Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

ΑΓΑΝΤΑ...,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ''ΠΑΛΙΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ''
ΓΕΡΜΑΝΙΑ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, Νέες αποκαλύψεις για τα «λαδώματα» σε πολιτικούς,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ΒΕΡΟΛΙΝΟ. -,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, Τα γερμανικά ΜΜΕ πληροφορούσαν την Κυριακή (2 Γενάρη) ότι δεν είναι μόνο ο πρώην πρόεδρος της «Χριστιανοδημοκρατικής Ενωσης» (CDU) και πρώην καγκελάριος Χέλμουτ Κολ αναμειγμένος στο σκάνδαλο των μεγάλων δωρεών από τράπεζες, ασφαλιστικές εταιρίες και μεμονωμένα άτομα προς το κόμμα του, αλλά ότι και ο νέος πρόεδρος της CDU Βόλφανγκ Σόιμπλε για παρόμοιους λόγους «βρίσκεται υπό πίεση».,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι το ταμείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της CDU, της οποίας ο Σόιμπλε ήταν πρόεδρος μέχρι την ημέρα της εκλογής του σε πρόεδρο του ίδιου του κόμματος, διαβίβασε ακάλυπτα στο κομματικό ταμείο το σημαντικό ποσό του ενός εκατομμυρίου μάρκων. Ο Σόιμπλε αντί να πάρει θέση στην αποκάλυψη, κάλεσε το κόμμα του να μην αφήσει «να παραλύσει» από τις εκπεμπόμενες κατηγορίες, αλλά να αντιπαρατεθεί με το κυβερνητικό κόμμα της σοσιαλδημοκρατίας. Σοσιαλδημοκράτες και Πράσινοι πολιτικοί κάλεσαν τον Σόιμπλε να εξηγήσει την προέλευση των χρημάτων.
Στο μεταξύ, και ενώ αναμένεται η απόφαση για την έναρξη της τακτικής ανάκρισης για την «υπόθεση Κολ», έρχονται στην επιφάνεια ονόματα χριστιανοδημοκρατών υφυπουργών με την κατηγορία σε βάρος τους ότι δωροδοκήθηκαν - δηλαδή πήραν «προμήθειες» - προκειμένου να ευνοήσουν ορισμένες εταιρίες που αποκόμισαν ή επρόκειτο να αποκομίσουν τεράστια κέρδη. Στον οικονομικό απολογισμό της CDU για το 1998 - γράφει η εφημερίδα του Βερολίνου «Ντερ Τάγκες - Σπίγκελ» στις 2 Γενάρη - αναφέρονται δωρεές ύψους 65 εκατομμυρίων μάρκων και ότι «πρόκειται για 120 δότες, κυρίως βιομηχανικούς και εργοδοτικούς συνδέσμους, για τράπεζες και κοτσέρν».
Δύο, με απόσταση, μεγάλα ποσά - δηλαδή 2,39 εκατομμύρια μάρκα και περίπου 960.000 μάρκα αντίστοιχα - προέρχονται από το ζεύγος Καρλ και Ινγκριντ Ελερντιγκ. Εδώ, πιθανολογείται ότι το ζεύγος θέλησε να επηρεάσει την απόφαση για την πώληση των διαμερισμάτων των σιδηροδρόμων. Αυτό το ζεύγος μετέχει στο γερμανικό κονσόρτσιουμ που θέλει να πάρει τα διαμερίσματα αυτά για 7,1 δισ. μάρκα. Οι Ελερντιγκ και η CDU αποκρούουν την αθέμιτη άσκηση επιρροής. Το τρίτο μεγάλο ποσό δωρεάς προς τη CDU, ύψους μισού εκατομμυρίων μάρκων, για το 1998 προήλθε από τη Γερμανική Τράπεζα.
Εξάλλου, η «Μπερλίνερ Τσάιτουνγκ» (29 Δεκέμβρη 1999) γράφει: «Δύο πρώην υφυπουργοί της κυβέρνησης Κολ φέρεται να πήραν χρήματα από το υποκατάστημα της γαλλικής ELF σε συνδυασμό με την ιδιωτικοποίηση του - κρατικού επί περιόδου της ΓΛΔ - διυλιστηρίου Λόινα στο κονσόρτσιουμ της ELF Aquitaine και του γερμανικού κοτσέρν Thyssen. Οι δύο υφυπουργοί εισέπραξαν συνολικά το ποσό των 740.000 μάρκων».
Η γαλλική «Λιμπερασιόν», που κάνει τις αποκαλύψεις αυτές, δεν αναφέρει τα ονόματα των δύο υφυπουργών, αλλά κατά την «Μπερλίνερ Τσάιτουνγκ» πρόκειται για πρώην υφυπουργούς του γερμανικού υπουργείου Αμυνας. Στο σκάνδαλο της ιδιωτικοποίησης του πρώην κρατικού διυλιστηρίου της ΓΛΔ και την «πώλησή» του στο γαλλογερμανικό κονσόρτσιουμ φέρεται αναμειγμένος και ο Χέλμουτ Κολ.
ΚΑΙ ''ΝΕΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ'' Επιβαρυντικά στοιχεία σε βάρος του Τσοχατζόπουλου κατέθεσε ο Ζήγρας
Επιβαρυντικά στοιχεία σε βάρος του Α. Τσοχατζόπουλου κατέθεσε χτες κατά την εννιάωρη απολογία του ο εξάδερφός του, Ν. Ζήγρας, που «δένουν» την κατηγορία για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος του πρώην υπουργού.
Ο Ν. Ζήγρας φέρεται να αποκάλυψε το όνομα τουλάχιστον ενός κρατικού αξιωματούχου, ο οποίος δεν έχει κληθεί να δώσει εξηγήσεις στις δικαστικές αρχές, ενώ μίλησε και για άλλα πρόσωπα άγνωστα μέχρι στιγμής στην ανάκριση. Ο επιχειρηματίας Ν. Ζήγρας και συγκατηγορούμενος του πρώην υπουργού, σύμφωνα με πληροφορίες, δήλωσε ότι είναι αποφασισμένος να μιλήσει και να συνεργαστεί με τις Αρχές. Παραδέχτηκε πως ήταν ο άνθρωπος που διαχειριζόταν τα χρήματα του Α. Τσοχατζόπουλου, μέσω εξωχώριων εταιρειών, μέχρι το 2004, χωρίς, όμως, να γνωρίζει λεπτομέρειες για την προέλευσή τους.
Παράλληλα, κατονόμασε τον συγκατηγορούμενό του επιχειρηματία Γ. Σαχπατζίδη ότι μετά το 2004 ήταν αυτός που είχε αναλάβει τη διαχείριση των χρημάτων του πρώην υπουργού. Επίσης, αναφέρθηκε σε όλα τα πρόσωπα που είχαν ανάμειξη στην υπόθεση, κάποια από τα οποία έχουν βρεθεί στο στόχαστρο της δικαιοσύνης για τα TORM 1 και την υπόθεση των υποβρυχίων, αλλά και κάποια άλλα που μέχρι στιγμής δεν έχουν αντιμετωπίσει κατηγορίες.
Τα στοιχεία που προσκόμισε ο Ν. Ζήγρας κρίνονται καθοριστικά για την ανάκριση. Τέλος, ο ξάδερφος του πρώην υπουργού εξέφρασε την άποψη, σύμφωνα με πληροφορίες, πως η Β. Σταμάτη πρέπει να γνώριζε πολλά, καθώς ο σύζυγός της της έλεγε τα πάντα.
Αλλα κουραγιο...,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, υσ 1 οι γερμανοι λοιπον ξερουν απο καλο.......................λαδι
O ουρανός είναι φωτιές ανεμομαζώματα σπίθες και κυκλώματα βρε και παρέες λαμπερές
υσ 2 η ΤhyssenΚrupp και σε ''παλιες'' και σε ''νεες'' ιστοριες, ''συμπτωσεις'', μπορει

2 σχόλια:

  1. Τελικα νομιζω, Δημητρη..Οτι αυτοι οι Αστοι πολιτικοι...
    Για τη ΜΙΖΑ θελουν να εκλεγουν...!!
    Και μονο γι αυτην..!!
    Τα λεω, για μερικους που νομιζουν..Οτι ειναι..ΣΩΤΗΡΕΣ....

    Η εστω οτι ειναι...ΚΑΙ σωτηρες...!!

    Οπως οι εργοδοτες..Δεν μπορουν να θελουν το.."καλο των εργατων"...Γιατι αυτο ειναι το δικο τους.."κακο"...
    Ετσι και οι Αστοι Πολιτικοι...Δεν μπορει να θελουν το.."καλο" του κοσμου...

    Εχω καταληξει...Οτι οι Αστοι πολιτικοι...Ολοι...
    Προσπαθουν ΜΟΝΟ για το.."καλο" των.."Χορηγων" τους...
    Και χωρις μαλιστα να..Διακινδυνευουν την υγεια τους με προπονησεις και..Αναβολικα...!!
    Οπως οι χορηγουμενοι αθλητες...

    "Στον αγωνα ολοι ανταμα..Και στη μασα χωριστα"
    Ελεγε η μανα μου...!!
    Ποτε θα το δουμε αυτο βρε Δημητρη...;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαστορα καλησπερα, με τετοιους ''σοσιαλοδημοκρατες'' και ''βερους σοσιαλι[η]στες'', δεν βλεπω να το βλεπουμε το ανταμα στην.............μασα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή