Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011






ΑΓΑΝΤΑ...

Μ.Μ.Ε, ΠΑΣΟΚ, ΜΙΑ ''ΠΑΡΕΑ'' ΣΤΟΝ ''ΑΕΡΑ''.

Αθλια επίθεση του ΣΚΑΪ στον «902», στους εργαζόμενους, στο ΚΚΕ.

Επίθεση σε βάρος του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης του «902», δηλαδή της φωνής της εργατικής τάξης και του Κόμματός της, του ΚΚΕ, εξαπέλυσε χτες ο τηλεοπτικός ΣΚΑΪ του εφοπλιστή Αλαφούζου, στο βραδινό δελτίο ειδήσεων.

Παρουσίασε ένα ρεπορτάζ με τον γενικό τίτλο: «Πολιτική Πολυφωνία στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης» για να κάνει ολόκληρη ανάλυση που συμπυκνώθηκε στο εξής (αναπαράγουμε απόσπασμα του ρεπορτάζ):
«Κενό γράμμα φαίνεται πως αποτελούν οι διατάξεις για την πολιτική πολυφωνία στους κομματικούς τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς παρά την εποπτεία του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα τόσο ο τηλεοπτικός όσο και ο ραδιοφωνικός σταθμός 902.
Στο καθημερινό πρόγραμμα και στα δελτία ειδήσεων δεν παρουσιάζεται σχεδόν καμία άλλη άποψη επί των ζητημάτων της επικαιρότητας, εκτός από αυτή του ΚΚΕ και των συνδικαλιστικών του φορέων.
Ετσι, ο πολίτης που θα τύχει να παρακολουθήσει δελτίο ειδήσεων του 902 δεν μπορεί να διαμορφώσει καμία άλλη άποψη εκτός από εκείνη της κομματικής γραμμής».
Επιπλέον, «έντυσε» προβάλλοντας το όλο ρεπορτάζ με αποσπάσματα από ρεπορτάζ του «902» με πλάνα από κινητοποιήσεις των εργατών και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, αλλά και παρεμβάσεις του Κόμματος για να επιβεβαιώσει πόσο μονόπλευρη είναι η ενημέρωση από τον «902».
Ακολούθησε δήλωση του προέδρου της ΔΡΑΣΗΣ Στέφανου Μάνου, ο οποίος απέδωσε τη μονόπλευρη ενημέρωση του «902» στο εξής: «Αυτό είναι μέσα στη γενική ανομία που υπάρχει στον τόπο μας.
Ο ΕΣΡ δεν κάνει σωστά τη δουλειά του, αλλά και η πολιτεία δεν κάνει σωστά τη δουλειά της και μέσα στο γενικό μπάχαλο γίνονται και αυτά».
Αμέσως μετά πήρε το λόγο ο δημοσιογράφος Αρης Προτοσάλτε, για να πει ανάμεσα σε άλλα ότι παλιότερα υπήρχε και κάποια παρουσία εκπροσώπων της ΝΔ στον «902», αλλά τώρα υπάρχει μόνο η δραστηριότητα του Κομμουνιστικού Κόμματος.
Ποιο είναι το ηθικό δίδαγμα που οδηγεί ο ΣΚΑΪ; Οτι ο «902» παρανομεί, πρέπει να τηρηθεί ο νόμος από το ΕΣΡ.
Δηλαδή; Τι λένε; Να φιμωθεί, να ελεγχθεί, να επιβληθούν ποινές και ό,τι άλλο προκύπτει από τη νομοθεσία για τη λειτουργία των ραδιοτηλεοπτικών μέσων.
Και εκεί κολλάει και η αναφορά περί «ανομίας» όπως άλλωστε όλο το προηγούμενο διάστημα λένε οι αστοί δημοσιολόγοι, από τα Μέσα που διαθέτουν οι κεφαλαιοκράτες, για τις λαϊκές εργατικές κινητοποιήσεις.
Βάζουν θέμα περιορισμού της φωνής του «902».
Πέρα από τη φανερή λαθροχειρία που έκαναν, αφού ο «902» προβάλλει και τη δραστηριότητα, αλλά και τις απόψεις άλλων πολιτικών κομμάτων και φορέων, σχολιασμένη από τη σκοπιά των συμφερόντων της εργατικής τάξης, του λαού, ο τελικός τους στόχος είναι άλλος.
Να βάλουν καθαρά το θέμα του περιορισμού της «φωνής» του «902», της φωνής δηλαδή που βρίσκεται στον αντίποδα της αστικής προπαγάνδας και των Μέσων της, σε συνθήκες μάλιστα όξυνσης της ταξικής πάλης, όξυνσης της αντιλαϊκής επίθεσης.
Της φωνής που χαλάει τη σούπα τους αφού αντιστέκεται στην προσπάθεια των αστικών ΜΜΕ να διαμορφώσουν κοινωνική συνείδηση υποταγής, μοιρολατρίας, απάθειας, που βολεύει την άρχουσα τάξη.
Κι όλα αυτά τα λένε αυτοί που παίζουν το ρόλο εισαγγελέα για τις εργατικές κινητοποιήσεις εγκαλώντας το ΠΑΜΕ, όπως έκαναν πρόσφατα, καλώντας την κρατική καταστολή να τσακίσει την ταξική πάλη όπως με τους ναυτεργάτες και άλλες κινητοποιήσεις.
Τα λέει ένα ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό Μέσο που χυδαιολογεί ασυστόλως ενάντια στο λαό όταν διεκδικεί κόντρα στην πολιτική του κεφαλαίου που τον σαπίζει στην εξαθλίωση. Ενα μέσο που ανήκει σε έναν εφοπλιστή που τα καράβια του τα ναυπηγεί στη Νοτιοανατολική Ασία και όχι στην Ελλάδα για να έχουν δουλειά οι εργάτες της ναυπηγοεπισκευής, που τυγχάνει φοροαπαλλαγών και φοροασυλίας, που θέλει καθεστώς γαλέρας για τους εργαζόμενους.
Ο «902» όχι μόνο δεν αποσιωπά τις θέσεις των άλλων κομμάτων, αλλά τις προβάλλει ακριβώς για να αποκαλύψει τον αντεργατικό τους προσανατολισμό.
Ο ΣΚΑΪ, αυτό το αστικό μέσο ενημέρωσης, δεν έχει αφήσει απεργία, κινητοποίηση, αγώνα των εργαζομένων χωρίς να τον συκοφαντήσει χυδαία (ποτέ δεν προβάλλει τις διεκδικήσεις όσων κινητοποιούνται, αντίθετα τις παρουσιάζει από τη σκοπιά που ενισχύει την αντιλαϊκή κυβερνητική προπαγάνδα και επίθεση), υπηρετώντας τα συμφέροντα των καπιταλιστών.
Είτε αφορά τους ναυτεργάτες είτε αφορά τους εργαζόμενους στις συγκοινωνίες, τους εργάτες, τους φτωχούς αγρότες κ.ά.
Να θυμίσουμε ότι πρόσφατα έστειλαν στο ΠΑΜΕ έγγραφο λες και ήταν ανακριτές ή εισαγγελείς και ζητούσαν ονόματα μελών του ΠΑΜΕ που συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις στις συγκοινωνίες.
Μιλούν για τον «902» αυτοί που δεν έχουν αφήσει αντεργατικό και αντιλαϊκό μέτρο που να μην το έχουν παρουσιάσει σαν ανάγκη για να σωθεί ο τόπος, δηλαδή οι μεγαλοεπιχειρηματίες από την κρίση, φορτώνοντάς την στο λαό.
Τα λέει ο ΣΚΑΪ που λασπολογεί και χλευάζει τη δράση του ΚΚΕ, της ΚΝΕ, του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, του ΜΑΣ, της ΟΓΕ, που αποσιωπά εργατικές λαϊκές κινητοποιήσεις και τις προβάλλει ως άνομες, όταν την ίδια ώρα στηρίζει καπιταλιστές που δεν πληρώνουν φόρους, εισφορές στα Ταμεία, μισθούς στους εργαζόμενους κλπ.
Δεν είναι τυχαίο ότι η επίθεση αυτή κατά του «902» και του ΚΚΕ γίνεται σε μια στιγμή όξυνσης της αντιλαϊκής επίθεσης, σε μια στιγμή όξυνσης των λαϊκών και εργατικών αγώνων.
Οι θεματοφύλακες της άρχουσας τάξης και των συμφερόντων της επιτίθενται κατά του ΚΚΕ και του «902» ακριβώς γι' αυτό το λόγο.
Γιατί είναι εκείνες οι φωνές που τους ενοχλούν.
Είναι εκείνοι που με συνέπεια στέκονται στο πλάι των εργαζομένων και των αγώνων τους.
Τη δράση αυτή θέλουν να χτυπήσουν και τα περί «πολυφωνίας» είναι ο φερετζές της ταξικής εκμεταλλευτικής «δημοκρατίας» που υπερασπίζουν.

Λαθροχειρίες ΜΕΓΚΑ.

Λαθροχειρία χτες από διάφορα αστικά ΜΜΕ, με πρωτοπόρο το ΜΕΓΚΑ, στην τοποθέτηση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη Βουλή για το θέμα της Υγείας και τις κινητοποιήσεις των υγειονομικών.
Στο βραδινό δελτίο του ΜΕΓΚΑ πρόβαλαν ψευδώς ότι το ΚΚΕ «άφησε αιχμές σε βάρος των γιατρών», τσουβαλιάζοντας το Κόμμα με τον ΛΑ.Ο.Σ.
Γνωστή η μέθοδος διαστρέβλωσης και συκοφαντίας.
Βεβαίως το ΜΕΓΚΑ αποσιώπησε εντελώς τις θέσεις του Κόμματος ενάντια στην κυβερνητική πολιτική και στο αντιδραστικό νομοσχέδιο.
Αλλά έφτασε στο σημείο να διαστρεβλώσει το ΚΚΕ με κατάλληλο μοντάζ, κόβοντας αποσπάσματα από την παρέμβαση και στο συγκεκριμένο ζήτημα, όπου η Αλέκα Παπαρήγα είπε απευθυνόμενη στον υπουργό: «Δε συναντήσατε καμία ουσιαστική δυσκολία.
Γιατί; Γιατί απέναντί σας είχατε τις συνδικαλιστικές ηγεσίες, βασικά ενός μόνο κλάδου των γιατρών, γιατί οι άλλες συνδικαλιστικές ηγεσίες, ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, απουσίαζαν, οι οποίες όντως παλεύουν συντεχνιακά και παλεύουν για την επιβίωση και τους καλούς μισθούς ενός μέρους των γιατρών».
Τι έκανε το ΜΕΓΚΑ;
Είπε ότι το ΚΚΕ μιλά για συντεχνίες των γιατρών, αποσιώπησε τα περί ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, για να αφήσει να εννοηθεί ότι λέει τα ίδια με την κυβέρνηση, ενώ η Αλέκα Παπαρήγα μίλησε για συντεχνίες συνδικαλιστικών ηγεσιών.

Το άρθρο στα ΝΕΑ έκανε καθαρό πως αυτό που πρέπει να αντιμετωπιστεί είναι ο ταξικός αγώνας χαρακτηρίζοντας τον ως «κοινωνική αυτοδικία».

Το άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ αρκείται να ζητήσει να βγει στους δρόμους η «σιωπηλή πλειοψηφία».

Παπαχελάς, Πρετεντέρης, Παναγιώτου, Βλαβιανός, Μανδραβέλης, δηλαδή οι κεντρικοί αρθρογράφοι στις μεγάλες εφημερίδες της αστικής τάξης, είναι οι χτεσινοί αστέρες που ανέλαβαν να εξηγήσουν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο ότι η χώρα βυθίζεται στην αναρχία.
Ως αναρχία χαρακτηρίζουν τις λαϊκές κινητοποιήσεις κάθε μορφής, τις οποίες προβοκάρουν τσουβαλιάζοντάς τες με πράξεις τραμπούκων.

Ο διευθυντής της «Καθημερινής» έγραψε ήδη για τρόμο μπροστά σε μια κρίση που θα απλώνεται από τον Προμαχώνα ως την Κερατέα και το κέντρο της Αθήνας.

Αλλα κουραγιο...


υσ Και ύστερα μιλούν για τίμια δημοσιογραφία.

7 σχόλια:

  1. Φαινεται...Οτι ο Μπουμπουκος...Μετεδωσε στον ρεπορτερ εφοπλισταρα...Που θεωρει αυτονοητο δικαιωμα του, να ειναι ιδιοκτητης,ενος ειδικα σχεδιασμενου γι αυτον υπερπλοιου...
    Και ταυτοχρονα να κλαιγεται...Δηλωνοντας αδυναμια πληρωμων...Ακομα και για τα μισθαρνα οργανα του και μειωσεις των μισθων τους...[κλαψ]
    Και δυσκολια καταβολης των φορων,Του ΦΠΑ..Των
    διαφημιστικων κλπ...[κλαψ-κλαψ]
    Και...ξαναταυτοχρονα, να καταγγελει, τη δυσκολια
    που αντιμετωπιζουν οι "κεφαλαιουχοι" για να
    "επενδυσουν" τα κεφαλαια τους στην ελλαδα...
    [λογω του κινδυνου, να ερθουν οι Μπολσεβικοι στην εξουσια,λογω της αναρχιας που επικρατει,λογω των ηλιθιων απεργιων..Και...
    λογω της ....ανεκτικοτητος της κυβερνησης, στους
    διαμαρτυρομενους εργατες]...

    Σε λιγο, να δεις...Που θα ζητησει, την διαλυση του ΚΚΕ...Ως αντεθνικως δρον κομμα...
    Επειδη επηρρεαζει τους ηλιθιους πλεμπαρια, εργαζομενους...Παρα τα εκβιαστικα διλληματα που τους φορτωνει αυτος...
    Και παρα τον απαραδεκτο διεθνη διασυρμο της χωρας...
    Την μειωση της τουριστικης κινησης...
    Και το κλεισιμο και τη μεταφορα των εργοστασιων αλλου...
    [Οπως ειναι..γνωστο...
    Το ΚΚΕ φταιει, για ολα...]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαστορα χαιρεται, εχει το ''παλληκαρι'' μια στενοτητα οικονομικη και για αυτο κοβει μισθους και απολυει εργαζομενους των 900-1200 ευρω τον μηνα και για να μην παιρνουν τα μυαλα ''αερα'' των υπολοιπων σκλαβων της γαλερας του, θελει να βγαλει εκτος νομου το Κ.Κ.Ε, ποιος ο μεγαλολαθρεμπορος πετρελαιου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ κατατοπιστικές οι σελίδες σου,
    τις διαβάζω με προσοχή,κάθε μέρα.
    Ομως έχω μια απορία,γιατί το κανάλι
    της τηλεόρασης,το 902 βάζει όλο
    διαφημίσεις.
    Κάτι σαν τηλεοπτικό μαγαζί...
    Αυτό γίνετε όλες τις πρωινές ώρες.
    Αυτή τη στιγμή διαφημίση έχει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να δω πότε θα φιμώσουν κι'εμάς τους απλούς πολίτες που δεν κομματικοποιούνται!

    "τσουβαλιάζοντας το Κόμμα με τον ΛΑ.Ο.Σ."
    Ωρες-ώρες Δημητράκη, έτσι αισθάνομαι κι'εγώ...
    Να με τσουβαλιάζεις! :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Frezia καλησπερα, δυστυχως τα κοστη ειναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ και δεν υπαρχει οικονομικη δυνατοτητα να υποστηριχθει ζωντανο προγραμμα, εδω αναμεταδοτες και την συντηρηση τους, την εχουν αναλαβει φιλοι σε διαφορα μερη της χωρας, αλλωστε οι ιδιοι δημοσιογραφοι ειναι στο ραδιο, που να πρωτοτρεξουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Kariatida62 καλησπερα, ΑΝ ΕΧΩ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΜΕΝΑ, ΑΝ ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ ΤΟΝ ΜΑΧΑΙΡΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΣΕΝΑ, ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ FREZIA ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΕΧΕΙ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΒΑΛΕ ΣΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΙΛΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΦΙΜΩΣΟΥΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ.

    Τωρα στα ''δικα'' μας, εχεις το δικιο ''σου'', αλλα αθελα σου μερικες φορες με τις τοποθετησεις σου----δικαιωμα σου----με κανεις και ''ξεχνω'' οτι δεν εισαι για ''τσουβαλιασμα'', εδω ''ειμαστε'' και με καλη διαθεση και διαλογο και ας ανεβαινουν οι τονοι ''λιγο'', οι ''παρεξηγησεις'' λυνονται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εγω θελω να προσπαθησουν...
    Ετσι για το γελοιο του πραγματος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή