Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011














ΑΓΑΝΤΑ...

Περνώντας από το επιμέρους στη μεγάλη εικόνα, το ποτήρι είναι ήδη πικρό για εκείνο το τμήμα της αστικής τάξης που βλέπει πως δεν την παίζουν στο μεγάλο παιχνίδι.

Σε κείνο το παιχνίδι οι εξελίξεις είναι αναπότρεπτες.

Η Κίνα ετοιμάζεται για πόλεμο!

Και στα καθ' ημάς η αστική τάξη καλεί σε οργάνωση δικτύων φιλανθρωπίας.

Εδώ κολλά ξανά ο ποιητής που δε δίνει λέξεις παρηγόριας, δίνει μαχαίρι σ' ολουνούς...



ΑΝΑΠΟΤΡΕΠΤΗ ΕΞΕΛΙΞΗ: «Ο Κινέζος πρόεδρος Χου Ζιντάο προέτρεψε χθες το κινεζικό Ναυτικό να προετοιμαστεί για πόλεμο (...)

Η Κίνα διεκδικεί τη θάλασσα της Νότιας Κίνας στο σύνολό της και αντιδρά με οργή στην ανάμειξη των ΗΠΑ.

H Αμερικανίδα ΥΠΕΞ πέρυσι δήλωσε ότι η διαφύλαξη της ασφαλούς διέλευσης στη θάλασσα της νότιας Κίνας αποτελεί στρατηγικό συμφέρον των ΗΠΑ» (το θέμα επίσης στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).


ΠΕΚΙΝΟ.--
Να επιταχύνει την ανάπτυξή του και να προετοιμαστεί για «πολεμικές επιχειρήσεις», σύμφωνα με τα επίσημα κινεζικά ΜΜΕ, ζήτησε από το πολεμικό ναυτικό της Κίνας ο Πρόεδρος της χώρας, Χου Ζιντάο, μιλώντας σε εκπροσώπους του στρατού της χώρας.

Οι δηλώσεις του Κινέζου προέδρου γίνονται σε μία περίοδο κατά την οποία η Κίνα βρίσκεται εν μέσω διαμάχης με διάφορες χώρες, όσον αφορά την κυριαρχία στη Νότια Κινεζική Θάλασσα, περιοχή που βρίσκεται στο επίκεντρο ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, που φέρεται να διαθέτει τεράστιο ορυκτό πλούτο.

Οι ΗΠΑ, μετά από την πρόσφατη στρατιωτική συμφωνία με την Αυστραλία, αλλά και τις στενές σχέσεις και τα συχνά κοινά γυμνάσια με τη Νότια Κορέα, δηλώνουν έντονα την απειλητική παρουσία τους στην περιοχή.

Πάντως, ο εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου Τζον Κίρμπι υποστήριξε ότι κανείς δεν αναζητά πόλεμο στην περιοχή, σημειώνοντας ότι οι ΗΠΑ δεν μπορούν να εμποδίσουν καμία χώρα να αναπτύξει τις ναυτικές της δυνάμεις.

Αλλα κουραγιο...



υσ τσακωμος βουβαλιων...

2 σχόλια: