Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

ΑΓΑΝΤΑ...,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, Ποιες είναι οι αιτίες για τη μαζική μετανάστευση
ΝΔ προεκλογικά μιλούσε για «ανακατάληψη των πόλεων», εννοώντας ότι θα επιχειρήσει να ανακαταλάβει τις πόλεις της χώρας από τους μετανάστες που την έχουν καταλάβει. Τα ίδια είπε προχτές ο ίδιος ο υπουργός Δημόσιας Τάξης ανακοινώνοντας την έναρξη της επιχείρησης με την ονομασία «Ξένιος Ζευς». Περίπου ίδια γραμμή ακολουθούσαν η «Χρυσή Αυγή» και οι «Ανεξάρτητοι Ελληνες», που παρουσίαζαν τους μετανάστες ως εισβολείς. Πρόκειται για συνειδητό ψέμα.
Παραθέτουμε ορισμένα παραδείγματα για τις αιτίες της μετανάστευσης: 1. Τη δεκαετία του '70, το εφοπλιστικό κεφάλαιο προχωρά σε μαζική ναυτολόγηση ξένου ναυτεργατικού δυναμικού με μειωμένα δικαιώματα στα ποντοπόρα πλοία, κατά κανόνα μέσω μεγάλων διεθνών δουλεμπορικών γραφείων.
2. Με τις ανατροπές του σοσιαλισμού στη δεκαετία του '90, εκατομμύρια εργαζόμενοι από τις πρώην σοσιαλιστικές χώρες που δεν είχαν γνωρίσει τι σημαίνει ανεργία, ανασφάλεια, στέρηση της Υγείας, της Παιδείας, του Πολιτισμού κ.λπ., παίρνουν το δρόμο της μετανάστευσης και της προσφυγιάς μετά την καπιταλιστική παλινόρθωση στις χώρες τους, γίνονται αντικείμενο ασύδοτης εκμετάλλευσης στις κρεατομηχανές της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Στη χώρα μας, το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις του άρπαξαν την ευκαιρία για μαζική προσέλκυση ή αξιοποίηση ξένου εργατικού δυναμικού κυρίως από την Αλβανία και κράτη της πρώην ΕΣΣΔ (κυρίως Γεωργία).
3. Στην προσέλκυση Αλβανών εργαζομένων πρωτοστάτησε η τότε κυβέρνηση της ΝΔ, ενώ το δράμα των παλιννοστούντων Πόντιων προσφύγων εκμεταλλεύτηκε κυρίως το ΠΑΣΟΚ, σε πλήρη συνεργασία με τις αντιδραστικές και αντιλαϊκές κυβερνήσεις των χωρών που διαδέχθηκαν τις σοσιαλιστικές κυβερνήσεις. Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του τότε υπουργού Εξωτερικών της ΝΔ Αντ. Σαμαρά και νυν πρωθυπουργού ότι «η ελληνική πρεσβεία στα Τίρανα θα αυξήσει τη ροή των θεωρήσεων (εκδόσεις βίζας) διάρκειας ενός έτους για τους Αλβανούς υπηκόους», που έριξε και το σύνθημα για μαζικές εισροές Αλβανών εργατών.
4. Τη δεκαετία του 2000, όταν τροχίζονταν τα μαχαιροπίρουνα για το μεγάλο φαγοπότι των Ολυμπιακών έργων, οι μεγαλοεργολάβοι κατασκευαστές ζητούσαν τη μαζική εισαγωγή ξένων εργατών, με εβδομαδιαία εργασία 53-60 ώρες και καθηλωμένα μεροκάματα. Οπως είχε γραφτεί στις εφημερίδες, 150.000 εργάτες, το 80% των εργαζομένων στα Ολυμπιακά έργα, ήταν ξένοι.
5. Το 2005, ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων Βόρειας Ελλάδας (ΣΒΒΕ) ζητούσε από την τότε κυβέρνηση να φροντίσει για την εισαγωγή εργατών από την Αλβανία, την ΠΓΔΜ και τη Βουλγαρία, που θα πηγαινοέρχονταν καθημερινά στις χώρες τους και θα αμείβονταν με τους εκεί μισθούς. Απειλούσαν μάλιστα ότι αν δε γίνουν δεκτά τα αιτήματά τους θα μεταφέρουν και τα υπόλοιπα εργοστάσιά τους εκτός Ελλάδας.
6. Κάθε χρόνο χιλιάδες εποχικοί εργάτες έρχονται στην Ελλάδα με διμερείς συμφωνίες των αντιλαϊκών κυβερνήσεων και των δύο πλευρών, ακολουθούμενοι από άλλους τόσους που έρχονται χωρίς συμφωνίες και δουλεύουν στα χωράφια από το χάραμα μέχρι τη νύχτα. Το ίδιο συμβαίνει και με τους Αιγύπτιους αλιεργάτες της Θεσσαλονίκης που δουλεύουν σε Ελληνες πλοιοκτήτες αλιείας, βάσει διμερών συμφωνιών. Και στις δύο αυτές περιπτώσεις, οι σχετικοί νόμοι τροποποιήθηκαν πρόσφατα, έτσι ώστε να έχουν ακόμη μεγαλύτερη ευελιξία οι εργοδότες να προσλαμβάνουν/εισάγουν και να απολύουν/διώχνουν όσους ξένους εργάτες θέλουν και όταν το θέλουν.
7. Η γεωγραφική θέση της Ελλάδας, η γειτνίασή της με την Τουρκία έχουν ως αποτέλεσμα δεκάδες χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες από χώρες και περιοχές που βιώνουν με ένταση την ιμπεριαλιστική επιθετικότητα, να έχουν συρρεύσει τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα. Οι αριθμοί των συλλήψεων για παράνομη είσοδο τις αντίστοιχες χρονικές περιόδους είναι αποκαλυπτικοί: Το 2001, πριν την επέμβαση στο Αφγανιστάν, στην Ελλάδα είχαν συλληφθεί μόλις 2.358 Αφγανοί, το 2008 25.577 και πέρυσι 28.528. Αντίστοιχες αυξήσεις συλλήψεων παρατηρούνται και στους Ιρακινούς μετά την επέμβαση στο Ιράκ, στους Σομαλούς λόγω της επιδείνωσης του εμφυλίου, ενώ τελευταία αυξάνονται οι συλλήψεις Τυνήσιων, Αλγερινών και Μαροκινών.
Η θέση του ΚΚΕ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, Το ΚΚΕ έχει επεξεργαστεί ένα πλαίσιο αιτημάτων άμεσης ανακούφισης του προβλήματος τόσο για τους παλιούς όσο και τους νέους μετανάστες, με έμφαση στο να δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα στους εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα.
Συγκεκριμένα: Να δημιουργηθούν ανθρώπινοι και αξιοπρεπείς ανοιχτοί και δημόσιοι προσωρινοί χώροι υποδοχής και φιλοξενίας μεταναστών - προσφύγων και όχι στρατόπεδα συγκέντρωσης. Σε αυτά θα παρέχεται ιατροφαρμακευτική φροντίδα, δωρεάν σίτιση και στέγαση, διερμηνεία και νομική αρωγή.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, Να υπάρξει ειδική μέριμνα από κρατικούς φορείς για ανήλικους πρόσφυγες και μετανάστες, μητέρες και παιδιά, θύματα κυκλωμάτων διακίνησης ανθρώπων.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, Να δοθεί άσυλο ή προσωρινό ανθρωπιστικό καθεστώς στους πρόσφυγες και όσους προέρχονται από χώρες ιμπεριαλιστικής κατοχής ή εμφυλίων.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, Να δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα για όσους θέλουν να πάνε σε άλλο κράτος - μέλος της ΕΕ, με ανυπακοή στη Σένγκεν και τον Κανονισμό Δουβλίνο ΙΙ.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, Να νομιμοποιηθούν οι μετανάστες που ζουν κι εργάζονται στην Ελλάδα και να έχουν πλήρη εργατικά, κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, Να σταματήσουν τα νέα μέτρα καταστολής μεταναστών στα σύνορα και η ανάθεση μέρους της φρούρησης των συνόρων στους μηχανισμούς της ΕΕ (FRONTEX, Ευρωπαϊκό Σύστημα Επιτήρησης των Συνόρων).,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, Να σταματήσει η συμμετοχή της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές αποστολές σε ξένες χώρες.
Ομως, ακόμη και η άμεση και ρεαλιστική θέση για διευκόλυνση της εξόδου τους προς τα κράτη - μέλη που επιθυμούν, απαιτεί σύγκρουση με τον Κανονισμό Δουβλίνο ΙΙ της ΕΕ - που ψήφισαν και στήριξαν όλα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου και τώρα ζητούν την τροποποίηση ή κατάργησή του - που προβλέπει ότι αν κάποιος πρόσφυγας έχει κάνει αίτηση ασύλου σε ένα κράτος της ΕΕ και συλληφθεί σε ένα άλλο κράτος, τότε «επιστρέφεται» στο πρώτο κράτος όπου εκκρεμεί η αίτησή του (τον βρίσκουν με τα δακτυλικά αποτυπώματα).
Απαιτεί όμως σύγκρουση και με τη Συνθήκη Σένγκεν - την οποία επίσης ψήφισαν ή ανέχτηκαν τα παραπάνω κόμματα - που είναι μία από τις πιο βασικές Συνθήκες της ΕΕ.
Η Σένγκεν προβλέπει ότι όποιος μετανάστης συλλαμβάνεται χωρίς χαρτιά και διατάσσεται να εγκαταλείψει τη χώρα, καταχωρείται αυτομάτως στο ηλεκτρονικό σύστημα Σένγκεν ως «ανεπιθύμητος», «επικίνδυνος για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια» αλλοδαπός και δεν μπορεί να ταξιδέψει σε κανένα κράτος της ΕΕ.
Γι' αυτό οι περισσότεροι μετανάστες δε θέλουν να καταγραφούν και όχι γιατί είναι όλοι εγκληματίες, όπως λέει η αστική προπαγάνδα.
Αλλα κουραγιο...,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, υσ Ετσι φύρδην μίγδην το έγκλημα στην Πάρο και οι διωγμένοι από τις πατρίδες τους μετανάστες μπαίνουν σ' ένα τσουβάλι παρανομίας προκειμένου να εμφανιστεί ο υπουργός ότι παράγει έργο. Κι αφού μπουν σ' ένα τσουβάλι οι «παράνομοι» το κάνει ακόμα χειρότερο χρεώνοντας στο ΚΚΕ ότι είναι «συνήγορος» των παρανόμων. Τέτοιο κατόρθωμα, δηλαδή τέτοιες αυθαίρετες ταυτίσεις, είχε κατορθώσει μέχρι τώρα μόνο ο Χρυσοχοΐδης με τη γνωστή δήλωσή του «δεν θα τον αφήσουμε να κυκλοφορεί ελεύθερος, ν' αλητεύει, να εγκληματεί!» με την οποία επιχείρησε να δικαιολογήσει τον προηγούμενο Μάρτη τα στρατόπεδα συγκέντρωσης που ήθελε να στήσει σ' όλη τη χώρα. Λεπτομέρεια: Ούτε ο Χρυσοχοΐδης, ούτε ο Δένδιας, ούτε και τα παπαγαλάκια τους στον αστικό Τύπο βρήκαν αυτές τις μέρες μια στιγμή να θυμηθούν τους δυο Πακιστανούς εργάτες που σκοτώθηκαν στο Κρυονέρι όταν άφησαν τη δουλειά τους και την «παρανομία» τους και έτρεξαν να βοηθήσουν ένα ζευγάρι Ελλήνων που είχαν εγκλωβιστεί με το αυτοκίνητό τους στις ράγες του τρένου.

2 σχόλια:

 1. Καλησπέρα σου Δημήτριε

  Διάβασα εχθές σε ένα μπλοκ την ανακοίνωση που εξέδωσε το 6ο διαμέρισμα Αθήνας με μια σφοδρή και χυδαία επίθεση ενάντια στο ΚΚΕ και από κοντά και στον ΣΥΝ. http://promaxosathena.blogspot.gr/
  Ρίξε μια ματιά στο σχόλιο που απαντά σ΄ενα απλό ερώτημά μου,πραγματικά αξίζει τον κόπο για να καταλάβεις τι διαβάζουν και τι καταλαβαίνουν οι άνθρωποι.
  Είναι εντυπωσιακό, τρομάζεις, δεν ξέρεις πως να αντιδράσεις.
  Τέτοια ανωριμότητα τέτοια πολιτική υστέρηση...τέτοια καφρίλα ....Εντυπωσιακό.!
  Αλλά με αυτό το υλικό έχουμε να κάνουμε και πρέπει να το απεγκλωβίσουμε.
  Ζόρι συντροφε ζόρι.
  Καλή δύναμη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. blackbedlam καλησπερα, αυτο το δημητριε ειναι ολα τα λεφτα, με πηγε...........βυζαντιο.
  Το εχεις το εχουμε καταλαβει το τι ζουμε και πως το ερμηνευεις καθ'ενας μας, μαλλον το κεφαλι στην αμμο εχουν βαλει οι περισοτεροι, ζορι μεν, δυναμη δε, το ''παλευουμε''.
  ''Παω'' να το διαβασω...

  ΑπάντησηΔιαγραφή