Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

ΑΓΑΝΤΑ...,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ΣΙΚΙΑΡΙΔΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, Βάζει λουκέτο από Σεπτέμβρη,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, Ο Καιάδας της εφαρμοζόμενης πολιτικής δημιουργεί ανυπέρβλητο πρόβλημα για παιδιά με νοητική στέρηση και τις οικογένειές τους
Στον Καιάδα του ανταγωνισμού πετιούνται χιλιάδες παιδιά με Ειδικές Ανάγκες. Το κράτος - με την πλάτη όλων των κομμάτων του ευρωμονόδρομου - έχει ήδη μετακυλίσει την ευθύνη του για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Ειδική Αγωγή σε ΜΚΟ, ιδιώτες και «ευεργέτες». Από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη, στη λίστα των 200.000 παιδιών με Ειδικές Ανάγκες που μένουν κάθε χρόνο εκτός οποιασδήποτε εκπαιδευτικής διαδικασίας θα προστεθούν - σε πρώτη φάση - εκατοντάδες παιδιά με νοητική στέρηση. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι τα παιδιά με Ειδικές Ανάγκες από τα φτωχά λαϊκά στρώματα θα μένουν κλειδωμένα σπίτια τους, η βελτίωση της υγείας τους θα κάνει βήματα προς τα πίσω, οι γονείς τους δε θα μπορούν να πάνε ούτε για δουλειά προκειμένου να τα προσέχουν.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε έγγραφο του ΔΣ του Σικιαρίδειου Ιδρύματος - ένα από τα μεγαλύτερα στη χώρα - προς τους γονείς, λόγω ελλιπούς κρατικής χρηματοδότησης και εξάντλησης των δωρεών, «χωρίς την έγκαιρη κάλυψη των λειτουργικών δαπανών η συνέχιση της λειτουργίας του Ιδρύματος είναι ανέφικτη, με μόνη εναπομένουσα προοπτική τη μη λειτουργία του μετά το καλοκαίρι». Υπενθυμίζεται ότι το Σικιαρίδειο όπως και όλα τα Κέντρα, Μονάδες, Δομές που έχουν να κάνουν με την Ειδική Αγωγή, είναι ΝΠΙΔ, τα οποία εποπτεύονται και επιδοτούνται από το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Σήμερα τις υπηρεσίες του Σικιαρίδειου αποδέχονται περίπου 200 παιδιά με νοητική στέρηση. Σε δικές του εγκαταστάσεις υποστηρίζονται με υπηρεσίες μεταφοράς και σίτισης δυο Δημόσια Ειδικά Δημοτικά Σχολεία και το Δημόσιο Ειδικό Νηπιαγωγείο Αμαρουσίου, δηλαδή τουλάχιστον 100 παιδιά επιπλέον.
Ανεξάρτητα από τα σενάρια για τις πραγματικές προθέσεις που μπορεί να κρύβονται πίσω απ' το έγγραφο της Διοίκησης (επιβολή τροφείων ή αξιοποίηση του χώρου με πιο επικερδείς τρόπους), η ελλιπής χρηματοδότηση αποτελεί αδιαμφισβήτητο γεγονός.
«Το κλαδικό Σωματείο είχε προειδοποιήσει με κάθε αγωνιστικό τρόπο από καιρό για την κατάσταση που θα ακολουθήσει στα Κέντρα Ειδικής Αγωγής. Η εξέλιξη στο Σικιαρίδειο είναι σαφώς αρνητική αλλά και αναμενόμενη. Από το Σεπτέμβρη θα συμβεί και σε άλλα κέντρα. Ο αγώνας γονιών και εργαζομένων δεν πρέπει να είναι μεμονωμένος σε κάθε δομή, αλλά ενιαίος για όλο τον κλάδο. Κανένας μόνος του δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα. Ολοι μαζί να παλέψουμε με κάθε τρόπο να λειτουργήσουν όλα τα Κέντρα από Σεπτέμβρη», δήλωσε στον «Ρ», η Γεωργία Κουρή, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων σε Μονάδες-Ιδρύματα-Σχολεία Ειδικής Αγωγής (ΣΕΜΙΣΕΑ).
Ωστόσο, ο αγώνας γονιών και εργαζομένων είναι απαραίτητο να μην περιοριστεί στο «να μη χάσουμε ό,τι απέμεινε» - δηλαδή να υπερασπιστεί δομές Ειδικής Αγωγής που μετατρέπονται σε παιδοφυλακτήρια χωρίς το απαραίτητο επιστημονικό προσωπικό και υλικό - αλλά να διεκδικεί την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Η Ειδική Αγωγή πρέπει να είναι δημόσια και δωρεάν, σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες, υψηλών προδιαγραφών για όλα τα παιδιά με Ειδικές Ανάγκες.
Αλλα κουραγιο...,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, υσ Καθώς οι καπιταλιστές αξιώνουν και η τελευταία δεκάρα από τον κρατικό προϋπολογισμό να κατευθύνεται στα σεντούκια τους, η κυβέρνηση αποφάσισε να κόψει και αυτήν την πενιχρή επιχορήγηση. Ο Καιάδας αποκτά τη σύγχρονη εκδοχή του.

4 σχόλια:

  1. Τετελεσται.....!!!
    Να μοιρασουν και καννα καψουλι δυναμιτη..Σε καθε γονιο...Οχι για να σκοτωσει το παιδι του...
    Για να αυτοκτονησει...!!
    Οι οσφυοκαμπτες ψηφοφοροι..ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ καρδια..Δεν εχουν παιδια;;
    Η δεν ηξεραν παλι;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τι να πω τώρα ??


    ζήτω ο καπιταλισμός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Mαστορα, akrat, Ευρυτανα ιχνηλατη καλησπερα, σημερα ηρθα για λιγο στην Αθηνα και σας ''βρηκα''...

    ΑπάντησηΔιαγραφή