Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

ΑΓΑΝΤΑ...,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, Η «Αυγή», ο ... «Κινέζος»...
Για άλλη μια φορά ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του πιάνονται με ...επιλεκτική ή ασθενή μνήμη. Συγκεκριμένα, ο Π. Τριγάζης, σε σχόλιο του στην χτεσινή «Αυγή» για να κρύψει τις θέσεις που διατύπωνε ο φορέας σχετικά με την πολιτική του Αμερικανού Προέδρου Ομπάμα για «τη διέξοδο από την κρίση», φαντασιώνεται ότι ο «Ριζοσπάστης» του διαστρεβλώνει τις θέσεις.
Αναφερόμενος σε πρωτοσέλιδο σχόλιο του «Ρ» που έλεγε: «Θυμάστε που ο ΣΥΡΙΖΑ καλούσε προεκλογικά τα κόμματα της σημερινής συγκυβέρνησης να ασπαστούν το "μοντέλο Ομπάμα" στη διαχείριση της κρίσης στάζοντας μέλι για τον Αμερικανό Πρόεδρο και την πολιτική του», ο σχολιογράφος λέει «Ουδέν αναληθέστερο. Πού το είδε το "μέλι" ο "Ρ";». Και για να το στηρίξει επικαλείται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε προσκαλέσει στις προεκλογικές του συγκεντρώσεις το κίνημα «Occupy Wall street» που αντιπολιτεύεται τον Ομπάμα. Λέει ακόμα: « Δεν έχει διαβάσει ο "Ρ" τις αναλύσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το χαρακτήρα της σημερινής παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης που ξεκίνησε από τις ΗΠΑ το 2008;».
Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν τον ...Κινέζο, αλλά καλά θα κάνουν να ανατρέξουν στην εφημερίδα τους στις 14/6/12, σελ. 5, όπου αναδημοσιεύεται άρθρο του πρόεδρου του κόμματος Αλ. Τσίπρα στους «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς» στις 12/6, όπου λέει κατά λέξη το εξής: «Ο Πρόεδρος Ομπάμα είχε δίκιο όταν είπε την περασμένη Παρασκευή, "ας κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αναπτυχθούμε τώρα, ακόμη και αν "κλειδώσουμε" σε ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο σταθεροποίησης του χρέους και των ελλειμμάτων μας και ας αρχίσουμε να τα μειώνουμε με σταθερό, λογικό τρόπο". Αυτό ισχύει και για την δική μου χώρα. Η ανάγκη να δοθεί στην Ελλάδα μια ευκαιρία για πραγματική ανάπτυξη και ένα νέο μέλλον είναι ευρύτερα αποδεκτή από ποτέ».
... και ο ΣΥΡΙΖΑ Αυτό είναι ένα μόνο δείγμα από τα πολλά διαπιστευτήρια που έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, ιδιαίτερα λίγο πριν τις δεύτερες εκλογές της 17ης Ιούνη, ότι θέλει άλλη μορφή διαχείρισης με «πραγματική ανάπτυξη», δηλαδή καπιταλιστική ανάπτυξη, που δήθεν θα ωφελήσει και το λαό. Μάλιστα, σε άλλες συνεντεύξεις σε διεθνή μέσα μίλησε με θαυμασμό για το «New Deal» του Φραγκλίνου Ρούσβελτ, και το «αναπτυξιακό πρόγραμμα» του Ομπάμα, της «στήριξης της οικονομίας» το οποίο σημείωνε ότι «λείπει από την Ευρώπη»!
Ο ΣΥΡΙΖΑ και η «Αυγή» προσπαθεί τώρα σαν τη σουπιά να ρίξει μελάνι και να κρύψει ότι αυτό που προωθεί είναι μια πολιτική που θα επισπεύσει την επαναφορά του κεφαλαίου σε τροχιά ανάπτυξης και θα προσφέρει ψίχουλα στα πλέον εξαθλιωμένα τμήματα του λαού, όπως γίνεται και στις ΗΠΑ ή την ΕΕ με τις στρατιές των ανέργων, των αστέγων και πεινασμένων που αυξάνονται.
Οσο για το ευφάνταστο ότι ο «Ρ» δεν ξέρει την θέση του ΣΥΡΙΖΑ για το χαρακτήρα της καπιταλιστικής κρισης, το μόνο που έχουμε να πούμε είναι ας ανοίξουν το αρχείο τους από το 2008, τότε που μίλαγαν για «καζινοκαπιταλισμό» και «γκολτεν μπόις», για «κρίση χρέους» και «κακοδιαχείριση» ως και για «ευρωπαϊκή λύση», ή «σκληρή διαπραγμάτευση στην ΕΕ για να γίνει αυτή κοινωνική».
Πάει πολύ σήμερα οι διαχειριστές της καπιταλιστικής βαρβαρότητας να ζητάνε και τα ρέστα από τους κομμουνιστές γιατί παλεύουν να σπάσουν οι αυταπάτες στα λαϊκά στρώματα περί «ανθρώπινου καπιταλισμού». Aλλα κουραγιο...,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, υσ «Παραμονή στο ευρώ»: Το νέο εισιτήριο κοστίζει 11,5 δισ. ευρώ. Τόσο το κοστολόγησε χτες ο υπουργός Οικονομικών (ΝΔ) και όπως δήλωσε μετά ο Βενιζέλος του ΠΑΣΟΚ, το κοστολόγιο «έγινε δεκτό». Γιατί; Γιατί, όπως είπε πάλι ο Βενιζέλος, «δεν θα οδηγήσουμε τη χώρα στις εκλογές». Θέση με την οποία συμφώνησε και ο Κουβέλης της ΔΗΜΑΡ. Ολοι μαζί ζητάνε χειροκρότημα: Εκαναν, λέει, χάρη στους συνταξιούχους του ΟΓΑ, δε θα κόψουν σ' αυτούς την κατώτερη σύνταξη. Θα την κόψουν σε όλους τους άλλους. Χειροκρότημα ζητάνε για μία ακόμα αθλιότητα: Αφού έχωσαν στη φυλακή έναν άνεργο για χρέος προς τον ΟΑΕΕ στη συνέχεια τον «έσωσαν»: Του ανακοίνωσαν ότι θα δουλεύει «εθελοντικά» για ένα χρόνο στο Δήμο Ηρακλείου με αντάλλαγμα το ξεπλήρωμα του χρέους του. Πόσο σκοπεύουν να ξεφτιλίσουν ακόμα τους ανθρώπους;

3 σχόλια:

  1. Δεν θα πιασω τα κυβερνητικα..Γιατι θα ανεβασω πιεση...

    Αλλα σαν Πολυτεκνος-χρεωμενος-ανεργος...

    Θα ηθελα ο "σωτηρας" Προθυπουργος..Που "Εσωσε"
    απο τη φυλακη τον..Συναδερφο πολυτεκνο...!!
    Να με μαθει και μενα...!!

    Τι θα τρωνε τα παιδακια..Ενα χρονο που θα δουλευει ΑΜΙΣΘΟΣ στο δημο ο πατερας;;;

    Θα πανε στην..Εκκλησια να φανε;;;;

    Τι ειναι αυτο το..ΣΩΣΙΜΟ..Απο τη φυλακη...Για να πεθανεις..Απο την πεινα;;;..!!!!

    Καινουργιο φρουτο;;;;...!!!

    ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ αμισθης εργασιας..Για 5000;;;;;

    Τα ενσημα του θα "κολληθουν"...Η...
    Αναβιωνει η Αρχαια ΔΟΥΛΕΙΑ;;;;

    Να το ξερω δηλαδη..Γιατι εγω...Τουλαχιστον ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ πρεπει να δουλεψω ετσι...Για να ξεπληρωσω...!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Mαστορα καλημερα, καλα εκανε και εδειξε...........................''ευαισθησια'' ο αδουλευτος ''πρωθυπουργος'', αλλα αυτες οι επιλεκτικες πραξης ''αλληλεγγυης'' απο τους εχοντες και κατεχοντες, μαλλον τους απογυμνωνουν στα ματια μας.
    Ε, βρε μαστορα κανεις κατι ερωτησεις και εσυ, πως το ενα πως το αλλο, ολοκληρος ''πρωθυπουργος'' και τοσο που εριξε το βλεμμα του στον.................οχλο, παλι καλα να λεμε, αφεριμ αγα μου και πολυ μας ειναι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τελειως..Ακαδημαικα..
    Στην Αρχαια πολιτεια των Αθηναιων...Οποιος χρωστουσε...Μπορουσε να δουλεψει..Ως ΔΟΥΛΟΣ στα χωραφια των δανειστων του..Κατοπιν συμφωνιας..Και αναλογα με το...Υψος του χρεους...!!
    Υπηρχαν μαλιστα.."ανθρωποι" οι οποιοι ΑΓΟΡΑΖΑΝ τα χρεη των συμπολιτων τους..Προκειμενου να τους εχουν ως ΔΟΥΛΟΥΣ...!!
    Η οικογενεια ομως των..Προσωρινων αυτων δουλων..Ζουσε με τα εσοδα απο τον ΚΛΗΡΟ..!!..
    Που απαγορευοταν να πουληθει...[Ο Δημος ηταν ιδιοκτητης του κληρου...Ο Πολιτης ηταν απλος χρηστης..!!]
    Επιπροσθετως..Ο ιδιοκτητης δουλων..Ηταν υποχρεωμενος να ταιζει, να ντυνει και να εξασφαλιζει διαμονη στους δουλους του...!!

    Θα το κανει αυτο ο..Δημος για τον πολυτεκνο;;;...!!

    ΕΡΕ ΠΟΥ ΦΤΑΣΑΜΕ...!!
    Σε λιγο θα..Αμφισβητηθουν και τα..Πολιτικα δικαιωματα των...Χρεωμενων..!!

    Και εμεις θα λεμε...ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ...!!
    Αφου στη Σπαρτη...Τους ΕΙΛΩΤΕΣ τους εβαζαν και..Σαν στοχους...!! για να μαθαινουνε σημαδι...!!

    Η μηπως στο τελος...
    Κατι τετοιο σκεφτονται και για μας;;;...!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή