Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011




ΑΓΑΝΤΑ...

ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΣΤΗ ΚΕΡΑΤΕΑ

Η Κερατέα δεν θυμίζει σε τίποτα πλέον μια αγροτική κωμόπολη. Οι δυνάμεις της αστυνομίας, ως “δυνάμεις κατοχής” εισέβαλαν σήμερα στην πόλη και χωρίς κανένα φραγμό κάνοντας χρήση όλων των μέσων που διαθέτουν, ενάντια στους αγανακτησμένους πολίτες της Λαυρεωτικής.

Εισέβαλαν και παραμένουν χωρίς καμιά λογική εξήγηση. Για να δείξουν μάλλον ότι μπορούν να κάμψουν τους κατοίκους που αντιδρούν.

Οι κάτοικοι συνεχίζουν να αντιστέκονται….
Η βιαιότητα των ΜΑΤ είναι ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ.
Η ΚΕΡΑΤΕΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΗ ΑΠΟ ΑΣΦΑΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΤατζήδες που κτυπάνε στο ψαχνό..

Η κυβέρνηση και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΑ ΜΑΤ, ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΧΥΘΕΙ ΑΙΜΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ.

Απο το ιστολογιο, aristera sti mitilini.





Η ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ

Η ΚΕΡΑΤΕΑ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ

Από χθές το μεσημέρι, η πόλη της Κερατέας και ολόκληρος ο Δήμος της Λαυρεωτικής βρίσκονται «υπό κατοχή». Ανήλικα παιδιά και υπερήλικες έγιναν μάρτυρες μιας απίστευτης σε αγριότητα αστυνομικής βίας.

Εκατοντάδες άνδρες των ΜΑΤ και άλλων μονάδων καταστολής κατέλαβαν τις γειτονιές μιας πόλης 10.000 κατοίκων, εισέβαλαν με προτεταμένα πιστόλια σε κατοικίες, προπηλάκισαν και χτύπησαν ηλικιωμένους, τραυμάτισαν δεκάδες συμπολίτες μας.

Νωρίς το απόγευμα της Τρίτης, δεκάδες ασφαλίτες εισέβαλαν σε σπίτια «υπόπτων», χρησιμοποιώντας βία, προπηλακίζοντας γονείς, κραδαίνοντας τα όπλα τους και απειλώντας με συλλήψεις.

Η προσπάθεια τρομοκράτησης απλών και φιλήσυχων πολίτων προκάλεσε την αντίδραση και τη διαμαρτυρία εκατοντάδων κατοίκων.

Η απάντηση των «φρουρών της νομιμότητας» στο Δήμαρχο Λαυρεωτικής κ.Κωνσταντίνο Λεβαντή, Αντιδημάρχους, Δημοτικούς Συμβούλους και Νομικούς που έσπευσαν στο Αστυνομικό Τμήμα να ενημερωθούν, ήταν η απρόκλητη και αναίτια επίθεση ανδρών των ΜΑΤ με δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες και ο τραυματισμός του Δημάρχου και άλλων πολιτών.

Η επίθεση γενικεύτηκε σε ολόκληρη την πόλη που μετατράπηκε μέσα σε λίγη ώρα σε ένα απέραντο πεδίο χημικού πολέμου με εκατοντάδες θύματα της αστυνομικής βίας. Μικρά παιδιά βρέθηκαν αποκλεισμένα σε φροντιστήρια, υπερήλικες κινδύνευσαν από τα χημικά που έφτασαν μέσα στα σπίτια τους, γυναίκες χτυπήθηκαν βάναυσα.

Η Δημοκρατία και η «έννομη τάξη» καταλύθηκαν από τους υπερασπιστές τους.

Η ωμότητα, οι άμεσες απειλές για τη ζωή, οι ύβρεις των αστυνομικών που απειλούσαν χιλιάδες κατοίκους μέχρι τις πρωινές ώρες φέρνουν στο νου εφιαλτικές μνήμες «στρατού κατοχής».

Η κυβέρνηση και το Υπουργείο «Προστασίας του Πολίτη» προσπάθησαν να εφαρμόσουν ένα τυφλό σχέδιο εκδίκησης εναντίον μιας περιοχής που αντιστέκεται 60 ολόκληρες μέρες και δεν υποχωρεί.

Η ίδια η ΕΛ.ΑΣ. ομολόγησε με δελτίου τύπου ότι, όλη η επιχείρηση είχε στόχο την τρομοκράτηση των κατοίκων και επεδίωκε να κάμψει τη συνεχιζόμενη αντίσταση τους.

Στα τέσσερα σπίτια, όπου εισέβαλαν με το πρόσχημα έρευνας και σύλληψης «υπόπτων» βρήκαν μόνο στο ένα από αυτά, άδεια μπουκάλια μπύρας, μία κάμερα και μια συσκευή εκτόξευσης φωτοβολίδων για το Πάσχα!!!.

Τα γεγονότα της Μαύρης Τρίτης σημάδεψαν ανεξίτηλα την ψυχή των κατοίκων της Λαυρεωτικής. Η ωμή βία της εξουσίας χαλυβδώνει τη θέληση όλων μας. Το δίκιο δεν αντιμετωπίζεται με δακρυγόνα, απειλές, συλλήψεις και τρομοκρατία. Ο αγώνας που ξεκίνησε από το 1996 συνεχίζεται…

Βρισκόμαστε στους δρόμους από τις 11 Δεκεμβρίου και δεν θα υποχωρήσουμε αν δεν δικαιωθούμε.

Τα σκουπίδια της Αττικής δεν θα έρθουν στο Δήμο Λαυρεωτικής.

Το Οβριόκαστρο είναι Αρχαιολογικός Χώρος, Ιστορικός Τόπος και περιοχή Ιδιαίιτέρου Φυσικού Κάλλους.

Απο το ιστολογιο ΠΟΛΙΤΕΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ
ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΑ, ΑΝΤΙ - ΧΥΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ! ΛΑΥΡΙΟ, ΚΕΡΑΤΕΑ ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ ΕΔΩ !


Αλλα κουραγιο...



υσ ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ του ΚΚΕ

Χρειάζεται κοινός αγώνας και δράση με προσανατολισμό.

Την άγρια επίθεση που δέχτηκαν από τις δυνάμεις καταστολής οι κάτοικοι της Κερατέας και του Λαυρίου καταγγέλλει η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ.

Το ΚΚΕ τάχτηκε εξαρχής κατά της χωροθέτησης ΧΥΤΑ στην περιοχή του Οβριόκαστρου Κερατέας που αποφάσισε το 2003 η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Εναντιώθηκε στις απόπειρες των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ να προχωρήσουν στην υλοποίηση αυτής της απόφασης και εξέφρασε με όλους τους τρόπους την αλληλεγγύη του στους κατοίκους της περιοχής που αντιδρούν σ' αυτά τα σχέδια.

Να σημειώσουμε ότι η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ έχει επανειλημμένα καταθέσει τις θέσεις του Κόμματος τόσο σε δικές της εκδηλώσεις όσο και σε άλλες που διοργάνωσαν δήμοι και φορείς της περιοχής. Συγκεκριμένα, έχει εκφράσει την αλληλεγγύη στον αγώνα των κατοίκων της Λαυρεωτικής, επισημαίνοντας ότι ο αγώνας τους οφείλει να έχει προσανατολισμό και αιτήματα.

Η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ απαιτεί:

Άμεση απόσυρση των δυνάμεων καταστολής από την Κερατέα και ολόκληρη τη Λαυρεωτική. Καμία έναρξη εργασιών στη περιοχή και τώρα και στο μέλλον.

Χωροθέτηση νέων ΧΥΤΑ χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς (εντός και εκτός της περιφέρειας Αττικής), με βάση επιστημονικοτεχνικά τεκμηριωμένες μελέτες, χωρίς πολιτικές σκοπιμότητες και με όρους διαφάνειας και συμμετοχής όλων των εμπλεκόμενων φορέων, αποκλείοντας την υπερκορεσμένη περιοχή Ανω Λιοσίων - Θριασίου.

Αταλάντευτα ενάντια στην καρκινογόνο καύση των απορριμμάτων.

Άμεσο κλείσιμο και αποκατάσταση των παράνομων και ανεξέλεγκτων χωματερών.

Καμία μορφή ιδιωτικοποίησης μέρους ή του συνόλου της καθαριότητας. Οι Σύνδεσμοι των Δήμων να αποτελούν τους ενιαίους διαδημοτικούς φορείς διαχείρισης των απορριμμάτων με ενίσχυση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα του έργου τους, με απρόσκοπτη ένταξη σ' αυτούς όλων των ΟΤΑ και χωρίς πολιτικούς αποκλεισμούς.

Καλούμε τους κατοίκους της Λαυρεωτικής (Κερατέα, Λαύριο, Καμάριζα) να αγωνιστούν κατά του συνόλου των αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΔΝΤ και των κομμάτων που στηρίζουν αυτή τη πολιτική που καταδικάζει τους εργαζόμενους στην φτώχεια και την εξαθλίωση. Καλούμε τους κατοίκους της περιοχής να συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις μέσα από τις γραμμές του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος (ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ).

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΤΤΙΚΗΣ του ΚΚΕ
Δεκέμβριος 2010

6 σχόλια:

  1. Για το ιδιο φλεγον θεμα εγραψα κι εγω φιλε Δημητρη, σημερα! Πολυ ασχημη η κατασταση (και) εκει και δε βλεπω λυση. Φοβαμαι για το τι θα συμβει..Οι ανθρωποι εχουν τα χιλια δικια..Ποιος απο τους πολιτικους θα ηθελε να ζει μεσα σε τοξικα αποβλητα και ενω υπαρχουν αλλες λυσεις γιατι η πολιτεια αρνειται να συζητησει και να βρεθει μια αλλη λυση;
    Ολη η Ελλαδα θα επρεπε να παει στη Κερατεα, να συμπαρασταθει στους κατοικους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Elva καλησπερα, εχεις δικιο, ολοι επρεπε να ειμαστε ΕΚΕΙ, γιατι οι λυσεις ειδικα τετοιων προβληματων, θα βαρυνουν, η οχι, ολη την Αττικη, αλλα το κυριοτερο την ΥΓΕΙΑ των κατοικων της περιοχης.
    Τωρα γιατι οι οφθαλμοφανεις λυσεις δεν ''αρεσουν'' στην κυβερνηση, ας ''ρωτησουμε'' τους.............................ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πέρασα να δω τι λέει ο Ρίζος για το θέμα, γιατί δεν μπορεσα να διακρίνω κάπου κοντά στους κατοίκους της Κερατέας την παρουσία του ΚΚΕ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Kariatida62, ''χτυπα'' Ριζοσπαστης και διπλα Κερατεα και θα δεις ''ψαχνοντας'' και προς τα πισω, ποσα χρονια μιλαει το Κ.Κ.Ε, για τα σκουπιδια, το νερο του Ασωπου, την Ψυτταλεια---λυματολασπη---την αρδευση της Αττικης, τα νερα του καμπου της Θεσσαλιας, την ελλειψη ποσιμου-ποτιστικου νερου των νησιων του Αιγαιου, τις συγκοινωνιες των ακριτικων νησιων, το κοστος και ολα τα προβληματα που απασχολουν την κοινωνια μας, δεν ''περιμενει'' να δημιουργηθει ''θεμα'' και μετα να το κανει ''παντιερα'', απο πολυ πριν ακουει τις τοπικες κοινωνιες και το ''βαζει''...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κariatida

    Κοιταξες στο χθεσινο Ριζο;

    http://www2.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=6092714

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Elva μαλλον γι'αυτο ''λες'',

    Μαζική συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία.

    «Η καταστολή, η ωμή βία, οι συλλήψεις που έγιναν ενάντια στους κατοίκους της περιοχής είναι ένα μήνυμα που ήθελε να στείλει η κυβέρνηση σε όσους διεκδικούν και αντιστέκονται. Ηταν μία επίδειξη πυγμής ότι θα πατήσει επί πτωμάτων για να περάσει την πολιτική της».

    Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας, μιλώντας χτες το βράδυ σε μία ιδιαίτερα μαζική συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Κερατέας.

    Ο βουλευτής του ΚΚΕ εξέφρασε την αμέριστη και ανεπιφύλακτη στήριξη και αλληλεγγύη του Κόμματος στον αγώνα των κατοίκων. Τόνισε ακόμα ότι «η στάση αυτή της κυβέρνησης εκτός από την τρομοκρατία έχει και στόχο να ανοίξει το δρόμο για αρνητικές εξελίξεις που έχει αποφασίσει στη διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική και σε όλη τη χώρα. Θέλει να παραδώσει τη διαχείριση των απορριμμάτων στους επιχειρηματίες με επιπτώσεις στην τσέπη του λαού και ταυτόχρονα θυσιάζοντας τη Δημόσια Υγεία».
    Ο Γ. Γκιόκας σημείωσε ότι το ΚΚΕ απαιτεί να αποχωρήσουν άμεσα οι δυνάμεις καταστολής από την περιοχή, να σταματήσουν οι διώξεις και οι συλλήψεις και τα έργα κατασκευής του ΧΥΤΑ. Υπογράμμισε, όμως απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους, ότι ο αγώνας τους πρέπει να γίνει σε συμπαράσταση με όλους τους εργαζόμενους της Αττικής.
    Λίγο πριν από τη συγκέντρωση σε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, που έγινε, αποφασίστηκε η συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στην κατασκευή του ΧΥΤΑ. Ταυτόχρονα, αποφασίστηκε και η κήρυξη της περιοχής «σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης». Στη συνέχεια, οι συγκεντρωμένοι έκαναν πορεία, η οποία κατέληξε στο μπλόκο των κατοίκων στη λεωφόρο Λαυρίου, στο οποίο από χτες είναι παραταγμένες ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή