Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

AΓANTA... Απαγορεύει την κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ
Πρέπει να ενόχλησαν πολύ οι ομιλίες της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ στη Βουλή κατά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου αλλά και του προϋπολογισμού, την αξιωματική αντιπολίτευση και επιστράτευσαν το στελεχικό τους δυναμικό με σωρεία άρθρων σε ηλεκτρονικό Τύπο και εφημερίδες να απαντήσουν στο ΚΚΕ.
Χαρακτηριστικό το άρθρο του Στάθη Σταυρόπουλου στο «enikos.gr», ο οποίος «παρασυρμένος» φαίνεται από κάποια «συγχορδία» ενάντια στο ΚΚΕ ωρύεται γιατί γίνεται κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ.
Διαστρεβλώνοντας κάθε λέξη της ομιλίας της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ άφησε το κύριο, δηλαδή το χαρακτήρα της κρίσης και ποια η διέξοδος, να περάσει στα «ψιλά». Συγκεκριμένα λέει : «Πέρα απ' τις απλουστεύσεις του στυλ το μνημόνιο δεν είναι το πρόβλημα, το πρόβλημα είναι ο καπιταλισμός, οι οιωνοί για το δρόμο που έχει πάρει το ΚΚΕ δεν είναι καλοί» και πιο κάτω κατηγορεί το ΚΚΕ ότι κάνει μόνο διαπίστωση και όχι πολιτική λέγοντας ότι «το μνημόνιο είναι απλώς μια έκφανση του καπιταλισμού, ότι ο καπιταλισμός είναι οι κρίσεις του, ότι ο φασισμός είναι σύμφυτος με τον καπιταλισμό όσο και ο πόλεμος».
Εκεί είναι και η ειδοποιός διαφορά του ΚΚΕ με το ΣΥΡΙΖΑ αλλά και με τα υπόλοιπα κόμματα του ευρωμονόδρομου και γι' αυτό δέχεται και την πολεμική τους. Επειδή τολμά να λέει ότι η αγανάκτηση και η οργή του λαού πρέπει να γίνει εργαλείο ανατροπής της πολιτικής και της εξουσίας των μονοπωλίων και δε μένει σε ανέξοδες καταγγελίες της κυβέρνησης, προβάλλοντας ως διέξοδο μια άλλη κυβέρνηση της «αριστεράς» για τη διαχείριση του καπιταλισμού όπως ο ΣΥΡΙΖΑ σπέρνοντας αυταπάτες ότι εντός της ΕΕ και με τους μεγαλοεπιχειρηματίες στην οικονομία, θα κάνει τάχα φιλολαϊκή πολιτική.
Εν κατακλείδι και για να μην το κουράζουμε πολύ, η συνέντευξη που έδωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας στο CNN είναι η καλύτερη απάντηση σε όλους αυτούς που σκίζουν τα ιμάτιά τους γιατί κάνουμε κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ. Ενα μικρό αλλά χαρακτηριστικό απόσπασμα του κ. Τσίπρα, που είπε ότι επιδιώκει: «...κάτι παρόμοιο μ' αυτό που προσπαθεί να εφαρμόσει στις ΗΠΑ ο πρόεδρος Ομπάμα». Εδώ όχι μόνο κριτική χρειάζεται, αλλά ένας κόσμος που αισθάνεται αριστερός να μην πέσει στο δόκανο του ΣΥΡΙΖΑ.
Αλλα κουραγιο...,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,υσ Ο στόχος είναι το σάπιο σύστημα της εκμετάλλευσης
Σαν μεγάλη επιτυχία παρουσίασε ο πρωθυπουργός ότι «ξεπεράστηκε το θέμα του εξωτερικού λογαριασμού», πανηγυρίζοντας γιατί έτσι «εξαλείφθηκαν και οι τελευταίες εκρεμμότητες» για την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. και «κάτι παραπάνω». Πρόκειται βέβαια για ασύστολο εμπαιγμό του λαού, λες και το λαό τον ενδιαφέρει πού θα είναι η «έδρα» του λογαριασμού (στην Τράπεζα της Ελλάδας ή στις Βρυξέλλες) και όχι πώς θα «γεμίζει» και πού διατίθενται στη συνέχεια τα χρήματα που θα μαζεύει. Επ' αυτού βέβαια δεν είπε τίποτα ο πρωθυπουργός, ακριβώς γιατί η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει πλήρως με την τρόικα (ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ) και για να πηγαίνει στο λογαριασμό ό,τι κόβεται από μισθούς, συντάξεις, επιδόματα, ιδιωτικοποιήσεις και να εξυπηρετούνται οι δανειστές και οι υπόλοιποι καπιταλιστές.
Παρέλειψε επίσης να αναφέρει ότι ένας βασικός λόγος για τον οποίο ήραν τις επιφυλάξεις τους οι εταίροι και δανειστές είναι ότι η κυβέρνηση είχε σπεύσει από τις 29 του Οκτώβρη με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου να δημιουργήσει έναν «αξιόπιστο μηχανισμό Ελέγχου των δαπανών της Γενικής Κυβέρνησης», ακριβώς όπως τον ζητούσαν οι εταίροι και δανειστές. Πρόκειται για μηχανισμό που θα ελέγχει σε μηνιαία βάση τα υπουργεία και τους εποπτευόμενους οργανισμούς και θα παίρνει αυτόματα νέα μέτρα -που κατά κανόνα θα πρόκειται για νέα μείωση μισθών, συντάξεων, επιδομάτων- στην περίπτωση που διαπιστώνει «υπέρβαση» των δαπανών.
Με απλά λόγια, η καρμανιόλα που θα πετσοκόβει τις κοινωνικές δαπάνες έχει στηθεί έγκαιρα με την αγαστή συνεργασία κυβέρνησης και τρόικας (ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ). Η προσοχή του λαού λοιπόν δεν πρέπει να αποσπάται στις «μηχανές» που κατασκευάζουν για να ισοπεδώνουν τα δικαιώματά του και να καταστρέφουν τη ζωή του αλλά να στρέφεται κατ' ευθείαν στους δήμιους και στο σάπιο καθεστώς που υπηρετούν.
Αυτά πρέπει να γκρεμίσει.

2 σχόλια: