Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011







ΑΓΑΝΤΑ...

''ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ'''

Οποιος άκουγε χτες τις πρώτες διθυραμβικές τηλεοπτικές ανακοινώσεις για την πιθανή συγχώνευση της «Εθνικής Τράπεζας» με την «Alpha Bank», λίγο απείχε από το να πιστέψει πως επίκειται κοσμογονία.

Ειδικά όσοι είναι χωμένοι ως το λαιμό στα χρέη.

Οι «αναλυτές» βεβαίωναν πως ανοίγει η κάνουλα για φτηνά και μπόλικα δάνεια.

Οταν, τελικά, τέλειωσε ο τζόγος, έμεινε μια φτωχική είδηση πως κοντά 200 εκατομμύρια ευρώ - από τα χρήματα που «δεν υπάρχουν» - είχαν μέσα σε λίγη ώρα αλλάξει χέρια στο χρηματιστήριο.

Α, και κάτι ακόμα: Εμεινε η βεβαίωση της «Alpha» πως o Α. Γκιάτης που έκανε δηλώσεις στα κανάλια δεν μιλούσε μόνο σαν πρόεδρος του σωματείου, αλλά και σαν εκπρόσωπος της διοίκησης της τράπεζας.

Αυτό θα πει «υπεύθυνος συνδικαλισμός».


''ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ''

ΜΑΚΡΥ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ: «Κρίσεις, πόλεμοι, πλημμύρες, πρόσφυγες τραβούν τις μη κυβερνητικές οργανώσεις σαν μέλι (...)

Πόσο είναι όμως πραγματικά μη κυβερνητικές; (...) μία από τις μεγαλύτερες, η Οξφαμ, χρηματοδοτείται κατά 25% από τη βρετανική κυβέρνηση.

Πολλές από αυτές τις οργανώσεις δρουν ως μεταπράτες των κυβερνήσεων, που προτιμούν να ξεπλένουν μέσω αυτών την εξωτερική βοήθεια σε χώρες στις οποίες θέλουν να ασκήσουν επιρροή.

Τα σόου των χρωματιστών επαναστάσεων στη Γεωργία και την Ουκρανία δεν θα είχαν γίνει ποτέ χωρίς τη δυτική χρηματοδότηση των εξεγερμένων μέσω τέτοιων οργανώσεων.

Τα ηγετικά στελέχη των Γιατρών Χωρίς Σύνορα και η πολιτική εξουσία υπήρξαν πάντα συγκοινωνούντα δοχεία: ο Κουσνέρ έγινε υπουργός του Σαρκοζί, ο Μαλιρέ υπουργός του Σιράκ, ο Ρουφέν συνεργάτης του Μπαλαντίρ, ο Νεστέζ γερουσιαστής της βελγικής δεξιάς (...)

Η Διεθνής Αμνηστία, όπως γράφει ο βέλγος δημοσιογράφος Μισέλ Κολόν στο βιβλίο του "Το παιχνίδι του ψεύδους", φρόντιζε ώστε η "ανθρωπιστική" στάση της στη Βοσνία να μην είναι ασύμβατη με τη θέση της αμερικανικής πολιτικής» (από άρθρο στα ΝΕΑ).


''ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ''

«Η συντριπτική πλειοψηφία του λαού ζει στην ανέχεια.

Η φτώχεια εξαπλώνεται και βαθαίνει.

Στην ύπαιθρο κυριαρχεί η ερήμωση και η εγκατάλειψη.

Τα χωριά αργοπεθαίνουν, οι πόλεις μαραζώνουν.

Επιχειρήσεις που επιδοτήθηκαν από τα λεφτά του λαού μέσω των αναπτυξιακών νόμων και άλλων "επιχειρησιακών" προγραμμάτων έκλεισαν (Λαναράς, "Θράκη ΑΕ", Κεραμοποιία ΚΟΘΑΛΗ, ΔΕΛΦΙΝΙ κ.ά.) ή πήραν νέες επιδοτήσεις για να μεταφερθούν στις γειτονικές χώρες.

Δημόσιες και συνεταιριστικές επιχειρήσεις (ΣΕΒΑΘ, ΣΕΠΕΚ) έκλεισαν, με αποτέλεσμα εκατοντάδες χαμένες θέσεις εργασίας ή ξεπουλήθηκαν στο κεφάλαιο (ΒΦΛ, "ΡΟΔΟΠΗ").

Μόλις προχτές ο υπουργός Οικονομίας ανακοίνωσε ότι θα ξεπουληθεί και η ΣΕΚΑΠ.

Σημαντικά έργα υποδομών παραπέμπονται στις ελληνικές καλένδες, ταυτόχρονα ετοιμάζεται νέο χαράτσι για το λαό της περιοχής με τα διόδια της Εγνατίας Οδού. Ο ορυκτός πλούτος της περιοχής, όπως ο χρυσός, ξεπουλιέται στις πολυεθνικές.

Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι ξεκληρίζονται.

Οσο ακολουθείται η πολιτική του ευρωμονόδρομου, κανένα καλάθι δεν πρόκειται να δώσει λύση στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι».


''ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ''

ΠΡΩΗΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

Η εκποίηση της έκτασης, που αποτελεί έναν από τους τελευταίους μεγάλους ελεύθερους χώρους του Λεκανοπεδίου Αττικής και μπορεί να δώσει ανάσες ζωής στους κατοίκους του που ασφυκτιούν, θα γίνει με βάση την προκαταρκτική μελέτη του Ισπανού αρχιτέκτονα Αθεμπίγιο.

Το σχέδιο προβλέπει το διαχωρισμό της έκτασης σε τρεις ζώνες, για την κατασκευή δύο γηπέδων γκολφ, ερευνητικών κέντρων, πανεπιστημιακών εγκαταστάσεων, εκθεσιακών, τεχνολογικών και συνεδριακών κέντρων, καθώς και εμπορικών κέντρων.

Ταυτόχρονα, ένα σημαντικό μέρος της έκτασης προβλέπεται να οικοπεδοποιηθεί, δηλαδή να «φυτευτεί» μια πόλη τουλάχιστον 10.000 κατοίκων!

Το συγκεκριμένο σχέδιο δεν είναι το τελικό και μπορεί να αλλάξει προς το χειρότερο, αφού τελεί υπό την αίρεση των προσδοκιών των υποψήφιων επιχειρηματιών που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον, με πρώτο τον επιχειρηματικό όμιλο από το Κατάρ, την έδρα του οποίου θα επισκεφτεί την Τρίτη ο υπουργός Επικρατείας, προκειμένου να επιδείξει τη συγκεκριμένη μελέτη.

Αλλα κουραγιο...



υσ ''ελευθερη οικονομια'', Αναζητώντας εργασία
«Είμαι περίπου 1,5 χρόνο άνεργη. Κάνω κάποια ιδιαίτερα μαθήματα σε παιδιά για το χαρτζιλίκι. Εφτασα 27 χρονών και δεν έχω ούτε ένα ένσημο».

17 σχόλια:

  1. Καλά για την έκταση του παλιού Αεροδρομίου, καιρό πολύ την έχουν για ξεπούλημα...(πολύ πριν Μνημονίου)

    Αλλά να σας πω ένα μυστικό? Και να με πλήρωναν ή ακόμα αν μου έδιναν χρυσό παλάτι εγώ εκεί κάτω δεν θα έπαιρνα ούτε νεόκτιστη καλύβα!
    Ξέρετε γιατί? Γιατί όλη η έκταση αυτή βρίσκεται πάνω απο γεωλογικό ρήγμα.χαχα!

    Υ.Γ.Η Στυλιανοπούλου απήντησε γιατί απέκτησε και συμπεθέρους απο την Ουκρανία....χαχα!
    Μα με ποια βρήκες να με παρομοιάσεις...παναθεμά σε Δημητράκη, θα στο φυλάω αυτό να το ξέρεις..!:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάρε και ένα νέο απο την περιφέρεια:
    Στα ψιλά των εφημερίδων πέρασε η είδηση ότι καταστηματάρχης του Βόλου έκανε απόπειρα αυτοπυρπόλησης, προ ημερών, μέσα στο κατάστημά του, φέρνοντας στο νου εικόνες από Αλγερία!

    Όπως κατήγγειλε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου κ. Μαγαλιός, προ δεκαπενθημέρου περίπου, γνωστός έμπορος της κεντρικής εμπορικής αγοράς της πόλης αποπειράθηκε να θέσει τέρμα στη ζωή του εντός του καταστήματός του. Προσπάθησε να αυτοπυρποληθεί με βενζίνη, αλλά ευτυχώς τελευταία στιγμή παρενέβησαν συνάδελφοί του γείτονες και τον έσωσαν αποτρέποντας το μοιραίο.

    Πρόκειται για 45χρονο οικογενειάρχη που αντιμετώπιζε και προβλήματα υγείας, όπως δήλωσε ο κ. Μαγαλιός. Η κατάσταση (και) για τον μικρομεσαίο εμπορικό κόσμο έχει γίνει δραματική το τελευταίο διάστημα, καθώς λόγω της μνημονιακής λαίλαπας η κατανάλωση έχει κατακρημνιστεί και τα χρέη «πνίγουν» τους επαγγελματίες. Οι αυτοκτονίες και οι απόπειρες αυτοκτονίας λόγω οικονομικών αδιεξόδων έχουν αυξηθεί κατακόρυφα το τελευταίο διάστημα. Παράλληλα, οι τράπεζες έχουν κηρύξει «πόλεμο» στην πραγματική οικονομία, καθώς παρά τον πακτωλό δημοσίου χρήματος που τους έχει δοθεί – με τη μορφή ρευστού και εγγυήσεων- αρνούνται πεισματικά να διοχετεύσουν χρήμα στην αγορά. Έτσι, η ελληνική οικονομία μπαίνει σ’ ένα μνημονιακό φαύλο κύκλο: η τροϊκανή λιτότητα ισοπεδώνει τα λαϊκά εισοδήματα, η κατανάλωση «βυθίζεται, οι μικρομεσαίοι έμποροι και επαγγελματίες δεν μπορούν να επιβιώσουν, οι τράπεζες σταματούν να δανείζουν αλλά και να εισπράττουν. Ήδη τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια έχουν φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ: 1 στα 10 στεγαστικά δάνεια και 2 στα 10 καταναλωτικά δάνεια βρίσκονται σε καθεστώς οριστικής καθυστέρησης, αντικατοπτρίζοντας τη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική κοινωνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Kariatida62 γεια και χαρα, ωστε πανω σε ρηγμα ειναι το Ελληνικο, βαρδα μη κουνησει, γιατι αν ειναι πανω απο 6 ριχτερ, η στο Ελληνικο εισαι η στο Γαλατσι.......................................στα ''ψιλα'' στις φυλλαδες και καθολου στα γ...καναλα, να δουμε αυτον τον λαο με την γαιδουρινη.............υπομονη ποτε θα τους στειλει, μαζι με τα σογια τους εκει που τους πρεπει.
    Τα ''ευρω'' και τις εγγυησεις τις εδωσαν στις τραπεζες για να γινουν οι ''γαμοι'' μεταξυ τους, για τον ερημο λαο.............

    Ωρε τι εχει η Στυλιανοπουλου?
    Σχεδον σε ολες τις ασπρομαυρες ταινιες εχει..............................παιξει.
    Δηλαδη πως θα με πεις....................................Μανελη???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ε όχι δεν θα μου βάλεις τα Τουρκοβούνια του Γαλατσίου με την άμμο του Ελληνικού!!!
    Δεν είναι το ίδιο!
    ----
    Εχει παίξει σ'όλες τις ασπρόμαυρες ταινίες και έχει πει όλες τις ασπρόμαυρες κοτσάνες Δημητράκη μου!
    Εμ΄' εκείνο το εκνευριστικό γελάκι της, πού το βάζεις? Ετσι γελάω εγώ Δημητράκη? Το γάργαρο γέλιο μου τόκανες σπαστικό σαν της Στυλιανοπούλου?
    Ο Μανέλης ήταν χαριτωμένος...άλλον άλλον θα βρω! χαχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Kariatida 62, τι πετρες και βραχους τα σπιτια μας τα εχουν ταλαιπωρησει πολλοι και μεγαλοι σεισμοι και οπως ειπε ο καθηγητης Καρυδης σε καποια συνεντευξη του, αυτα ''μενουν'' στον σκληρο δισκο των σπιτιων μας, δεν θ'αντεξουν αλλο τοσο μεγαλο σεισμο και αλλοιμονο σ' εμας.

    Σε αναβαθμισα στην προηγουμενη αναρτηση, πηγαινε δες.
    Αυλωνιτης? Κυριακου? Παπαμηχαηλ στον''''''''''''''''''''''''''''Παπαφλεσσα.
    Πως με βγαζεις εκτος θεματος και κανουμε χαβαλε και απο ''επανω'' υπαρχει τετοια αναρτηση, το....................................................κριμα στον λαιμο σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καρυάτιδα ο Δημήτρης δεν κρατιέται δεν ξέρω και δεν καταλαβαίνω γιατί τον έχει πιάσει η πολυγραφολογία.
    Άστον όμως, εμείς θα κάνουμε κατάχρηση του χώρου του, γνωρίζοντας έτσι και αλλιώς ότι είναι φιλόξενος και αν μπορεί ας κάνει και αλλιώς, λόγω Κατινακίου. Τόσα χαιρετίσματα που της έχουμε στείλει, όλο και το μέρος μας θα πάρει.
    Το καπιταλιστικό σύστημα και τα παράγωγά του φυσικά και δεν έχουν πουθενά καταγεγραμμένο ότι βασίζονται στην αρχή της" εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο" και όπως καταλαβαίνεις δεν το έχουν αναρτημένο σαν σύνθημα στους τοίχους των επιχειρήσεών τους.Όμως βασική τους αρχή είναι η συσσώρευση του κεφαλαίου και ο μεταξύ τους ανταγωνισμός.
    Όμως η συσσώρευση του κεφαλαίου, προκύπτει μόνον από την εργασία των εργαζομένων.
    Το κέρδος,, προκύπτει μόνον από την παραγωγή της υπεραξίας του εργαζόμενου.'Αρα από την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.
    Ελπίζω καταλαβαίνεις, ότι αυτό δεν είναι ένα δικό μου ευφυολόγημα, ούτε ιδεολόγημα του κομμουνιστικού κόμματος ή άλλων αριστερών κομμάτων που το επικαλούνται.Αυτό το γνωρίζουν και οι ίδιοι οι καπιταλιστές και προκύπτει από την επιστημονικά τεκμηριωμένη(έρευνα πείραμα απόδειξη) Μαρξιστική Θεωρεία.
    Αυτό είναι έτσι και είναι κάτι με το οποίο μπορείς να συμφωνήσεις, ότι καλώς γίνεται ή και να διαφωνήσει, αλλά δεν είναι κάτι που να μπορεί να αμφισβητηθεί.Μαθηματικά είναι δεν είναι φιλολογία.
    Στην προηγούμενη απάντησή μου, γράφω για την διαφορά στην ουσία, που έχουν τα δύο συστήματα μην επανέρχομαι.
    ξαναδιάβασέ το ποιο προσεκτικά.
    Αν δεν βαριόσουν θα σου έλεγα να ρίξεις μια ματιά στο μπλοκ μου και στις ποιο δημοφιλείς αναρτήσεις με τίτλο "Η ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ" αναρτημένη τον Ιούνη του 2010
    Έχω την βεβαιότητα ότι θα καταλάβεις ακριβώς τι γίνεται και πως.
    Την καλημέρα μου.Και τα λέμε, είπαμε ο Δημήτρης είναι φιλόξενος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. B.B kαλημερα, τα.......................μεγαλα πνευματα συναντωνται, ελεγα που ειναι η Β.Β, να το θεσει το ''θεμα'', επιστημονικα.
    Καλα κανεις και γραφεις, ισα-ισα, οσα πιο πολλα μαθαινουμε, τοσο καλυτερα για ολους μας.
    Ειπαμε εδω μπαινει οποιος θελει και γραφει οτι θελει, ουτε κοβουμε, ουτε ραβουμε, στην χειροτερη μια καλημεροκαλησπερα θα την πουμε, οποτε δεν τιθεται θεμα φιλοξενιας, το ''μαγαζι'' ειναι ανοικτο σε 24ωρη βαση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλημερα...
    Σε ολα τα ομορφα παιδια..
    Βαλε καφε Δημητρη ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ετσι μπράβο...κουβεντούλα φίλων ζεστό καφεδάκι και ανοιχτές καρδιές θέλω να βλέπω!
    Δεν διαφωνώ κατά βάση αγαπητή ΒΒ,απλά αναρωτιέμαι γιατί δεν βλέπω πουθενά κάτι να στηριχτώ να πιστεψω και ν'αγωνιστώ απο την στιγμή που το κέρδος του χρήματος έχει κυριεύσει τον κόσμο μας...
    ΒΒ, θα περάσω, το δίχως άλλο απο το σπίτι σου να σε γνωρίσω καλύτερα.
    Καλημέρες σ'όλους(και στο Κατινάκι μας-απαραιτήτως)και φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλημέρα...Ωστε θα σας κάνουν και δύο
    γήπεδα γκολφ στο Ελληνικό?
    Ε,τι άλλο θέλετε,δίπλα σας θα είναι,για
    μας που θα είναι μακριά όμως, πώς θα γίνει?
    Χαρά σε σας,ετοιμάστε τα μπαστούνια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Kariatida62 χαιρεται, εδω χτιζουμε την δικη μας πατριδα, καλα τα παραδειγματα, ισα-ισα που τα λαθη των αλλων θα τ'αποφυγουμε εμεις.
    Το κατινακι σ'ευχαριστει και ανταποδιδει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Frezia χαιρεται, εμεις τα μονα μπαστουνια που εχουμε ειναι ενα σκουποξυλο και ενα ''σφουγγοξυλο'', αλουμινενια ομως, λες να κανουν???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Kάρυ (όπως σε λένε και οι φίλοι) Δεν υπάρχει τίποτα από μόνο του για να στηριχθείς εσύ, εγώ, ο καθένας μας.
    Αυτό που θα μας στηρίξει, πρέπει να είμαστε εμείς που θα το χτίσουμε.
    Αν δεν είμαστε εμείς που θα συμβάλλουμε στο χτίσιμο και στην ανάπτυξη, από κει δηλαδή που θα λέμε "πιάνω αμπάριζα και βγαίνω" και είναι μόνον κάποιοι άλλοι που το στήνουν χωρίς την δική μας συμμετοχή, τότε πολύ πιθανόν να λέμε δεν μας εκπροσωπεί, δεν θα μας εκφράζει.
    Η συμμετοχή μας, αποτελεί και δικλείδα ασφαλείας για την αποφυγή των όποιων λαθών.
    Για αυτού του είδους την συμμετοχή, απαιτούνται κάποιες προϋποθέσεις.Και η πρώτη προϋπόθεση είναι να ανήκεις στην εργατική τάξη.Αυτό βέβαια δεν σημαίνει να δουλεύει κανείς σώνει και ντε σε Φάμπρικα.
    Η δεύτερη προϋπόθεση, είναι να μπορέσει κανείς να απεγκλωβιστεί από τους μηχανισμούς και την προπαγάνδα που μας αποπροσανατολίζει, να αποστασιοποιηθεί να "γνωρίσει", να ψάχνεται, να είναι ανήσυχος, να μην παραδίνεται και σιγά σιγά, θα αναπτύσει ταξική συνείδηση, θα ξέρει με λίγα λόγια, με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει.
    Οι μηχανισμοί που έχουν στην διάθεσή τους είναι πανίσχυροι. Δεν είναι εύκολος ο απεγκλωβισμός, εδώ λοιπόν μπαίνει ο ρόλος του "αριστερού"πολιτικού φορέα, του πολιτικού φορέα της εργατικής τάξης.Του κόμματος εκείνου, που μόνον έναν σκοπό ύπαρξης έχει: Να συμβάλει ώστε να μετουσιωθεί το ταξικό ένστικτο των εργαζομένων, σε ταξική συνείδηση.
    Ο ρόλος του δηλαδή, είναι μέσα σε αυτές τις αντίξοες συνθήκες που καλλιεργεί ο καπιταλισμός, να μπορέσει να σε πείσει και να σε εμπνεύσει.Ε,αυτό δεν το πετύχαμε εδώ είναι η αδυναμία εδώ ήταν το χρέος ώστε σήμερα να μην μπορείς να λες εσύ, με τις ανησυχίες σου, τις ευαισθησίες σου, τους προβληματισμούς σου και την διάθεσή σου να αγωνιστείς,όπως δηλώνεις,
    [..] Δεν διαφωνώ κατά βάση αγαπητή ΒΒ,απλά αναρωτιέμαι γιατί δεν βλέπω πουθενά κάτι να στηριχτώ να πιστεψω και ν' αγωνιστώ[..]
    Αλλά πριν να είναι πολύ αργά, μπορούμε και τώρα να βρεθούμε στο ίδιο πεζοδρόμιο, να αντισταθούμε στα επαίσχυντα μέτρα τους.
    Αυτοί δεν έχουν άλλη λύση από τα μέτρα που παίρνουν και εμείς δεν έχουμε άλλο δρόμο από την ανατροπή τους.
    Κάπου έγραφα, ότι ο στόχος και η ανάγκη τους, είναι να αφανιστεί μέρος της εργατικής τάξης.Κάποιοι θα επιβιώσουν.
    Αλλά καλή μου Κάρυ αυτοί που θα επιβιώσουν θα μείνουν να κλαίνε πάνω σε νεκρούς και σε ερείπια.
    Τώρα πρέπει να αποφασίσουμε, με ποιους θα πάμε και ποιους θα αφήσουμε, για μας και τα παιδιά μας.
    Να σου ομολογήσω ότι χαίρομαι που τα λέμε.

    Δημήτρη
    Κάνουμε ότι μπορούμε για την απεργία της Τετάρτης,με την ελπίδα να αποτελέσει ορόσημο και εφαλτήριο δυναμικών και αποτελεσματικών αγώνων.
    Τώρα αυτό με την απεργία των ΜΜΜ πως σου φαίνεται μου λες;
    (Αν τελικά είναι 24ωρη)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Β.Β καλησπερα,οταν λεμε απεργια πρεπει να ειναι απεργια, ΑΛΛΑ, εδω εχουμε να κανουμε με τα ''λαμογια'' που ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ οτι ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ την ΑΛΗΘΕΙΑ και την ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, οποτε η συμμετοχη ανημερα της απεργιας, σιγουρα εξυπηρετει την μη ληψη της εικονας σε πραγματικο χρονο.
    Ειμαι λοιπον εναντιον της απεργιας των δημοσιογραφων ανημερα των κοινητοποιησεων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δημήτρη για τα ΜΜΜεταφοράς μιλάω που να πάρ΄η ευχή πάνε για 24ωρη και δεν μπορώ να το καταλάβω σου λέω.
    Θα μπορούσαν ίσως να περιοριστούν σε στάσεις εργασίας και να κλείσουν μάλιστα και τα ακυρωτικά μηχανήματα,να πάει ο κόσμος στην απεργιακή συγγέντρωση.
    Δεν μιλάμε για μια συνηθισμένη απεργία,μιλάμε για την ανάγκη συμμετοχής και ατόμων που δεν έχουν ξανασυμετάσχει,οπότε δυσκολεύει το πράγμα.
    Και να ξέρεις είναι πολλοί εκείνοι που στο τσακ είναι να το αποφασίσουν ή και το έχουν ήδη αποφασίσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Β.Β καλησπεροκαλημερα, εμενα το μυαλο μου πηγε στα τρια κακα ΜΜΜ....ιας.
    Ακου τωρα να δεις, επειδη στην οικογενεια εχουμε δυο οδηγους, ο ενας εκανε και φυλακη με τα γεγονοτα τοτε της ΕΑΣ-μητσοτακη, οι ανθρωποι τοτε ζησανε αυτοι και οι οικογενειες τους μεγαλη δυσκολια απο ολες τις πλευρες, οικονομικη, ηθικη, κ.λ.π.
    Ενα ξερω οτι οσες κοινητοποιησεις γινονται ειναι προτασεις του ΠΑΜΕ, εδωσαν ΑΓΩΝΑ να πεισουν τους συναδελφους τους οτι οι συνδικαλιστες του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ, τους πανε στο λαου-λαου να τους αδρανοποιησουν, με εντολη της κυβερνησης, ε, τωρα τι να τους πεις, για να κατεβει ο κοσμος στην συγκεντρωση, εσυ θα απεργησεις ''αυριο''?
    Εντελει----αυτο ειναι δικη μου γνωμη----οποιος θελει ν'απεργησει ας κανει την ''δικη'' του πορεια μεχρι τους τοπους συγκεντρωσης των παραταξεων, γμτ, δεν ειναι τοσο μεγαλη η Αθηνα, ουτε ειναι πια τοσο δυσκολο να βρισκονται 5-5 να ''κατεβαινουν'', με φιλικα Ι.Χ, τι ειναι μια ''ταλαιπωρια'' μπροστα σε ενα θετικο αυριανο αποτελεσμα, μιας τεραστιας συγκεντρωσης, παλια οι ανθρωποι μαζευοντουσαν και γυρνουσαν στα σπιτια τους με τα ποδια, οποτε ειχαμε, πανεργατικη, πανυπαλληλικη απεργια και τοτε δεν ειχαμε ξεθεμελιωμα των παντων, τετοια φασμα ανεργιας.
    Δεν ξερω τι θ'αποφασισουν, αλλα οταν δεν ξερουν αν μετα δυο μηνες θα εχουν ''τιμονι'' στα χερια τους, ε, ας παρουν και οι υπολοιποι θιγομενοι τα ποδια τους και να κατεβουν στον ΔΡΟΜΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή