Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

ΑΓΑΝΤΑ...
Κοροϊδεύουν τους εργαζόμενους...,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, Να πουληθεί στα μονοπώλια ο ορυκτός πλούτος της χώρας για να βρουν πόρους τα Ταμεία και να σωθούν οι συντάξεις! Αυτό είναι ούτε λίγο ούτε πολύ το συμπέρασμα της πρότασης που κατέθεσαν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, την οποία ο υπουργός Εργασίας έτρεξε να επιδοκιμάσει και το νέο «θέατρο» ...πόνου για τα Ταμεία και τους συνταξιούχους δεν άργησε να στηθεί. Πρωταγωνιστές, ακόμα μια φορά, οι ίδιες δυνάμεις που βουλιάζουν τα Ταμεία στα χρέη με την εισφοροαποφυγή, την εισφοροαπαλλαγή, την εισφοροδιαφυγή, αλλά και τα δισ. ευρώ που χρωστά το κράτος στα Ταμεία, με την εκτόξευση της ανεργίας και της ημιαπασχόλησης. Στόχος, ακόμα μια φορά, να προσπεραστεί ως κάτι αυτονόητο και φυσικό ότι οι ασφαλισμένοι και οι συνταξιούχοι θα φορτώνονται βάρη, την ώρα που το μεν κράτος ποτέ δε θα δίνει όσα χρωστά στα Ταμεία, οι δε εργοδότες θα βλέπουν τις εισφορές τους να μειώνονται.
Μάλιστα, στην προκειμένη περίπτωση, η πρόκληση ξεπερνά κάθε όριο: ουσιαστικά, εκβιάζουν τους εργαζόμενους και τους βάζουν να γίνουν χειροκροτητές της προέλασης των μονοπωλίων. Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ προτείνουν την «Ιδρυση Εθνικού Ταμείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γενεών», στο οποίο θα μπορούσαν να μεταφερθούν μελλοντικά πόροι από την «αξιοποίηση» (σ.σ. έτσι βαφτίζουν το ξεπούλημα στα μονοπώλια) των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων της χώρας μας και να διατεθούν στο ασφαλιστικό σύστημα για τη διασφάλιση των συντάξεων των επόμενων γενεών. Μήπως να αρχίσουν οι εργάτες να οργανώνουν και συγκεντρώσεις υπέρ της «αξιοποίησης»; Μήπως να ...παίρνουν και προσφορές από τους ενδιαφερόμενους επενδυτές; Τι λένε στο λαό δηλαδή: καταρχήν, ότι ... «πάπαλα τα Ταμεία», αρχίστε να κλαίτε πάνω απ' το φέρετρο του νεκρού. Μη ψάξτε για το φονιά, μην τα βάλετε μαζί του, ψάξτε μόνο λεφτά για την κηδεία...
... και τους βάζουν να χειροκροτούν τη σφαγή τους Η επιχείρηση παραπλάνησης του λαού είναι καλοσυντονισμένη: τον εκβιάζουν να δεχτεί την επέλαση των μονοπωλίων κοροϊδεύοντάς τον ότι μπορεί να σωθεί ή να «απαλύνει» κάπως το ρήμαγμα της ζωής του. Ομως αυτό ποτέ δεν έγινε. Ούτε και τώρα θα συμβεί. Ποτέ τα χρήματα που έβαλε στα ταμεία το αστικό κράτος δεν «αξιοποιήθηκαν» με αφετηρία την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών.
Η τακτική των αστικών κυβερνήσεων είναι η εξής: πάνω στα αποκαΐδια της πολιτικής τους, βρίσκουν αφορμές για να αναγκάσουν το λαό να δεχτεί το εγκληματικό τους έργο αλλά και νέα «χαράτσια». Δεν αποκλείεται μάλιστα ο «ντόρος» που έχει σηκωθεί με αφορμή αυτή την πρόταση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ να αξιοποιηθεί και προς αυτή την κατεύθυνση. Δηλαδή, για την επιβολή ενός ακόμα τύπου φόρου που θα μεγαλώνει τα οικονομικά βάρη για τους μόνους συνεπείς στην καταβολή των εισφορών τους απέναντι στα Ταμεία, εκείνους που είναι πάντα χαμένοι, τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους.
Κάπως έτσι, επιβλήθηκαν κατά καιρούς μια σειρά νέες «εισφορές» στους φορολογούμενους, όπως έγινε π.χ. μέσω του Ασφαλιστικού Κεφαλαίου Αλληλεγγύης Γενεών (ΑΚΑΓΕ) που ιδρύθηκε δήθεν για να στηριχτεί η χρηματοδότηση των Ταμείων και αντλεί πόρους (και) από το ΦΠΑ δηλαδή απ' τη τσέπη των εργαζομένων. Σώθηκαν μήπως τα Ταμεία; Οχι.
Σταμάτησαν μήπως οι αντιασφαλιστικές ανατροπές; Οχι. Γιατί η επίθεση στην Κοινωνική Ασφάλιση είναι αποφασισμένη εδώ και καιρό από τις κυβερνήσεις του κεφαλαίου που με αφορμή την κρίση ζητούν να εφαρμοστούν στην ολότητά τους.
Να μη δεχτούν οι εργάτες νέες θυσίες. Να μην εξαπατηθούν. Να οργανώσουν άμεσα την αντεπίθεσή τους ενάντια στην πολιτική που με σχέδιο και αφοσίωση ρημάζει τη ζωή τους.
Αερο-λογίες...,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, Την ώρα που η κυβέρνηση, η πλουτοκρατία και οι ξένοι σύμμαχοί τους ορμάνε στην κυριολεξία να πνίξουν το λαό με νέα μέτρα ύψους 23 δισ. ευρώ, τα κυβερνητικά επιτελεία ανακοίνωναν χτες ότι με απόφαση του Α. Σαμαρά ένα από τα τρία πρωθυπουργικά αεροσκάφη θα πωληθεί και τα άλλα δύο θα περάσουν στη δικαιοδοσία των Ενόπλων Δυνάμεων, ώστε να μειωθεί το λειτουργικό κόστος των πρωθυπουργικών μετακινήσεων, αλλά και των πτήσεων που κάνει η πολεμική αεροπορία για κοινωνικούς και εκπαιδευτικούς σκοπούς. Πρόκειται για προπαγανδιστικό αντιπερισπασμό που βγάζει μάτι. Προσπαθούν να κοροϊδέψουν το λαό ότι «νοικοκυρεύουν» τα οικονομικά του κράτους και ότι κάνουν πιο ηθικό το αστικό σύστημα, για να του επιβάλλουν αδιαμαρτύρητα τις βάρβαρες περικοπές και τα μέτρα που τον πτωχεύουν. Η κυβέρνηση αφαιμάζει τη λαϊκή οικογένεια και την ίδια ώρα διευρύνει τα φορολογικά και άλλα προνόμια της πλουτοκρατίας, με αντεργατικά μέτρα, για να τη βγάλει ενισχυμένη από την κρίση. Αυτή την πραγματικότητα κανένας αντιπερισπασμός δεν μπορεί να την αλλάξει. Γι' αυτό και οι αερο-λογίες, με τις οποίες η κυβέρνηση επιχειρεί να ξεγελάσει το λαό, πρέπει να της επιστραφούν σαν πρόκληση πρώτου μεγέθους.
Αλλα κουραγιο...,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, υσ «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία - ΔΑΣ
Προς την Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ Οι ώρες είναι κρίσιμες. Το κεφάλαιο, η κυβέρνηση και η ΕΕ, ετοιμάζουν και άλλα βάρβαρα μέτρα για το επόμενο διάστημα που θα τσακίσουν με μεγαλύτερη αγριότητα τη ζωή των εργαζόμενων. Είναι ώρα ευθύνης και μάχης στο γενικευμένο πόλεμο που κλιμακώνεται ενάντια στις εργατικές οικογένειες, στα πλατιά λαϊκά στρωματά. Πόλεμος που οδηγεί το λαό στη μαζική εξαθλίωση προς όφελος των μονοπωλιακών ομίλων.
Η κλιμάκωση της δράσης της εργατικής τάξης στον Ιδιωτικό και Δημόσιο τομέα, των άνεργων, των συνταξιούχων, είναι η μόνη απάντηση. Καμία νομιμοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής. Να καταργηθούν τα μνημόνια, οι δανειακές συμβάσεις και όλοι οι αντεργατικοί νόμοι. Να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο και τα μονοπώλια. Δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση.
Η απάντηση πρέπει να είναι καλά σχεδιασμένη. ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ!

13 σχόλια:

  1. Kαι μεσα απο τους αγωνες της εργατικης ταξης...
    Που ειναι ετσι κι αλλοιως, στο πρωτο κυμα..Που θα δεχτει τα μετρα του μνημονιου στο κεφαλι...
    Θα φανουν...
    Και οσοι επενδυσαν στην ψηφο του...
    Λεγοντας οτι θα "κατεβασουν ολο τον κοσμο στο Συνταγμα"
    Εφτασε λοιπον η ωρα...
    Της Ροδου...
    Και του πηδηματος...!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαστορα καλησπερα, εδω και χρονια δυο το κυμα και την πετρα του μνημονιου το δεχεται ο εργαζομενος, ο ανεργος, ο συνταξιουχος, λοιπον οπως γραφεις, ιδου η Ροδος, ιδου και το πηδημα, να δουμε οι ''επενδυτες'' των ψηφων του λαου μας, θα συμπορευτουν, κατεβαζοντας την ''επενδυση'' τους?

    Εφτιαξες τα σχολια σου???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μμμμ περιμένετε τώρα τους επενδυτές ...να την κατεβάσουν!
    Αυτό το ΠΑΜΕ πια, απο τον ξεσηκωμό που μονίμως σχεδιάζει δεν πρόκανε φέτος ούτε τα μπάνια του να ολοκληρώσει!
    ΄Ετσι είναι τα ξεσηκώματα απαιτούν θυσίες!
    ------
    Τι κάνει η Άνδρος? Πώς τα πέρασες Δημητράκη μου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απορώ πού βρίσκεις τις φωτογραφίες των αναρτήσεων. Τα κοτεράκια όμως, μια χαρά, φτώχεια οι καημένοι!!!

    Από την Άνδρο είσαι Δημήτρη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. kariatida62 καλησπερα, το χιουμορ ομως το δικο σου................αλλο πραγμα.
    Το Κορθι καταφεραν και το εκαψαν δυο πολυ καθαροι Γαλλοι καιγοντας τα σ....χαρτα τους και μαζι με αυτα και καμμια χιλιαδα στρεμματα και αρκετα μελισσια.
    Ουτε ενα μπανιο, το πιο ''περιεργο'' καλοκαιρι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. κ.κ. καλησπερα, χτυπα το θεμα που θες, βαλε μπροστα την λεξη φωτο και.............διαλεξε, ενα απο τα κοτερα ειναι της κυριας προεδρου των παλαι ποτε ''ολυμπιακων...........ιδεωδων''.
    Κραταω και απο την Ανδρο, απο τα χωρια Μενητες και Βραχνου, το κατινακι μου το..................παιζει Αντριωτισσα, αλλα σε ενα σκαψιμο γενεολογικων δενδρων, βγηκα πιο Ανδριωτης και απο Τηνο και απο Ψαρρα και απο Μαλτα και βεβαιως απο Αιγινα, στα ειπα ολα χωρις φοβο και χωρις παθος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νησιώτης βέρος πάντως! Το Βραχνού πού είναι, δεν το ξέρω. Μένητες Κόρθι ξέρω.

      Διαγραφή
  7. κ.κ. απεναντι στο υψωμα απο τις Μενητες, στην στροφη που βγαζει στο παλιο ελικοδρομιο, πανω απο τα Λειβαδια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντως προς Χώρα μεριά, κατάλαβα περίπου. Δεν είμαι από Άνδρο, αλλά έχω πάει πολλές φορές. Είχα κάνει και μια ανάρτηση πριν τις διακοπές και την πρότεινα: http://kerasiakrinoi.blogspot.gr/2012/07/blog-post_2438.html

      Όμορφη, κυρίως που δεν έχει την πολυκοσμία και το χάλι στυλ Μύκονος, Πάρος κ.λπ.

      Διαγραφή
  8. κ.κ. την ειχα διαβασει, ομορφη εκτος σεζον, ουτε να παρκαρεις μπορεις, ειδικα στην χωρα, ακριβεια και κακοι δρομοι, απο..............επιλογη των εφοπλιστων.
    Το χαλι μπορει να μην το εχει φανερα, αλλα απο ''ουσιες'' ειναι και αυτο το νησι.............πατημενο.
    Χαθηκαν πια οι ''παραδεισοι'', δυστυχως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σίγουρα, από ουσία έχεις δίκιο, αλλά εκείνη η παραλία του Άγιου Πέτρου - εντάξει, πέρα από το σημείο με τις ομπρέλες - η Παλαιόπολη, τι ομορφιά, μ΄αρέσει. Ακόμα και τα στενάκια στο Μπατσί, το τοπίο στη Σάριζα με τους μικρούς καταράκτες, είχα πάει πέρσι, πολύ όμορφα! Άσε τις βυζαντινές εκκλησίες στο δρόμο προς Χώρα, σε κάποια χωριά που δεν θυμάμαι τα ονόματά τους! Έχει πολλά ωραία η Άνδρος, δεν ξέρω για τις δημοτικές αρχές τι κάνουν, αν κάνουν αυτά που πρέπει, που δεν το νομίζω. Ολόκληρο θέμα φέτος με τα σκουπίδια, είχε άρθρο το ΒΗΜΑ. Ντροπή να μην έχουν ούτε κάδους ανακύκλωσης, στοιχειώδεις μοντέρνες δομές διαχείρισης. Κρίμα. Δεν ξέρω αν συμφωνείς.

      Διαγραφή
  9. Καλησπέρα Καπετάνιε μου!
    Η Ρόδος καίγεται, περιμένουμε τον σύντροφο Αλέξη να κάνει τον πήδο του………οψόμεθα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. karfoma καλησπερα, να εισαι καλα που με θυμηθηκες.
    Αλεξης και πηδος?
    Το αλλο με τον Τοτο το ξερεις?
    Νερο στον μυλο της ''συγκυβερνησης'' ριχνει καθε τοσο με τον ''πλουραλισμο'' των τασεων τους, με στοχο το σφιχταγκαλιασμα--ελεω ε.ε--με την ''κυβερνητικη εξουσια''.
    Εδω ο ανθρωπος πηγε και μιλησε με τον Εβραιο δολοφονο μικρων παιδιων Παλαιστινιων, βλεπεις ειναι ''αξιωματικη αντιπολιτευση'' και ΤΟΥ ΤΟ ΕΠΕΒΑΛΑΝ.
    ΑΥΤΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΡΟΧΕΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή