Πέμπτη 12 Απριλίου 2012



ΑΓΑΝΤΑ...

Εκάς οι βέβηλοι

Πόσο θράσος και πόση έπαρση πρέπει να διαθέτει κανείς για να προσπαθήσει να κοντύνει στα μέτρα του τη θυσία κομμουνιστών αγωνιστών, δίνοντάς της περιεχόμενο που να βολεύει τις δικές του σημερινές σκοπιμότητες;

Τόνους.

Και η ηγεσία του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει ακόμα περισσότερο.

Την περασμένη Κυριακή το Τμήμα Πολιτισμού του ΣΥΝ διοργάνωσε εκδήλωση για τους εκτελεσθέντες, έτσι απλά, Ν. Μπελογιάννη, Δ. Μπάτση, Ν. Καλούμενο και Η. Αργυριάδη.

Ηταν ήδη γνωστό από τα πριν ότι θα επιχειρούνταν η «αποστέωση» της θυσίας τους, το να ξεκοπούν απ' όλα όσα πρέσβευαν, όσα πίστευαν, εκείνα για τα οποία έδωσαν τη ζωή τους, το Κόμμα τους και την επαναστατική ιδεολογία του επιστημονικού σοσιαλισμού.

Το επιβεβαίωσε η ομιλία στην εκδήλωση του Αλ. Τσίπρα.

Δεν αναφερόμαστε τόσο στο ότι η ιδιότητα του Ν. Μπελογιάννη ως στελέχους του ΚΚΕ δεν αναφέρεται πουθενά και μία μόνο φορά χαρακτηρίζεται «κομμουνιστής».

Αναφερόμαστε στην προσπάθεια οικειοποίησης της θυσίας τους και στην προσπάθεια να της δοθεί ένα περιεχόμενο που να ταιριάζει στις επιδιώξεις του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ σήμερα.

Ο Αλ. Τσίπρας μάς πληροφόρησε, λοιπόν, ότι πολλοί προσπάθησαν απ' τις «αρχές της δεκαετίας του 90' και μετά, να ξαναγράψουν Ιστορία, να πείσουν ότι οι ιδεολογίες τελείωσαν».

Κι ο οπορτουνισμός τι έκανε;

Χαιρέτιζε σαν «άνεμο ελευθερίας» τον «τυφώνα» των ανατροπών αποκηρύσσοντας το σοσιαλισμό που γνώρισε η ανθρωπότητα και κλίνοντας ευλαβικά το γόνυ στη «μονοκρατορία» του καπιταλισμού.

Ο Αλ. Τσίπρας είδε «ομοιότητες με τη σημερινή κατάσταση» και απεφάνθη ότι η «αριστερά μπόρεσε τα χρόνια εκείνα να αντισταθεί και να γράψει λαμπρές σελίδες Ιστορίας» γιατί - λέει - «είχε την ιστορική συνείδηση των στιγμών και ήταν ενωμένη»...

Η «αριστερά», και όχι το ΚΚΕ, ήταν αιμοδότης της Αντίστασης.

Η «αριστερά», και όχι το ΚΚΕ, μπροστάρης και καθοδηγητής της πάλης του λαού, στην Αντίσταση, γιατί την εποποιία του ΔΣΕ ο οπορτουνισμός την προσπερνά σαν ανύπαρκτη.

Κατοχή τότε, κατοχή και σήμερα ισχυρίζεται ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, άρα αγώνας για την ανεξαρτησία χρειάζεται να δοθεί.

Από ποιον;

Απ' την τρόικα;

Και τι γίνεται με την εξουσία των αστών, που βρίσκεται πίσω από κυβερνήσεις, τρόικες, ΕΕ κ.λπ.;

Που, παρεμπιπτόντως, το δικό τους μετεμφυλιακό καθεστώς έδωσε το παράγγελμα και για τη δολοφονία του Μπελογιάννη.

Ξεχνάει η ηγεσία του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ πως όταν προκηρύχτηκαν εκλογές, με τον Μπελογιάννη φυλακισμένο, το ΚΚΕ πρότεινε να είναι υποψήφιος στο συνδυασμό της ΕΔΑ στην Αθήνα.

Κατανοούσε - και σωστά - ότι η σίγουρη εκλογή του Μπελογιάννη στη Βουλή θα αποτελούσε ένα επιπλέον μέσο πίεσης για ν' αποτραπεί η εκτέλεσή του.

Η «αριστερά» στην οποία ομνύει ο Αλ. Τσίπρας το αρνήθηκε.

Σήμερα, λέει ο Αλ. Τσίπρας, «έχουμε την ηθική υπεροχή των ιδεών», «η κριτική που άσκησε η Αριστερά στην καπιταλιστική βαρβαρότητα επαληθεύθηκε», «η προοπτική της ανθρωπότητας δεν μπορεί να είναι η βαρβαρότητα του καπιταλισμού»...

Δεκάρικοι που δεν αξίζουν δεκάρα.

Γιατί τη βαρβαρότητα του καπιταλισμού ο οπορτουνισμός την υπηρετεί, τη στηρίζει, όχι μόνο δεν έχει στρατηγική ανατροπής της αλλά δηλητηριάζει λαϊκές συνειδήσεις με την αυταπάτη ότι αυτή η βαρβαρότητα μπορεί να εξανθρωπιστεί.

Αναφέρθηκε ακόμα ο Αλ. Τσίπρας στους «ανιδιοτελείς ανθρώπους που αγωνίζονται σήμερα (...) που δίνουν το παράδειγμα της αντίστασης παρά την καταστολή και την τρομοκρατία (...) παρά το γεγονός ότι κινδυνεύει η ίδια τους η ζωή, με τόνους χημικών αερίων, με ξύλο που οδηγεί πολλές φορές πολλούς απ' αυτούς στα χειρουργεία των νοσοκομείων».

Και τι γίνεται μ' αυτούς που στους τόπους δουλειάς με ψηλά το κεφάλι συγκρούονται με τους καπιταλιστές εργοδότες;..

Η στάση αυτών την ηγεσία του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ την «ανησυχεί», κατά δήλωση του Αλ. Τσίπρα προσφάτως...

Οταν δεν την αποκηρύττει σαν «εξαλλοσύνη»...

Σήμερα, λοιπόν, λέει ο Αλ. Τσίπρας, «αυτό που μας λείπει είναι η ενότητα (...)

Η αριστερά στις μέρες μας (...) δεν έχει λόγο ύπαρξης αν δεν μπορέσει ή αν αδιαφορήσει στο ένα και μοναδικό, στο κυρίαρχο ζήτημα των ημερών, να μπορέσουμε να αποτρέψουμε την πορεία του λαού μας προς την δυστυχία».

Και πώς αποτρέπεται αυτή η πορεία;

Με «ενότητα» και ανατροπή των «δύο κομμάτων που μας οδήγησαν έως εδώ»!

Δυο παραγράφους μετά την ξέχασε την καπιταλιστική βαρβαρότητα ο Αλ. Τσίπρας.

Αλλαγή φρουράς στο πολιτικό προσωπικό των καπιταλιστών, εκεί, λέει, είναι η λύση.

Και μάλιστα με την επίκληση του Μπελογιάννη, που εκτελέστηκε - επιμένει ο Τσίπρας - γιατί «υπερασπίστηκε τη δημοκρατία, τη συμφιλίωση»...

Θα τρίζουν τα κόκαλα του Ν. Μπελογιάννη από «τιμητές» που εκμεταλλεύονται τη θυσία του για να προωθήσουν επιδιώξεις που δε συναντιούνται πουθενά με εκείνα για τα οποία πάλεψε και για τα οποία εκτελέστηκε ο Μπελογιάννης ως μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ανέντιμη πολιτική εκμετάλλευση.

Αλλωστε, ο ίδιος ο Μπελογιάννης είπε στο στρατοδικείο: «Η ζωή μου συνδέεται με την ιστορία του ΚΚΕ».




Ο ΣΥΝ ξανααποκαλύπτεται

Θέλουν να κρυφτούν και η χαρά δεν τους αφήνει...

Ο λόγος πάλι για το ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, που ρίχνει «στάχτη στα μάτια του κόσμου» προτείνοντας τάχα συμμαχία με το ΚΚΕ, ενώ την ίδια ώρα συμπράττει με τους συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ και εγκαλεί τους αγώνες του ΠΑΜΕ.

Μια νέα κίνηση (στις πολλές που υπάρχουν στο συνδικαλιστικό κίνημα) έρχεται να αποδείξει τα μεγάλα ψέματα που λέει προκειμένου να... ψαρέψει «αριστερό» -όπως θέλει να πιστεύει- ακροατήριο, δημιουργώντας εντυπώσεις και μόνο.

Με αφορμή τις πρόσφατες εκλογές στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών η χτεσινή «Αυγή» πανηγυρίζει με τον τίτλο «Ανατροπή και ελπίδα αλλαγής»!

Ενώ η παράταξη του ΣΥΝ «Κίνηση Ηθοποιών» χάνει σε ψήφους και έδρες (από 283 στις προηγούμενες εκλογές, πήρε 179, έχασε δηλαδή 104 ψήφους -38% και 2 έδρες) πανηγυρίζει.

Κρύβοντας μάλιστα και μια άλλη αλήθεια.

Το ψηφοδέλτιό τους όπως και στις προηγούμενες αναμετρήσεις υποστηριζόταν και από συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ, η «Αυγή» το παρουσιάζει ως εξής: «η Κίνηση Ηθοποιών (που υποστηρίχτηκε και από τους φίλους του ΣΥΝ)»...

Και από ποιους άλλους δε λέει!..

Ποιοι είναι και γιατί πανηγυρίζουν;

Η «Κίνηση» προεκλογικά έδωσε «γην και ύδωρ» -παρακάλεσε, έπεσε στα γόνατα- στην πρωτοεμφανιζόμενη κίνηση «Ενωμένων Ηθοποιών» προκειμένου να κατέβουν με κοινό ψηφοδέλτιο, αλλά δεν τα κατάφεραν.

Πονηροί οι «επώνυμοι» (ως τέτοιοι αυτοπροσδιορίζονται!) δεν ενέδωσαν.

Ετσι τώρα η «Κίνηση» θα γίνει ουραγός των «Ενωμένων» προκειμένου να ξεμπερδεύουν με την αυτοδυναμία της «Δημοκρατικής Ενότητας Ηθοποιών» (που στήριξαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ).

«Μπορεί οι εκλογές της Μ. Δευτέρας» -γράφει η «Αυγή»- «να μην γύρισαν ξεκάθαρα τη σελίδα για το ιστορικό Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, όμως φαίνεται πως... ανασήκωσαν την παλιά σελίδα, αφήνοντας να διαφανεί η ελπίδα για μια καινούργια αρχή» - αφού οι ηθοποιοί «επέλεξαν να στερήσουν την αυτοδυναμία από την μέχρι πρότινος πλειοψηφούσα Δημοκρατική Ενότητα Ηθοποιών (πρόσκειται στο ΚΚΕ)»... και κλείνει: «τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας δίνουν την ευκαιρία για τη συγκρότηση ενός περισσότερο αντιπροσωπευτικού προεδρείου, ώστε να μπορέσει ένα ιστορικό πνευματικό και συνδικαλιστικό σωματείο να βγει από την απομόνωση και, εντέλει, τον μαρασμό στον οποίο το είχε για χρόνια καταδικάσει η ηγεσία του, εντάσσοντάς το στο... ΠΑΜΕ»!

Να λοιπόν, γιατί πανηγυρίζουν οι θιασώτες της δήθεν «αριστερής συνεργασίας»!

Ποιος όμως θα βγει χαμένος από συμμαχίες («Κίνησης» - «Ενωμένων»);

Μα ο κλάδος των ηθοποιών, καθώς οι θέσεις με τις οποίες κατέβηκαν στις εκλογές οι «Ενωμένοι» εξυπηρετούν εργοδοτικούς κύκλους, ασπάζονται κυβερνητικές οδηγίες και επιβουλεύονται τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των ηθοποιών.

Για άλλη μια φορά οι «αριστεροί» κομπάρσοι του συστήματος αυτοαποκαλύπτονται.

Οι ηθοποιοί και όλοι οι εργαζόμενοι μπορούν να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να τους «μαυρίσουν» και στην επερχόμενη κάλπη.

Η συμπόρευση με το ΚΚΕ είναι η μόνη φερέγγυα επιλογή για να έχουν προοπτική οι λαϊκοί αγώνες.





Κραυγαλέο παράδειγμα «αριστερής» δύναμης που στέκεται μακριά από τους εργάτες είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.

Του οποίου ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και υπεύθυνος Ναυτιλίας Θοδ. Δρίτσας έκανε τη Δευτέρα παρέμβαση δήθεν για να εκφράσει την αλληλεγγύη του κόμματός του στους ναυτεργάτες, ζητώντας απ' την κυβέρνηση το εξής: «Μια απλή αναβολή των μέτρων για μετά τις εκλογές θα αρκούσε για να εκτονώσει το κλίμα».

Δηλαδή, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά όχι να παρθούν πίσω τα μέτρα που τσακίζουν τους ναυτεργάτες, αλλά να εφαρμοστούν ... λίγο αργότερα.

Μάλιστα, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε χτες επιστολή στον «Ρ» ισχυριζόμενο ότι διαστρεβλώθηκε η θέση τους, αλλά το μόνο που κατάφερε να κάνει είναι να επιβεβαιώσει ότι πάγια τακτική τους είναι να είναι «και με τον αστυφύλαξ και με το χωροφύλαξ».

Γιατί, μπορεί να ισχυρίζεται ότι η θέση τους διαστρεβλώθηκε, αλλά καταγγέλλει «τον αυταρχισμό της κυβέρνησης που επέμενε να δημιουργήσει τώρα (σ.σ. η υπογράμμιση είναι δική μας), τετελεσμένα και με τον Οίκο Ναύτου και με το καμποτάζ, εκβιάζοντας τους ναυτικούς και τα σωματεία τους».

Δηλαδή, αυτό είναι το βασικό πρόβλημα;

Το να μην προχωρήσουν σήμερα τα μέτρα και να προχωρήσουν αύριο;

Αλλά και κάτι ακόμα: τι εννοεί ο ΣΥΡΙΖΑ όταν λέει ότι χρειάζεται κάτι για «να εκτονώσει το κλίμα»;

Ετσι αντιλαμβάνεται τις απεργίες και γενικά τους αγώνες των εργατών, ως «κλίμα» που πρέπει «να εκτονωθεί»;

Η αλήθεια είναι ότι η αγωνία του ΣΥΡΙΖΑ είναι να υπάρχει «συμβιβασμός» μεταξύ των εργατών και των εργοδοτών.

Αυτό επιβεβαιώθηκε και με άλλες δηλώσεις που έγιναν με αφορμή την απεργία των ναυτεργατών.

Ο μεν Δημ. Παπαδημούλης δήλωνε την Κυριακή στο ΣΚΑΪ ότι χρειάζεται «να υπάρξει μία μετακίνηση και ένας συμβιβασμός, να ικανοποιηθούν κάποια αιτήματα των ναυτεργατών, έτσι ώστε και οι άνθρωποι να βρουν κάποια δίκια και η απεργία τελικά να μη γίνει».

Η δε Ρ. Δούρου (επίσης στο ΣΚΑΪ, στις 10/4) εξέφραζε την ανησυχία της επειδή «περισσότερες από 10 χιλιάδες είναι οι ακυρώσεις εισιτηρίων, λόγω της 48ωρης απεργίας της ΠΝΟ... ξενοδόχοι, επιχειρηματίες, πολιτικοί μιλούν πλέον για χαριστική βολή στον εγχώριο τουρισμό».




Θρασύδειλοι και αναξιόπιστοι

Οταν ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ πέταξε το πυροτέχνημα της συνεργασίας των «κομμάτων της αριστεράς», για να μην πάρει το ΠΑΣΟΚ ή η ΝΔ τις 50 έδρες που βάσει του εκλογικού νόμου πάνε στο πρώτο κόμμα, ο «Ριζοσπάστης» κατήγγειλε την πολιτική αγυρτεία τους, αποκαλύπτοντας ότι με κανένα τρόπο ένας συνασπισμός κομμάτων δεν μπορεί να πάρει το μπόνους των 50 εδρών, ακόμα κι αν το συνεργατικό ψηφοδέλτιο αναδεικνυόταν πανελλαδικά πρώτο σε ψήφους.

Στην αποκάλυψη του «Ριζοσπάστη», που επιβεβαίωνε τον ψηφοθηρικό στόχο της πρότασής του, ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ έκανε κυριολεκτικά την πάπια.

Λίγες μέρες μετά, οι οπορτουνιστές επανήλθαν με νέο πυροτέχνημα, προτείνοντας αυτή τη φορά συνεργασία με το ΚΚΕ, τη ΔΗΜΑΡ και τους Οικολόγους στις μονοεδρικές, με αλληλοστήριξη των υποψηφίων τους, για να εκλεγούν και να «κόψουν» 8 έδρες (όσες είναι οι μονοεδρικές) από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ.

Ο «Ριζοσπάστης» αποκάλυψε ξανά την απατεωνιά τους, γράφοντας ότι, βάσει του εκλογικού νόμου, ακόμα κι αν συνεργάζονταν τα τέσσερα κόμματα με τον τρόπο που λέει ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και κέρδιζαν τις οκτώ έδρες, ο δικομματισμός δε θα τις έχανε, αλλά θα του προστίθονταν αναλογικά με το ποσοστό του στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Στην αποκάλυψη του «Ριζοσπάστη» ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ έκανε ξανά την πάπια και σε χτεσινή δήλωση του εκπροσώπου του, χωρίς να λέει τίποτα για την ουσία, ισχυρίζεται ότι «η στάση του ΚΚΕ απέναντι στην ενωτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ είναι αναντίστοιχη των σημερινών αναγκών και προσδοκιών του ελληνικού λαού»!

Δηλαδή, άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε!

Από τη μια κοροϊδεύουν στα μούτρα το λαό, επιβεβαιώνοντας ότι οι επιθέσεις «ενότητας» είναι δημαγωγία και ψηφοθηρία, και από την άλλη καταγγέλλουν το ΚΚΕ επειδή τους αποκαλύπτει στα μάτια των λαϊκών στρωμάτων.

Για την ταμπακιέρα βέβαια της απατεωνιάς τους, καταπίνουν τη γλώσσα τους, επιβεβαιώνοντας ότι, εκτός όλων των άλλων, είναι αδίστακτοι και θρασύδειλοι στον τρόπο με τον οποίο προσπαθούν να ξεγελάσουν το λαό.

Αλλα κουραγιο...




υσ 1 Εκλεψε την παράσταση
Χτες το βράδυ, ο δημοσιογράφος Νίκος Χατζηνικολάου σε εκπομπή στην ιστοσελίδα «enikos.gr» είχε καλεσμένο τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλο. Σε αυτήν, ήταν παρόντες 40 πολίτες για να θέσουν ερωτήματα μπροστά στις εκλογές. Κάποια από αυτά είχαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ομως, η παρουσία ενός πολίτη (συνταξιούχος πλοίαρχος) «έκλεψε την παράσταση». Πήρε το μικρόφωνο και είπε: «Ευχαριστώ για την πρόσκληση τον κ. Χατζηνικολάου. Επειδή θεωρώ τελείως ουτοπικό να σας κάνω την οποιαδήποτε ερώτηση και να πάρω την οποιαδήποτε απάντηση, δράττομαι της ευκαιρίας, μιας και η εκπομπή είναι ζωντανή, να απευθυνθώ στο εκλογικό Σώμα και να του πω: εάν θέλεις λύση στα προβλήματά σου ψήφισε Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας».


υσ 2 Εκάς (αρχαία προσταγή) = έξω, μακριά

8 σχόλια:

  1. Κατατοπηστικότατο το
    κείμενο σου!!!
    Καλό Πάσχα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο κρυφο-αντικομουνισμός και οι δόλιες μέθοδες καλά κρατούν. Ο ψαράς άπλωσε τα δίχτυα του μπας και ψαρέψει κάνα λούτσο, αλλά εκεί θα μείνουν στην ψαρόσουπα.
    Αμάν αυτή η φαγωμάρα και η διάσπαση, η αρχομανία που διακατέχει τους ανθρώπους. Με το που κατέρρευσε η Σοβιετική Ένωση πρώην μαχητές ιδεολόγοι Μαρξιστές-Λενινιστές βρήκαν την ευκαιρία να την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια -Μίμης Ανδρουλάκης, Παύλος Τσίμας, Μαρία Δαμανάκη, και πολλοί άλλοι- ενταφιάζοντας με εξαιρετική ευκολία όσα για τουλάχιστον δύο δεκαετίες πρέσβευαν μέσω των πολιτικο-επιστημονικών τους συγγραμμάτων, τα πάντα έγιναν σκόνη, κατάλαβαν ότι δεν τους ταιριάζει πλέον ο κομμουνισμός.
    Καλά παιδιά δε λέω, καλοί οικογενειάρχες, αλλά τελικά φίδια στον κόρφο μας! Όμως αγαπητέ Δημήτρη δεν περπατάει το πράγμα, πραγματικά δεν ξέρω τι περιμένει ο κόσμος να γίνει για να πάρει επιτέλους τη θαρραλέα απόφαση ανατροπής του σάπιου συστήματος.
    Τώρα είναι η μεγάλη ευκαιρία για να γίνει η ανατροπή, και δεν πρέπει να χαθεί, η κατάσταση μετά τις εκλογές θα είναι πολύ δύσκολη.
    Αν ζούσε ο Χαρίλαος Φλωράκης θα έλεγε μετά το πέρας των επερχόμενων εκλογών:
    «Η χθεσινή νύχτα ήταν γκαστρωμένη»

    Εύχομαι καλό Πάσχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ήθελα να ξέρω πως τα καταφέρνεις και είσαι όλο σε διακοπές και τσιπουροκατανύξεις!

    Δημήτρη,να είσαι καλά και να περνάς όμορφα με τους αγαπημένους σου.

    Φόρτωσε όσο μπορείς, θα χρειαστεί για να κάνουμε την μέρα της Ανάστασης να κοντοζυγώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Frezia καλημερα, ευχαριστω για την ευχη, ελπιζω να περασες πολυ ωραια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Scorpion49 καλημερα, να εισαι καλα, ευχαριστω.

    Αν δεν καταλαβει ο κοσμος ακομα και τοσο ''χοντρα'' που του τα λενε τα μετρα που θα περασουν απο τον ιουνη, ε τοτε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. blackbedlam καλημερα, ουτε ξερω πως τα ''καταφερνω'', παντως οι ''...νυξεις'', φερνουν και πολυ συζητησεις.

    Αντε να δουμε, θα ΑΝΑΣΤΗΣΟΥΜΕ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ καλημερα, ευχαριστω και εστω κατοπιν εορτης αντευχομαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή