Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

ΑΓΑΝΤΑ...
Να απαντηθεί το θράσος τους,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, Προκαλώντας ξεδιάντροπα το λαό, τον οποίο χρεοκοπούν ανεξέλεγκτα για να σωθεί το κεφάλαιο, η Α. Μέρκελ δήλωσε την Τρίτη ότι «ματώνει η καρδιά» της (!) όταν βλέπει μειώσεις συντάξεων για δημόσιους και ιδιωτικούς υπαλλήλους στην Ελλάδα, την ίδια ώρα που «οι ευκατάστατοι είναι τόσο "ευκίνητοι", ώστε να μπορούν χωρίς πρόβλημα να εγκαταλείψουν τη χώρα».
Είναι αισχροί και αδίστακτοι. Οι ίδιοι που από το ξεκίνημα ακόμα της κρίσης έλεγαν πως η εσωτερική υποτίμηση, η παραπέρα δηλαδή μείωση της εργατικής δύναμης, είναι η λύση για έξοδο από την κρίση, φυσικά υπέρ του κεφαλαίου, εμφανίζονται τώρα να ψυχοπονούν το λαό για το δράμα του!
Οι ίδιοι που στις χώρες τους καταδικάζουν 7 εκ. απασχολούμενους σε δουλειά με 400 ευρώ το μήνα και ανασφάλιστους, προσποιούνται τους φίλους των εργαζόμενων.
Αυτοί, που υπηρετούν μια ΕΕ και ένα σύστημα φτιαγμένο για τα μονοπώλια και τα «μεγάλα ψάρια», στενοχωριούνται τάχα για το γεγονός ότι οι «ευκατάστατοι» κάνουν ζωή χαρισάμενη με τους νόμους, τις οδηγίες και τις συνθήκες που οι ίδιοι - μαζί και η ελληνική κυβέρνηση - ψήφισαν.
Ολα τα παραπάνω, άλλωστε, ισχύουν και για τους συμμάχους τους στην Ελλάδα. Από κοινού δρομολογούν νέα επίθεση σε βάρος των δικαιωμάτων που έχουν απομείνει, για να σώσουν την πλουτοκρατία από την κρίση, και την ίδια ώρα, χωρίς καμιά ντροπή, καμώνονται τους συμπαραστάτες του λαού που υποφέρει, επειδή - λένε - ανέχεται τις θυσίες!
Οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα, να μην αφήσουν την πρόκληση αναπάντητη. Στο θράσος των εκμεταλλευτών να αντιτάξουν τη δύναμη της οργάνωσης των εκμεταλλευόμενων.
Πάλη για την ανατροπή της εξουσίας των αστών, για αποδέσμευση από τη ληστρική ΕΕ και μονομερή διαγραφή του χρέους.
Αλλα κουραγιο...,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, υσ Ο Γ. Μηλιός, υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας χτες στον ρ/σ «Φλας» ανακάλυψε ότι αυτό που ζούμε στην Ελλάδα με το μνημόνιο επεκτείνεται και στις χώρες που είναι εκτός μνημονίου και πως η ΕΕ κινείται σε μια κατεύθυνση «ασιατική όπου ο εργαζόμενος δεν έχει δικαιώματα (...) και το κράτος πρέπει να μεριμνά μόνο και μόνο για την αύξηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου».
Η παραδοχή αυτή, όμως, δεν τον εμπόδισε σε άλλη του συνέντευξη (ρ/σ «Αθήνα 9.84») να δηλώσει ότι «το ζήτημα για την παραμονή ή μη παραμονή της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ είναι ένα στοιχείο αρνητικής επικοινωνιακής προπαγάνδας» και πως «δεν είναι δυνατόν οποιαδήποτε χώρα της ζώνης του ευρώ να φύγει απ' το ευρώ». Είναι φανερή η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να παρουσιάσει τη φιλομονοπωλιακή στρατηγική της ΕΕ σαν «παρέκκλιση» και όχι σαν κανόνα, για να την εξωραΐσει και να ενισχύσει στις λαϊκές συνειδήσεις τη λογική του ευρωμονόδρομου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου