Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011






































ΑΓΑΝΤΑ...

Ταξιδι, προετοιμασιες, χωραφι, λιοπανα, ραβδιστηρες, σακκια, ηλιος, αερας, δουλεια, κεφι, γελια, ''ψαρεμα'', τσουβαλιασμα, λιοτριβι, μηχανη, κερασματα, συζητησεις, αναμονη, οι πρωτες σταγονες και του χρονου, χτυπηματα στην πλατη, καμαρι για τον κοπο που εγινε λαδι, καμαρι για τ'αθηναιακια που βγηκαν στο λιομαζωμα, δεσιμο της οικογενειας, λογια μεταξυ γνωστων, προσωπα καθαρα, ''μονη'' εγνοια τα γραδα του λαδιου, ''οι γραμμες'', της οξυτητας, 0,5, ''αιθερας'', το βραδυ η πρωτη σαλατα με το ''καινουργιο''.

Να ειμαστε καλα, με τα παπουδια και του χρονου να μας ''σπανε'' την σειρα μας, με συμβουλες και ιστοριες, εκει μαζι ολοι στο χωραφι, γεροι και μονιασμενοι, εγγονια, γονεις, παππουδες.

Αλλα κουραγιο...




υσ ιστοριες των αγρων, με αμαθους ''αθηναιους'', γεροι και μονιασμενοι.

11 σχόλια:

  1. ...κάπου εκεί κάπως έτσι ήταν και οι γονείς μου αυτές τις μέρες...
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Roadartist καλησπερα, πες μας οτι κρατας απο την Ανδρο.

    Αυτες ειναι πριν ενα μηνα βγαλμενες, μαζευε το κατινακι και η κορη, μεχρι πριν 12 ημερες.

    Αντε λοιπον καλοφαγωτο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ζηλεύω...δεν έχω ζήσει ποτέ κατι ανάλογο!
    Καλοφάγωτο το λάδι σας...

    Κρατείστε ωρέ και λίγο για μας που θα ψωμολυσσάξουμε σε λίγο καιρό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. kariatida62 καλησπερα, τα παιδια μας το εζησαν πρωτη φορα και βγηκαν πολυ ευχαριστημενα, αλλα και πολυ κουρασμενα.

    Δεν βγαλαμε τονους, ειμαστε 4 οικογενειες, εφετος και του χρονου, μμμμμ.

    Μη ζηλευεις καθολου, απο το πρωι μεχρι που νυχτωνε, αερας τρελος, ξεμαθοι και μετα οταν γυριζαμε στο σπιτι, ποιος θα κανει μπανιο πρωτος, αναμα το τζακι, στρωσιμο το τραπεζι, ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΞΕΜΑΘΟΙ, ρεζιλι των κοκκορων, αλλα στο τελος στρωσανε, την γλυτωσα, μια οκταημερη τραβηξα, μετα Αθηνα, τοτε που μου εγραφες οτι εκανα διακοπες και ημουν και μισοαρρωστος.

    Αυτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. xaxaxaxa η μητέρα μου κατάγεται από αγροτική οικογένεια, οπότε "το έχει"... από μικρά μας έπαιρναν οι γονείς και πηγαίναμε με τον αδελφό μου να βοηθήσουμε στο μάζεμα της ελιάς, στο μάζεμα του σταφυλιού... και κάποιες στιγμές του αμύγδαλου :)
    Έχω έντονες αναμνήσεις κ από τα τρια μαζέματα... Μας είναι αρκετά γνώριμο, αν και έχει πάρα πολύ κούραση σε αποζημιώνει όμως. Όχι άνδρο.. Από Πελοπ/νησο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλησπέρα.
    Σκληρή δουλειά, "καταδίκη", από το πρωί ως το βράδυ. Δεν ξέρω αν θα την άντεχα. Μεγάλη "παρηγοριά" η παρέα και η καλή οικογενειακή ατμόσφαιρα. Μπράβο φίλε, πολύ σε χάρηκα απόψε, και τις φωτογραφίες σου, όμορφες, αποτυπώνουν τον κόπο αλλά και την ανταπόδωση του καρπού. "Ζήλευα" πάντα τους νησιώτες γιατί ζούσαν μέσα στη θάλασσα, απόψε σε "ζήλεψα" για όλη αυτή την ατμόσφαιρα που μας μετέδωσες. Το ξέρω, δύσκολες οι συνθήκες, κούραση κλπ, τις περιγράφεις εξάλλου. Στο τέλος όμως γεύεσαι τα κόπια σου. Και του χρόνου Δημήτρη, να είστε γεροί, εσύ και η οικογένειά σου, και του χρόνου.
    Καλή δύναμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. roadartist τρυγο δεν εχω κανει εκτος περιστασιακα απο δεκα ''παλιαμπελα'' που μαζευουμαι με το κατινακι για να τα ''πατησουμε'', να βγει μουστος για μουσταλευρια, αμυγδαλα ναι δυο φορες και ΦΤΑΝΕΙ, ΑΥΤΑ ΠΟΝΑΝΕ, ΟΤΑΝ ΤΑ ΡΑΒΔΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΦΤΟΥΝ ΚΑΤΑΚΕΦΑΛΑ.

    ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, ΑΝ ΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ''ΗΛΕΚΤΡΟΣΟΚ'' ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ''ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ''...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οικοδομε καλησπερα, σ'ευχαριστω για τα καλα σου λογια και τις ευχες, να εισαι καλα.

    Νησιωτης απο σποντα, εκ καταγωγης, στην αθηνα κορη τ'ουρανου, κ.λ.π, κ.λ.π, γεννηθηκα και μεγαλωσα, δουλεψα-δουλευω, παντρευτικα-ζω, αγωνιζομαι, αν ημουν απο επαρχια, λογω χαρακτηρα δεν θα εφευγα με τιποτα, ειναι αλλιως, με ολα τα κατα του, αλλωστε ο ανθρωπος ''φτιαχνει'' τις παρεες του και ο τοπος την γεννια, ατυχος-τυχερος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και του χρονου φιλε...Καλοφαγωτο..Με υγεια...
    Τα "ηλεκτροσοκ" των κυβερνωντων...Εμας δεν μας πειραζουνε...Γιατι εχουμε..Ολοσωμη...

    Αυτην την ατσαλινη πανοπλια που περιγραψες...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μαστορα καλησπερα, σ'ευχαριστω, ειμαστε ατσαλενιοι, οχι ''ατσαλενιοι''...

    ΑπάντησηΔιαγραφή