Τρίτη 10 Απριλίου 2012












ΑΓΑΝΤΑ...

Να γίνει απόλυτη η ήττα τους

Ο ένας διαπίστωσε «έλλειψη πατριωτικού φρονήματος» στην απεργία των ναυτεργατών, η άλλη, παπαγαλίζοντας την Διαμαντοπούλου «άκουσε» τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ να λένε ότι θα κάνουν απεργία και το καλοκαίρι, η κεντρική παρουσιάστρια είδε «ρεκόρ γκίνες με τις απεργίες στα πλοία και στα λεωφορεία».

Ο τέταρτος της παρέας είδε «έλλειψη κοινής λογικής» και εκτίμησε ότι το σύνολο της κοινωνίας είναι απέναντι στους απεργούς (στο δελτίο του Μέγκα).

Καλύτερος όλων o Βενιζέλος, που λίγο πριν είχε δει στην απεργία των ναυτεργατών «κίνδυνο για την πατρίδα ...μετεκλογικά»!

Τουλάχιστον αυτός έχει κάνει από καιρό καθαρό πως όταν μιλά για πατρίδα αναφέρεται στην τάξη που εκπροσωπεί, την αστική και ως εκ τούτου σωστά διαβλέπει τον κίνδυνο και μετεκλογικά να έχει σοβαρά εμπόδια η αστική τάξη και η όποια κυβέρνησή της να εφαρμόσουν την πολιτική τους.

Ψάχνοντας στα δικά τους στοιχεία να βρούμε ποιοι είναι απέναντι σε ποιους, βρήκαμε: Πριν καν ανακοινωθεί η απεργία οι εφοπλιστές αύξησαν 26% τις τιμές στα ναύλα.
Πριν ανακοινωθεί η απεργία οι εφοπλιστές επιμένουν να μην καταβάλουν εισφορές στο ΝΑΤ.
Πριν ανακοινωθεί η απεργία οι εφοπλιστές έχουν απλήρωτο τον κόσμο ακόμα και στα γραφεία τους.
Πριν ανακοινωθεί η απεργία βάζουν πλοίο στη γραμμή όποτε γουστάρουν.

Από τους ξενοδόχους ο μόνος που υπαινίχθηκε κάτι για την απεργία ήταν ο Γ. Ρούσος (ξενοδόχοι Κυκλάδων) που είπε: «έχουμε 60% μείωση που δεν οφείλεται βέβαια μόνο στην απεργία».

Οι άλλοι μιλάνε ευθέως για κλειστά ξενοδοχεία εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και των επιπτώσεών της στο εισόδημα των πελατών.

Χαρακτηριστικό το γεγονός ότι οι Βορειοελλαδίτες ψάχνουν για κόστος ταξιδιού μόνο μέχρι 250 ευρώ για όλες τις μέρες, όταν τόσα δεν φτάνουν ούτε για τα εισιτήρια των πλοίων.

Με δεδομένο ότι ο ισχυρισμός περί πλήγματος στον τουρισμό εξαιτίας της απεργίας πήγε αδιάβαστος, αφού άλλα λένε τα στοιχεία των ίδιων των ξενοδόχων, βγήκε το εφοπλιστικό συνάφι στον «Σκάι» να καταγγείλει τους απεργούς ναυτεργάτες για επιβολή «ομερτά», δηλαδή του νόμου της Μαφίας!

Ο ένας πρώην εφοπλιστής κι ο άλλος ένας δημοσιογράφος του «Σκάι» που εκτίμησε ότι τα σωματεία είναι σφραγίδες.

Σαν Μαφία και οι δύο...

Δεν τους πιάνεις πουθενά.

Κι όμως ο Τσίμας στο Μέγκα, ακόμα και την ώρα που η κυβέρνηση ήταν ξεβράκωτη από επιχειρήματα, εκτιμούσε ότι οι απεργοί παρουσιάζουν κάθε μέρα κι άλλο αίτημα για να μην υπάρξει συμφωνία.

Δεν ξέρει τίποτα αυτός που παρουσιάζεται και σαν «ερευνητής» για τις ανυπόγραφες Συλλογικές Συμβάσεις, δεν ξέρει τίποτα για το ΝΑΤ, δεν ξέρει τίποτα για τον Οίκο Ναύτη, δεν ξέρει τίποτα για το νομοσχέδιο που σπεύδει να περάσει από τη Βουλή η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, μια μέρα πριν αρχίσει η προεκλογική περίοδος.

Εκεί που δίνει ρέστα όλος αυτός ο εσμός που υπάρχει και λειτουργεί για να διασφαλίσει το αδιατάρακτο στα κέρδη των εφοπλιστών σήμερα, των βιομηχάνων χτες, των τραπεζιτών αύριο, είναι όταν μέσα από κύρια άρθρα, (Ημερησία), αξιώνει να εκφράσουν οι ναυτεργάτες «κοινωνική αλληλεγγύη» προς τους χειμαζόμενους ...εφοπλιστές!

Την ώρα που ζητούσαν από τους ναυτεργάτες να μην απεργούν, έκαναν γαργάρα μια από τις τελευταίες πράξεις αυτής της κυβέρνησης.

Χτες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έδωσαν στη δημοσιότητα διά του αρμόδιου υπουργείου Οικονομικών ένα επεξηγηματικό κείμενο για την απόφασή τους να κατάσχεται το σπίτι καθενός που δεν έχει πληρώσει χαράτσι 300 ευρώ στο Δημόσιο.

Ναι, για 300 ευρώ!

Αν αυτή η απόφαση δημοσιεύεται την ώρα που ανακοινώνονται εκλογές, τι θα κάνουν την επομένη των εκλογών;

Να, λοιπόν, γιατί «φταίει το ΚΚΕ» για τις απεργίες.

Γιατί, τώρα, πριν από τις εκλογές μπαίνει μπροστά στην οργάνωση του λαού, ώστε από τώρα να αντιμετωπίσει αυτή την πολιτική, την κοινή πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, την πολιτική που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο επικροτούν όλα τα άλλα κόμματα που πασχίζουν να μείνει άθιχτο το μεγάλο κεφάλαιο, όλοι εκείνοι που με την δική τους πολιτική πρόταση διασφαλίζουν ότι μπορεί να μην κατάσχονται τα σπίτια για 300 ευρώ, αλλά θα χάνονται έτσι κι αλλιώς αφού οι εργάτες δεν θα έχουν να πληρώσουν τις δόσεις στις τράπεζες - αυτή είναι η διαφορά τους.

Να γιατί έβγαλαν στο γυαλί ως και την κυρία εφοπλιστού, την Μπακογιάννη, να επαναλάβει τα περί «ασυλίας του ΚΚΕ», με τον ισχυρισμό ότι «το ΚΚΕ έχει ευθύνες για την καταστροφή της ελληνικής οικονομίας».

Πρόκειται για τον γνωστό ισχυρισμό που προσπαθεί να κρύψει το γεγονός ότι υπάρχει σε εξέλιξη βαθιά καπιταλιστική κρίση που καταστρέφει την καπιταλιστική οικονομία, την οποία οι καπιταλιστές επιδιώκουν να ξεπεράσουν καταστρέφοντας τους εργάτες για να σωθούν από την καταστροφή.

Ισχυρισμό που επιδιώκει να ενοχοποιήσει τους εργάτες γιατί παλεύουν να καλυτερέψουν τη ζωή τους.

Με γνήσιο ταξικό ένστικτο η κυρία εφοπλιστού σωστά αναγνωρίζει στο ΚΚΕ τον αντίπαλο που τα δίνει όλα για την οργάνωση των εργατών έτσι που να φτάσουν ως και να καταργήσουν τους εκμεταλλευτές τους.

Αυτό που αναγνωρίζει η αστική τάξη ως μοναδικό αντίπαλο, το ΚΚΕ, είναι και το καλύτερο διαπιστευτήριο του ΚΚΕ την ώρα που εξηγεί στην εργατική τάξη γιατί πρέπει να φτάσει ως την κάλπη μέσα από αγώνες και γιατί την επομένη των εκλογών είναι συμφέρον για το λαϊκό κίνημα να είναι όσο το δυνατόν ισχυρότερο το όπλο του, το ΚΚΕ!

Αλλα κουραγιο...






υσ 1 ''ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΝΟΥΘΕΣΙΕΣ'' ο Φώτης Κουβέλης δήλωσε πως οι απεργοί ναυτεργάτες “πρέπει να αναπροσαρμόσουν την αγωνιστική τους πρακτική και να επιτρέψουν να λειτουργήσει ομαλά η καθημερινότητα, ιδιαίτερα αυτές τις μέρες”.


ΥΣ 2 ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ: «Πολλά είναι τα ξενοδοχεία, ιδιαίτερα στα νησιά, που θα κρατήσουν κλειστές τις πόρτες τους λόγω έλλειψης ζήτησης (...) μουδιασμένες εκτιμήσεις και για την καλοκαιρινή σαιζόν (...) ο κ. Φουντουλάκης διευθυντής της Ενωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου (....) επιρρίπτει τις ευθύνες στην κακή πολιτική από πλευράς πολιτείας (...) ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Πάρου - Αντιπάρου Τάκης Αμπατζής (...) πρόβλημα θεωρεί τα ακριβά ακτοπλοϊκά εισιτήρια (...) Οπως αναφέρει ο πρόεδρος της Ενωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας Θράκης Βύρων Θεολόγης επτά στους δέκα ταξιδιώτες προτιμούν πλέον τις φθηνές λύσεις έως 200-250 ευρώ των οδικών διαδρομών (...) τα τουριστικά πρακτορεία έχουν χάσει τους επί πολλά χρόνια καλύτερους πελάτες τους, δηλαδή τους δημοσίους υπαλλήλους και τους υψηλο-συνταξιούχους» (το θέμα στη ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ).
ΚΑΙ Η ΑΠΟΡΙΑ ΤΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ: «Πού χάθηκε η κοινωνική αλληλεγγύη που χαρακτήριζε τους εργατικούς αγώνες;» (στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

2 σχόλια:

  1. Εγώ πάντως Δημητράκη θα φύγω την Παρασκευή...και τι έγινε δηλαδή? Ας πάμε και μία μέρα αργότερα..δεν χάθηκε ο κόσμος!

    Θα τα πούμε μετά το Πάσχα...για να δούμε μέχρι τότε θάχουν αποφασίσει πότε θα κάνουν εκλογές?
    Λίγο χλωμό το κόβω αλλά ας ελπίσουμε στο θαύμα της Αναστάσεως!
    Ελα να σου δώσω κι'απο τώρα το φιλί της αγάπης...και πρόσεχε καυμένε το αρνί.
    Με ρέγουλο έτσι? :)) Το νού σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. kariatida62 χαιρεται, τι εγινε, μια ημερα πισω, εμεις ''χανουμε'' μια ημερα διακοπων και οι ναυτεργατες αγωνιζονται για το αυριο της ζωης τους, σημερα οι ναυτεργατες, αυριο εμεις, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ.

    Να ειμαστε καλα μετα το πασχα, θα τα λεμε.

    Μαλλον σημερα θα ανακοινωσει εκλογες.

    Κατσικι στον φουρνο, λαμπριατη, ετσι το κανουν στο Κορθι.

    Ευχαριστω για τον ''ασπασμο'', πολυ ωραια να περασεις με τους αγαπημενους σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή