Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011












ΑΓΑΝΤΑ...

Επίδειξη αυταρχισμού σε βάρος των ναυτεργατών!

Επίδειξη αυταρχισμού και καταστολής έκανε χτες η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ απέναντι στους ναυτεργάτες, μέσω του υπουργού Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας Γ. Διαμαντίδη.

Ο υπουργός δήλωσε ωμά και απροκάλυπτα ότι η κυβέρνηση δε θα άρει το έσχατο κατασταλτικό μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης, δηλαδή της καταναγκαστικής εργασίας, σε βάρος των ναυτεργατών, όσο αυτοί θα εξακολουθούν να διεκδικούν αυξήσεις στις συντάξεις και τα επιδόματα και αρνούνται να υπογράψουν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, σύμφωνα με τις αξιώσεις των εφοπλιστών!

Οι προκλητικές δηλώσεις έγιναν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στους ναυτιλιακούς συντάκτες.

Ανέφερε συγκεκριμένα: «Οσο υπάρχουν τέτοιες συνθήκες και όσο εκκρεμεί ακόμα ένας λόγος βασικός για τον οποίον έγινε η επιστράτευση, δεν μπορεί να αρθεί το μέτρο.

Ο βασικός λόγος είναι ότι δεν έχουν υπογραφεί Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας»!

«Δεν έχει εκλείψει - συνέχισε - κανένας λόγος, από τα αιτήματα που μου είχαν υποβληθεί και στα οποία μπορώ να δώσω λύσεις.

Εγώ δεν μπορώ να δώσω λύση στο αίτημα που μου είχε υποβληθεί για διπλασιασμό των επιδομάτων, δεν μπορώ να δώσω λύση στο αίτημα που είχε υποβληθεί σαν αιτία της απεργίας να αυξήσω τις συντάξεις.

Θα ήμουν παράλογος να έλεγα εγώ όταν κόβονται οι συντάξεις, όταν υπάρχει μία δύσκολη οικονομική συγκυρία, να βγω και να πω στην ΠΝΟ διπλασιάζονται τα επιδόματα και δίνω αύξηση στις συντάξεις»!

Βέβαια, η ...«δύσκολη οικονομική συγκυρία» αφορά μόνο τους ναυτεργάτες και συνολικά τους εργαζόμενους, αφού οι εφοπλιστές, με την πολιτική που συνδιαμορφώνουν για λογαριασμό τους ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, Ευρωπαϊκή Ενωση και στηρίζουν τα άλλα κόμματα του «ευρωμονόδρομου», όχι μόνο πλέουν σε πελάγη κερδών ακόμα και μέσα στην κρίση, αλλά η κυβέρνηση σπεύδει να τους εξασφαλίσει δισεκατομμύρια ευρώ ζεστού χρήματος για να θωρακίσουν ακόμα περισσότερο την κερδοφορία τους από την κρίση που και αυτοί προκάλεσαν.

Στις 25 Φλεβάρη, ο υπουργός Γ. Διαμαντίδης θα επισκεφθεί την Κίνα και σε ρόλο «ατζέντη» των εφοπλιστικών συμφερόντων θα κλείσει συμφωνία για την ενίσχυση των εφοπλιστών με 5 δισ. ευρώ για να κατασκευάσουν πλοία σε κινεζικά ναυπηγεία, ενώ εξήγγειλε και αύξηση των επιδοτήσεων των ακτοπλόων εφοπλιστών με 8 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, θα «μεσολαβήσει», ώστε η κινεζική πολυεθνική COSCO στην οποία έχει ήδη παραχωρηθεί η προβλήτα ΙΙ του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ) του ΟΛΠ στο Ικόνιο και την έχει μετατρέψει σε απέραντο εργασιακό γκέτο, να πάρει μέρος και στο διαγωνισμό για την παραχώρηση του Σταθμού μεταφόρτωσης στο Θριάσιο.

Ο υπουργός, αφού ανέφερε τους λόγους του ταξιδιού του στην Κίνα, δεν ήταν σε θέση να κάνει την παραμικρή δήλωση για την τύχη της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, όπου πλέον δεν πέφτει «σφυριά» και χιλιάδες εργατοτεχνίτες με τις οικογένειές τους βασανίζονται από ανεργία και έχουν βουτηχτεί στην εξαθλίωση.

Αλλα κουραγιο...


υσ «Οργανωμένη ανυπακοή και αντεπίθεση κατά της αντιλαϊκής θύελλας».

10 σχόλια:

  1. Εγώ έγραψα απο κάτω...
    Εμα!!! πια δεν σε προλαβαίνω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κι εγώ σου έγραψα στην προηγούμενη ανάρτηση πριν λίγο. Και θέλω να τα δεις τα σχόλια.

    Διότι η θεωρία παρασάγγας απέχει από την πράξη...

    :)))

    Ο Άλι σου στέλνει πολλά χαιρετίσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Kariatida 62, σου απαντησα, εσυ δεν προλαβαινεις, εσυ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δημητρα τα ειδα και σου εγραψα, ελειπα απο το σπιτι.
    Ευχαριστω τον ΦΙΛΟ Αλι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Α... ώστε μου γράφεις για .... αυταρχισμό!! Ε, για αυτά δε σου έγραφα κι εγώ στην προηγούμενη ανάρτηση;
    Όταν βαράνε στο ψαχνό -φερ' ειπείν- οι Έλληνες Υπουργοί είναι λάθος κι όταν βαρούσαν οι Ρώσοι κομμουνιστές ήταν σωστό;;;;;

    Συνεχίζω λοιπόν τα της προηγούμενης ανάρτησης.

    Δημήτρη, δεν περιμένω από τους φίλους κανενός να μου πουν τίποτα και να υποστηρίξουν κανέναν. Τα είδα με τα ίδια μου τα μάτια και η μητέρα μου επιβεβαιώνει τα λεγόμενά μου χωρίς να της έχει υπαγορεύσει κανείς κανένα ποίημα. Κι εκείνη λέει πως τα νοσοκομεία της Μόσχας ήταν χειρότερα από το Κρατικό Νικαίας. Είναι δυνατόν να πιστέψω να λεγόμενα κάποιων άλλων περισσότερο από τα δικά μου μάτια και τη δική μου μητέρα τη στιγμή που ζήσαμε εκεί τόσον καιρό και τα εμπεδώσαμε στο πετσί μας;;;; Ή μου λες ότι σου λέω ψέμματα;;;

    Πήγες εκεί εσύ Δημήτρη και δεν είδες όσα σου λέω με τα δικά σου μάτια ή μου επαναλαμβάνεις κι εσύ όσα σου έχουν πει κάποιοι άλλοι φίλοι, φίλων... τους φίλους, ω φίλοι.

    Να σου πω κι αυτό... πήγαμε εκεί γιατί από τους φίλους του αριστερού μπαμπά μου είχαμε τις ίδιες πληροφορίες που λες εσύ τώρα. Όταν φτάσαμε είδαμε πως τα πράγματα απείχαν πολύ των... συστάσεων.

    Η εξαθλίωση που είδα εγώ εκεί το 1987 ήταν χειρότερη από την τωρινή που βιώνουμε εμείς εδώ. Σου μιλώ για το μεγαλύτερο Νοσοκομείο της Μόσχας, όπου εξέταζε ο γιατρός Τιοντόροφ, όπου είχε κάποιες πτέρυγες για τους ξένους ξεχωριστές από αυτές των Ρώσων, όπου οι συνθήκες υγιεινής ήταν άθλιες, οι τουαλέτες σαν τους στάβλους του παππού μου, τα ταβάνια γεμάτα μούχλα και υγρασία.

    Μη μου λες λοιπόν για τα "σοσιαλιστικά" κράτη γιατί με αναγκάζεις να μιλήσω και για ηγέτες του τύπου Τσαουσέσκου που ζούσε σαν σεΐχης του Μπαχρέιν και για τα όσα έκανε στο λαό του και για όλους αυτούς που καπηλεύτηκαν τα όνειρα των ανθρώπων που αγωνίστηκαν για μια καλύτερη ζωή...

    Στη Ρουμανία οι Άραβες φοιτητές το όνομα του Τσαουσέσκου το καλούσαν κωδικά "Αραφάτ" γιατί οι μυστικές υπηρεσίες είχαν απλωμένα τα δίχτυα τους παντού και κυνηγούσαν τους "ταραξίες" μέχρι εξοντώσεως.

    Ο ναυτικος πατέρας μου -που λες- έχει να λέει πως το χειρότερο, πιο βρόμικο, πιο άθλιο, πιο μολυσμένο λιμάνι που βρέθηκε στη ζωή του, ήταν η Κωστάντσα της κομμουνιστικής Ρουμανίας. Στον ντόκο η πετρελαιοκηλίδα είχε πάχος 10 εκατοστά.
    Και καλά να εξυπηρετούσε τα συμφέροντα κάποιας πολυεθνικής και να τσιγκουνευόταν τα χρήματα που χρειαζόταν για τον καθαρισμό του λιμανιού και την τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας. Μιλάμε όμως για λιμάνι υπό τον έλεγχο κρατικού κομμουνιστικού φορέως...
    Γιατί τέτοια κατάντια;

    Δεν υποστηρίζω τον καπιταλισμό και κανένα πολιτικό σύστημα που καταχράται τη δουλειά των ανθρώπων. Αλλά ρε Δημήτρη, όταν ακούω κάποια πράγματα... τσαντίζομαι!!

    Με αγάπη πάντα και χωρίς παρεξήγηση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η Στυλιανοπούλου με το φτερό χαχα για να μη σας σκονίσει εδώ απάντησε απο κάτω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δημητρα τι σου εγραψα και το προσπερασες δυο φορες, απο το '80 ειχε αρχισει να ''χαλαει'' το πραγμα και δεν χαλασε απο μονο του----δεν ειναι τυρι----φροντισαν ''καποιοι'' σαν την ομαδα αυτη----γκορμπατσωφ, γελτσιν----να δημιουργησουν μια κατασταση ασφυξιας, στον λαο και μια κατασταση αντιπαραγωγης.
    Η Ρουμανια μαζι με την Γιουγκοσλαβια, ειχανε αλλο ''μπαιρακι'', παντα εκαναν αυτο που ηθελαν.
    Αντε λοιπον το λιμανι της Κωνσταντσα, ειχε βρωμα, δεν διαφωνω, τωρα που δεν εχουν να φανε και δουλευουν ανασφαλιστοι στην Ελλαδα για 2 ευρω την ωρα, ειναι στον ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ, ας μην πιασουμε το θεμα Τσαουσεσκου, γιατι αν δεχθω οτι ητανε δικτατορας----αληθεια πως και με ποιον τροπο εγιναν οι δικες και η εκτελεση----πως δεν ΑΦΗΣΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΧΡΕΟΣ, αληθεια αυτο γιατι δεν απαντηθηκε ποτε.
    Δεν αγιοποιω το ''τοτε'' συστημα, γιατι στο τελος και το προσδιορισα χρονολογικα στο περιπου, ειχαν φροντισει σιγα-σιγα να δημιουργησουν μια ''περιεργη'' κατασταση, αλλωστε στο εγραψα, ολα αυτα τα εχει καταδικασει και εχει κανει κριτικη το Κ.Κ.Ε, αλλα μη μηδενιζουμε επιτευγματα που βοηθησαν την παγκοσμιοτητα.
    Τι μου κανεις τωρα να κανω συγκρισεις, πριν δυο χρονια σε μεγαλο ''ξενοδοχειο''-νοσοκομειο, οταν ρωτησαμε τους γιατρους γιατι εχει αυτη την μυρωδια, που εχουν και τα κρατικα, κοιταχτηκαν μεταξυ τους και κατεβασαν το κεφαλι, κατι για περικοπες μας ειπαν, στην ''υγεια'' του.
    Οταν βιωνεις ενα συστημα απανθρωπο, οταν στελνει ανθρωπους στις φυλακες και στον θανατο, ειναι ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ, να ψαχνεις να ''δεις'' ποση μουχλα ειχε το ταβανι, το 1985 σε μια σαμποταρισμενη σοβιετια, να σου θυμισω για το μηχανημα που εσπασε το κεφαλι στο κεντρο υγειας της Ανδρου, λογω ελλειψης τεχνικου, οταν ο πρωτος αριθμος στην χρονολογια ειχε το 2, η ποσες φορες μενει το νησι χωρις γιατρο, πραγματα αδιανοητα για την σοβιετια, θυμασαι που ειχαν πεσει οι σοβαδες, αναφερωμαι στην Ανδρο για να κανουμε συγκριση, σε εικονες που εχουμε και οι δυο μας, εχει γυναικολογο, εχει μηχανημα αιμοκαθαρσης, εχει χειρουργο, εχει οφθαλμιατρο, εχει ωρλ, κατι ασκουμενους και γενικης ιατρικης εχει, ποιος φταιει, η κεντρικη πολιτικη σκηνη φταιει, με τις περικοπες, πραγματα ξαναγραφω αδιανοητα για τους ''τοτε'' σοβιετικους.
    Ξερω οτι δεν υποστηριζεις την εκμεταλευση ανθρωπου απο ανθρωπο, σιγα αν την υποστηριζες και θα ''μιλαγαμε''.
    Η αγαπη σας το εχουμε νοιωσει ειναι δεδομενη, δεν χρειαζονται να τα ξαναλεμε.
    Παρεξηγηση καμμια, μονο που τετοιες συζητησεις χρειαζονται ρακες, φουρταλιες, τζακι, φωνες, τσαντηλες και παλι φιλοι, τι Ελληνες ειμαστε???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Kariatida 62, ωρε εισαι ενα...............................αγκαθακι εσυ, δεν αφηνεις να πεσει κουβεντα κατω.
    Καλα αν γνωριζομαστε απο χρονια θα ειχαμε πλακωθει ουκ ολιγες φορες....................................αλλα και παλι φιλοι θα ειμαστε.
    Πα, πα, πα, ωρε εισαι η Γεωργια Βασιλειαδου στην ταινεια που κανει την ξεματιαστρα, δεν αφηνε ανθρωπο σε χλωρο κλαδι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εγω η Βασιλειάδου και συ ο Φωτόπουλος! χαχαχαχαχα
    Εγω η καφετζού και συ μου φέρνεις πελατεία..χαχα!
    Τώρα μάλιστα,οι ρόλοι διανεμήθηκαν σωστά! χαχαχαχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΛΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ, ΤΟΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΝΑ ΠΑΙΔΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΝΤΡΕΨΕΙ ΤΙς ΑΔΕΛΦΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ''ΣΠΑΕΙ'' ΜΕ ΤΟΝ ''ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ'' ΑΔΕΛΦΟ ΤΟΥ.
    ΟΠΟΤΕ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΟΣΟΙ ΜΑΣ ΑΓΑΠΟΥΝ, ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΚΗ ΚΑΡΙΑΤΙΔΑ, ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΚΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή