Κυριακή 22 Απριλίου 2012


ΑΓΑΝΤΑ... «Μπλόκο» στην επερχόμενη αντιλαϊκή θύελλα Πέτρα στην πέτρα δεν πρόκειται να μείνει στις δημόσιες υπηρεσίες, πρώτα απ' όλα αυτές που αφορούν την Παιδεία, την Υγεία, την Κοινωνική Πρόνοια, την Κοινωνική Ασφάλιση, με τα μέτρα που θα ληφθούν τον Ιούνη ύψους 11,5 δισ. ευρώ. Είναι τόσο βάρβαρα τα μέτρα που έχουν προσυμφωνηθεί μεταξύ των κομμάτων της μαύρης συγκυβέρνησης και της τρόικας, ώστε οι εκπρόσωποί τους αποφεύγουν οποιαδήποτε αναφορά προεκλογικά, στην προσπάθειά τους να υφαρπάξουν την ψήφο των λαϊκών στρωμάτων. Μόνο αθεράπευτα αφελείς θα πίστευαν τη σαθρή δικαιολογία τους ότι τάχα δεν γνωρίζουν ποια είναι συγκεκριμένα τα μέτρα και πως τάχα περιμένουν τη μελέτη του ΚΕΠΕ. Γνωρίζουν μέχρι λεπτομέρειας τα πάντα και σε κάθε περίπτωση γνωρίζουν ότι θα υπάρξει εκ βάθρων ξεθεμέλιωμα του λεγόμενου κοινωνικού κράτους. Μια μικρή πρόγευση έδωσε ο υπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης, δηλώνοντας με νόημα (στον «Real fm») ότι «θα πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε πάρα πολλά πράγματα. Υπάρχουν ενδεχομένως υπηρεσίες οι οποίες δεν πρέπει να συνεχίσουν να υπάρχουν, υπάρχουν δομές οι οποίες ενδεχομένως δεν θα 'πρεπε να συνεχίσουν να υπάρχουν». Ο ίδιος ανέφερε συγκεκριμένα τον τομέα της Υγείας, τις δαπάνες για τα φάρμακα, τις υπηρεσίες Υγείας, προϊδεάζοντας για το πού θα βρίσκεται το επίκεντρο της νέας αντιλαϊκής θύελλας. «Θέλετε να μιλήσουμε καθαρά για το θέμα των ασφαλιστικών ταμείων; Είχαμε ένα από τα πιο γενναιόδωρα συνταξιοδοτικά συστήματα σε όλο τον κόσμο», ισχυρίστηκε ανερυθρίαστα, προαναγγέλλοντας τη νέα άγρια σφαγή στις συντάξεις. Την ίδια στιγμή, βέβαια, οι ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ εμπαίζουν απροκάλυπτα το λαό, υποστηρίζοντας ότι δε θα χρειαστεί να γίνουν μειώσεις σε συντάξεις και μισθούς... υσ Ο λαός πρέπει συντρίψει με την ψήφο και τους αγώνες του τα κόμματα της πλουτοκρατίας και να αναδείξει πανίσχυρο το ΚΚΕ, γιατί αλλιώς θα κάνουν τη ζωή του κόλαση.

3 σχόλια:

  1. Στο θεμα της περιθαλψης...
    Τα φαρμακα και τις εξετασεις...
    Ειναι απο χρονια πολλα...Καποιες Ασφαληστρικες..Που ξερογλυφονται υαινες...!!
    Υαινες σου λεω...!!
    Και τ αφεντικακια..Θα "προσφερουν" εναλλακτικες ιδιωτικες ασφαλισεις...!!
    Με ψιχουλα...!!
    Που αχρειαστες να ειναι...!!
    Γιατι δεν θα πληρωνουνε ποτες...!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαστορα καλημερα, ηδη ο κουμπαρος του λομβερδου, ο σπανος, εχει αναλαβει να κανει τις εργαστηριακες αναλυσεις---αιμα, ουρα---σιγα-σιγα περνουν την περιθαλψη, θυμισου το πρωτο βημα, με τις αξονικες, μαγνητικες τομογραφιες, το 90% σε ιδιωτες.

    Ετοιμαζουν ''νομοσχεδιο'', το ''αφεντικουλη'' θα δινει στο χερι τα ασφαλιστρα και θα πρεπει να τρεχει ο εργαζομενος στον ασφαλιστικο του φορεα να καταθετει τα ευρω και να φροντιζει να του ''κολλουν'' τα μεροκαμματα, αλλα αντε να πεις στο ''αφεντικουλη'', αργησες να μου πληρωσεις τ'ασφαλιστρα και μου βαζουν τοκους υπερημεριας, οποτε εχει θα δινει, κατι εναντι, ανασφαλιστοι θα μενουν και οσοι θα εχουν ενα κομματι ψωμι για μεροκαμματο.

    Και συντοχρονως θα ανοιξουν την πορτα στις ιδιωτικες ασφαλ[η]στρικες.

    Ερχονται θυελλες, ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ Ο ΚΟΣΜΟΣ, ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οπότε η ευχή "καλή υγεία να έχουμε"
    έχει μεγάλη σημασία όσο ποτέ!
    Εύχομαι καλή εβδομάδα με...ΥΓΕΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή