Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011














































ΑΓΑΝΤΑ...

«Οχι στον πόλεμο των ιμπεριαλιστών»

Πρώτη απάντηση στο νέο ιμπεριαλιστικό πόλεμο έδωσαν χτες νεολαίοι και εργαζόμενοι,
ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του ΚΚΕ

«Οχι στην επίθεση των ιμπεριαλιστών στη Λιβύη.

Καμιά συμμετοχή, καμιά εμπλοκή της Ελλάδας.

Κάτω ο ιμπεριαλισμός. ΚΚΕ - ΚΝΕ».

Πίσω από τους «ανθρωπιστικούς» λυγμούς των ιμπεριαλιστών, κρύβονται οι ιαχές του πολέμου και οι κομμουνιστές καλούν τον ελληνικό λαό να σταθεί αλληλέγγυος στο λιβυκό λαό.

Να βρεθεί απέναντι σε όσους θέλουν να βάψουν στο αίμα και τη Λιβύη, μετά τη Γιουγκοσλαβία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ.

«Να μη συμμετέχει και να μην εμπλακεί με κανένα τρόπο η χώρα μας στην ιμπεριαλιστική στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη.
Να μη χρησιμοποιηθούν οι αμερικοΝΑΤΟικές βάσεις στη Σούδα και στο Ακτιο».

«Το ΚΚΕ επανειλημμένα έχει προειδοποιήσει τον ελληνικό λαό και τους λαούς της περιοχής ότι στην περιοχή μας (Βαλκάνια, Ανατολική Μεσόγειος, Β. Αφρική, Καύκασος) εκτυλίσσονται επικίνδυνες εξελίξεις.
Οτι οξύνονται οι αντιθέσεις των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, των αστικών τάξεων των χωρών για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των δρόμων της μεταφοράς της ενέργειας, το γεωστρατηγικό έλεγχο μιας περιοχής με στρατηγική σημασία.
Αυτοί οι ανταγωνισμοί γίνονται πιο επικίνδυνοι στις συνθήκες της καπιταλιστικής κρίσης.
Το ΚΚΕ στις αποφάσεις του τονίζει πως ισχυρά μονοπώλια, μεγαθήρια, ιμπεριαλιστικές ενώσεις, ανερχόμενες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις συγκρούονται για τον έλεγχο της περιοχής με διπλωματικά, πολιτικά, οικονομικά αλλά ακόμη και με στρατιωτικά μέσα και πιθανούς πολέμους».

«Απευθυνόμαστε στον ελληνικό λαό γνωρίζοντας ότι στη συντριπτική του πλειοψηφία είναι αντίθετος με τη συμμετοχή της χώρας μας σε ένα νέο πόλεμο.
Τον καλούμε να σταθεί αλληλέγγυος στον λιβυκό λαό.
Να καταδικάσει τη συμμετοχή της χώρας μας σε αυτόν τον πόλεμο.
Απαιτούμε να κλείσουν οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις στη Σούδα και το Ακτιο.
Να επιστρέψουν αμέσως τα δύο πολεμικά πλοία από τη Λιβύη καθώς όλα τα στρατιωτικά σώματα που βρίσκονται έξω από τα σύνορα της χώρας.
Απευθυνόμαστε στους εργαζόμενους, στα λαϊκά στρώματα και τους καλούμε να συσπειρωθούν στο ΠΑΜΕ, στην ΠΑΣΕΒΕ, στην ΠΑΣΥ, στην ΟΓΕ, στο φιλειρηνικό κίνημα για τη συγκρότηση ενός μεγάλου λαϊκού μετώπου ενάντια στον ιμπεριαλισμό και στις κυβερνήσεις του κεφαλαίου, μαζί με τους άλλους λαούς στο δρόμο της ανατροπής, κόντρα στον ιμπεριαλισμό».

«Φονιάδες, ληστές, υποκριτές είναι οι Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές»

«Οι ιμπεριαλιστές τη γη ξαναμοιράζουν με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν»

«Ενωση και ΝΑΤΟ, πολέμου συνδικάτο»

«Στη Λιβύη σφάζεται ο λαός για να 'χει τα πετρέλαια ο ιμπεριαλισμός»

«ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία, στηρίζουνε τον πόλεμο και την πλουτοκρατία»

«Στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή, η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί».

Μπροστά στο έγκλημα που συντελείται, το σύνθημα πρέπει να είναι ένα: Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών.
Καμία εμπλοκή της χώρας με στρατιωτικά μέσα και Ελληνες φαντάρους».

Αλλα κουραγιο...







υσ Η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα έχουν και το χρέος και τη δύναμη να αντιταχθούν και να εμποδίσουν την υλοποίηση των επικίνδυνων σχεδιασμών των ιμπεριαλιστών.

22 σχόλια:

  1. Καλησπερα Δημήτρη.
    Κρίμα, πολύ κρίμα. Περίμενα πως η κομμουνιστική αριστερά θα σεβόταν τη θέληση του εξεγερμένου λαού της Λιβύης. Φαίνεται όμως πως ότι είναι εκτός "μαντριού" δεν τυγχάνει της υποστήριξής της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπα και εμάς ποιος μας όρισε ρυθμιστή στις υποθέσεις ξένων υποθέσεων Ανέστη?
    Και εν πάσει περιπτώσει εμάς μας περισσεύουν για να συμμετάσχουμε σε πολεμικές επιχειρήσεις με φρεγάτες του Π.Ν. και με αεροσκάφη της πολεμικής μας Αεροπορίας?
    Το ΔΝΤ εδώ δεν μιλά???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "ξένες υποθέσεις";;; Που είναι ο διεθνισμός; Που είναι η υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων; Που είναι η ακύρωση της νομιμοποίησης του Γκαντάφι; Προτιμούσες να τους πνίξει όλους στο αίμα για να καταριόμαστε απλά κατόπιν εορτής;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και ειδικά εσύ που όσο νάναι είσαι και πιο "ελληνοκεντρική", φαντάζεσαι αντιπολεμικό ευρωπαϊκό κίνημα στη ναυμαχία του Ναυαρίνου να φωνάζει "όχι στην παρέμβαση στα εσωτερικά της οθωμανικής αυτοκρατορίας" και "το θέμα να λυθεί με διάλογο";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανεστη καλησπερα, ξερεις πολυ καλα, οτι η ''επανασταση'', που εγινε απο τους Λιβυους αντι Κανταφικους, ειχε ''αποχρωσες'' ενδειξεις, που στην ''ουγια'' εγραφαν ''made in usa'', αλλωστε στην ευρυτερη περιοχη εχουν ''ξεσπασει'' πολλες ''επαναστασεις'', που ολως τυχαιως δεν εχουν ''ιδεολογια'', γενικα και αοριστα ''μιλουν'' για δημοκρατια.
    Ανεστη σιγουρα δεν ειμαι με τον Κανταφι και τις μεθοδους του, μην ξεχνας οτι ητανε-ειναι ανθρωπος της ''δυσης'', τοσες επενδυσεις και αγορες εχει κανει, σε τοσες τραπεζες εχει ανα την υφηλιο ''βαλει'' τα λαφτα ''του'', ηξεραν, οπως ηξεραν και για τον Σανταμ, απλως τωρα τα συμφεροντα τους, χρειαζονται αλλαγη.
    Η θεση του Κ.Κ.Ε, ειναι ξεκαθαρη, δεν συμφωνουσε με το καθεστως Κανταφι-----ας μην πουμε περισοτερα γι'αυτο, τωρα-----ΑΛΛΑ, απο που και ως που, των ''συμμαχων'', οι βομβαρδισμοι νομιμοποιουνται?
    Ειναι καθαρα εσωτερικο ''θεμα'', εδω δεν εκαναν----ΟΙ ''ΣΥΜΜΑΧΟΙ''----τιποτα για την γενοκτονια των ΤΟΥΤΣΙ απο τους ΧΟΥΤΟΥ, ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1.500.000 ΕΚ. ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ, ΒΙΑΣΘΗΚΑΝ, ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΚΑΝ, ''ΕΞΟΡΙΣΤΙΚΑΝ''.
    ''Εκει'' ομως δεν υπηρχαν πετρελαια και φυσικο αεριο, ουτε ητανε μια ''ανασα'' απο την ''πεινασμενη'' Ευρωπη για καυσιμα και θερμανση, ΦΘΗΝΗ.
    Οποτε τα περι ''μαντριου'', φιλε και συντροφε Ανεστη, δεν ευσταθουν, να σου θυμισω και ''κατι'' κομμαντα που οργανωνουν την επιγεια αντισταση, ειναι εκει κατω πανω απο μηνα, τυχαιο???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανεστη, ''θυμασαι'', τι γραφει το συνταγμα, αυτο το συνταγμα, που καθε τοσο απο τα εδρανα της βουλης ο Γιωργαρας-----ενας ειναι ο γιωργαρας-----καλει τους βουλευτες του Κ.Κ.Ε, να δηλωσουν ''υποταγη'' και ''νομιμοφροσυνη'', μημπως λεει, λεω τωρα, οτι δεν εχει δουλεια κανενας ΕΛΛΗΝΑΣ στρατιωτης εκτος των συνορων μας, για οποιαδηποτε ''δουλεια'', ελαστικη σκεψη και κατα ''περισταση'', βλεπω οτι εχεις!
    Ανεστη και ενα τελευταιο ΙΝΔΙΑΝΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ, απο κυριαρχο εθνος, πανω απο εναν αιωνα τους εξανδραποδιζουν συστηματικα για να τους παρουν την γη τους, οι δημοκρατες, ΑΥΤΟ ΦΙΛΕ ΑΝΕΣΤΗ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΙΝΔΙΑΝΙΚΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανεστη μιας και κοβουν σχολεια, μιας και κοβουν συνταξεις, μιας και κοβουν ιατροφαρμακευτικη καλυψη, μιας και κοβουν μισθους και μιας και θελουν να ξεπουλησουν την χωρα, λογω χρεων των...................................................................................................................ΤΡΑΠΕΖΩΝ, γιατι ''δεχονται'', απο μια τοσο ''ταλαιπωρημενη'' και ''ανεπαρκη'' οικονομια την ''συνεισφορα'' της, σε καραβια, αεροπλανα, προσωπικο, αλλα και σε ''μερδικο''-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ, των εξοδων των ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΙΩΝ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ '90 ΣΤΟ ΙΡΑΚ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΝΑΤΟΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ, ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΜΑΣ, ΜΕ ΤΟΣΑ ΕΞΟΔΑ ΑΠΑΙΤΗΤΑ ΚΑΘΕ ΗΜΕΡΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Kariatida 62 καλημερα, ΣΥΜΦΩΝΩ, δεν εχουμε καμμια ''δουλεια'' να το ''παιζουμε'' εκστρατευτικο σωμα, το ΚΑΘΗΚΟΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΜΑΣ, Η ΑΜΥΝΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ, ολα τ'αλλα ειναι εκ του................................................................................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @Ανέστης: Κάνεις κάποιο λάθος ... τα περι διεθνισμού να τα πεις στο Δημητράκη όχι σ'εμένα!
    Τώρα όσο για την Ναυμαχία του Ναυαρίνο που μου θυμηθήκατε όλοι σας....(ποιος το πρωτοπέταξε,το ακούω να το αναμασάτε πολλοί αυτές τις ημέρες, δεν ξέρω-ως η πρώτη ευρωπαική στρατιωτική επέμβαση στα εσωτερικά μιας άλλης χώρας..)έχετε λάθος! Παρουσιάζουν τεράστιες διαφορές και ατυχής η σύγκρισις.
    Εδώ το ελληνικό κράτος είχε δημιουργηθεί και ο Ιμπραήμ επιτίθετο σ'ενα νεοδημιουργηθέν άλλο κράτος! Δεν ανακατεύθηκαν οι ξένοι στις εσωτερικές υποθέσεις άλλης χώρας...
    Να γνωρίζεις δε, πως είχαν έρθει ως παρατηρητές οι ξένοι...διότι δεν ήθελαν η Ελλάδα να χαθεί απο τον χάρτη..τους βόλευε στα σχέδια τους εναντίον της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας...δεν ήρθαν προς βοήθεια για τα μάτια του Κολοκοτρώνη...
    Αν δεν λάμβανε μέρος ένα τυχαίο γεγονός(να κτυπήσει τον απεσταλμένο του Κοδριγκτων-ο Ιμπραήμ, να τα πάρει ο Κόδριγκτων στο κρανίο και να πετσοκόψει τον Ιμπραήμ)δεν ξέρεις τι τροπή θα είχαν πάρει τα πράγματα. Να γνωρίζεις δε, πως για την κίνηση αυτή, δηλαδή να καταστρέψει τον στόλο του Ιμπραήμ, ο Κόδριγκτων δικάστηκε και καταδικάστηκε απο την χώρα του!
    ΟΥΔΕΜΙΑ Η ΣΥΓΚΡΙΣΙΣ!!!
    Υ.Γ.
    (Να δώ τι Ιστορία θα μαθαίνει η Υπουργός σου τώρα στα παιδιά σου...που την Ιστορία την έκανε μάθημα επιλογής και την λέει Αρχαιογνωσία!
    Θα λες το όνομα του Κολοκοτρώνη -όχι Ναυμαχίες μεγάλης σημασίας σαν κι'αυτήν που μου ανέφερες και εκείνα θα νομίζουν πως τους μιλάς για ροκ συγκρότημα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @Ανέστης συνέχεια: Tώρα βέβαια θα μου πεις, γιατί την ξέρανε τώρα τα παιδιά μου την Ναυμαχία του Ναυαρίνο, έτσι όπως διδασκεται μέχρι στιγμής η Ιστορία μας?
    Αυτό είναι άλλο καπέλο!
    Θεωρώ όμως ότι είναι τακτική υποτίμησης!
    Πρώτα απαξιώνω κάτι και μετά το διαγράφω...
    Αχ καυμένε Ανέστη! Να ξέρατε όλοι εσείς τι ευθύνη φέρετε και μας παίρνετε και εμάς τους υπόλοιπους στο λαιμό σας, υποστηρίζοντας πολιτικές κυβερνήσεων σαν αυτές που υποστηρίζετε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΧΑΧΑΧΑ...!! Καλημερα φιλοι...Καλημερα...
    Εγελασα σημερα και χτες Με την αποψη, οτι το ΚΚΕ ειναι κανταφικο...!!
    Δεν ειναι στους εξεγερμενους οι Κομμουνιστες..;;
    Γιατι εγω ετσι ξερω...!!
    Εκτος αυτου...Πως οι εξεγερμενοι δεχονται να βομβαρδιζεται η χωρα τους απο ξενους..;;Τι θα ελεγαν οι Πρετεντερηδες, αν εκανε κατι τετοιο το ΚΚΕ..;;
    Ποση ΠΛΑΚΑ θα ειχε...Αν το "εξεγερμενο" ΚΚΕ υποστηριζε την προσαρτηση της..Κυπρου απο την
    Τουρκια, για να φυγει η κυβερνηση του...
    Κανταφογιωργου...ΧΑΧΑΧΑΧΑ...!
    Με συγχωρεις φιλε Ανεστη...Που γελαω...!! Αλλα
    προκειμενου να βρει κανεις "μαντρια" να καταγγειλει...Μεχρι τη..Ναυμαχια του Ναυαρινου παει...Μηπως να κατακρινουμε και την ναυμαχια στο ΑΚΤΙΟ...;;;[εξεγερση της...Κλεοπατρας και του Αντωνιου, εναντια στην ιμπεριαλιστικη επεκτατικη πολιτικη της..Ρωμης]
    Ακου φιλε...Προβληματισου, απο το οτι...Συμφωνεις με τον Πρετεντερη...Και ασε μας εμας...Στο μαντρι μας...
    Και μη χρησιμοποιεις τη...Φωτογραφια μου στο ΝΙΚ σου...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μαστορα καλημερα, ''ευθυμο'' σε ''βλεπω'' σημερα.
    Αντε εν μεσω βομβαρδισμων στην Λιβυη παμε για την επετειο τις 25 μαρτη.
    Αυτη την στιγμη η ''αρχαιογνωσια'' πως την λεει, εκδρομη και προσκυνημα, μετα διαλογου για το προβλημα της επεκτασης του ενοικιοστασιου στην χωρα μας και τους εξεγερμενους, ενοικιαστες σε συνελευση-συναθροιση με εντονο υφος και ηθος???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλημέρα...
    Τελικά θέλουμε η όχι, και τη Σούδα και
    το Ακτιο χρησιμοποιούν, κ.τ.λ.
    Και ας λέει ο Βενιζέλος,ότι η Ελλάδα
    δεν θα εμπλακεί στον πόλεμο.
    Μας κοροϊδεύουν.
    Είδα από το κανάλι της αριστεράς τη
    συγκέντρωση στο σύνταγμα.
    Κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος.!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δημήτρη,
    βλέπω πως το κόμμα δεν τα πάει καλά στην ανάλυση των διεθνών θεμάτων. Βλέπεις όταν βάζεις στην ίδια εξίσωση παράγοντες όπως "εξέγερση", "δικτάτορας", "ΝΑΤΟ", γίνεται καθολικό βραχυκύκλωμα. Οι ανακοινώσεις το μόνο που βγάζουν προς τα έξω είναι η τεράστια σύγχυση που προκύπτει όταν ερμηνεύονται φαινόμενα έξω απο τα στερεότυπα.

    Άκου λοιπόν: Πράγματι η εξέγερση δεν έχει ιδεολογία άλλη απο το να φύγει ο Καντάφι. Δεν είναι εξέγερση των πεινασμένων, το GDP της Λιβύης είναι (ήταν) υψηλότατο. Περί το 8%! Και υποδομές, να φάνε και οι κότες. Έχει λοιπόν να κάνει με δημοκρατία και ανθρώπινα δικαιώματα (ψάξε να βρεις απο που ξεκίνησε όλο αυτό, για τα βασανιστήρια και τις εξαφανίσεις).

    Λες οτι έχει ούγια ΗΠΑ και μάλιστα βάζεις την εξέγερση σε εισαγωγικά! Απο που προκύπτει αυτό; Οι ΗΠΑ ενθάρρυναν την επανάσταση και στην Αίγυπτο ενάντια στο σύμμαχό τους Μουμπάρακ; Και στην Υεμένη; Και στο Μπαχρέιν; Και στη Σαουδική Αραβία που είναι ο πιο πιστός σύμμαχος μαζί με το Ισραήλ; Και στην Τυνησία; Και στο Μαρόκο; Ελεος! Απλά στη Λιβύη τους παίρνει να παρέμβουν επειδή ούτε φίλος είναι ο Καντάφι, ούτε πετρέλαια ψωνίζουν απο αυτόν.

    Το οτι η εξέγερση δεν είναι ταξική στη Λιβύη είναι ακριβώς αυτό που σας κάνει να είστε αδιάφοροι. Σιγά τώρα μη στεναχωρεθεί το προλεταριάτο αν δεν έχει δημοκρατικά δικαιώματα η αστική τάξη της Λιβύης. Ρίξτους λοιπόν τη ρετσινιά ότι "γενικά και αόριστα μιλούν για δημοκρατία". Άλλωστε τι είναι η δημοκρατία; Αστικό κατασκεύασμα, άχρηστο στην εργατική τάξη που θέλει να απλά ταϊζεται και να μη μιλάει.

    Ναι οι ΗΠΑ είναι υποκριτές, παρεμβαίνουν εκεί που μπορούν και όπου τους παίρνει. Αυτό δε σημαίνει οτι η εξέγερση στη Λιβύη δεν είναι πλειοψηφία. Άρα η νομιμοποίηση του κατνάφι καταργήθηκε de facto απο τη στιγμή που άρχισε να σκοτώνει το λαό του. Αυτό δεν συνιστά λόγο επέμβασης; Αν η εξέγερση ήταν ταξική και οι επαναστάτες κομμουνιστές να σου πω τι θα λέγατε τώρα; "Γιατί δεν επεμβαίνει το άτιμο ΝΑΤΟ, η καταραμένη Αμερική; Αφήνουν το χασάπη να ξεκληρίζει το Λαό".

    Αμ δε γίνεται έτσι να ερμηνεύεις τον κόσμο Δημήτρη μου. Αν δεν έχουμε την ικανότητα να ξεχωρίζουμε διακριτές περιπτώσεις, είμαστε ανίκανοι να έχουμε έγκυρη άποψη.

    @Καρυάτιδα
    Βλέπω οτι ακόμα τσαμπουνάς το ποίημα για "κυβέρνηση που υποστηρίζω". Άρα δεν έχεις καταλάβει τίποτα απολύτως. Οπότε οποιαδήποτε άλλη συζήτηση είναι περιττή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Frezia καλημερα, τιποτα δεν παει χαμενο, οπως το γραφεις, οποτε, ο κοσμος να παρεμβαινει στα γεγονοτα αγωνιστικα, τωρα ο μπουρδολογος του ''αλλου'' Πασοκ, μπουρδες λεει, οταν βοηθας σε μια δολοφονια και ας μην εχεις σκοτωσει ο ιδιος, ΣΥΝΕΡΓΟΣ ΛΕΓΕΣΑΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανεστη φιλε μου, η αναλυση σου, ειναι σεβαστη, ειναι αποψη σου, ομως οπως συνηθως κανεις, απομονωνεις κομματια απο ανακοινωσεις η τοποθετησεις, κομματων η ''συνιστολογων'' και εκει επανω φτιαχνεις το ''σεναριο'' σου.
    Σεβαστο, αλλα ως συνηθως οταν γινονται ''μοιραια'', οι συγκρισεις με ΟΜΟΙΑ γεγονοτα, Νταρφουρ-Λιβυη-Ινδιανικο ζητημα, κ.α, δεν μπαινεις στον κοπο να κανεις αναλυση καθολου, σεβαστο.
    Τωρα για το ποσο πλειοψηφια ειναι οι ''εξεγερμενοι'', ουτε εσυ, ουτε κανεις μας το ξερει, γιατι στην τηλεοραση, 1000 ανθρωποι, η 10000 ανθρωποι, αναλογα πως θα εχεις τις γωνιες ληψης θα τους δεις, ως μεγα πληθος, η ως μια παρεα διαδηλωτων.
    Ανεστη και ομως ναι, ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΕΧΟΥΝ Η ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ, ΑΠΟ ΘΕΣΕΙς ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΙΣΧΥΟΣ, Η ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΟΡΥΚΤΩΝ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΑΠΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ, ΜΕΧΡΙ ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ, ξεχασες ν'αναφερεις και τις χωρες της νοτιας και κεντρικης Αφρικης, τις χωρες, της εγγυς ανατολης, οσο και της απω, τις χωρες της νοτιας Αμερικης, αλλα και της Ευρωπης, π.χ Αλβανια, Πολωνια, Ουγγαρια, Εσθονια, κ.α, αλλωστε φιλε Ανεστη, δεν σε ''χρειαζονται'' για ''υποστηρικτης'' τους, το εχουν παραδεχθει και εχουν αναγκασθει να ''πανε'' σε ''δικες'', στρατιωτικους η πρακτορες, που οι ιδιοι εστειλαν, σε διαφορες χωρες ανα τον κοσμο για αποσταθεροποιηση των οποιων εκλεγμενων κυβερνησεων και αναρριχηση στην διακυβερνηση των χωρων αυτων, δικων τους ανδρεικελων.
    Θυμασαι, τον Νοριεγκα, τα οπλα στο Ιρακ, την υποστηρηξη της Σαουδικης Αραβιας, την καταπατηση της ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ, τον διαμελισμο της πρωην Γιουγκοσλαβιας, τον ''κοψιμο'' της Τσεχοσλοβακιας, αλλωστε οι ιδιοι οι Αμερικανοι ''μιλανε'' για τους 30αριδες, αποφοιτους πανακριβων---sik---πανεπιστημιων, που κανουν ''ασκησεις'' επι χαρτου. Τα ''περιφημα'', Think tanks!
    Που το ειδες γραμμενο οτι η τοποθετηση των κομμουνιστων ειναι, ασε να παει το παλιαμπελο-----συγνωμη, η αστικη ταξη των Λιβυων----η καθαρη τοποθετηση ειναι οτι το καθεστως Κανταφι, ενω ξεκινησε με προοπτικη να βγαλει απο τις σκηνες τις διαφορετικες φυλες που απαρτιζουν το πλυθισμιακο μωσαικο της Λιβυης και το καταφερε, κανοντας υποδομες και προσφεροντας πολυ καλυτερο επιπεδο ζωης απο πολλες Ευρωπαικες χωρες, μετα ''στραφηκε'', αληθεια μονος του το ''σχεδιασε''? Στην οικογενειοκρατια και στον προσωπικο πλουτισμο.
    Οταν αγοραζαν, αυτος η οι γιοι του, απο το νιου τζερσευ, εως το λονδινο και το μιλανο, σπιτια-παλατια, επενδυαν σε επιχειρησεις, π.χ ΦΙΑΤ, ποδοσφαιρικες ομαδες, οταν μπουκωναν τις τραπεζες με δολλαρια, ευρω, γιεν, λιρες, γιατι κανεις απο τους ''συμμαχους'' δεν ''ελεγε'' τιποτα?
    Αλλα ηρθε η ΩΡΑ ΤΟΥ ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΟΣ, ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ, ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΦΤΑΝΕΙ ΣΤΙΣ ΑΚΤΕΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΑΦΡΙΚΗΣ.
    Τερμα τα ''στραβα ματια'', τερμα οι κοινοι σχεδιασμοι, ηρθαν οι Αμερικανικες εταιρειες, οι 7 ΑΔΕΛΦΕΣ και μαζι με αυτες, οι Ισραηλινοι τραπεζιτες, μεγαλα εργα, πολυ υλικο, τεραστια κερδη, ξανα οι φυλες στις σκηνες, το ''διαλειμα'' τερμα, τα κεφαλια μεσα, ΗΡΘΑΝ ΟΙ ''ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ'' ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΜΕ ΤΑ ΚΑΝΟΝΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΩΦΕΛΗΘΟΥΝ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ.
    Ανεστη φιλε μου δεν τα ''λεω'' απο μονο μου, κατι Αμερικανοι τα λενε που εχουν στολους αεροπλανοφορων και υπερασπιζονται την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ''ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ'' ΤΟΥΣ, ΤΗΝ ''ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ'' ΤΩΝ ΟΠΛΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ, την...............................................................................Pax Americana!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Απο σημερινό άρθρο:
    "Ο αναπληρωτής καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης (και χρόνια ταγμένος στην Αριστερά) Νικόλας Σεβαστάκης απορεί: «Εδώ και εβδομάδες προσδοκούσα κάτι περισσότερο από ενδιαφέρουσες θεωρητικές αναλύσεις των αραβικών εξεγέρσεων. Περίμενα μια κινητοποίηση εναντίον της σφαγής στη Λιβύη, μια κινηματική παρουσία έξω από την πρεσβεία της Τζαμαχιρίας, του Μπαχρέιν, της Υεμένης. Θα ήθελα το αριστερό πάθος για την αφύπνιση των λαών της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής με την ίδια ένταση που έχει η ευαισθητοποίησή μας για τις στρατοκρατικές πρακτικές του Ισραήλ. Θα ήθελα να τονιστεί καθαρότερα η ηθική-πολιτική συμπαράταξη με μια λαϊκή δημοκρατική δυναμική που ακόμα και αν δεν ανταποκρίνεται στις προσφιλείς στον χώρο ταξικές και ιδεολογικές αφηγήσεις για την επιθυμητή εξέγερση, αποδεικνύει ότι η Ιστορία διαθέτει ακόμα πολλές δυσάρεστες εκπλήξεις για τους ολιγαρχικούς της» («Η επικείμενη επέμβαση στη Λιβύη και η Αριστερά», RedNotebook 18.3.2011).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανεστη καλησπερα, μου ''βαζεις'' τωρα ν'''απαντησω'' στα ερωτηματα του καθηγητη του παντειου, επειδη ειναι.........................................................................χρονια ταγμενος στην αριστερα, συριζα το λενε, οχι αοριστα αριστερα.
    Αλλη η οπτικη των κομμουνιστων και αλλη των ευρωπαιστων, αλλους ''συμμαχους'' εχουν οι διανοουμενοι σαν τον καθηγητη του παντειου και ενα συμμαχο το Κ.Κ.Ε, τον κοσμο της εργασιας, της μαθησης, τους απομαχους, αλλιως ''βλεπει'' ο καθηγητης και οι λοιποι του συριζα τον αγωνα----αυτοι ''βλεπουν'' οτι υπαρχει και καλο κεφαλαιο, ωραια ''πραγματα''-----εμεις βλεπουμε μια λυση την ανατροπη της υπαρχουσας πολιτικης, προς οφελος των συμμαχων μας, δηλαδη εμας του απλου κοσμου, οποτε, αν θελει ακομα απαντησεις ο καθηγητης του παντειου, ας δει την ομιλια της Παπαρηγα αποψε στην βουλη, ειναι 5πενταλεπτη τοποθετηση για τους βομβαρδισμους των ''συμμαχων'' στους Λυβιους.
    Επισης θα παρει και ολοκαθαρη απαντηση στην ''απορια'' του, για το ''βλεμμα'' που εχει το Κ.Κ.Ε, απεναντι σε προεδρους ''σοσιαλιστες'', τυπου, Μπεν Αλι και Χοσνι Μουμπαραγκ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Aνεστη σου ''βρηκα'' και τουτο απο το ιστολογιο ΤΡΙΚΛΟΠΟΔΙΑ, το πηρε απο το ιστολογιο SIBILLA.....................

    Πριν λιγη ωρα(16.55) ισραηλινα τανκς εισεβαλαν στο εδαφος της Γαζας(ανατολικα της πολης)και βομβαρδισαν κατοικια.
    Πεντε νεκροι,δεκα τραυματιες και δυο παιδακια δολοφονηθηκαν ενω επαιζαν μπαλα.
    Οι νεκροι:
    Muhammad Jihad Al-Hilu 11 ετων
    Υasser Ahed Al-Hilu 16 ετων
    Muhammad Saber Harara 20 ετων
    Υasser Hamer Al-Hilu 50 ετων
    Το πτωμα του 5ου νεκρου δεν εχει ακομη αναγνωριστει.

    Ποιος ΟΗΕ?
    Ποιο διεθνες δικαιο?
    Ποια Σοσιαλιστικη διεθνης?
    Ποιοι πολιτισμενοι πολιτικοι της Δυσης?
    Ποια ανθρωπινα δικαιωματα?

    Μπροστα στο ισραηλινο καθεστως ΟΛΟΙ δουλικα σκυβουν μεση και κεφαλια.

    Απο το:www.sibilla-gr-sibilla.blogspot.com


    Mια και η συζητηση ανοιξε για τα ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΕΔΩ ΤΙ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΠΟΙΟΥΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΟΥΜΕ, ''ΣΥΜΜΑΧΟΙ'' Η ΟΧΙ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. 1. Δεν μπορώ να σου περιγράψω το πόσο γελάω που βγάζετε "αζιμούθιο" για το που στέκεται κομματικά ο καθένας ακόμα και όταν δεν υπάρχει μέσα στο κείμενό του το ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ για "κεφάλαιο" και άλλα που λες. Πως κατάλαβες πως είναι "ευρωπαιστής" κι όχι δικός σας; Μα είναι απλό: Ένας άνθρωπος που υποστηρίζει κάτι διαφορετικό απο την πούρα κομματική γραμμή, είναι προφανώς εχθρός! Αυτό όμως δε σας τιμάει όλους εσάς Δημήτρη μου. Σας κάνει πρόβατα.
    Γιατί αν δεν είστε πες μου μία (1) περίπτωση που διαφώνησες με το κόμμα.

    2. Να καταδικάσω μαζί σου τους φόνους του Ισραήλ αλλά επίσης να ψάξουμε μαζί το πως ξεκίνησε κι αυτός ο νέος κύκλος βίας. Πριν τα παιδιά των Παλαιστινίων σκοτώθηκαν κι άλλα παιδιά των Ισραηλινών απο ρουκέτες που άρχισε και πάλι να ρίχνει η Χαμάς. Πρόσεξε ΔΕΝ είμαι με το Ισραήλ. Ούτε για αστείο μη κάνεις τέτοια σκέψη. Απλά λέω πως για να φτάσεις στην αλήθεια χρειάζεσαι την πλήρη εικόνα. Και η πλήρης εικόνα δεν είναι ποτέ διαθέσιμη σε όποιον έχει απο πριν βγάλει ετυμηγορία.

    Την αγάπη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανεστη μπροστοκριαρο, μολις σημερα ''ανακαλυψα'' την επιθεση ''φιλιας'', που κανεις σ'εμενα και στους Παλαιστινιους.
    Εδω λοιπον, αλλα και στις επισκεψεις μου στο ιστολογιο σου, ειδες τι ''ειμαι'', ενω εσυ, δεν λες με ποιους πας και ποιους αφηνεις, αν και απο τα κειμενα σου και τις φιλιες επισκεψεις στην σελιδα σου..........................χωριο που φαινεται κολαουζο δεν θελει.

    Βαζεις στην ''παλαντζα'' την επεκτατικη πολιτικη του Ισραηλ με την αμυντικη σταση των Παλαιστινιων και την προσπαθεια τους να μεινουν στην γη τους.
    Μη ζητας να ''ξαναγραψεις'' την ιστορια της περιοχης, μη ζητας το θυμα και ο θυτης να μπουνε στην ιδια ''οπτικη'' και δεν γινεται να συγκριθουν οι απωλειες ζωων, δυστυχως οι ζυγαρια του θανατου γερνει απελπιστικα εις βαρος των αμυνομενων Παλαιστινιων και στο μονο που θα συμφωνησω ειναι οτι καθε θανατος αμαχου ειναι πολυ πιο οδυνηρος απο τον θανατο του καθε μαχητη.
    Ανεστη ολα τουτα συντροφικα, χαρηκα πολυ που σε καναμε παντως να γελασεις, γιατι σου ''δειξαμε'' οτι ειμαστε μια.................................................................................................................................................................ΩΡΑΙΑ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή