Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011










ΑΓΑΝΤΑ...

ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ - ΛΑ.Ο.Σ.

Συνέβαλαν τα μέγιστα στον αποπροσανατολισμό του λαού

Το ΠΑΣΟΚ επιχειρώντας να συγκαλύψει ότι η λεηλασία της δημόσιας περιουσίας φέρει και τη δική του υπογραφή

Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και ο ΛΑ.Ο.Σ., συμμετέχοντας στα διαδικαστικά κοινοβουλευτικά «παιχνίδια» των εταίρων του δικομματισμού, συγκάλυψαν τον «πυρήνα» του σκανδάλου με τη Μονή Βατοπεδίου

Επιχειρώντας να μετατρέψει το τεράστιο σκάνδαλο με τη λεηλασία της δημόσιας περιουσίας σε ένα παιχνίδι εντυπώσεων και πίσω από αυτό να συγκαλύψει το σύνολο της σκανδαλώδους πολιτικής γύρω από το θέμα της παράδοσης του δημόσιου πλούτου ως λάφυρου στα μοναστήρια και την εκκλησία, το ΠΑΣΟΚ δε δίστασε να ευτελίσει ακόμα και βασικούς θεσμούς της αστικής δημοκρατίας, για τους οποίους κατά καιρούς εμφανίζεται ως «θεματοφύλακάς» τους.

Αξιους συμπαραστάτες σ' αυτή την επιχείρηση, εκτός από την κυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ είχε τόσο τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΛΑ.Ο.Σ.

Το ΠΑΣΟΚ, στην προσπάθειά του να αποκρύψει τη συνενοχή και τη συνυπευθυνότητά του στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου, ζήτησε αρχικά μόνο τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, για να μην έρθουν στην επιφάνεια οι υπογραφές των δικών του υπουργών και μόνο στη συνέχεια και κάτω από τη λαϊκή κατακραυγή άλλαξε θέση και ζήτησε τη σύσταση και Εξεταστικής Επιτροπής.

Με τις διαδοχικές του «κωλοτούμπες», το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιχείρησε να εμφανιστεί σαν «υπερασπιστής» της «διαφάνειας».

Η παραίτηση του υπουργού Επικρατείας Θ. Ρουσόπουλου και η απόφαση της κυβέρνησης να μη συμμετάσχει στη συζήτηση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής δημιούργησαν κλίμα «ευφορίας» στη Χαριλάου Τρικούπη και χρησιμοποιήθηκαν για την όξυνση της αποπροσανατολιστικής αντιπαράθεσης.

Οσο όμως και αν προσπάθησε ο Γ. Παπανδρέου και τα άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να αξιοποιήσουν τις εξελίξεις, δεν μπόρεσαν να κρύψουν ότι συμφωνούν με την κυβέρνηση στο νομικό και πολιτικό πλαίσιο που εκχωρεί τη δημόσια περιουσία στην εκμετάλλευση μοναστηριών και επιχειρηματιών.

Οσο και αν επιχείρησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά την απουσία της ΝΔ από τα έδρανα της Βουλής την Παρασκευή, δεν μπόρεσε να διαφοροποιηθεί από τις πολιτικές της επιλογές.

Το αντίθετο, μάλιστα.

Σε όλους τους τόνους κατέστησε σαφές ότι το ΠΑΣΟΚ κινείται στους ίδιους άξονες στο θέμα της μοναστικής περιουσίας, αφού δεν αμφισβητεί το υπάρχον νομικό καθεστώς.

Την πολιτική δηλαδή που ιδιωτικοποιεί τα πάντα, γη, δάση, λίμνες, παραδίδοντάς τα στις κερδοσκοπικές ορέξεις ηγουμένων και πολυεθνικών ομίλων.

Τηρεί στάση «χαμαιλέοντα» για να διαφυλάξει την εφαρμοζόμενη πολιτική
Συμμετέχοντας στα διαδικαστικά «παιχνίδια» των εταίρων του δικομματισμού και πραγματοποιώντας τους κατάλληλους κοινοβουλευτικούς «ελιγμούς», πάντα με σημείο αναφοράς τις κινήσεις του ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ συνέβαλε με τον τρόπο του στον αποπροσανατολισμό των λαϊκών στρωμάτων από τον «πυρήνα» του σκανδάλου της εκχώρησης δημόσιας περιουσίας στη Μονή Βατοπεδίου.

Διεκδικώντας την «πατρότητα» των «πρωτοβουλιών» για τη σύσταση Εξεταστικής και Προανακριτικής Επιτροπής και μεταθέτοντας την αντιπαράθεση με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ γύρω από θέματα διαδικασίας, ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ «τροφοδότησε» ακριβώς εκείνο το κλίμα που επιχείρησαν να στήσουν οι εταίροι του δικομματισμού για να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους και να τους εγκλωβίσουν στην παρακολούθηση ενός «καυγά», που στην παρούσα φάση ήρθε να υπηρετήσει την προάσπιση των κεντρικών πολιτικών επιλογών των κομμάτων του ευρωμονόδρομου.

Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, μέσα από σειρά παλινωδίες γύρω από τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, ήρθε ακριβώς να αποκαλύψει την αφερεγγυότητά του.

Αρχικά τάχτηκε κατά της σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής, ασκώντας έντονη κριτική στο ΠΑΣΟΚ για την πρωτοβουλία του, ζητώντας ταυτόχρονα «εξεταστική σε εκτεταμένο πεδίο», αλλά στη συνέχεια στήριξε την πρόταση για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, για να καταλήξει μόλις την προηγούμενη Παρασκευή μαζί με το ΠΑΣΟΚ να δηλώνει ότι δε θα πάρει μέρος στην ψηφοφορία για τη σύστασή της ή όχι, θέτοντας ζήτημα «απαρτίας»...

Η στάση του «χαμαιλέοντα» που εφαρμόζει ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ πηγάζει από τις ίδιες τις πολιτικές του θέσεις για την «εκκλησιαστική περιουσία».

Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, διαχωρίζοντας σε «νόμιμη» και «παράνομη» την περιουσία των μοναστηριών, ουσιαστικά αποδέχεται εκείνο το νομικό καθεστώς που έχουν ψηφίσει και εφαρμόζουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ βάσει του οποίου πάνω από 1.300.000 στρέμματα ελληνικής γης συνεχίζουν να ανήκουν με «νόμιμο τρόπο» σε μοναστήρια και εκκλησίες.

Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ δεν αμφισβητεί επίσης το ιδιοκτησιακό καθεστώς της εκκλησίας πάνω σε δάση, βουνά και λίμνες, αφού ζητά μόνο τη φορολόγηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας της εκκλησίας, προσφέροντας έτσι «άλλοθι» στους δεσποτάδες να συνεχίσουν, πληρώνοντας ένα μικρό αντίτιμο στο χρυσοφόρο εμπόριό τους με πολυεθνικούς ομίλους, ξεπουλώντας τη δημόσια περιουσία.

Περιορίστηκε στις ...«βολές» κατά Ρουσόπουλου

Τα επικοινωνιακά τερτίπια, οι βαρύγδουπες δηλώσεις και τα διαδικαστικά «ζιγκ - ζαγκ», που πάντα εξυπηρετούσαν τον κεντρικό στόχο, τη συγκάλυψη δηλαδή της πολιτικής που οδηγεί στη λεηλασία της δημόσιας περιουσίας, ήταν η τακτική που ακολούθησε ο ΛΑ.Ο.Σ.

Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης και τα στελέχη του επέλεξαν αρχικά να φωνασκούν υπέρ της σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής, ώστε λίγο αργότερα να δεχτούν την Εξεταστική.

Επίσης ο ΛΑ.Ο.Σ. όλο αυτό το διάστημα σκόπιμα επέλεγε να κατευθύνει τα βέλη του εναντίον ενός και μόνου προσώπου του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου Θ. Ρουσόπουλου, προκειμένου να αποσιωπηθεί ότι είναι στρατηγική επιλογή του η διαιώνιση του συγκεκριμένου «καθεστώτος» που εκχωρεί τη δημόσια περιουσία.

Σημείο πολιτικής αντιπαράθεσης που ο ΛΑ.Ο.Σ. επ' ουδενί ήθελε να συζητηθεί στη Βουλή και στο λαό, προκειμένου καθένας να εκφράσει καθαρά τη θέση του και να δείξει σε ποιανού το πλευρό στέκεται.

Συγκαλύπτοντας ακριβώς αυτή την πολιτική, θορυβωδώς επέλεξε να αποχωρήσει από τη διαδικασία της Βουλής την Παρασκευή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την Προανακριτική, τάχα καταγγέλλοντας την κυβέρνηση, στην πραγματικότητα όμως ακολουθώντας εκτός αιθούσης την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, υπερασπιζόμενο ...επάξια την πολιτική που εκχωρεί τη δημόσια περιουσία σε μοναστήρια και πολυεθνικούς ομίλους.

Αλλα κουραγιο...


υσ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ Κυριακή 26 Οχτώβρη 2008, ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΗΣΤΕΙΑ ΔΕΝ ΑΝΕΒΑΙΝΕ ΤΟ ΣΑΚΧΑΡΟ ΤΟΥ ΕΦΡΑΙΜ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ, ΕΙΧΑΝ ΤΟΥΣ ΗΧΟΥΣ ΤΩΝ ''ΚΑΜΠΑΝΩΝ'' ΣΤΑ ΑΥΤΙΑ ΤΟΥΣ

2 σχόλια:

  1. ΔΗΜΗΤΡΗ...
    Ενα ξεκαθαρο...
    ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ να τα βαλεις με την Εκκλησια...
    ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ....
    Οταν εισαι κοινωνος του Αστικου συστηματος...
    Διοτι απλα...
    Ο ισχυροτερος κοινωνικος-κομματικος εταιρος των Αστων...ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ οι βιομηχανοι και οι Κεφαλαιοκρατες...
    ΕΙΝΑΙ η Δεξια χειρ του Κυριου...!!!
    Με τη συμβαση και τη συμπλευση με τα μοναστηρια και τις εκκλησιες...Μπορεσε να σταθει...
    Το παγκοσμιο Αστικο Συστημα...!!!
    Τι θες τωρα;;;;
    Αστοι πολιτικοι...Να ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ να τα βαλουν με το Παππαδαριο;;;
    Καλλυτερα να βουτηξουν απο ταρατσα...!!!
    Εξεχασες...
    Οτι μεχρι...Χθες...!!!
    Ο απομονωμενος και φτυσμενος...Ετσι κι αλλοιως κομμουνιστης...Ειχε εξασφαλισει..Και μια διακεκριμμενη θεση...Στην Κολαση;;;;

    Μη σου πω...Οτι "κατα συμβασιν" κυβερνουν οι πολιτικοι στην Ελλαδα...Οπως στην Τουρκια...
    Κατατρυχονται απο το συμβουλιο των Στρατηγων...

    Εδω κατατρυχονται απο το Συμβουλιο των Παππαδων...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαστορα καλησπερα, Αλλωστε, τα ''εριφια'' ειναι εξ ευωνυμων, τα υπολοιπα ΖΩΝΤΑΝΑ, εκ δεξιων ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή