Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011







ΑΓΑΝΤΑ...

ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΟΡΑΜΑ

Η ΑΠΕΙΛΗ: «Το μέλλον της χώρας για τα επόμενα 4-5 χρόνια θα είναι εξαιρετικά επίπονο και δύσκολο (...)

Πρέπει να αποφασίσουμε, και ενδεχομένως να μην αργήσει η ώρα της απόφασης, τι θέλουμε.

Ισως (...) να επιλέξουμε να είμαστε μια χώρα στην περιφέρεια της Ευρώπης (...)

Δεν μπορώ να φαντασθώ πώς θα μοιάζει αυτός ο δρόμος (...) είναι πραγματικά ο δρόμος προς την κόλαση (...) ο άλλος δρόμος έχει και αυτός πόνο, κόπο, αλλά αν τον βαδίσουμε συντεταγμένα και με όραμα, μπορεί να ξετυλίξει την απίστευτη δημιουργικότητα και το επιχειρηματικό δαιμόνιο του Ελληνα. (...)

Για να γίνει, όμως, αυτό χρειάζεται ένας Καποδίστριας, ένας Eλευθέριος Βενιζέλος ή ένας Κωνσταντίνος Καραμανλής με ένα στρατό αποφασισμένων Tαλιμπάν τεχνοκρατών δίπλα τους.

Δεν φαίνονται πουθενά στον ορίζοντα, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι αυτή η χώρα (...) βρήκε φωτισμένες, ιστορικές ηγεσίες σε κρίσιμες στιγμές.

Καμιά φορά, βέβαια, χρειάστηκε και μια καταστροφή για να τις ανακαλύψει...»

(ο Α. Παπαχελάς στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

Η «μεγάλη επιτυχία» του κ. Παπανδρέου στις Βρυξέλλες επικυρώθηκε.

Η Ιστορία θα την γράψει με «χρυσά γράμματα».

Ανάλογες «δόξες» είχαμε γνωρίσει σε περιπτώσεις όπως το «Μάαστριχτ», η «ΟΝΕ», το «ευρώ», η «Μεγάλη Ιδέα των Ολυμπιακών Αγώνων», ο «Μηχανισμός Στήριξης» κ.ο.κ.

Η «επιμήκυνση» - περί αυτής πρόκειται - είναι πια γεγονός.

Παρά τον εκκωφαντικό θόρυβο που προκαλούν τα καθεστωτικά «ταρατατζούμ» ας προσπαθήσουμε να δούμε τον πραγματικό λόγο για τον οποίο πανηγυρίζει η ελληνική πλουτοκρατία:
Το παρακάτω γράφημα δεν είναι δικής μας έμπνευσης.

Είναι του υπουργείου Οικονομικών.

Παρουσιάζει τη διαρρύθμιση του δημόσιου χρέους και καταγράφει το ποσό των ετήσιων αποπληρωμών που πρέπει να καταβάλλει η Ελλάδα μέχρι το 2057.

Το συγκεκριμένο γράφημα περιέχεται σε δελτίο που εξέδωσε η κυβέρνηση στις 13/3/2011.

Στόχος της ήταν να προπαγανδίσει τα «κέρδη» της χώρας από τις αποφάσεις της άτυπης συνόδου της ΕΕ, οι οποίες εγκρίθηκαν επίσημα στις 25 του μήνα.

Η ομολογία τους είναι άκρως ενδιαφέρουσα: Αρκεί να ρίξει κανείς μια ματιά στις αποπληρωμές που πρέπει να καταβάλλει η Ελλάδα μέχρι το 2021 κάνοντας τις αντιστοιχήσεις στο σχετικό γράφημα, για να αντιληφθεί ποιος κερδίζει και ποιος χάνει.

Φτάνοντας στο 2021, στο ακρότατο δηλαδή όριο της περίφημης «επιμήκυνσης», προκύπτει ότι:
Ο ελληνικός λαός, από το 2011 μέχρι και το 2021, θα πρέπει να έχει καταβάλει σε τόκους και χρεολύσια για τα δάνεια (στα οποία συμπεριλαμβάνονται και τα δάνεια της τρόικας) πάνω από 480 δισ. ευρώ!

Η ελληνική πλουτοκρατία συνάπτει δάνεια για να κάνει τις δουλειές της, και τα δάνεια αυτά τα πληρώνει ο λαός!

Και για να ξεχρεώσει ο ελληνικός λαός τα δάνεια της πλουτοκρατίας
(τα σημερινά δάνεια, αφού μέχρι τότε θα έχουν συναφθεί νέα δάνεια, που θα επιφέρουν νέους τόκους κ.ο.κ),
θα πρέπει σε μια δεκαετία από τώρα - μέσα από τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, την κατάλυση κάθε εργασιακού δικαιώματος, το φοροχαράτσι - να έχει υποστεί αφαίμαξη ίση με μισό τρισεκατομμύριο!

Θα πρέπει, δηλαδή, να έχει πληρώσει με το αίμα του σε εγχώριους και ξένους δανειστές ποσό μεγαλύτερο από δύο ολόκληρα ΑΕΠ της χώρας!

Αυτό είναι το «επίτευγμά τους».

Αλλα κουραγιο...


υσ Μία προς μία οι ειδήσεις που μεταδίδονται από τα αστικά μέσα ενημέρωσης σε πείθουν ότι πρέπει να αγνοήσεις παντελώς την αστική προπαγάνδα, ότι πρέπει να στηριχτείς στις δικές σου δυνάμεις και με βάση τους δικούς σου στόχους να ερμηνεύεις τα στοιχεία της επικαιρότητας, ώστε απ' αυτά να κρατάς εκείνα που πράγματι αφορούν στην κύρια αντιπαράθεση έτσι που να ενισχύουν το δικό σου αγώνα.

4 σχόλια:

  1. Αγαπητε φιλε Δημητρη...
    Εμενα ποτε δεν με ενεπνευσε...Η θεωρια οτι..Υπαρχουν εμπνευσμενες ηγεσιες..
    Νομιζω,οτι αυτο ειναι το μεγαλυτερο..παραμυθι απ ολα..!!Πιο μεγαλο ακομα κι απ αυτο με τους..Προυπολογισμους που θα..περισσευουν και λεφτα..!!
    Πως ομως...Οταν ακομα και τα κατσαβιδια, ερχονται απ εξω εισαγωγη...Και το μεγαλυτερο εργοστασιο...Ειναι του...Ξαπλοπουλου..!!
    Θα μαζεψει λεφτα το οποιοδηποτε κρατος..;;
    Ως ποτε θα βρισκουμε..Δανεικα να τρωνε οι πλουτοκρατες...Χωρις ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ να παραγουμε κατι..;;Αυτην την μεγαλη απορια εχω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ορε όλο το παιχνίδι γίνεται για τα κέρδη των τραπεζών. Αν δεν ξεσηκωθούν οι λαοί της Ευρώπης, τίποτα δεν θα γίνει. Συντονισμένη επανάσταση και οδηγός μια πολιτική προσωπικότητα.
    Και το ποίημα που μας λενε καθημερινά ότι δεν παράγουμε να το σταματήσουν πια. Δεν παράγουμε γιατί δεν θέλουν να παράγουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μαστορα καλημερα, ''εδω'' και κατι αιωνες, ηγεσιες εχουμε ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΕΣ, οποτε οπως γραφεις, εμπνευση δεν υπαρχει, για ηγεσια ασε, απο τα ''παιδια'' των Αγγλογερμανορωσων, μεχρι τα σημερινα των Αμερικανων.
    Τα ''ξηλωσαν'' ολα τα εργοστασια και την γεωργια και τα εστησαν, στις γυρω βαλκανικες χωρες, για το κερδος τους.
    Οσο για το μεχρι ποτε θα δανειζομαστε, ''φαινεται'', για παντα, οι πλουτοκρατες τα δανεια στην τσεπη και εμεις στο ταμειο για την πληρωμη τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Kariatida62 καλημερα, σωστο αυτο που γραφεις, δεν θελουν να παραγουμε τιποτα, τα εχουμε ξαναγραψει, μονο λογω θεσης και κλιματος, θα μπορουσαμε να εχουμε βαρια βιομηχανια, αλλα μετα η μικρη Ελλαδα θα ητανε στους G8 και τα ''σχεδια'' του καπιταλισμου δεν το............................προβλεπουν.
    Καλα μη πιστευεις οτι μπορει ''καποια'' προσωπικοτητα να κανει την ευρωπαικη επανασταση, τουλαχιστον οπως ειναι τωρα η ευρωπη, θελει πολυ νερο στο αυλακι, υπαρχουν χωρες της βαλτικης που εχουν περασει νομοσχεδια που εξυμνουν δια της πλαγιας οδου τον..........χιτλερ, υπαρχουν χωρες, της κεντρικης ευρωπης, που ξαναγραφουν την ιστορια του β παγκοσμιου πολεμου και ολοι αυτοι οι λαοι, των χωρων αυτων, σε μεγαλο ποσοστο ''σφυριζουν αδιαφορα.
    Σε ''παρασυρει'' το ''οραμα'' της ενωμενης ευρωπης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή