Δευτέρα 9 Απριλίου 2012






ΑΓΑΝΤΑ...

Στην υπηρεσία της αστικής τάξης

Υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΝ στις ευρωεκλογές του 2004, και μάλιστα στην τελευταία - τιμητική θέση του ψηφοδελτίου, ήταν ο καθηγητής του ΑΠΘ Αντώνης Μανιτάκης, ένας από τους νομομαθείς που (με προτροπή του εκλεγμένου με στήριξη ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ - Οικολόγων δημάρχου Αθήνας) συνέταξαν τη διαβόητη πρόταση νόμου της δημοτικής αρχής για απαγόρευση κινητοποιήσεων στο κέντρο της Αθήνας, περιορισμό, διάλυσή τους.

Μια πρόταση βγαλμένη, θαρρείς, κατευθείαν από τα συρτάρια εμποροβιομήχανων και μεγαλοξενοδόχων ώστε να συνεχίσουν να θησαυρίζουν ανενόχλητοι σε ένα κέντρο αποστειρωμένο από εργατικό κίνημα και λαϊκούς αγώνες.

Σήμερα άρθρα του που δημοσιεύονται στον αστικό Τύπο (π.χ. «Βήμα») με αποφάνσεις τύπου «Ας αποφασίσουμε, επιτέλους, τι προτιμάμε: Μια ρακένδυτη ουσιαστικά αλλά πλήρη τυπικά κυριαρχία ή μια ανθηρή οικονομικά αλλά περιορισμένη τυπικά κυριαρχία", αναδημοσιεύονται, π.χ., στον ιστότοπο της ΔΗΜΑΡ Θεσσαλονίκης.

Δεν είναι πρώτη φορά που στελέχη της τέτοιας «αριστεράς» προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην αστική τάξη ενάντια στους εργάτες και το λαό.

Ωστόσο, έχει την ιδιαίτερη σημασία του το γεγονός ότι ενώ οι λαϊκοί αγώνες φουντώνουν, σπεύδουν να θωρακίσουν «νομικά» την καταστολή τους άνθρωποι που παρουσιάζονται ως «προοδευτικοί»...

Αλλα κουραγιο...




υσ ''αριστερες προτασεις'' καταστολης των λαικων αγωνων

2 σχόλια:

  1. Νομιζουν αραγε...Οτι με νομικες προτασεις..Θα πνιγει το λαικο κινημα;;;
    Η..
    Θα σεβαστει ο λαος, οταν ερθει...Την "ιστορικη"
    ενταξη τους σε αριστερα κομματα..Για να τους κρινει;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Mαστορα καλημερα, οπως ''φαινεται'' καθες καρυδιας καρυδι, βρισκει τα ''αριστερα'' κομματα και μεσα απο αυτα παιρνα ενα σωρο αντιδραστικα μυνηματα.

    Εχει χαθει η τσιπα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή