Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011







ΑΓΑΝΤΑ...

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΦΑΛΗΡΟ ΚΟΛΥΜΠΟΥΝ, ΠΕΤΟΥΝ ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΑΓΡΙΑ ''ΖΩΑ'' νο1.



«Σκάι»: Και μόνος και... Μάνος.

Την περασμένη Τρίτη το βράδυ, ο εφοπλιστής και ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού «Σκάι» προσκλήθηκε (από το σταθμό του) και παραχώρησε συνέντευξη (στο σταθμό του).

Η συνέντευξη είχε έναν καλεσμένο: Τον... εαυτό του.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε ο κ. Αλαφούζος (στο σταθμό του), απάντησε σε σειρά αιχμηρών ερωτημάτων που του τέθηκαν από υψηλόβαθμο διευθυντικό στέλεχος (του σταθμού του).

Τα ερωτήματα, ειδικά εκείνα του τύπου «πόσο σπουδαίος, πλουραλιστικός, δημοκρατικός κ.λπ. είναι ο σταθμός μας, κύριε Αλαφούζο» - «πολύ σπουδαίος, πολύ πλουραλιστικός, πολύ δημοκρατικός», αναμένεται να εκδοθούν σε ειδικό εγχειρίδιο από τον «Σκάι».

Ηταν την ακριβώς επόμενη μέρα από την προβολή της συνέντευξης του ιδιοκτήτη του (στο σταθμό του), που ο τηλεοπτικός «Σκάι» πρόβαλε το πρώτο κατασκευασμένο «ρεπορτάζ» του για να καταγγείλει τον «μονοκομματικό» και «μονόχνωτο» «902».

Ο «Σκάι» δεν έχει διδαχτεί τίποτα από την ιστορική ατυχία που συνοδεύει τους αρουραίους του αντικομμουνισμού.

Το αποτέλεσμα ήταν, σε αυτό το ξέσπασμα κιτρινισμού, παρά την τόση χρήση του κουτόχορτου της προπαγάνδας και παρά τον ντόρο που προσπάθησε να δημιουργήσει, να μην πρωτοτυπήσει καθόλου.

Και να μείνει, τελικά, μόνος.

Για την ακρίβεια: Μόνος με τον... Μάνο.

Το μόνο πολιτικό πρόσωπο που βρήκε ο «Σκάι» για να «στηρίξει» το «ρεπορτάζ» του κατά του ΚΚΕ και του «902», ήταν ο κ. Στέφανος Μάνος.

Βλέπετε, ο κ. Μάνος δεν είναι μόνο ο βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, το 2004.

Δεν είναι μόνο αυτός που πανηγύριζε για τη νίκη του ΠΑΣΟΚ το 2009, και δήλωνε: «Για εμάς όλους στην Ελλάδα είναι ευχάριστο ότι η νέα κυβέρνηση δίνει την αίσθηση ενός καινούργιου, κάπως πιο φρέσκου αέρα».

Δεν είναι μόνο αυτός που ως υπουργός (του Μητσοτάκη) ηγήθηκε της πώλησης της ΑΓΕΤ και αύξησε σε ένα βράδυ την τιμή του λίτρου της βενζίνης από τις 40 στις 90 δραχμές.

Δεν είναι μόνο αυτός που μερικές μέρες μετά την ψήφιση του μνημονίου, στις 12 Μάη 2010, κατέθεσε ενώπιον του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου «μηνυτήρια αναφορά» (!) κατά της «οργανωμένης παρανομίας» (!!!) του ΠΑΜΕ.

Αλλά είναι και αυτός που, το Δεκέμβρη του 2008, ζητούσε να βγουν τα τανκς στους δρόμους της Αθήνας.

Προφανώς, λοιπόν, δεν είναι τυχαίο ότι ο «Σκάι» κατέφυγε στον κ. Μάνο.

Πού αλλού θα έβρισκε αυθεντικό υπερασπιστή του πλουραλισμού, της αντικειμενικότητας και της δημοκρατίας στην ενημέρωση, για να «στοιχειοθετήσει» το «ρεπορτάζ» του ενάντια στον «902»;

Ατιμη προπαγάνδα.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΦΑΛΗΡΟ ΚΟΛΥΜΠΟΥΝ, ΠΕΤΟΥΝ ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΑΓΡΙΑ ''ΖΩΑ'' νο2.

«Η χώρα περνάει μια πάρα πολύ δύσκολη περίοδο. Κινδυνεύει όμως συνέχεια να μπει στο δρόμο της καταστροφής», γράφει ο Α. Παπαχελάς στην «Καθημερινή» 9/2/2011.

Αλήθεια, από πού και ποιος κινδυνεύει να καταστραφεί;
Η «δύσκολη περίοδος» είναι η καπιταλιστική οικονομική κρίση, το κεφάλαιο κινδυνεύει με καταστροφή, έτσι βγαίνει από την κρίση, γι' αυτό καίγεται η «Καθημερινή» και ο διευθυντής της.
Για την ώρα πάντως, κυβέρνηση, τρόικα, κεφάλαιο και τα κόμματά τους καταστρέφουν την εργατική τάξη και το λαό με την ανεργία, τις άγριες αντεργατικές αλλαγές (δραστική μείωση μισθών - συντάξεων, δραστικές περικοπές στις παροχές Υγείας - Πρόνοιας, αύξηση ΦΠΑ και έμμεσης φορολογίας, αλλά και μεγάλη ακρίβεια, λόγω αυξήσεων των διοδίων, των εισιτηρίων, ηλεκτρικού ρεύματος, ειδών πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης), που ωθούν στη φτώχεια, στην εξαθλίωση.

«Δεν είναι δυνατόν κάποιοι να κλείνουν τα σύνορα της χώρας επί ώρες και να μην τιμωρούνται.
Δε γίνεται κάποιοι να χτυπάνε με δολοφονική μανία έναν πολιτικό, να αποτυπώνονται τα πρόσωπά τους στις κάμερες, και κανείς να μην τιμωρείται», συνεχίζει.
Αυτοί που κλείνουν τα σύνορα της χώρας είναι οι αγρότες που ξεκληρίζονται.
Αυτούς λέει καταστροφείς γιατί η κινητοποίησή τους όπως και κάθε οργανωμένη κινητοποίηση εργατών, φτωχών αγροτών κλπ. που διεκδικούν το δίκιο τους είναι ενάντια στο κεφάλαιο και την αστική πολιτική που προασπίζουν ο Παπαχελάς και η «Καθημερινή».

Εδώ βεβαίως κάνει και τη λαθροχειρία του.

Ταυτίζει τα λαϊκά στρώματα που κινητοποιούνται με προβοκατόρικες ενέργειες, προκειμένου να περνά στις λαϊκές συνειδήσεις όχι μόνο την άποψη να σταματήσουν να διεκδικούν για να μην πάθει ζημιά το κεφάλαιο, αλλά γιατί το να θέλουν να ζήσουν σαν άνθρωποι διεκδικώντας όσα τους στερούν και τους κλέβουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες με την πολιτική του αστικού συστήματος, είναι παράνομο!

Ατιμη προπαγάνδα.

Και παρακάτω:«Θα πιεσθούμε και άλλο ως κοινωνία, γιατί το 2011 θα είναι δύσκολο έως το τέλος του.
Το αν θα σωθούμε, όμως, θα εξαρτηθεί όχι μόνο από τις αποφάσεις στις Βρυξέλλες, αλλά και από το εάν εμείς θα επιλέξουμε τον δρόμο της θεαματικής αυτοκαταστροφής.
Η κυβέρνηση μιλάει "σκληρά", ανακοινώνει μέτρα, αλλά δεν ξέρει τι να κάνει απέναντι στη διογκούμενη βία και ανομία».
Αλλη μια λαθροχειρία γιατί μιλά για αυτοκαταστροφή και δε λέει την αλήθεια.
Οτι προκειμένου να μην καταστραφεί το κεφάλαιο από την κρίση, να καταστρέφεται ο λαός.
Το κεφάλαιο θα ήθελε να δουλεύουν οι εργάτες εντελώς τσάμπα και να τρέφονται με αέρα.
Και τείνουν να το κάνουν πράξη με τα αντεργατικά, αντιλαϊκά μέτρα.
Και για να το καταφέρουν ζητά «καταστολή της ανομίας».
Τι λέει «ανομία» ο δημοσιολόγος; Τους οργανωμένους αγώνες των εργαζομένων ενάντια στην πολιτική που τους κάνει τη ζωή κόλαση και στο κεφάλαιο.
Οι μεγαλοεπιχειρηματίες που αφήνουν απλήρωτους εργάτες, τους τρομοκρατούν να δουλεύουν με ψίχουλα και ανασφάλιστοι, που εισφοροδιαφεύγουν, αυτοί είναι οι παράνομοι.

Ατιμη προπαγάνδα.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΦΑΛΗΡΟ ΚΟΛΥΜΠΟΥΝ, ΠΕΤΟΥΝ ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΑΓΡΙΑ ''ΖΩΑ'' νο3.

Η χτεσινοβραδινή επανάληψη στον «ΣΚΑΪ», του εφοπλιστή Αλαφούζου, της προβοκάτσιας με την υπογραφή του «ρεπορτάζ» από κάποιον «Υποφάντη» και την επικύρωσή του από την ανάλυση ενός «Πορτοσάλτε», που κάλεσαν το κράτος (του Αλαφούζου και των λοιπών της αστικής τάξης) να ελέγξει ...για φοροδιαφυγή(!) τα καλέσματα των συνδικάτων που προβάλλονται από το σταθμό του ΚΚΕ! («το ΚΚΕ δεν αποδίδει απολογισμό σε καμιά κρατική υπηρεσία για το κόστος των μηνυμάτων», είπε ο άθλιος, που σε λίγο θα ζητήσει να δικαστεί η Διαμάντω Κουμπάκη γιατί έβγαινε - αφορολόγητη - με το χωνί στην Κοκκινιά και καλούσε στην Αντίσταση).

Ατιμη προπαγάνδα.

Αλλα κουραγιο...



υσ Ρε σεις, του «ΣΚΑΪ», δεν έχετε απλά ξεφύγει. Εχετε γίνει ένα, «νύχι - κρέας» με τ' αφεντικά σας. Αδέσμευτοι δημοσιοκάφροι! Φτου σας!

7 σχόλια:

  1. Βρε Δημητράκη, βρε Δημητράκη!
    Αφησες τα καράβια και έπιασες τ'αγρια ζώα?
    Πρόσεχε καυμένε μου, μη σου κόψουν καμμιά δαγκωματιά!
    ----
    Καλά τα λες σκυλιά μαύρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καρχαριες...
    Καρχαριες και φιδια...
    Οχι σκυλια μαυρα...
    Εμας η μαυρη σκυλιτσα μας, ειναι πολυ καλη, η καυμενη...Και ερωτιαρα...

    Καρχαριες...Φιδια και χελωνες...[μοιαζει κι ολας...]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αστειο, με πολυ σοβαρες διαστασεις...
    Ο αποτυχημενος οικονομολογος, και πρωην βιομηχανος [αλλατινη] Στεφανος Μανος...
    Μου εστελνε, επι σειραν ετων εντυπα προεκλογικα...
    Εγραφε σε καποιο...
    "Γνωριζω, εξ ιδιας πειρας...Ποσο δυσκολη ειναι η ανατροφη, και η σπουδη, των πολλων παιδιων...
    Ποσα χρηματα κοστιζει...Να τα ντυσεις...Να τα ποδεσεις...Να τα σπουδασεις..."

    Μα τι γελια καναμε, με την σ Μαχαιρενα...
    Μας εφτιαχνε...
    Σε καθε εκλογες...Η Μαρικουλα, μου το ξεχωριζε, το εντυπο του απο τα αλλα...
    Και μου το εδινε...Θριαμβευτικα...

    "Απο τον κολλητο μας"...Μου ελεγε...
    Και το διαβαζαμε φωναχτα...
    Ας ειν καλα ο ανθρωπος...
    Απο τοτε που πηγε στο ΠΑΣΟΚ...Ολο γελαμε...
    Και με αυτον...
    Και με τον αλλον...
    Που τον καλεσε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. όσο ασχολεισαι μαζί τους,τους δίνεις αξία....μόνο μπροστα,παντα μπροστά,δυνατά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Kariatida62 καλησπεροκαλημερα, τα καραβια ειναι για ''επισκευη'' στο.............Περαμα, τα αγρια ζωα ειναι μπροστα στους..............................''κυβερνωντες''.............καναρινια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μαστορα καλησπεροκαλημερα, ειχε ο ''φαμελιαρης'' ολοκληρο εργοστασιο και ΚΑΤΑΦΕΡΕ να το ''ριξει'' εξω και τον εκαναν υπουργο της χωρας μας και τι υπουργο................εθνικης οικονομιας, αν αυτο το χαλι δεν φερνει δακρυα στα ματια, για το ποιοι καθε τοσο μας ''τιμονευουν'', τι να πω, να δεις οι γειτονες μας οι Τουρκοι, κατι τετοιους ''χαρισματικους'', πως τους λενε, ναι, ΜΠΟΥΝΤΑΛΑΔΕΣ, εμεις βλεπουμε αυτες τις μαριονετες και ''ΑΥΤΟΙ'' που τους ''εβαλαν'' στο τιμονι ΚΑΝΟΥΝ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ, φυγαμε λιγο απο τους παπαγαλους και ''ανεβηκαμε'' κατηγορια, στους λυκους-''υπουργους''...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Sfendoni καλησπεροκαλημερα, με ''αυτους'' εκτος των αλλων----προπαγανδα, λυντσαρισμα επισκεπτων με αντιθετη αποψη, τσανακογλυφτυσμος, κ.λ.π----''ειμαστε'' στον ιδιο χωρο δουλειας, στον τυπο, απο αλλο ποστο βεβαιως-βεβαιως, οποτε ''θελοντας'' και μη τους ''βλεπω'' σχεδον καθημερινα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή