Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

ΑΓΑΝΤΑ... Είναι;
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία: α) Το ποσοστό του ελληνικού πληθυσμού που ζει κάτω από το όριο της φτώχειας έφτασε το 21,4%. Δηλαδή, 2,3 εκατομμύρια άνθρωποι. Σημειωτέον ότι όριο φτώχειας θεωρείται το ετήσιο ατομικό εισόδημα των 6.591 ευρώ, ενώ για μία οικογένεια με δύο παιδιά το ποσό ορίζεται στα 13.842 ευρώ. Ποιος, λοιπόν, διαφωνεί ότι η πραγματική φτώχεια είναι υπερπολλαπλάσια;
β) Στην Ελλάδα των σκληρών πλην «δίκαιων» μέτρων, το πλουσιότερο 20% του πληθυσμού έχει τουλάχιστον έξι φορές μεγαλύτερο εισόδημα από το φτωχότερο 20%.
γ) Τα προηγούμενα στοιχεία αφορούν στο έτος 2010. Δηλαδή, όταν ακόμα η ανεργία δεν είχε ξεπεράσει το 15%, από 30% που είναι σήμερα. Οταν ακόμα βρισκόμασταν στο πρώτο μνημόνιο και όχι στο τρίτο μνημόνιο που έχουμε φτάσει σήμερα. Οταν ακόμα δεν είχαν μπει τα χαράτσια στη ΔΕΗ και οι διακοπές ρεύματος δεν είχαν φτάσει τα χίλια νοικοκυριά τη μέρα, όπως σήμερα.
Ερώτηση: Αυτά είναι βία;...
Αλλα κουραγιο...,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, υσ ΤΖΑΝΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «Στέγνωσε» από φάρμακα για ασθενείς με AIDS!
«Στέγνωσε» το Τζάνειο Νοσοκομείο από φάρμακα για τους ασθενείς με τον ιό HIV/AIDS που παρακολουθεί και χρήματα για να αγοράσει νέα, σε μια περίοδο που αυξάνονται τα κρούσματα. Αυτό σημειώνει σε έγγραφό του προς το ΚΕΕΛΠΝΟ και το υπουργείο Υγείας ο Στέφανος Φούσας, διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας με καθήκοντα διοικητή του νοσοκομείου: «Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε και εγγράφως ότι το ΤΖΑΝΕΙΟ Νοσοκομείο αδυνατεί να χορηγήσει αντιρετροϊκά φάρμακα στους ασθενείς που παρακολουθούνται στη Μονάδα Λοιμώξεων του Νοσοκομείου μας λόγω εξαντλήσεως του προϋπολογισμού, οπότε δεν είναι δυνατή η παραγγελία φαρμάκων. Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για τις ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβούμε για να μη διακοπεί η χορήγηση φαρμάκων στους ασθενείς με HIV λοίμωξη που θα έχει σαν συνέπεια την επιβάρυνση της υγείας τους καθώς και της Δημόσιας Υγείας».

8 σχόλια:

  1. Καλημέρα

    Συγκλονιστικά τα στοιχεία!

    Πριν λίγο άκουσα στο ραδιόφωνο οτι παραιτήθηκε ο αντιπρύτανης του Μετσόβιου Πολυτεχνείου γιατί δεν μπορεί να διαχειρισεί τα ολοένα αυξανόμενα προβλήματα στο ίδρυμα!

    Υγεία, παιδεία, κοινωνία, στο εκτελεστικό απόσπασμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κεράσια και Κρίνοι καλημερα, το συνθημα ψωμι, παιδεια, ελευθερια, ειναι επικαιρο.
    Φιλοτιμο ο αντιπρυτανης???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φοβάμαι πως τα νούμερα είναι μεγαλύτερα..
    Ακου "νούμερα"!
    Ετσι πια θα λεγόμαστε;


    Την καλησπέρα και τα φιλιά μου στο κορίτσι μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άντε και να δεις τι σούχω για μετά!
    Μια μεγάλη καλησπέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιαγιά Αντιγόνη καλησπερα, ΔΥΣΤΥΧΩΣ!

    Σ'ευχαριστει το κοροτσι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. blackbedlam καλησπερα, ερχεται τυφωνας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  7. Νομιζω οτι το προβλημα ειναι..ΠΟΣΟ φτωχωτεροι ειναι οι φτωχοι...
    Και ποσο πλουσιωτεροι οι πλουσιοι...

    ΟΧΙ ποσοι ειναι οι φτωχοι...!!

    Συμφωνω δηλαδη με αυτο που λες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Mαστορα καλησπερα, δυστυχως ετσι ειναι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή