεία τη φασιστική ρατσιστική Χρυσή Αυγή».
Αλλα κουραγιο...,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, υσ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ Λαός και εργάτες να απομονώσουν τους τραμπούκους Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ Σε ανακοίνωσή του, για τα γεγονότα στον Λαγκαδά, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:
« Το ΚΚΕ καταγγέλλει την επίθεση τραμπούκων της νεοναζιστικής "Χρυσής Αυγής" σε μέλη της ΚΝΕ έξω από το ΕΠΑΛ Λαγκαδά όπου καλούσαν τους μαθητές να συμμετάσχουν στη σημερινή απεργία και στις συγκεντρώσεις. Η ομάδα των φασιστοειδών, με επικεφαλής γνωστά στελέχη μπράβους της "Χρυσής Αυγής" Διχταπανίδη και Παναγιωτίδη, αρχικά με βρισιές και απειλές επιχείρησαν να τρομοκρατήσουν και να διώξουν τα μέλη της ΚΝΕ. Οταν διαπίστωσαν ότι η τρομοκρατία δεν είχε αποτέλεσμα, επιτέθηκαν με γροθιές και ρόπαλα.
Η συμμορία όμως της "Χρυσής Αυγής" πήρε την κατάλληλη απάντηση, καθώς προς βοήθεια των μελών της ΚΝΕ έσπευσαν απεργοί εργάτες από το εργοστάσιο της ΑΓΝΟ. Οι απεργοί εργάτες κατάφεραν και πήραν από τους μπράβους της "Χρυσής Αυγής" τα ρόπαλα, δύο ξύλινα και ένα μηχανικό, παρότι αυτοί έβγαλαν μαχαίρια.
Αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο της ναζιστικής "Χρυσής Αυγής". Είναι ένας ύπουλος αντικομμουνιστικός και τρομοκρατικός μηχανισμός, που στηρίζεται από το σύστημα και χρησιμοποιείται ενάντια στο εργατικό λαϊκό κίνημα και στους νέους που αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους ενάντια στην ΕΕ και τους εκμεταλλευτές καπιταλιστές.
Η απάντηση που τους έδωσαν τα μέλη της ΚΝΕ και οι απεργοί εργάτες δείχνει το πώς ο λαός και η νεολαία μπορούν να απομονώσουν, να αποκαλύψουν και να αντιμετωπίσουν την τρομοκρατική και εγκληματική δράση των ναζιστικών οργανώσεων. Η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της. Είναι υπεύθυνη, για το αν θα τιμωρηθούν οι τραμπούκοι της "Χρυσής Αυγής". Υπάρχουν όλα τα στοιχεία, τα ονόματα, ακόμα και τα αποτυπώματά τους στα ρόπαλα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου