Κυριακή 1 Απριλίου 2012




































ΑΓΑΝΤΑ...

ΑΣΤΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποκαλυπτική ιστορική αναδρομή

Οι κραυγές το τελευταίο διάστημα του προέδρου της ΝΔ Αντ. Σαμαρά, του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρη, του υπουργού ΠΡΟ.ΠΟ. Μιχ. Χρυσοχοΐδη και άλλων, οι απειλές που εκτοξεύουν για φυλάκιση κι απέλαση όσων «παρανόμων» μεταναστών βρίσκουν πρόσκαιρο αποκούμπι στη χώρα μας, ούτε συγκυριακές είναι, ούτε αποσπασματικές.

Είναι απόλυτα σύμφωνες με τα συμφέροντα της τάξης τους, ταξικά συμφέροντα εκφράζουν, δεκαετίες τώρα το μεθοδεύουν, ο ψευτοανθρωπισμός τους απέναντι στους απόκληρους του συστήματος, τους πρόσφυγες του ιμπεριαλισμού, να εξαντλείται στην υποδοχή μόνον όσων χρειάζονται τα μονοπώλια για να διευρύνουν την κερδοφορία του, με απόλυτα ελεγχόμενη εισαγωγή πάμφθηνου εργατικού δυναμικού, δίχως δικαιώματα.

Την απάνθρωπη αυτή μεταχείριση δεν την επιφυλάσσουν μόνο στους εργάτες του Μπαγκλαντές ή της Παλαιστίνης, αλλά και για «ομογενείς» τους, εργάτες ελληνικής καταγωγής κατοίκους άλλων χωρών, στην είσοδο των οποίων έβαλαν ποικίλους φραγμούς.

Ο Γ. Καρατζαφέρης με τα καλέσματα τελευταία (να τους στείλουν σε στρατόπεδα ή ξερονήσια να δουλέψουν εκεί σκληρά «για την Ελλάδα» για να κερδίσουν ένα πιάτο φαΐ) μιλά πιο χοντροκομμένα από άλλους, μα ξεκάθαρα όσον αφορά τους στόχους τους.

Επιπλέον, έχει ιδιαίτερη σημασία να πούμε ότι μέσα στον αντιδραστικό - ρατσιστικό αγώνα δρόμου που επιδίδονται όλοι αυτοί πολύ συχνά ακούγεται το επιχείρημα ότι η χώρα «έχει γίνει ξέφραγο αμπέλι» λες και οι μετανάστες με ή χωρίς νόμιμα έγγραφα «ξεφύτρωσαν» στη χώρα ως δια μαγείας.

Οι αστικές κυβερνήσεις, η Ευρωπαϊκή Ενωση, οι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί είναι υπεύθυνοι για την κατάσταση.

Μερικά ιστορικά παραδείγματα

Από ρεπορτάζ της εποχής

Τέλη Οκτώβρη 1990.

Εχει ήδη ξεκινήσει η συζήτηση αλλά και οι διμερείς επαφές με την αλβανική κυβέρνηση για το λεγόμενο «άνοιγμα των συνόρων».

Θυμίζουμε ότι εκείνη την περίοδο η ελληνική κυβέρνηση εκφράζοντας συμφέροντα Ελλήνων μεγαλοεπιχειρηματιών προωθούσε «δημιουργία υδροηλεκτρικού εργοστασίου από την Ελλάδα στον Αώο ποταμό για κοινή χρήση των δύο χωρών» και «κατασκευή από Ελληνες επιχειρηματίες του δρόμου της Εγνατίας οδού που φτάνει στο Δυρράχιο».

Ακόμα, «ανακοινώθηκε ότι η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος έστειλε αντιπροσωπείες στα Τίρανα και το Αργυρόκαστρο», επίσης «Από την πλευρά της ελληνικής αντιπροσωπείας ζητήθηκε νομικό πλαίσιο για την εγγύηση των ελληνικών επενδύσεων στην Αλβανία» (ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ 14/1/91).

Υπήρχε δηλαδή ανάγκη για φτηνά εργατικά χέρια.

Ο Αντ. Σαμαράς ως υπουργός τότε Εξωτερικών περιοδεύει στην Αλβανία σε Αργυρόκαστρο και μειονοτικά χωριά.

Ηδη, έχει εκφραστεί η επιθυμία των κατοίκων να ανοίξουν τα σύνορα με την Ελλάδα.

«(...) δώστε μας βίζα, ανοίξτε τα σύνορα (...)» γράφει ο «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ» 27/10/90.

Λίγους μήνες αργότερα, Γενάρη 1991, ο τότε πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, επικεφαλής πολυμελούς αντιπροσωπείας (ανάμεσά τους Αντ. Σαμαράς και Ντ. Μπακογιάννη, πρόεδρος σήμερα της ΔΗΣΥ) επισκέπτεται τα Τίρανα για συνομιλίες με την αλβανική κυβέρνηση.

Γράφει ο «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ» στις 15/1/1991: «Αυτό που (...) παρουσίασε χθες στη Δερβιτσάνη ο Κ. Μητσοτάκης ως "άνοιγμα των συνόρων" είναι στην πραγματικότητα η δήλωση Σαμαρά το βράδυ της Κυριακής, (...) Δηλαδή ότι: "Η ελληνική πρεσβεία στα Τίρανα θα αυξήσει τη ροή των θεωρήσεων (εκδόσεις βίζας) διάρκειας μέχρι ενός έτους για τους Αλβανούς υπηκόους"».

Ο «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ» 14/1/91 λέει: «Αποφασίστηκε να δίνονται με αυξανόμενο ρυθμό βίζες βορειοηπειρωτών προς την Ελλάδα για εποχιακές δουλειές».

Κάπως έτσι έχει πέσει το σύνθημα για μαζικές εισροές με στόχο βέβαια να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες του κεφαλαίου για φτηνά εργατικά χέρια.

Και άσχετα αν όντως το σχέδιο έλεγε για ένα χρόνο παραμονή στην Ελλάδα, η ουσία είναι ότι για τους Αλβανούς υπηκόους, το άκουσμα και μόνο του στοιχείου «αυξανόμενος αριθμός βίζας» έδινε από μόνο του κίνητρο για μετανάστευση.

Προφανώς μπροστά τα αδιέξοδα που δημιουργεί η ίδια η πολιτική τους, αφού πρώτα έστειλαν σήμα «ελάτε», μετά έψαξαν τρόπο να χαλιναγωγήσουν τις μαζικές εισροές λόγω προβλημάτων που δημιουργήθηκαν.

Ετσι, 6 μήνες μετά, Ιούνη 1991 ο τότε ΥΠΕΞ Αντ. Σαμαράς (συναντώντας τον Αλβανό ΥΠΕΞ) δήλωνε: «Οικονομικοί φυγάδες δεν γίνονται πλέον δεκτοί από την Ελλάδα και σήμερα συμφωνήσαμε στην ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων» («ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» 27/6/91, σελ. 3).

'Η στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ» (27/6/91, ΣΕΛ. 9): «Επίσης συμφωνήθηκε ο χαρακτηρισμός των προσφύγων ως "οικονομικών" και όχι "πολιτικών", γεγονός που διευκολύνει την ελληνική κυβέρνηση στους χειρισμούς της απέναντί τους σε σχέση με τα προβλήματα, κυρίως, που ορισμένες φορές δημιουργούνται κατά την παραμονή τους στην Ελλάδα».

Τα μονοπώλια ανοιγοκλείνουν τη στρόφιγγα

Η ουσία είναι ότι η πολιτική τους δεν ξεχωρίζει Ελληνες από ξένους εργάτες.

Εχει ταξική ρίζα κι ανάλογα με τα συμφέροντα των μονοπωλίων ανοιγοκλείνει τις πόρτες εισόδου στην Ελλάδα, ρυθμίζει πόσοι θα έρθουν και για πόσο, πάντα με λειψά δικαιώματα, ώστε με μεροκάματα πείνας να λιώνουν στη δουλειά δίχως μιλιά, καταπώς βολεύει τα αφεντικά.

Το ΚΚΕ στην Εκθεση που κατέθεσε Οκτώβρη 2011 στην Επιτροπή της Βουλής για τη μετανάστευση, σημείωνε χαρακτηριστικά: «(...) Η μετανάστευση στη σύγχρονη ιμπεριαλιστική φάση του καπιταλισμού σχετίζεται με την ένταση της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, την αύξηση της καπιταλιστικής κερδοφορίας μέσω της συμπίεσης της τιμής της εργατικής δύναμης, τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς για την αναδιανομή των αγορών και των σφαιρών επιρροής.
Η εισαγωγή, διευκόλυνση ή ανοχή εισόδου ξένου εργατικού δυναμικού από λιγότερο αναπτυγμένες καπιταλιστικές χώρες αυξομειώνεται ανάλογα με το επίπεδο καπιταλιστικής ανάπτυξης ή ύφεσης, με το επίπεδο έντασης των ενδοκαπιταλιστικών ανταγωνισμών.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ανοιγοκλείνει η στρόφιγγα, γεγονός που δεν οφείλεται σε κατακτήσεις ή υποχωρήσεις στο επίπεδο σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά, αντίστροφα, τα λεγόμενα "ανθρώπινα δικαιώματα" στον καπιταλισμό προσαρμόζονται στις ανάγκες της καπιταλιστικής αγοράς σε συνθήκες κυριαρχίας του μονοπωλιακού κεφαλαίου. Είναι χαρακτηριστικό ότι όλοι οι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί (ΝΑΤΟ, ΕΕ, Παγκόσμια Τράπεζα κ.ά.) αφιερώνουν πολυσέλιδα κεφάλαια στο θέμα μετανάστευση, με κατεύθυνση την πλήρη ευθυγράμμιση των μεταναστευτικών ροών με τις συγκεκριμένες ανάγκες της αγοράς εργασίας κατά χώρα και χρονική περίοδο (...).
Επομένως, στη βάση της όξυνσης του μεταναστευτικού ζητήματος βρίσκεται η όξυνση της αντίθεσης μεταξύ κεφαλαίου και εργασίας».

Μετά τους βορειοηπειρώτες, οι πόντιοι

Χαρακτηριστικά είναι και όσα επεφύλαξαν οι ελληνικές αστικές κυβερνήσεις στους παλιννοστούντες πόντιους, όσους έψαξαν εδώ αποκούμπι μετά τις ανατροπές στην ΕΣΣΔ.

Χρόνια ολόκληρα, ο «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ» με ρεπορτάζ αναδείκνυε τα προβλήματά τους, την εκμετάλλευση τους από την εργοδοσία, τα ψέματα των Ελλήνων κυβερνώντων που επίτηδες τους άφηναν σε καθεστώς παρανομίας ή μισονομιμότητας.

Ενδεικτικά:
9 ΜΑΡΤΗ 1999: «Τους είπαν ελάτε στην πατρίδα.
Τους έταξαν δουλιά, τώρα τους μιλάνε για επιμόρφωση. Τους έταξαν σπίτι, τώρα τους μιλάνε για προγράμματα αυτοστέγασης.
Υποσχέθηκαν μόρφωση για τα παιδιά τους, τους έταξαν...
Σήμερα 10 χρόνια με τά την επιστροφή τους στη "μητέρα Ελλάδα", παραμένουν ξένοι, χωρίς δικαιώματα.
Οι νεοπρόσφυγες από τις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ, χρόνια τώρα είναι έρμαια των πολιτικών σκοπιμοτήτων και των βρόμικων ψηφοθηρικών παιχνιδιών, όπως άλλωστε και η πλειοψηφία του ελληνικού λαού (...)
Τις κάλπικες υποσχέσεις, τη ρατσιστική συμπεριφορά, τον εμπαιγμό που υφίστανται κατάγγειλαν για άλλη μια φορά κατά τη διάρκεια ημερίδας που πραγματοποιήθηκε (...) με πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων».

13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1994: «Σε τρομακτικά ποσοστά φτάνει η ανεργία και η υποαπασχόληση ανάμεσα στους χιλιάδες πρόσφυγες από τη Γεωργία που βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη.
Κι όσοι δουλεύουν δεν καταφέρνουν να πάρουν μεροκάματο πάνω από 3.000 ή το πολύ 4.000 δρχ. αν το πάρουν κι αυτό.
Γιατί καθημερινά στον Πανελλήνιο Σύλλογο Παλιννοστούντων Ποντίων από την ΕΣΣΔ φτάνουν πληροφορίες που αναφέρουν πως οι εργοδότες σε πολλές περιπτώσεις δεν καταβάλλουν ούτε και τα ελάχιστα από αυτά που υποσχέθηκαν στους εργαζομένους.

Σε όσους ζητάνε το δίκιο τους απαντάνε: "Δεν μπορείτε να κάνετε τίποτε.
Είστε παράνομα στην Ελλάδα και η αστυνομία πρώτα εσάς θα πιάσει"».

15 ΦΛΕΒΑΡΗ 2000: «(...) το στεγαστικό βασανίζει 100.000 και πλέον παλιννοστούντες. Οσοι θέλουν να γλιτώσουν από τα ακριβά ενοίκια που τους ζητάνε να πληρώσουν στις υποβαθμισμένες περιοχές της Θεσσαλονίκης, κτίζουν σε φτηνά οικόπεδα εκτός πόλεως, όπως στην Ευκαρπία.
Για τα αυθαίρετα αυτά κτίσματα όμως που η ανάγκη τους οδήγησε να χτίσουν, τους ζητά τώρα η Πολιτεία να πληρώσουν 5 και 10 εκατομ. δραχμές.
Αδυνατούν φυσικά να καταβάλουν αυτά τα υπέρογκα πρόστιμα και βρίσκονται σε τραγική κατάσταση, καθώς φοβούνται ότι από στιγμή σε στιγμή θα τους γκρεμίσουν τα σπίτια που έφτιαξαν με χίλιες θυσίες, δανειζόμενοι μάλιστα οι περισσότεροι από τις τράπεζες, όπως κατήγγειλαν οι ίδιοι.
Αλλο σοβαρό πρόβλημα είναι αυτό της συνταξιοδότησης.
Υπολογίζεται ότι πάνω από 10.000 άτομα, που ήρθαν σε μεγάλη ηλικία στην Ελλάδα, δεν μπορούν να συνταξιοδοτηθούν και αντιμετωπίζουν το φάσμα της πείνας».

19 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2000: «Στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι άνεργοι, ζουν σε σπίτια κλουβιά και σε τρώγλες ενώ καλλιτέχνες, ειδικοί επιστήμονες, με εξειδικευμένες γνώσεις εργάζονται σε οικοδομές ή βιοτεχνίες.
Αυτό είναι το προφίλ των ομογενών που ήρθαν στη χώρα μας από τη Ρωσία, όπως προκύπτει από πανελλαδική έρευνα της Γενικής Γραμματείας Παλιννοστούντων Ομογενών του υπουργείου Μακεδονίας Θράκης (...)
Σύμφωνα με την έρευνα, το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ομογενείς στη χώρα μας είναι η ανεργία.
Συγκεκριμένα,το 58% θεωρεί την ανεργία το κύριο πρόβλημα, ένα 25% την έλλειψη ιδιόκτητης κατοικίας και ένα 10% τη μη απόκτηση ελληνικής υπηκοότητας. (...)
Οι περισσότεροι δεν απασχολούνται στον τομέα που σπούδασαν ή εργάστηκαν στη χώρα προέλευσής τους.
Οπως προκύπτει από την έρευνα, επιστήμονες, καλλιτέχνες και άλλοι εργαζόμενοι με εξειδικευμένες γνώσεις δουλεύουν σε οικοδομές και καθαρίζουν πολυκατοικίες».


Αγριο κυνήγι σε βάρος των μεταναστών

Μεγάλες αστυνομικές επιχειρήσεις σε βάρος μεταναστών και προσφύγων που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας υλοποιεί τις τελευταίες μέρες η ΕΛ.ΑΣ. κατ' εντολή της συγκυβέρνησης.

Τα προβλήματα στο κέντρο της πόλης είναι πράγματι υπαρκτά και ιδιαίτερα οξυμένα.

Στην Αθήνα, χρόνια τώρα, δρουν όλα αυτά τα κυκλώματα και η έξαρση αυτής της δράσης είναι μία ακόμα ένδειξη για τη σαπίλα του καπιταλιστικού συστήματος.

Η διακίνηση ναρκωτικών, η πορνεία, η εκμετάλλευση των μεταναστών από δουλεμπορικά κυκλώματα είναι μια τεράστια οικονομική επιχείρηση, στο πλαίσιο της καπιταλιστικής οικονομίας.

Και πάντα πίσω από το οργανωμένο έγκλημα βρίσκονται μεγάλες επιχειρήσεις.

Τι λύσεις θέλει να δώσει η συγκυβέρνηση σε όλα αυτά;

Χρησιμοποιεί σαν άλλοθι αυτά τα προβλήματα που είναι αποτέλεσμα συγκεκριμένων πολιτικών επιλογών και ανακοινώνει: Στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών, ένταση της καταστολής, αυστηρότερες, ακόμα περισσότερες επιχειρήσεις - «σκούπα», συλλήψεις, απελάσεις και άλλα παρόμοια...

Μέτρα που όχι μόνο δεν αντιμετωπίζουν την εγκληματικότητα, αλλά αντίθετα στρέφονται κατά των ανθρώπων του μόχθου.

Η συγκυβέρνηση, με τη σύμφωνη γνώμη κομμάτων και περιφερειαρχών του κεφαλαίου, σχεδιάζει 30 στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών σε 10 περιφέρειες της χώρας.

Χρόνια τώρα τα δρομολογούν.

Λειτουργούν ήδη σε μια σειρά κράτη της ΕΕ και αλλού.

Τα έστησαν οι ίδιοι που ευθύνονται για τη μαζική μετανάστευση και προσφυγιά, που ματοκύλισαν λαούς, τους οδήγησαν στη λιμοκτονία και τον ξεριζωμό.

Οι ίδιοι που εξαθλιώνουν και ξαναστέλνουν στην ξενιτιά τμήματα του ελληνικού λαού.

Που θέλουν τους μετανάστες πάμφθηνο, δίχως δικαιώματα εργατικό δυναμικό για να αυξάνουν τα παρασιτικά κέρδη του κεφαλαίου.

Ειδικά στην Ελλάδα συγκυβέρνηση και συνοδοιπόροι της σκοπεύουν να φυλακίσουν μαζικά ανθρώπους (ακόμη και πρόσφυγες που ζήτησαν άσυλο), υπό απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης, ενώ οι περισσότεροι θέλουν να πάνε αλλού στην ΕΕ μα εγκλωβίζονται εδώ ελέω Σένγκεν και «Δουβλίνου ΙΙ». Ακολούθως να τους διώξουν.

Τα στρατόπεδα (συνολικά τα κατασταλτικά μέτρα σε βάρος μεταναστών και προσφύγων - FRONTEX, ευρωπαϊκό σύστημα επιτήρησης συνόρων, φράκτης στον Εβρο, επιχειρήσεις «σκούπα» κ.ά.) είναι πτυχές της γενικότερης ανελέητης επίθεσης στα δικαιώματα συνολικά ντόπιων και ξένων εργαζομένων, κάθε άλλο παρά στοχεύουν στην ανακούφιση από τα προβλήματά τους.

Μαζική μετανάστευση και φαινόμενα εγκληματικότητας που σκόπιμα επιχειρούν οι μηχανισμοί του αστικού κράτους να τα συνδέσουν αποκλειστικά με τους μετανάστες, είναι σύμφυτα με την καπιταλιστική εκμετάλλευση και τον ιμπεριαλισμό, εντείνονται από τους ενδοκαπιταλιστικούς ανταγωνισμούς και την κρίση του συστήματος, δε λύνονται με μέτρα καταστολής, στρατόπεδα και φράκτες, από τους υποστηρικτές της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

Την ίδια στιγμή, διόλου τυχαία μα αλληλένδετα, παρουσιάζουν «προτάσεις» για περιορισμό έως απαγόρευση διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας.

Χαρακτηριστικά αύριο Δευτέρα ο - εκλεγμένος με στήριξη ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ/Οικολόγων - δήμαρχος Αθήνας παρουσιάζει τη δική του τέτοια πρόταση, ουσιαστικά μεταφέρει αιτήματα εμποροβιομηχάνων και μεγαλοξενοδόχων, με πρόσχημα το «πλήγμα» που δέχονται καταστηματάρχες από προβοκάτσιες, στημένα επεισόδια και «παρεμπόριο».

Μέγα θράσος να κάνουν «γαργάρα» τα άγρια μέτρα ΕΕ/συγκυβέρνησης σε βάρος των αυτοαπασχολούμενων, τα συνεχή χαράτσια, τη μείωση του λαϊκού εισοδήματος, τη φορολόγηση των επαγγελματιών, τα μεγαθήρια των πολυεθνικών που πνίγουν τα μικρομάγαζα σπέρνοντας χιλιάδες «λουκέτα».

Επιπρόσθετα, δίνουν κίνητρα σε ομίλους που αγόρασαν ή θέλουν να αγοράσουν, σχεδόν τζάμπα εκατοντάδες απαξιωμένα ακίνητα, ακολούθως να αναπτύξουν τουριστικές και άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες σε Κεραμεικό, Μεταξουργείο, άλλες περιοχές του κέντρου.

Η πρόταση του ΚΚΕ

Το ΚΚΕ έχοντας πάρει σαφή θέση εδώ και καιρό απέναντι στο ζήτημα, μέσα στην εβδομάδα και με αφορμή τη συζήτηση για τους μετανάστες, υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ξανά ότι:
«Η πρόθεση της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ/ΝΔ να δημιουργήσει στρατόπεδα συγκέντρωσης πρέπει να συναντήσει τη σθεναρή αντίσταση του λαού.
Αποτελεί πλευρά της γενικότερης ανελέητης επίθεσης στα δικαιώματα ντόπιων και ξένων εργαζομένων και δεν στοχεύει στην ανακούφιση από τα εκρηκτικά προβλήματά τους.
Οσοι προσκυνούν το θεό του καπιταλιστικού κέρδους, δεν θέλουν και δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν την εγκληματικότητα, την πορνεία, τα ναρκωτικά και το κλείσιμο των μικρομάγαζων.
Τις περιοχές που θα "καθαρίσουν" από τους μετανάστες θα τις παραδώσουν για εκμετάλλευση στο μεγάλο κεφάλαιο.
Θέλουν να απαλλαγούν από τις διαδηλώσεις και τις κινητοποιήσεις του λαϊκού κινήματος.
Οι επιχειρήσεις "σκούπα", οι μαζικές συλλήψεις και απελάσεις των μεταναστών θα συνοδευτούν με ένταση της τρομοκρατίας και καταστολής, χτύπημα των δικαιωμάτων ντόπιων όσο και ξένων εργαζομένων.
Η πρόταση εξουσίας του ΚΚΕ χτυπάει τις ίδιες τις αιτίες της μαζικής μετανάστευσης, της εγκληματικότητας, των κοινωνικών φαινομένων που δείχνουν τη σαπίλα του καπιταλισμού και εντείνονται με την κρίση και τα αδιέξοδά του.
Με την αποδέσμευση από την ΕΕ, το ΝΑΤΟ και τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, την κεντρικά σχεδιασμένη οικονομία προς όφελος του λαού, τον εργατικό - λαϊκό έλεγχο θα χτυπηθούν οι ρίζες του σύγχρονου δουλεμπόριου, της μαύρης εργασίας, της πορνείας και της καταπάτησης κάθε ανθρώπινου δικαιώματος για τους παραγωγούς του πλούτου.
Το Κόμμα καλεί τους εργαζόμενους, με τη δράση και την ψήφο τους, να τιμωρήσουν εκείνους που ευθύνονται για τη δημιουργία όλο και περισσότερων εκρηκτικών κοινωνικών προβλημάτων, που έχουν βυθίσει στην ανασφάλεια τη ζωή της εργατικής - λαϊκής οικογένειας.
Καλεί Ελληνες και ξένους, να παλέψουν ενωμένοι, διεκδικώντας άμεσα:
Να ματαιωθούν τα σχέδια της κυβέρνησης για δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης μεταναστών.
Να δημιουργηθούν ανθρώπινοι και αξιοπρεπείς ανοιχτοί και δημόσιοι προσωρινοί χώροι υποδοχής και φιλοξενίας μεταναστών - προσφύγων, όπου θα παρέχεται ιατροφαρμακευτική φροντίδα, δωρεάν σίτιση και στέγαση, διερμηνεία και νομική αρωγή.
Να υπάρξει ειδική μέριμνα από κρατικούς φορείς για ανήλικους πρόσφυγες και μετανάστες, μητέρες και παιδιά, θύματα κυκλωμάτων διακίνησης ανθρώπων.
Να δοθεί άσυλο ή προσωρινό ανθρωπιστικό καθεστώς στους πρόσφυγες και όσους προέρχονται από χώρες ιμπεριαλιστικής κατοχής ή εμφυλίων.
Να δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα για όσους θέλουν να πάνε σε άλλο κράτος - μέλος της ΕΕ. Ανυπακοή στη Συνθήκη Σένγκεν και τον Κανονισμό Δουβλίνο ΙΙ της ΕΕ.
Να σταματήσουν τα νέα μέτρα καταστολής μεταναστών στα σύνορα και η ανάθεση μέρους της φρούρησης των συνόρων στους μηχανισμούς της ΕΕ (FRONTEX, Ευρωπαϊκό Σύστημα Επιτήρησης των Συνόρων).
Να σταματήσει η συμμετοχή της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές αποστολές σε ξένες χώρες.
Να νομιμοποιηθούν οι μετανάστες που ζουν κι εργάζονται στην Ελλάδα και να έχουν πλήρη εργατικά, κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα».

Αλλα κουραγιο...




υσ Δεν έχει καμία σημασία αν το καθεστώς παρέλθει. Το κακό ανάμεσα στις σχέσεις μας ίσως είναι ανεπανόρθωτο. Πρέπει ν' αναχαιτίσουμε την παλίρροια της ηλιθιότητας στην οποία μας καταδίκασαν να πνιγούμε. Πρέπει επειγόντως ν' ανατρέξουμε στον καθημερινό τρόπο ζωής που μας μεγάλωσε, όχι όμως σα μηχανική επανάληψη. Πρέπει να σχηματιστούν σε κάθε γωνιά του κέντρου καταστάσεις που θα φέρουν τον έναν δίπλα στον άλλο. Ο μόνος τρόπος για ν' αποφύγουμε μια σύγκρουση με τους αδελφούς μας είναι το άνοιγμα της ψυχής στον άλλο, να τον νιώσουμε και να νιώσει πως δεν έχουμε να μοιράσουμε τίποτα άλλο παρά τη μιζέρια μας.

11 σχόλια:

  1. Εγω απο την πλευρα μου εχω να σχολιασω το εξης...!!
    Ειναι ολοι οι μεταναστες βρωμικοι;;;
    Ειναι ολοι κλεφτες λωποδυτες διαρρηκτες και ληστες...
    Ειναι ολοι παρανομοι και γεματοι ασθενειες, που σας/μας μπουκωνει η τηλεοραση;;
    ΑΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΡΑΤΣΑΣ Η ΒΡΩΜΑ ΚΑΙ Η ΛΗΣΤΕΙΑ...!!
    ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΡΩΣΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΛΕΨΙΕΣ...!!

    Τοτε...
    ΕΣΕΙ΅/εμεις οι ιδιοι κρυβουμε μεσα σ αυτη τη "ΡΑΤΣΑ"...
    Ολους τους βρωμιαρηδες, τους ληστες, τους διαρρηκτες που φοβωμαστε...!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλά...μίλησε ο Μάστορας...τα είπε όλα...για την υποκρισία μας...για την ανοησία μας...για την τάχα μου φιλανθρωπία μας...όταν μιλάνε δε κι άλλοι...οι του κράτους...οι των κομματων...καλά αυτούς ποιος θα τους μαζέψει ήθελα να ξερα...

    πέρασα να πω καλο μηνα Δημήτρη αλλα φουρκίστηκα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε παιδιά εγώ αυτή την σκούπα δεν την καταλαβαίνω, για την οποία μας μας έχουν μουρλάνει στα κανάλια!
      Συγγνώμη στα γαμοκάναλα ήθελα να πω Δημητράκη.
      Δηλαδή μαζεύουν 2.000.000 λέει λαθρομετανάστες και καθάρισε η πόλη και πού θα τους πάνε? Σε στρατόπεδα της Αττικής αλλά και της επαρχίας.
      Ε και?
      Θα πάψουν να υπάρχουν αυτά τα 2.000.000 άνθρωποι?
      Δηλαδή δεν θα μπορούν να βγούν απο το στρατόπεδο και να κάνουν ό,τι θέλουν?
      Τι θα τους φυλάνε? Εδώ γελάμε....

      Διαγραφή
  3. ΚΟΥΔΟΥΝΙΣΤΡΑ...!!
    Κουδουνιστρα ειναι ΚΑΡΥ η σκουπα που λες...!!
    Κουδουνιστρες, καθρεφτακια....Και κομπολογια μοιραζουν οι Αστοι...Στον κοσμο..Για να ξεχναει την πεινα του...!!
    Και να ριχνει την οργη του ακινδυνα στους μαυρους...!!
    Εγγλεζικο σχεδιο...
    Βουτηχτητε μεταξυ σας οι φτωχοι...
    Για να σας φαμε..Ευκολα κι απλα, εμεις οι πλουσιοι...!!
    Αλλα εγω εχω να πω ενα...!!
    ΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΝ ΣΤΑ ΣΙΔΕΡΑ....!!
    Θα σας περιμενουν στην ΚΑΘΕ σκοτεινη γωνια...
    Στην καθε διασταυρωση...
    Στην καθε ερημια κρυμμενα..Μεθαυριο...!!
    Οπλισμενα με τζαμια..Με φαλσετες..Με σφυρια και σκεπαρνια..Με πριονια,λοστους και σιδερα...Σκουριασμενα και ματωμενα...!!!
    Για να σας παρουν τη ζωη που τους κλεψατε...!!

    Και μη λετε,οτι ειστε αθωοι εσεις, και αλλοι τα κανανε...!!!
    Γιατι κι αυτα..Θα βλεπουν μεσα απο τα γυαλια της ΡΑΤΣΑΣ....Που τους δωσατε...!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μαστορα καλημερα, μα ετσι πρεπει το ''κρατος'' να κανει, ΑΠΟΔΙΟΠΟΜΠΑΙΟ ΤΡΑΓΟ και ο ευκολος σε τουτη την στιγμη ειναι ο μεταναστης, σε ''αλλη στιγμη'', ο ντοπιος ιθαγενης, θυμα επιλεγει το ''κρατος'', την στιγμη που το βολευει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ElenaG καλημερα και καλο μηνα.

    Μα εκτος απο τις ''μικρες'' προσωπικες μας στιγμες, οπου και να ''κοιταξεις'' φουρκιζεσαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. kariatida62 καλημερα, ειναι δυνατον να μπαινεις στην ''λογικη'' τους, πιασανε 1000 ανθρωπους απο επιλεγμενα μερη, αυτες οι ''σκουπες'' ειναι για να μην παρουμε εμεις την σκουπα και σκουπισουμε, ''κυβερνηση'' και μνημονια, ΣΤΑΧΤΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μαστορα οπως τα λες στο δευτερο σχολιο σου, τον Αλβανο, τον Πολωνο, τον Αφρικανο, αυτους θελουν να στοχοποιησει ο Ελληνες και οχι αυτους που εχουν ΚΛΕΨΕΙ ΤΟΝ ΜΟΧΘΟ ΕΚΚΑΤΟΜΥΡΙΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, να σκοτωθει ο λαος και αυτοι να γεμιζουν τις θυριδες στο εξωτερικο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Bρε παιδιά δεν μπαίνω στην λογική τους γιατί δεν υπάρχει λογική!
    Οι άνθρωποι είναι εκτός απο εγκληματίες, προδότες και γραφικοί!
    Τι άλλο να πω? Πώς αλλιώς να σας το εκφράσω?

    Στάκα ωρέ Δημητράκη και συ μια σταλιά, να ολοκληρώσουμε μια κουβέντα, κατ'ευθείαν πας στους Ολυμπιακούς αγώνες!
    Εχουμε και δουλειές...πότε να σε προλάβουμε πια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. kariatida62 πως να σταματησω, ψαχνω ποιοι ΕΦΑΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ, ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΚΑΙ ''ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ'', ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΖΗΤΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ, ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΤΟΥΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πολύ σημαντική η ιστορική αναδρομή... Λέει πολλά...

    Συγχαρητήρια για την ανάρτηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή