Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011









ΑΓΑΝΤΑ...

Μέτωπο στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό

Η δράση που αναπτύχθηκε για την απεργία, αλλά και η ανάγκη κλιμάκωσης του αγώνα, αναδεικνύει και το διαβρωτικό ρόλο των δυνάμεων του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Προκύπτει πως για να μπορέσει η εργατιά να απαντήσει αποτελεσματικά και συντονισμένα στην εντεινόμενη εργοδοτική επιθετικότητα, είναι απαραίτητο οι ίδιοι οι εργάτες να κάνουν πέρα τις δυνάμεις του συμβιβασμού και της υποταγής, τις δυνάμεις που προσπαθούν να παραπλανήσουν τους εργαζόμενους και να τους οδηγήσουν σε «διεκδικήσεις» ενσωμάτωσης στο αστικό σύστημα και την εξουσία του κεφαλαίου.

Στον Πειραιά, στην ΑΝΕΚ, μέλη της διοίκησης της εταιρείας εμπόδισαν αντιπροσωπεία της ΔΑΣ - ανάμεσα στους οποίους μέλη της διοίκησης του κλαδικού σωματείου των ναυτιλιακών υπαλλήλων ΠΑΣΕΝΤ και της διοίκησης του ΕΚ Πειραιά - να περιοδεύσουν στο χώρο, φτάνοντας και σε προπηλακισμούς.

Η αντιπροσωπεία κατάφερε να περιοδεύσει, όμως καταγράφηκε ότι μέσα σε αυτούς που την εμπόδιζαν ήταν ένας συνδικαλιστής της Ενωσης Πλοιάρχων (ΠΕΠΕΝ), αρχιπλοίαρχος στην ΑΝΕΚ, αλλά και ένας διευθυντής της εταιρείας, που είναι συνδικαλιστής του ΠΑΣΕΝΤ, πρώην μέλος της διοίκησής του, που εκλεγόταν με το ενιαίο ψηφοδέλτιο το οποίο εξακολουθούν να «κατεβάζουν» ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΑΠ.

Στην ΙΟΝ η πλειοψηφία (ΔΑΚΕ) της διοίκησης του σωματείου αποφάσισε «όχι» στην απεργία.

«Οχι», αποφάσισε και η διοίκηση (ΠΑΣΚΕ) του σωματείου των εργαζομένων στην Ιχθυόσκαλα.

Η πλειοψηφία (ΠΑΣΚΕ) στη διοίκηση του σωματείου του εργοστασίου ΕΛΣΑ αποφάσισε να απεργήσουν μόνο τα μέλη της διοίκησης!

Στο εργοστάσιο της PEPSICo, και ενώ η εργοδοσία προχωρά σε απολύσεις και περικοπές επιδομάτων, η διοίκηση του σωματείου (ΠΑΣΚΕ) αρνείται να κάνει γενική συνέλευση.

Επιπλέον, δηλώνει ότι δεν ενδιαφέρεται παρά μόνο για τους εργαζόμενους που είναι μέλη του σωματείου, αφήνοντας άλλους εργάτες του εργοστασίου (π.χ. εργολαβικούς) στο έλεος της εργοδοσίας.

Στην ΑΓΝΟ, την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η απεργία για την επαναπρόσληψη των εργαζομένων, το επιχειρησιακό σωματείο (ΔΑΚΕ) της Θεσσαλονίκης (πανελλαδική κάλυψη) δεν πήρε καν απόφαση για απεργία.

Στην ουσία, δηλαδή, κρατούσε απεργοσπαστική στάση.

Σε προηγούμενη απεργία των εργατών (για την καταβολή των δεδουλευμένων) στο ίδιο εργοστάσιο, η διοίκηση του επιχειρησιακού, καλούσε τους εργάτες να μπουν για ...δουλειά!

Αλλα κουραγιο...




υσ ΜΑΥΡΟ ΜΕΤΩΠΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΣΚΕ ΔΑΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου