Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011










ΑΓΑΝΤΑ...


Οι ναυτεργάτες και οι κρουαζιέρες.

Πέρσι, επί μήνες, διάφοροι εργοδοτικοί φορείς, μεγαλοβιομήχανοι, μεγαλέμποροι και άλλα παράσιτα της κοινωνίας, έγιναν ένα με τον προπαγανδιστικό μηχανισμό της κυβέρνησης και με τα ενεργούμενα των Μέσων Ενημέρωσης, που παριστάνουν τους δημοσιογράφους και έστησαν έναν απίθανο μηχανισμό συκοφάντησης του αγώνα των ναυτεργατών, που πάλευαν να μην περάσουν τα σχέδια του εφοπλιστικού κεφαλαίου για άρση του καμποτάζ.

Κυβέρνηση και άρχουσα τάξη θεώρησαν την αναμέτρηση ιδιαίτερης κρισιμότητας και έκριναν ότι υπάρχει το έδαφος να ενεργοποιήσουν τα ανακλαστικά του «κοινωνικού αυτοματισμού» κι έτσι κήρυξαν τους ναυτεργάτες σε εχθρό - λαό.

Αυτούς που πάλευαν όχι μόνο για το δικό τους δικαίωμα στη δουλειά, αλλά και για τη δυνατότητα να 'χουν δρομολόγια τα απομακρυσμένα νησιά και για να καλυφθούν θέματα ασφάλεια της χώρας, μια και οι θαλάσσιες μεταφορές είναι ενταγμένες στον αμυντικό σχεδιασμό.

Η στόχευση έπρεπε να υπηρετηθεί με κάθε τρόπο.

Κυρίως βρώμικο, για να πιάσει το κόλπο του αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης και να αποτραπεί η εκδήλωση της διαφαινόμενης από την πρώτη στιγμή διάθεσης αλληλεγγύης, από μεγάλα τμήματα εργαζομένων και λαϊκών στρωμάτων.

Που πράγματι εκφράστηκε.

Ετσι, επινόησαν και πρόβαλαν τη θεωρία της χαμένης τουριστικής χρονιάς, της υπονόμευσης του ελληνικού τουρισμού και ειδικά της κρουαζιέρας, της δυσάρεστης εικόνας που μεταφέρεται στο εξωτερικό.

Το αντεργατικό τους μένος και ο φανατισμός ενάντια στις κινητοποιήσεις των ναυτεργατών έφτασε σε τέτοιο σημείο, που κάποιοι από τους επιμελέστερους παρουσίαζαν και ... «αποδεικτικά στοιχεία».

Δεν εντόπισαν μόνο καθήλωση του αριθμού των κρουαζιερόπλοιων που επισκέφτηκαν τον Πειραιά, ούτε αποκάλυψαν απλά τεράστια μείωση των τουριστών κρουαζιέρας που επιβιβάστηκαν στο λιμάνι.

Οι άθλιοι, επικαλούνταν και αριθμούς, που αφορούσαν τη διαγραφή του Πειραιά από τα δρομολόγια των πλοίων κρουαζιέρας, τη μαζική ματαίωση ταξιδιών - κρουαζιέρας στη χώρα, τη μείωση του τζίρου των καταστημάτων, εξαιτίας των κινητοποιήσεων των ναυτεργατών, τις επιπτώσεις των κινητοποιήσεων στην οικονομία συνολικά.

Κοντά ποδάρια το ψέμα.

Και δεν έμειναν μόνο σε αυτά.

Εκαναν, οι απατεώνες, και «ζωντανά» ρεπορτάζ, είτε επιστρατεύοντας νησιώτες που δεν κατάφεραν να ταξιδέψουν κι έλεγαν το πόνο τους, είτε παίζοντας με τον πόνο κάποιων μικρεμπόρων σε δρομάκια του Πειραιά, από αυτούς που χρόνια έχουν να σταυρώσουν πελάτη, αλλά ποτέ δεν είχαν παρτίδες με τουρίστες, είτε έβγαζαν στα παράθυρα τις συνεργαζόμενες με τα κανάλια φίρμες που καθηγητεύουν σε διάφορες σχολές, διδάσκοντας στη νεολαία την τακτική της υποταγής και οι οποίοι καταδίκαζαν μετά βδελυγμίας τους απείθαρχους ναυτεργάτες.

Κοντολογίς παρουσίασαν την ελεεινότητά τους σε όλο της το μεγαλείο.

Ολα αυτά πέρσι, την άνοιξη.

Φέτος, προχτές για την ακρίβεια, ανακοινώθηκαν τα επίσημα στοιχεία για τα αποτελέσματα που είχε κατά το 2010 η κίνηση της κρουαζιέρας στο λιμάνι του Πειραιά.

Εκεί, που, σύμφωνα με τις γραφίδες των θεραπαινίδων της εργοδοσίας, τα μαντάτα ήταν κατάμαυρα και μάλιστα εξαιτίας των κινητοποιήσεων.

Τι λένε, λοιπόν, τα επίσημα στοιχεία;

Σε μια χρονιά, που παρουσιάστηκε κάμψη της τουριστικής κίνησης λόγω της οικονομικής κρίσης και μείωση των αφίξεων τουριστών στη χώρα, ο αριθμός των κρουαζιερόπλοιων που «έπιασαν» Πειραιά ήταν περισσότερα από όσα το 2009, ενώ οι επιβάτες που επιβιβάστηκαν στον Πειραιά από 415 χιλιάδες πρόπερσι, το 2010 έφτασαν τις 452 χιλιάδες.

Αποκαλύπτεται, λοιπόν, ότι οι κονδυλοφόροι της επικείμενης καταστροφής του τουρισμού, έλεγαν ψέματα, μετέφεραν μυθεύματα και κατασκεύαζαν «στοιχεία», με στόχο να δημιουργήσουν μέτωπο ενάντια στους ναυτεργάτες, ώστε να εξυπηρετηθούν τα σχέδια ολιγαρχίας - κυβέρνησης.

Και το έκαναν τότε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που σήμερα μας σερβίρουν ψέματα και κατασκευασμένα στοιχεία για το «κόστος» των εργαζομένων, το βάρος των πρώην ΔΕΚΟ, τους εργαζόμενους φοροφυγάδες, τα διόδια, τα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών, τα «κλειστά επαγγέλματα» κ.ο.κ.

Αλλα κουραγιο...



υσ νο1 Οι αγώνες των ναυτεργατών έχουν πολεμηθεί όσο λίγοι από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Η ανυπακοή τους στις απειλές και τις επιστρατεύσεις, έχουν αφήσει σοβαρή παρακαταθήκη στο εργατικό κίνημα.

υσ νο2 «Επιτέλους, θα πρέπει όλοι να αντιληφθούμε ότι έχουμε υποχρέωση, με τρόπο που συνάδει προς τη δημοκρατία, να επιδείξουμε την ανάλογη συμπεριφορά και υπευθυνότητα που αρμόζει προς το λειτούργημα και την ιδιότητα του καθενός», ισχυρίστηκε προκλητικά ο Γ. Πεταλωτής.

υσ νο3 «Η κ. Κατσέλη εξέφρασε κάποιες απόψεις σε συζητήσεις που μεταφέρθηκαν και μάλιστα με τον τρόπο που δεν αποδίδουν στην κ. Κατσέλη αυτά που σκεφτόταν και ήθελε να εκφράσει», υποστήριξε ο Γ. Πεταλωτής, προσθέτοντας ότι «αν διαφωνούσε με την τρόικα δεν θα ήταν υπουργός». Οι διαρθρωτικές αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση, συμπλήρωσε ο Γ. Πεταλωτής, «δεν είναι επιβολή ούτε της τρόικας, ούτε κάποιας ανώτερης δύναμης. Είναι ακριβώς πεποίθηση, είναι ιδεολογία μας ότι πρέπει να γίνουν»!

4 σχόλια:

  1. Ειναι τοσα πολλα πια τα ψεμματα...
    Και τοσο...χοντρα...
    Που πρεπει να ειναι κανεις...
    Ταλεμπαν ΠΑΣΟΚΟΣ...
    Για να αντεχει, να μαθαινει τα νεα...
    Απο την Τ Β....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα παραμείνω και τώρα,στο σχολιασμό των φωτό!
    Γιατί διαφορετικά θα πρέπει θίξω και τα κακως κείμενα που συμβαίνουν,στα διάφορα επαγγέλματα και δεν θα σου είμαι αρεστή.
    Είμαι και φορτωμένη απο την συμπεριφορά υπαλλήλων του τμήματός μου, που μόλις χθες απο δόκιμοι έγιναν μόνιμοι και σήκωσαν παράλογες απαιτήσεις που εγώ στα 30 χρόνια υπηρεσίας μου δεν έχω τολμήσει να αξιώσω με τον τρόπο που αξιώνουν εκείνοι!
    Ωραίες λοιπόν οι φωτό...σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μαστορα καλημερα, αυτοι ειναι ΙΚΑΝΟΙ με επικουρικους τους ηλιθιοπαπαγαλους των γ...καναλων, να ερθει στιγμη που θα ψηφισουν και τα............................δενδρα, οπως ''τοτε'' την περιοδο του μεγαλου ''εθναρχη''...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Kariatida62 καλημερα, δεν μπορω να ''ξερω'' τις απαιτησεις των ''δοκιμων'' που εγιναν ''μονιμοι'', αν ομως εχουν να κανουν με διεκδικησεις πανω σε θεματα της ''υπηρεσιας'', καλα κανουν, ουτε η εργασια ειναι στρατος, με παλιους και νεους, μην σου διαφευγει οτι και ''αυτο'' ειναι ενα κολπακι διαχωρισμου, εδω μιλαμε για ''μεροκαματο'', υποχρεωσεις απεναντι στην ζωη μας, δεν πρεπει να γινονται διαχωρισμοι, ''μεσα'' στο μυαλο μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή