Κυριακή 8 Απριλίου 2012













ΑΓΑΝΤΑ...

ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΜΑΣ - ΟΓΕ

«Ανοιξαν» τα διόδια σε όλη τη χώρα

Σε μια δυναμική και συντονισμένη κινητοποίηση σε 19 σταθμούς διοδίων σε όλη τη χώρα, προχώρησαν το περασμένο Σάββατο δυνάμεις του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, του ΜΑΣ και της ΟΓΕ, δίνοντας δυναμική απάντηση στη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, που επιχειρεί να αντιμετωπίσει τη διαμαρτυρία και τη λαϊκή πάλη για την κατάργηση των διοδίων με ποινές φυλάκισης.

Για περισσότερο από 2 ώρες οι οδηγοί περνούσαν χωρίς να πληρώνουν το κόμιστρο των διοδίων που έχουν επιβάλει οι μεγαλοεργολάβοι με ευθύνη των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Το κεντρικό σύνθημα ήταν: «Να καταργηθούν όλα τα διόδια.
Οι εκβιασμοί και η τρομοκρατία δε θα περάσουν».

Η κινητοποίηση αυτή έγινε δεκτή με ενθουσιασμό και επιδοκιμασία από τους διερχόμενους οδηγούς που έπαιρναν τις ανακοινώσεις των διοργανωτών.

Στους σταθμούς διοδίων της Ελευσίνας, των Αφιδνών, της Θήβας και των Θερμοπυλών μεγάλη ήταν η ανταπόκριση των διερχόμενων οδηγών για την οικονομική ενίσχυση των εργαζομένων στην «Ελληνική Χαλυβουργία».

Στην Αττική, «άνοιξαν» τα διόδια στους σταθμούς Αφιδνών και Ελευσίνας.

Στην Πελοπόννησο, η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε σε έξι σταθμούς διοδίων σε Ασέα, Νεστάνη, Σπαθοβούνι, Κιάτο, Ρίο και Γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου.

Στη Στερεά Ελλάδα, οι σταθμοί διοδίων σε Θήβα, Τραγάνα και Θερμοπύλες «άνοιξαν» για τους διερχόμενους οδηγούς για δύο περίπου ώρες.

Στη Θεσσαλία, οι μπάρες «σηκώθηκαν» σε Μοσχοχώρι, Μακρυχώρι και Πυργετό.

Στην Μακεδονία, τα αυτοκίνητα περνούσαν «ελεύθερα» από τα διόδια του Πολύμυλου Κοζάνης, των Μαλγάρων Θεσσαλονίκης και του Ιασμου Κομοτηνής.

Στη ζεύξη Ακτίου - Πρέβεζας, οι συγκεντρωμένοι κράτησαν «ανοιχτή» τη σήραγγα για δύο ώρες ενώ ανάλογη κινητοποίηση έγινε και στα Τύρια Ηγουμενίτσας.

Αλλα κουραγιο...



υσ ολα ειναι δρομος

6 σχόλια:

  1. Καλημέρα Δημητράκη.
    Nαι τούτες οι ενέργειες είναι οι πιο δυναμικές και αποτελεσματικές!
    Και συγχαρητήρια στην οργάνωση του ΠΑΜΕ που εκεί βγαίνει μπροστά!
    Τι κρίμα που κάτι παρόμοιο δεν μπορεί να γίνει και με τα ναύλα των καραβιών για μας τους ταλαίπωρους "νησιώτες"
    Απο 1ης Απριλίου αυξήθηκαν 10% καθώς επίσης αυξήθηκαν και οι ώρες του ταξιδιού(για λόγους οικονομίας, ταξιδεύουν με ταχύτητα κουπιού)
    Σε λίγο όταν είναι να πάμε στα νησιά μας, θα αποχαιρετούμε συγγενείς και φίλους γιατί θα είναι λες και πάμε στην Αυστραλία με καράβι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάνω σ'αυτό που λέει η Κάρυ, Δημήτρη μου για να πάει στο ΝΗΣΙ μας μια τετραμελείς οικογένεια (με αυτοκίνητο γιατί παίζει και η μπουρζουαζία ολίγον τι!) θέλει τρακόσια ευρώ!

    Η προηγούμενη ανάρτηση σου που την "έχασα" με συγκλόνισε!
    Ο θείος Γεράσιμος την μισή ζωή του στα βράχια την είχε περάσει!!

    Φιλιά στο Κατινάκι μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η κίνηση αυτή απέδειξε,ότι δεν
    είναι και τόσο δύσκολο να
    αντισταθούμε στα όπια παράλογα
    μέτρα αρκεί να συμφωνούν όλοι.
    Συνήθως όμως, αντί για δράση
    κάθονται και διαφωνούν για πιο
    κόμμα φταίει για την κατάσταση,
    και πιο όχι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. kariatida62 kαλησπερα, ωρε κοπελια λογω των γενεθλιων σου, μεθυσες με σαμπανιες?

    Στην αναρτηση για τους ναυτεργατες, ενα απο τα αιτηματα, ειναι η μειωση των ναυλων μας, ωρε διαβαζε με ψυχη βαθεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιαγιά Αντιγόνη καλησπερα, οπως εγραψα και στην Καριατιδα, ειναι απο τα αιτηματα των ναυτεργατων, η μειωση των ναυλων και καραβια αξιοπλοα.

    Εμεις τα ακουγαμε απο τους μεγαλυτερους, ιστοριες ηρωικες, αλλα τοτε μεσα στο καμινι, ητανε μεγαλο κατορθωμα να υπερασπιζεις την ιδεολογια σου, ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ!

    Φιλια σου στελνει και το κατινακι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Frezia καλησπερα, αντιλαμβανομαι πως το γραφεις, αλλα δεν πρεπει ΠΟΤΕ να ξεχασουμε τους ΕΝΟΧΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΟΨΑΝ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή